Luaj Roulette Franceze sot - Fito para të vërteta

Ruleta është një nga lojërat më të vjetra të kazinosë, siç ka qenë këtu që nga vitet 1600. Franca është vendlindja e Ruletës moderne, dhe në vitet 1800, Blaise Pascal, një matematikan dhe shkencëtar francez, revolucionarizoi lojën duke shtuar 0 në timon. Duke marrë parasysh historinë e ruletit në Francë, ruleta franceze konsiderohet si më e vjetra nga tre variacionet e rëndësishme.

Ruleta moderne franceze është jashtëzakonisht argëtuese për t'u luajtur, por shumë lojtarë të rinj ende nuk dinë ta luajnë atë siç duhet. Nëse jeni duke kërkuar këshilla dhe truket se si të luani ruletë franceze, atëherë keni ardhur në vendin e duhur.

Samuel O'Reilly
ExpertSamuel O'ReillyExpert
ResearcherPriya PatelResearcher

Rrota e ruletës franceze

Paraqitja e rrotës së Rouletës Franceze është shumë më afër version evropian se ai amerikan. Ruleta evropiane dhe franceze kanë gjithsej 37 xhepa në timon. Të dy kanë një xhep jeshil për numrin zero dhe numrat 1 deri në 36 me ngjyra të alternuara të zezë dhe të kuqe.

Xhepi jeshil është në timon për të ofruar avantazhin e kazinosë dhe për t'u siguruar që ajo të jetë fitimprurëse në afat të gjatë. Ai ndryshon nga ruleta amerikane në atë që nuk ka një xhep 00.

Le ta marrim në këtë mënyrë:

  • Në anën e djathtë të zeros, numrat e zinj janë të ulët, dhe ata janë 2, 4, 6, 8, 10, 11, 13, 15 dhe 17.
  • Tani, numrat e kuq janë të lartë, duke përfshirë 19, 21, 23, 25, 27, 30, 32, 34 dhe 36.
  • Nga ana tjetër, nëse po shikoni nga xhepi jeshil, numrat e kuq janë të ulët, dhe ata janë 1, 3, 5, 7, 9, 12, 14, 16 dhe 18, ndërsa numrat e zinj janë të lartë dhe ato përfshijnë 20, 22, 24, 26, 28, 29, 31, 33 dhe 35.
  • Tani do të kuptoni se tetë xhepa të zinj dhe tetë të kuq janë në secilën anë të timonit. Në fillim, do të jetë e vështirë të mbani mend paraqitjen, por mos u shqetësoni për këtë. Përpiquni të mësoni më shumë rreth paraqitjes dhe ta mësoni përmendësh atë. Duke vepruar kështu, do të jeni në gjendje të luani dhe ta kuptoni më mirë lojën.

Nuk duhet të shqetësoheni nëse nuk mund ta mësoni përmendësh paraqitjen në çast, pasi kërkon kohë dhe nuk është një detyrë e lehtë për t'u bërë. Pra, merrni kohën tuaj për të ushtruar pak në modalitetin e lirë, mësoni përmendësh paraqitjen dhe më pas kaloni te lojërat e fatit.

Rregullat e Ruletës Franceze

Para se të hyjmë në detajet e Rregullave të Ruletës Franceze, le të flasim për rregullat standarde të Ruletës së pari. Ashtu si me çdo lojë tjetër Roulette, qëllimi është të merret me mend rezultati i një rrotullimi të një rrote dhe cili nga 37 numrat do të shfaqet. Siç u tha më parë, numrat variojnë nga 0 në 36, dhe 0 trajtohet ndryshe nga pjesa tjetër. Pra, ajo kazino mund të ketë një avantazh shtëpie.

Nëse keni luajtur më parë ruletë evropiane, mund të vini re se disa aspekte të Ruletës Franceze janë të njëjta me Ruletën Evropiane. Të dyja kanë një 0 të vetme dhe hapësira për bastet e parave si E kuqe apo e zezë, E lartë ose e ulët, dhe Tek ose Çift. Për më tepër, ka baste që paguajnë 35 me 1 në numrat e vetëm, 2 me 1 në kolonat dhe 3 me 1 në kënde. Në këndin e poshtëm djathtas të Ruletës, do të gjeni gjithashtu zgjedhjet e basteve të fqinjit dhe të shpalljes së basteve.

Brenda basteve

Ekzistojnë gjashtë lloje të basteve të brendshme, të cilat do t'i diskutojmë shkurtimisht.

  • Bastet e drejtpërdrejta: Një bast i drejtpërdrejtë është një bast për një numër të caktuar, si 4 ose 15, për të dalë. Ka gjithsej 37 numra në dispozicion, duke përfshirë 0; këta numra kanë një pagesë 35 deri në 1.
  • Bastet e ndara: Bastet e ndara vendosen midis dy numrave që janë afër njëri-tjetrit, si 21 dhe 22 ose 8 dhe 9. Nëse shfaqet ndonjë nga këta numra, çipi duhet të pozicionohet midis dy numrave, duke paguar 17 me 1.
  • Bastet në rrugë: Këto pozicionohen në përfundim të rreshtit të zgjedhur dhe paguajnë 11 me 1 nëse ndonjë nga numrat në atë rresht është i suksesshëm. Një ilustrim do të ishte rreshti me numrat 16, 17 dhe 18. Nëse ndonjë nga këta tre numra fiton, ju merrni 11 me 1 në të gjithë bastin tuaj nëse vendosni një gjysmë chip që mbulon vijën në të majtë të 16-shit.
  • Bastet e këndit: Bastet e këndit, siç mund të mendoni, mbulojnë katër numra dhe duhet të vendosen në cep të një numri, duke mbuluar një total prej katër shifrash. Vendosni një çip në pjesën e poshtme të majtë të 11-shit për të mbuluar numrat 10, 11, 13 dhe 14. Nëse ndonjë prej këtyre numrave është tërhequr, ju do të fitoni 8 me 1.
  • Bastet e linjës: Bastet e linjës mbulojnë gjashtë numra në dy rreshta me 3 numra. Çipi(at) duhet të vendosen në të majtë të rreshtit, duke mbuluar numrin e poshtëm dhe gjysmën e numrit në anën e majtë. Një çip që mbulon gjysmën e vijës në të majtë të njërës dhe gjysmën në të majtë të të katërt vendoset për të bërë një bast linjë për dy rreshtat e parë në shembullin e mësipërm, të cilat janë 1, 2, 3, 4, 5. , dhe 6. Nëse thirret ndonjë nga këta gjashtë numra, ju keni një shans 5 me 1 fitues.
  • Bastet e kolonës: Tani, basti i fundit i brendshëm që kemi është basti i kolonës. Nëse ndonjë nga numrat nga ajo kolonë është fitues, këta janë të vendosur në fund të njërës prej 12 kolonave dhe pagesa 2 deri në 1. Shikoni kolonën e djathtë në imazhin e mësipërm; ka baste që do të paguanin 2 me 1 nëse ndonjë nga numrat fitues do të ishte 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 33 ose 36.

Edhe bastet e parave

Edhe bastet e parave bazohen tërësisht në fat, dhe ka shanse të barabarta për të fituar dhe për të humbur. Në thelb është një rrokullisje monedhë për të dyfishuar paratë tuaja nëse fitoni. Ose mund ta mbani mend si dyfish ose asgjë. Ju mund të vini bast për rezultatin e një numri të kuq ose të zi, tek ose çift, i lartë (19 me 36) ose rezultati i ulët (1 deri në 18). Për më tepër, duhet të mbani në mend se çdo bast me para, baste kolonash dhe baste rruge do të humbasin të gjitha nëse thirret 0. Bastet në linjë, baste këndore/katër, baste të ndara ose baste të drejtpërdrejta, nëse thirret 0, ju do të fitoni.

Disa rregulla unike

En Burg

Kur ky rregull të jetë në fuqi, bastet tuaja do të qëndrojnë në vend për rrotullimin pasues kur të vendoset 0. Sipas lojtarit, ky është variacioni ideal i ruletës franceze pasi nuk humbisni kurrë asnjë nga bastet tuaja; në vend të kësaj, ju merrni një shans tjetër për të fituar në rrotullimin pasues. Çipat do të qëndrojnë në lojë nëse 0 shfaqet përsëri në rrotullimin pasues deri në një rrotullim në të cilin 0 nuk shfaqet, në të cilën pikë do të paguhet ose si fitues ose humbës.

La Partage

Nëse faqe kazino në internet ku jeni duke luajtur Roulette Franceze e ka këtë kufizim, ju do të merrni vetëm gjysmën e çipave tuaja në çdo bast Even Money nëse del 0. Edhe pse En Prison është më i mirë për lojtarin, kjo është ende e preferueshme për të humbur të gjitha aksionet.

Si për të luajtur

Tashmë do ta dini se pjesëmarrësit fillojnë çdo raund të ruletës franceze duke vënë bastet e tyre. Në dritën e kësaj, sigurohuni që të njiheni me frazat franceze, veçanërisht ato që kanë të bëjnë me bastet e avancuara, përpara se të vizitoni një kazino që ofron një lojë ruletë franceze.

Ata do të presin pak përpara se të fusin topin në timon pasi të vendosni bastet tuaja në tabelën e basteve ose të informoni krupierin për to. Nuk ka asnjë mënyrë të saktë për të përcaktuar se sa kohë duhet të luani kumar sepse gatishmëria e krupierit për të pritur ndryshon në tryezë dhe vetë krupierët.

Megjithatë, duhet të mbani mend se të gjitha bastet duhet të ndalojnë kur kruperi njofton se nuk ka më baste për raundin. Nëse nuk ndaloni, kruperi mund të skualifikojë bastin tuaj, prandaj është më mirë ta ndaloni. Krupieri fillimisht do të heqë çipat e lojtarëve humbës nga tabela e basteve pasi topi të ketë rënë në një xhep përpara se të vendosë çipat e lojtarëve fitues në tabelë.

Më pas do të paguhen të gjithë lojtarët fitues në tavolinë. Krupieri do të shpallë raundin tjetër të basteve kur të gjitha bastet të jenë shlyer, në atë moment ju mund të vendosni baste edhe një herë.

Dallimi kryesor midis ruletës franceze dhe evropiane

Bastet shtesë që u ofrohen lojtarëve në versionin francez të ruletës janë dallimi kryesor midis tij dhe versionit të tij evropian. Siç mund ta parashikoni, disa prej këtyre emrave tingëllojnë jashtëzakonisht frëngjisht dhe të gjithë janë krejtësisht unik.

Voisins du Zero Bet

Në anglisht, Voisins du Zero Bet do të përkthehet si Neighbors of Zero. Ky bast është për nëntë çipa dhe është një kombinim i basteve të ndara dhe këndore që mbulon numrat 22, që është 9 me një drejtim pas zeros dhe 25, që është 9 në anën tjetër.

Le Tiers du Cylindre Bet

Le Tiers du Cylindre Bet quhet Thirds of the Wheel në anglisht. Ai përfshin 12 numra midis raundeve 27 dhe 33 përballë zeros. Gjashtë baste të ndara, një për secilin nga 12 numrat, përbëjnë bastin.

Orphelins Baste

Orphelins do të përkthehen si jetimë dhe ky bast përbëhet nga tetë numrat që nuk mbulohen nga asnjë prej dy basteve të përmendura më sipër. Kostoja totale do të ishte pesë çipa të përbërë nga 4 baste të ndara dhe një çip i vetëm që mbulon 1.

Jue Zero

Përkthyer si Lojë Zero, ky bast përfshin të gjitha anët e zeros në timon, si dhe vetë numrin zero. Ky bast bëhet duke vendosur një bast të drejtpërdrejtë në 26 dhe tre baste të ndarë.

Finalet

Finalet është basti unik midis atyre të shpjeguara. Aksionet vendosen në të gjithë numrat që përmbajnë të njëjtin numër ose shfaqin një model specifik. Ai përfshin bastet në numrat 5, 15, 25 dhe 35 ose 6, 16 dhe 36.

Strategjitë më të mira?

Epo, nuk ka gjëra të tilla si strategjitë më të mira në ruletë, pasi është një lojë e bazuar në fat. Nuk ka asnjë mënyrë që të merrni ndonjë vendim që do ta kthejë valën në favorin tuaj. Asnjë strategji e veçantë nuk mund të ndryshojë rezultatin; siç u tha më parë, loja bazohet tërësisht në fat.

Pra, cila do të ishte qasja ideale për të luajtur ruletë franceze? Epo, mësoni se si të bëni baste inteligjente dhe të menaxhoni bankrollin tuaj në mënyrë efektive. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të performoni më mirë. Ju gjithmonë duhet të vini bast brenda mundësive tuaja dhe të lini lojën nëse filloni të humbni interesin. Shmangni ndjekjen e humbjeve sepse duke vepruar kështu do të shkaktoni vetëm humbjen e parave që nuk mund t'i përballoni.

konkluzioni

Ruleta është një nga më të vjetrat lojra kazino që luhet ende në këtë epokë. Ekzistojnë tre lloje të ruletave: ruleta amerikane, evropiane dhe franceze. Evropiane dhe franceze janë disi të ngjashme, ndërsa ajo amerikane është pak më e ndërlikuar. Ruleta Franceze ka qenë jashtëzakonisht popullore dhe luhet gjerësisht në Amerikën Latine dhe, natyrisht, në mbarë botën.

Rregullat dhe llojet e ndryshme të basteve shpjegohen tërësisht në udhëzues. Pra, sigurohuni që ta kaloni atë nëse doni të bëheni më të mirë në Ruletën Franceze. Loja është unike dhe ka disa rregulla të veçanta. Mësoni përmendësh ato dhe do të jeni gati për të luajtur. Megjithatë, mos harroni të bëni pushime dhe të menaxhoni bankrollin tuaj.

About the author
Samuel O'Reilly
Samuel O'ReillyAreas of Expertise:
Lojëra
About

Samuel O'Reilly, një vendas austriak, është truri i disa prej udhëzuesve më të hollësishëm të kazinove në internet. Me një dekadë në industrinë e lojrave, ekspertiza e Samuelit është e pakrahasueshme, duke i bërë komentet e tij të preferuara si nga fillestarët ashtu edhe nga profesionistët. Emri i avatarit: CasinoKanguroo

Send email
More posts by Samuel O'Reilly

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Çfarë është Ruleta Franceze dhe si ndryshon nga variantet e tjera të ruletës?

Ruleta franceze është një version i ruletës me një paraqitje unike tavoline dhe rregulla të veçanta si "La Partage" dhe "En Prison". Ai ndryshon nga variantet e tjera kryesisht në skajin e tij të poshtëm dhe rregullat miqësore për lojtarët.

A mund të luaj ruletë franceze në shumicën e kazinove në internet?

Po, Ruleta Franceze është gjerësisht e disponueshme në shumë kazino online. Megjithatë, disponueshmëria e tij mund të ndryshojë, prandaj rekomandohet të kontrolloni përzgjedhjen e lojës së kazinosë.

Cilat janë rregullat 'La Partage' dhe 'En Prison' në ruletën franceze?

"La Partage" i lejon lojtarët të rikuperojnë gjysmën e basteve të tyre me para të barabarta nëse topi bie në zero. "En Prison" u jep lojtarëve një shans të dytë për të fituar bastet e tyre në të holla nëse topi bie në zero.

A është ruleta franceze e përshtatshme për fillestarët?

Po, Ruleta Franceze është e përshtatshme për fillestarët. Rregullat e tij janë të drejtpërdrejta dhe veçoritë miqësore me lojtarët e bëjnë atë një zgjedhje të preferuar për lojtarët e rinj.

Cilat strategji mund të përdoren në ruletën franceze?

Strategjitë e zakonshme në Ruletën Franceze përfshijnë sistemin Martingale, sistemin Fibonacci dhe sistemin D'Alembert, duke u fokusuar në bastet me para të barabarta për shkak të avantazhit të shtëpisë së poshtme të lojës.

A ofron ruleta franceze një shans më të mirë për të fituar sesa ruleta amerikane?

Po, Ruleta Franceze në përgjithësi ofron një shans më të mirë për të fituar për shkak të avantazhit të dhomës së ulët, kryesisht për shkak të rregullave të vetme zero dhe miqësore për lojtarët si "La Partage" dhe "En Prison"