Kazino me para të vërteta Punto Banco të renditura dhe të vlerësuara 2024

Punto Banco, i njohur gjithashtu si Punto Banca ose Punto y Banca, është një lojë klasike me letra që është shijuar nga lojtarët në mbarë botën për dekada. Është një lojë fati që gjendet shpesh në kazino dhe njihet për rregullat e thjeshta dhe lojën me ritme të shpejta. Objektivi i Punto Banco është të parashikojë saktë se cila dorë, lojtari ose bankieri, do të ketë një vlerë totale më të lartë.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë rregullat dhe strategjitë themelore të Punto Banco, do të shikojmë kazinotë më të mira të Punto Banco dhe do të diskutojmë popullaritetin e saj në botën e lojërave të fatit.

Kazino me para të vërteta Punto Banco të renditura dhe të vlerësuara 2024
Samuel O'Reilly
ExpertSamuel O'ReillyExpert
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë më të mira Punto Banco

Kur kërkoni për kazino më e mirë në internet për të luajtur Punto Banco, ka disa faktorë që një lojtar duhet të marrë parasysh:

 • Reputacioni i kazinosë: Së pari, reputacioni dhe besueshmëria e kazinosë online janë vendimtare. Lojtari duhet të sigurojë që kazinoja në internet është e licencuar dhe e rregulluar nga një autoritet me reputacion. Kjo siguron që kazinoja në internet të jetë e besueshme dhe t'u përmbahet praktikave të ndershme të lojërave. Kjo është arsyeja pse ne kemi renditur kazinotë më të mira dhe më të besueshme në mbarë botën.
 • Shumëllojshmëri lojërash: Një tjetër faktor thelbësor për t'u marrë parasysh është shumëllojshmëria e lojërave Punto Banco të disponueshme në kazino online. Lojtari duhet të zgjedhë një kazino në internet që ofron një gamë të gjerë lojërash Punto Banco për t'iu përshtatur preferencave të tyre. Lojtari duhet të kontrollojë gjithashtu kufijtë e basteve të ofruara nga kazinoja online, pasi ato ndryshojnë nga një kazino në tjetrën.
 • Bonuset dhe promovimet: Lojtari duhet gjithashtu të marrë parasysh bonuset dhe promovimet e ofruara nga kazinoja online. Një kazino e mirë në internet duhet të ketë bonuse dhe promovime tërheqëse për lojtarët e rinj dhe ekzistues. Lojtari duhet të kontrollojë gjithashtu kërkesat e basteve të bashkangjitura me këto bonuse për t'u siguruar që ato janë të drejta dhe të arsyeshme.
 • Menyra pagese: The mënyrat e pagesës të disponueshme në kazino online janë gjithashtu vendimtare. Lojtari duhet të zgjedhë një kazino në internet që ofron opsione të përshtatshme dhe të sigurta pagese. Lojtari duhet të kontrollojë gjithashtu kohët e përpunimit të tërheqjes për t'u siguruar që ato janë të arsyeshme.
 • Shërbimi ndaj klientit: Së fundi, lojtari duhet të marrë parasysh mbështetjen e klientit të ofruar nga kazinoja online. Një kazino e mirë në internet duhet të ketë një ekip të përgjegjshëm të mbështetjes së klientit që është i disponueshëm 24/7 për të ndihmuar lojtarët me çdo pyetje ose problem që mund të hasin.

Rregullat dhe shanset e Punto Banco

Punto Banco është një lojë e njohur me letra që e ka origjinën në Amerikën Latine, por që atëherë është përhapur në kazinotë në mbarë botën. Është një lojë fati që luhet me gjashtë deri në tetë letra letrash dhe objektivi është të vini bast në dorën që do të ketë një total më të afërt me nëntë.

Përpara se të filloni të luani Punto Banco, është thelbësore të kuptoni rregullat dhe mos e ngatërroni me Baccarat. Çdo dorë përbëhet nga dy ose tre letra, dhe vlerat e letrave janë si më poshtë: Ace = 1; 2 deri në 9 = vlera e saj nominale, dhe 10 dhe letrat e fytyrës = 0. Totali i dorës është shuma e vlerave të letrave, me shifrën e fundit të shumës që përcakton vlerën totale. Për shembull, nëse dora është 7 dhe 6, totali është 13 dhe vlera e dorës është 3.

Për të fituar në Punto Banco, lojtarët duhet të vënë bast në dorën që ka një total më afër nëntë. Pjesëmarrësit mund të bastojnë në dorën e lojtarit, dorën e bankierit ose një barazim. Shanset për të fituar një bast Punto Banco janë si më poshtë:

 • Dora e lojtarit: 44.62%
 • Dora e bankierit: 45.85%
 • Barazimi: 9.53%

Punto Banco Edge Shtëpia

Në përgjithësi, avantazhi i shtëpisë së Punto Banco për bastin e bankierit është zakonisht rreth 1,06%, ndërsa avantazhi i shtëpisë për bastin e lojtarit është rreth 1,24%. Këto përqindje e bëjnë Punto Banco një nga lojërat e kazinosë në internet me skajin më të ulët të shtëpisë, që është një nga arsyet pse ka mbetur i popullarizuar në mesin e lojtarëve për kaq gjatë.

Vlen të përmendet, megjithatë, se avantazhi i shtëpisë mund të rritet nëse kazinoja ngarkon një komision për bastet e bankierëve, gjë që është një praktikë e zakonshme në disa variacione të lojës.

Variacione Punto Banco

Punto Banco ka disa variacione, me më të njohurat që janë Chemin de Fer, Mini-Bacarat, dhe EZ Baccarat. Secili variant ka rregulla dhe lojëra të ndryshme, duke e bërë thelbësore zgjedhjen e variacionit të duhur që i përshtatet stilit tuaj të lojës.

 • Chemin de Fer: Lojtarët veprojnë me radhë si bankier dhe kanë mundësinë të tërheqin ose të qëndrojnë në një kartë të tretë.
 • Mini-Bacarat: është një version me ritëm më të shpejtë i Punto Banco që luhet me më pak kuvertë dhe kufij më të ulët bastesh.
 • EZ Baccarat: eliminon nevojën për një komision për bastet e bankierëve duke futur një rregull të posaçëm që paguan edhe para në duart e caktuara fituese të bankierëve.

Punto Banco kundër Baccarat

Siç u përmend më herët, Punto Banco shpesh ngatërrohet me Baccarat. Dallimi kryesor midis të dyjave është se Punto Banco është një lojë fati, ndërsa Baccarat është një lojë aftësish. Në Baccarat, lojtarët kanë mundësinë të tërheqin ose të qëndrojnë, ndërsa në Punto Banco, dora e lojtarit është e paracaktuar dhe lojtarët nuk mund të marrin vendime gjatë lojës. Për më tepër, në Baccarat, lojtarët mund të zgjedhin të vënë bast me dorën e tyre, ndërsa në Punto Banco, lojtarët mund të bastojnë vetëm në dorën e lojtarit, dorën e bankierit ose një barazim.

Luaj Punto Banco me para të vërteta

Shumë lojtarë gëzojnë emocionin e të luajturit Punto Banco me para të vërteta, pasi kjo mund të çojë në fitore të mëdha dhe një lojë emocionuese. Ja se si të filloni një lojë me para të vërteta:

 • Për të filluar të luajë, lojtari duhet së pari të zgjedhë një kazino online me reputacion që ofron një lojë Punto Banco me para të vërteta. Pasi të kenë regjistruar dhe depozituar fonde në llogarinë e tyre, ata mund të fillojnë të luajnë.
 • Me të hyrë në lojë, hapi i parë është të vendosni një bast ose për lojtarin, bankierin ose një barazim, duke u përpjekur të parashikoni se cila dorë do të ketë një rezultat më të lartë.
 • Pasi të jenë vendosur bastet, dy letra i shpërndahen me fytyrë poshtë lojtarit dhe bankierit. Më pas, letrat e lojtarit kthehen dhe llogaritet totali i tyre. Nëse totali është 5 ose më pak, lojtari merr një kartë tjetër. Nëse totali është 6 ose 7, lojtari qëndron në këmbë. Dhe, nëse totali i lojtarit është 8 ose 9, kjo konsiderohet "e natyrshme" dhe nuk shpërndahen letra shtesë.
 • Nëse lojtari nuk ka arritur një rezultat natyror, kartat e bankierit kthehen më pas dhe llogaritet totali i tyre. Të njëjtat rregulla zbatohen për bankierin si për lojtarin, me përjashtim që bankieri do të marrë një kartë shtesë vetëm nëse totali i tyre është 2 ose më pak.
 • Pasi të jenë shpërndarë të dyja duart dhe të llogariten totalet e tyre, dora me totalin më të lartë fiton. Nëse lojtari vë bast në dorën fituese, ata marrin një pagesë sipas shanset e bastit. Nëse lojtari vë bast në barazim, ai merr një pagesë më të lartë, por shanset për të fituar janë më të ulëta.

Strategjitë Punto Banco

Fitimi në Punto Banco, si çdo lojë kazino, është në fund të fundit një çështje fati. Megjithatë, ka disa strategji dhe këshilla bazë që lojtarët mund t'i përdorin për të përmirësuar shanset e tyre për të fituar.

Strategjitë themelore të Punto Banco

Këtu janë strategjitë më të zakonshme për të luajtur Punto Banco:

 • Menaxhimi i bankrollit: Është thelbësore të kuptoni plotësisht bankrollin dhe të vendosni kufizime se sa para duhet të shpenzoni në Punto Banco. Lojtarët duhet të shmangin bastet më shumë sesa mund të përballojnë të humbasin dhe të konsiderojnë përdorimin e një strategjie bastesh për të ndihmuar në menaxhimin e bankrollit të tyre.
 • Pagesat dhe shanset: Lojëra të ndryshme Punto Banco kanë pagesa dhe shanse të ndryshme. Lojtarët duhet të zgjedhin një lojë që ofron pagesa dhe shanse të favorshme për të rritur shanset e tyre për të fituar.
 • Kuptoni rregullat: Lojtarët duhet të kenë një kuptim të qartë të rregullave të lojës Punto Banco që ata zgjedhin të luajnë. Ata duhet të dinë se si të vendosin baste, cilat janë kombinimet fituese dhe si zhvillohet loja.
 • Praktikoni: Përpara se të luani Punto Banco me para të vërteta, lojtarët mund ta praktikojnë lojën falas për t'u njohur me rregullat dhe strategjitë. Kjo mund të ndihmojë në ndërtimin e besimit dhe të rrisë shanset e tyre për të fituar kur luajnë me para të vërteta.
 • Zgjidhni një kazino online me reputacion: Kur luani Punto Banco me para të vërteta, lojtarët duhet të zgjedhin një kazino online me reputacion. Kazinoja duhet të ketë një licencë të vlefshme, të ofrojë mënyra të sigurta dhe të përshtatshme pagese, të ofrojë mbështetje të besueshme ndaj klientit dhe të ketë politika të drejta lojrash.
 • Përfitoni nga bonuset dhe promovimet: Kazinotë online shpesh ofrojnë bonuse dhe promovime për të tërhequr lojtarë të rinj dhe për të mbajtur ata ekzistues. Lojtarët duhet të kërkojnë kazino që ofrojnë bonuse posaçërisht për Punto Banco, pasi këto mund të ofrojnë mundësi shtesë për të fituar para të vërteta gjatë lojës.

Strategjitë e Punto Banco dhe pse ato nuk funksionojnë

Ka shumë strategji që pretendojnë se ndihmojnë lojtarët të fitojnë shumë në Punto Banco, por për fat të keq, shumica e tyre janë joefektive. Këtu janë disa nga strategjitë kryesore dhe pse ato nuk funksionojnë:

 • Martingale: Kjo është një strategji popullore ku lojtarët dyfishojnë bastet e tyre pas çdo humbjeje, me idenë se përfundimisht ata do të fitojnë dhe do të rikuperojnë të gjitha humbjet e tyre. Sidoqoftë, kjo strategji kërkon kohë dhe para të pafundme, dhe realiteti është se lojtarët përfundimisht do të arrijnë një seri humbjesh dhe do të mbeten pa para.
 • Variacione të tjera të Martingale: Strategjitë si sistemi 1-3-2-6, Fibonacci, d'Alembert dhe Avant Dernier ndjekin të gjitha parime të ngjashme me Martingale dhe janë po aq joefektive.
 • Numërimi i kartave: Kjo strategji përfshin mbajtjen e shënimeve të letrave që janë shpërndarë në mënyrë që të përcaktohet basti më i mirë për të bërë. Megjithatë, baccarat nuk ka letra që mund të anojnë ndjeshëm shanset në favor të lojtarit, kështu që as kjo strategji nuk funksionon.
 • Bast në seri: Disa lojtarë besojnë se një seri fitoresh nga bankieri ose lojtari duhet të marrin fund, por realiteti është se çdo lojë është e pavarur nga ajo e mëparshme dhe kazinoja ka një avantazh statistikor që nuk mund të kapërcehet nga kjo strategji. .

Duke luajtur Punto Banco falas

Ka disa gjëra që duhen marrë parasysh përpara se të luani Punto Banco falas. Së pari, lojtarët duhet të përfitojnë nga mundësia për të ushtruar dhe njohur me rregullat e lojës pa rrezikuar asnjë para. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për ata që janë të rinj në lojë, pasi u lejon atyre të zhvillojnë aftësitë e tyre dhe të fitojnë besim përpara se të luajnë për para të vërteta.

Së dyti, lojtarët duhet t'i kushtojnë vëmendje kufijve të basteve të lojës. Ndërsa të luash Punto Banco falas mund të mos përfshijë ndonjë rrezik monetar, është ende e rëndësishme menaxhoni bankrollin virtual me përgjegjësi. Lojtarët duhet të shmangin baste tepër të mëdha që mund të çojnë në një shterim të shpejtë të fondeve të tyre virtuale.

Së fundi, është e rëndësishme të zgjidhni një kazino online ose një faqe lojrash me reputacion kur luani Punto Banco falas. Kjo siguron që lojtarët të mund të shijojnë një përvojë të drejtë dhe të sigurt lojrash, pa rrezikun e mashtrimit ose cenimit të informacionit të tyre personal.

Fjalori Punto Banco

Kur luani Punto Banco, është e dobishme të njiheni me fjalorin specifik të përdorur në lojë. Këtu janë disa terma kyç për të ditur:

 • Punto: Kjo i referohet dorës së lojtarit. Në Punto Banco, lojtarët vënë bast nëse dora Punto ose Banco do të fitojë.
 • Banco: Kjo i referohet dorës së bankierit. Në Punto Banco, lojtarët vënë bast nëse dora Punto ose Banco do të fitojë.
 • Natyrore: E natyrshme është kur dora Punto ose Banco ka gjithsej 8 ose 9 në dy letrat e para të shpërndara. Nëse secila dorë ka një natyral, loja ka mbaruar dhe dora me të natyrshmen fiton.
 • Qëndroni: Lojtarët mund të zgjedhin të qëndrojnë në këmbë ose të mos marrin më letra, nëse dora e tyre tashmë është mjaft e fortë për të fituar.
 • Goditi: Lojtarët mund të zgjedhin të godasin ose të marrin një kartë tjetër, nëse duhet të përmirësojnë totalin e dorës së tyre.
 • kravatë: Nëse të dyja duart e Punto dhe Banco kanë të njëjtin total, është një barazim. Lidhjet janë të rralla në Punto Banco, por ato ndodhin.
 • Komisioni: Në Punto Banco, bankieri zakonisht ka një avantazh të vogël ndaj lojtarit. Për të kompensuar këtë, kazinotë zakonisht marrin një komision për fitimin e basteve Banco.
 • Këpucë: Këpuca është pajisja që përdoret për të mbajtur kuvertën e letrave të përdorura në lojë. Në Punto Banco, zakonisht përdoren kuvertë të shumëfishta dhe vendosen në këpucë për t'u trajtuar më lehtë.
About the author
Samuel O'Reilly
Samuel O'ReillyAreas of Expertise:
Lojëra
About

Samuel O'Reilly, një vendas austriak, është truri i disa prej udhëzuesve më të hollësishëm të kazinove në internet. Me një dekadë në industrinë e lojrave, ekspertiza e Samuelit është e pakrahasueshme, duke i bërë komentet e tij të preferuara si nga fillestarët ashtu edhe nga profesionistët. Emri i avatarit: CasinoKanguroo

Send email
More posts by Samuel O'Reilly

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Çfarë është Punto Banco?

Punto Banco, i njohur gjithashtu si Baccarat, është një lojë klasike me letra që luhet në kazino në mbarë botën. Është një lojë fati ku lojtarët vënë bast për rezultatin e lojës, konkretisht cila dorë - lojtari apo bankieri - do të ketë një vlerë totale më të lartë.

Si të luani Punto Banco?

Për të luajtur Punto Banco, lojtarët duhet të vënë bastet e tyre ose për lojtarin, bankierin ose një barazim. Më pas, tregtari do t'i ndajë dy letra lojtarit dhe dy bankierit. Qëllimi është të keni një dorë me një vlerë totale 9 ose sa më afër 9 të jetë e mundur. Nëse vlera totale e dorës tejkalon 9, vlera përcaktohet duke zbritur 10 nga totali. Lojtari me vlerën më të lartë të dorës fiton lojën.

Cilat janë strategjitë në Punto Banco?

Disa strategji në Punto Banco përfshijnë bastet për bankierin, kërkimin e modeleve në lojë dhe vendosjen e një buxheti. Bastet mbi bankierin janë një strategji popullore pasi ka një avantazh më të ulët se basti i lojtarit. Vendosja e një buxheti dhe respektimi i tij gjithashtu mund t'i ndihmojë lojtarët të shmangin ndjekjen e humbjeve dhe lojërat e fatit përtej mundësive të tyre.

Si fitoni në Punto Banco?

Fitimi në Punto Banco, si çdo lojë kazino, është kryesisht një çështje fati. Megjithatë, disa strategji mund të përmirësojnë shanset për të fituar, të tilla si bastet për bankierin dhe menaxhimi i bankrollit të dikujt. Është gjithashtu e rëndësishme të përfitoni nga çdo bonus ose promovim i ofruar nga kazinoja. Lojtarët duhet të kujtojnë se Punto Banco është një lojë fati dhe nuk ka asnjë mënyrë të garantuar për të fituar. Është thelbësore të luani me përgjegjësi dhe brenda mundësive tuaja për të shmangur çdo pasojë negative.

Cilat janë shanset për të fituar në Punto Banco?

Shanset për të fituar në Punto Banco ndryshojnë në varësi të rregullave dhe variacioneve specifike që luhen. Në përgjithësi, avantazhi i shtëpisë për bastin e bankierit është rreth 1.06%, ndërsa avantazhi i shtëpisë për bastin e lojtarit është rreth 1.24%. Këto përqindje e bëjnë Punto Banco një nga lojërat e kazinosë me avantazhin më të ulët të shtëpisë, gjë që është një nga arsyet pse ajo mbetet e popullarizuar në mesin e lojtarëve.

Mund të luani Punto Banco në internet?

Po, Punto Banco është i disponueshëm për të luajtur online në shumë kazino online. Lojtarët mund të zgjedhin nga variacione të ndryshme të lojës dhe të luajnë kundër lojtarëve të tjerë ose kundër kompjuterit. Punto Banco në internet ofron gjithashtu bonuse dhe promovime që nuk janë të disponueshme në kazinotë me bazë tokësore.

Cili është komisioni në Punto Banco?

Në disa variante të Punto Banco, një komision paguhet për bastet e bankierëve. Komisioni është zakonisht rreth 5%, dhe zbritet nga pagesa. Ky komision është një nga arsyet pse disa lojtarë preferojnë të vënë bast për lojtarin, pasi nuk ka asnjë tarifë komisioni.

A mund të numëroni letra në Punto Banco?

Numërimi i letrave në përgjithësi nuk është efektiv në Punto Banco pasi letrat përzihen pas çdo raundi dhe ato përdorin nga 6 deri në 8 kuverta. Për më tepër, numërimi i kartave nuk konsiderohet një strategji legjitime në kazino dhe nuk lejohet. Lojtarëve që përpiqen të numërojnë letra mund t'u kërkohet të largohen nga tavolina ose madje të ndalohen nga kazino.