Shanset dhe pagesat e ruletës

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Ashtu si me çdo lojë tjetër fati, Ruleta ka të bëjë gjithashtu shumë me probabilitetet, shanset dhe pagesat. Megjithatë, ndryshe nga Blackjack, këto janë shumë të lehta për t'u llogaritur, pasi vetëm një numër fitues nga 35 gjithsej (në Ruletën Franceze) është tërhequr.

Bastet vendosen vetëm përpara se topi të fillojë të rrotullohet, kështu që edhe lojtarët nuk kanë ndonjë opsion tjetër vendimmarrjeje. Nëse tregohen probabilitetet fituese të basteve individuale, vështirë se do të ketë ndonjë surprizë për shumicën e njerëzve. Por vetëm disa e dinë me të vërtetë se si të llogaritin pagesat e Ruletës dhe çfarë lloje bastesh rulete ekzistojnë. Le të zhytemi!

Shanset dhe pagesat e ruletës

Si funksionon pagesa e ruletës: Gjetja e gjasave të duhura

Le të fillojmë me probabilitetin e fitimit të basteve të ndryshme të tavolinës së Ruletës dhe pse shanset e fitimit përfundimisht dalin në të njëjtin skaj për çdo bast. Për këta shembuj, ne do të marrim një tabelë Roulette Amerikane. Megjithatë, e njëjta llogaritje mund të zbatohet lehtësisht edhe për Rrota e Ruletës Evropiane.

Lojtari fiton një bast një-për-një, si p.sh. kuqe/zi, nëse topi bie në një nga 18 xhepat e ngjyrës përkatëse. Kështu, një lojtar mund të fitojë 18/38, ose, e shprehur në përqindje, afërsisht 47.37%.

Pra, llogaritja e avantazhit të shtëpisë për një bast me një pagesë një-për-një është si më poshtë: 47,37% të rasteve, lojtarët do të fitojnë bastin dhe 52,63% të rasteve, ata do të humbasin.

Ja se si funksionon kalkulatori i pagesës së Roulette drejt skajit të shtëpisë:

0,4737 - 0,5263 = - 0,0526 (ose 5,26%)

Megjithatë, të flasësh për baste të tjera të mira në Ruletë bëhet pak më e ndërlikuar. Për shembull, supozoni se një lojtar dëshiron të bëjë një bast në një numër të vetëm. Ky bast paguhet 35:1 nëse ai ose ajo fiton.

Lojtari fiton vetëm nëse numri i saktë që ai ose ajo ka bast për të goditur. Kështu, shansi për të fituar në çdo rrotullim të timonit është 1/38, ose 2.63%. Nëse lojtarët fitojnë këtë bast, ata fitojnë 35x. Kjo krahasohet me një njësi që lojtarët do të humbnin nëse numri i tyre nuk goditet.

Pra, ja se si funksionojnë këto llogaritjet e Ruletës drejt skajit të shtëpisë:

(0,0263 * 35) - 0,9737

0,9211 - 0,9737 = - 0,0526 (përsëri, 5,26% buza e shtëpisë)

Ruleta është një lojë unike kazino e fatit sepse buza e shtëpisë është gjithmonë e njëjtë, pavarësisht nga shanset dhe kazino më e mirë në internet pagesa për baste të ndryshme. Kjo do të thotë që një lojtar nuk ka nevojë të përdorë një qasje strategjike për të fituar; gjithçka që duhet të bëjnë është të vënë bast.

Mundësitë fituese për baste të jashtme

Bastet e jashtme u japin lojtarëve kombinimet më të mira të basteve të Ruletës:

Rouge/Noir, Manque/Passe dhe Pair/Impair

Opsionet më të njohura në një kazino online me pagesat më të mira përfshijnë shanset e thjeshta "Basti Kuq/Zi", basti i lartë dhe i ulët (1-18/19-36) ose "Basti Çift/Tek". Quhen edhe këto Rouge/Noir, Manque/Passe, dhe Çiftoj/Dëmtoj - për shkak të origjinës së tyre franceze.

Me këto opsione, pagesa e Ruletës është pak më pak se 50%. Për të qenë të saktë, në 48.65%, pasi ka ende mundësi që topi të ndalet në zero. Këto opsione kanë të gjitha një ruletë pagese me një numër të vetëm në një raport 1:1.

Dhjetra / Douzaines

Basti i duzinës (12 numra) është gjithashtu ndër bastet e jashtme më të njohura të Ruletës. Në këtë rast, bastet vendosen në sekuencat 1-12, 13-24 ose 25-36. Probabiliteti për të fituar këtë është 32.43%, por ata paguajnë 2:1 në vend të 1:1 si në bastet e mësipërme.

Kolonat / Kolonat

Për sa i përket bastit të kolonës, po flasim për të njëjtin probabilitet (32.43%) dhe raporte identike pagese si në bast duzine (2:1).

Probabilitetet fituese për baste të brendshme

Të ashtuquajturat baste të brendshme përfshijnë baste ose në një numër të vetëm ose në një grup të vogël numrash. Zgjedhjet këtu janë më të vogla se sa për bastet e jashtme, megjithëse sinqerisht ka shumë për të zgjedhur:

Plein / Numri / Bast Straight-Up

Probabiliteti më i ulët për të fituar këtu është bast mbi një numër të saktë. Kjo arrin në 2.70%. Lojtarët mund të presin një raport pagese prej 35:1.

Split / Cheval

Plein pasohet nga Cheval, e cila përfshin bast në dy numra të saktë në vend të vetëm një. Probabiliteti për të fituar këtu rritet në 5.41%. Nëse parashikimi është i saktë, raporti i pagesës është 17:1.

Plein transversal

Pas basteve në një ose dy numra, tani vijon bastet në 3 numra. Një bast në një rrugë (kombinim me 3 numra) ofron një probabilitet fitimi prej 8,11%. Raporti i pagesës është 11:1.

Carré

10.81% probabilitet për të fituar ofrohet duke vënë bast në një kënd ose Carré (4 numra). Pagesa këtu është ende 8:1.

Tërthore e thjeshtë

Drejtësia e dyfishtë përmban gjashtë numra të ndryshëm dhe kështu rezulton në një probabilitet fitimi prej 16.22%. Ky bast paguhet në një raport 5:1 nëse godet.

Probabilitetet fituese të njoftimeve

Nëse lojtarët duan të bastojnë në njoftime, ata duhet të kërkojnë një tabelë Rulete me një pistë hipodrom. Ajo që është interesante është se disa tavolina të drejtpërdrejta të kazinosë ofrojnë këtë veçori. Në disa tavolina në kazinotë live Roulette, njoftimet mund të vendosen edhe nëpërmjet versioneve speciale, si p.sh. në French Roulette Gold nga Evolution Gaming.

I ashtuquajturi shpallje ndryshon sërish pak nga bastet e paraqitura më parë brenda dhe jashtë. Në këto baste më të mira të Ruletës me njoftime, numrat grupohen së bashku që nuk janë në rend në tryezë, por në rrotën e Ruletës. Me njoftimet, lojtarët mund të bastojnë në zona të caktuara të tenxhere.

Voisins du Zéro

Këtu do të ishin interesante “fqinjët e zeros”. 17 numra janë të mbuluar. Duhet të bëhen gjithsej 9 baste për të arritur në një probabilitet fitimi prej 45.9%. Sigurisht, është më e lehtë me një pistë garash. Në RaceTrack, lojtarët mund të bastojnë drejtpërdrejt në Voisins du Zero duke përdorur shanset e përmendura të tryezës së Ruletës.

Nivelet

Nivelet bast 12 numrat që shtrihen drejtpërdrejt përballë Voisins du Zero janë të mbuluara. Probabiliteti për të fituar është 32.4%.

Jeu Zero

Bastet në dhjetëra/kolona në bastet e brendshme ofrojnë gjithashtu një probabilitet të ngjashëm për të fituar. Në Jeu Zero, loja zero, po flasim për një version të dobësuar të fqinjëve të zeros. Në këtë rast, 7 numra afër 0 në timonin e Ruletës me një probabilitet fitimi prej 18.9%.

Orphelin's

Të gjithë numrat e tjerë në timon që nuk bëjnë pjesë në këto njoftime janë grupuar nën termin Orfelinët (jetimët). Këto kanë një probabilitet fitimi prej 41.6%.

Voisins

Thjesht quhet edhe loja e fqinjit Voisins. Nuk duhet ngatërruar me fqinjët e 0 (Voisins du Zero), i cili mund të vihet bast në pistë. Lojtarët vënë bast në një numër dhe të tij Voisins në filxhan kur luan me fqinjët.

Kjo e bën më të lehtë bastimin në zona të caktuara të kazanit. Për shembull, nëse lojtarët vënë bast për fqinjët e gjashtë, ata vënë bast në numrat 17, 34, 6, 27 dhe 13 - numrat në tenxhere pranë gjashtë. Probabiliteti për të fituar një bast Voisins është 13.5%.

Finalet

Në njoftimin e variablit "Finale", lojtarët vënë bast në numra që mbarojnë me shifra të veçanta. Probabiliteti për të fituar, në këtë rast, është 8.1%. Basti mund të zgjatet në dy shifra. Për shembull, 1 dhe 3, në të cilin rast numri në të cilin topi ndalet duhet të përfundojë me 1 ose 3. Në këtë rast, probabiliteti për të fituar rritet në 10.8%.

Probabiliteti i rezultateve të pamundshme në ruletë

Lojtarët shpesh duan të dinë probabilitetin e ngjarjeve të pazakonta ose të pamundshme në Ruletë - si rasti i kuotave të Roulette jeshile ose pagesave të Ruletës 00. Për shembull, një pyetje që lind gjithmonë në mesin e lojtarëve është se sa shpesh ata do të humbnin të gjitha çipat e tyre (fondi i tyre ) duke përdorur sistemin Martingale.

Sistemi Martingale përbëhet nga dyfishimi i basteve sa herë që basti i mëparshëm humbi. Në varësi të kufirit maksimal në tryezën e Ruletës, do të duheshin shtatë baste të humbura një-me-një radhazi përpara se të arrini kufirin maksimal.

Në këtë pikë, lojtari nuk mund të rrisë më tej bastet e tij. Probabiliteti që kjo të ndodhë në një rrotë rulete evropiane është 1 në 106.

Rezultatet e pamundshme ndonjëherë mund të funksionojnë në favor të lojtarëve. I njëjti numër mund të godasë dy ose edhe tre herë radhazi. Megjithatë, kjo nuk është diçka në të cilën lojtarët duhet të mbështeten! Përpara çdo rrotullimi, probabiliteti për të shënuar numrin që lojtari ka zgjedhur në tre rrotullimet e ardhshme është 50,652:1 (për Ruletën Evropiane) dhe 54,871:1 (për Ruletën Amerikane).

Për ata që nuk janë të vetëdijshëm për këtë, sistemet e basteve janë bërë një opsion humbës edhe pse mund të duken si një gjë e mirë.

Si mund të llogarisë kushdo shanset dhe pagesat e ruletës

Ne kemi shqyrtuar të gjitha bastet dhe aksionet thelbësore në tryezën e Ruletës në rishikim. Sidomos fillestarët shpesh pyesin veten se si lojtarët e tjerë vijnë me këto numra.

Parimi pas tij është jashtëzakonisht i thjeshtë. Lojtarët nuk duhet të jenë veçanërisht të përshtatshëm në llogaritjen e probabilitetit. Ata nuk kanë nevojë për një libër tavoline për analiza funksionale - mjafton një copë letër me një stilolaps dhe një makinë llogaritëse.

Për shanset më të mira të Ruletës, lojtarët thjesht ndajnë numrin për të cilin kanë vënë bast me 37 në Ruletën Franceze. Në Rouletën Amerikane, llogaritja është 38 - falë zeros së dyfishtë.

Kjo rezulton në 4/35 për një Carré - 4 numra - që është 0.114. Lojtarët thjesht duhet të shumëzohen me 100, dhe ata e dinë probabilitetin.

Me këtë metodë mjaft të thjeshtë, lojtarët mund të llogarisin pagesën e koeficientëve të Roulette për çdo bast në tavolinë. Ia vlen t'i jepet një hap - për shembull, duke vënë bast në dy carrés ose disa baste të ndara në një nga kazinotë më të mira të Ruletës në internet.

konkluzioni

Ruleta i ka rezistuar vërtet provës së kohës - dhe është e lehtë të kuptosh pse. Kjo lojë nuk ka të bëjë vetëm me arritjen e atyre numrave të Ruletës. Është shumë më tepër.

Loja në vetvete është mjaft komplekse dhe u ofron lojtarëve të kazinosë mundësinë për të përjetuar diçka krejtësisht të mrekullueshme, e cila mund të zotërohet dhe të përsoset në nivele të mahnitshme.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje grafikut të pagesës së Roulette në çdo kohë, të dini në çdo moment të caktuar se cilat janë shanset më të mira të Roulette dhe si të përfitoni sa më shumë nga bastet maksimale në Ruletë.

Njohja e aspekteve të lojës mund të bëjë ndryshimin në maksimizimin e fitimeve tuaja dhe për të pasur një përvojë të suksesshme në ruletë. Pra, merrni kohë për të mësoni si të luani ruletë, provoni strategji të ndryshme dhe shmangni gabimet e zakonshme të Ruletës për t'u bërë një mjeshtër i vërtetë i lojës.

Tani është vetëm koha për të gjetur kazinonë e duhur të Roulette dhe për të marrë një bonus ftues për ta bërë atë edhe më emocionues!

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Cilat janë llojet e ndryshme të basteve në Ruletë?

Ekzistojnë dy lloje bastesh në çdo grafik të pagesës së koeficienteve të Roulette. E para do të ishin bastet e jashtme që përfshijnë Red/Zi, Manque/Passe, Pair/Impair, Duzens dhe Columns. Lloji i dytë janë bastet e brendshme, me Plein, Number, Straight-Up, Split, Transversal Plein, Carré, Transversal Simple, Announcements, Voisins du Zéro, Tiers, Jeu Zero, Orphelin's, Voisins dhe Finals.

Si funksionojnë pagesat në Ruletë?

Pagesat më të mira të kazinosë online funksionojnë ndryshe, në varësi të faktit nëse lojtarët vendosin bastin më të mirë të Roulette në baste brenda ose jashtë. Ne kemi shpjeguar të gjitha pagesat dhe shanset në këtë sajt që lojtarët e Ruletës t'i kontrollojnë ose të shënojnë faqerojtës sa herë që të jetë e nevojshme.

Si të llogaritni pagesat e Ruletës?

Një mënyrë e thjeshtë për t'u njohur me shanset e sakta të rrotave të Ruletës është duke ndarë bastet dhe numrat e mbuluar me numrat e gjithanshëm të rrotave të Ruletës. Për shembull, bast në një Carré do të thotë bast në 4 numra të ndryshëm, të cilët në një tavolinë French Roulette do të ishin 0,114.

Cilat janë bastet për Ruletën?

Mund të vendosen tonelata bastesh, në varësi të numrit të numrave në një rrotë rulete. Më të njohurat janë të Kuq/Zi ose Çift/Shanse. Megjithatë, këto janë vetëm baste të jashtme. Bastet e brendshme mund të jenë Voisins, Carré, Numri dhe shumë të tjera.

Cilat janë shanset për të fituar në Roulette Online?

Shanset dhe pagesat janë mjaft të larta në Ruletën Online, duke pasur parasysh numrin e versioneve dhe shumëllojshmërinë. Sidoqoftë, një lojë standarde evropiane ose franceze mund të ketë një RTP 98%, një nga më të lartat në industri.

Gabimet më të zakonshme të ruletës dhe si t'i shmangni ato

Gabimet më të zakonshme të ruletës dhe si t'i shmangni ato

Për qindra vjet, njerëzit janë magjepsur nga rrota e ruletës ndërsa vendosin bastet e tyre dhe presin me ankth zhurmën e topit që përplaset dhe shikimin e numrit fitues.

Si të luani ruletë

Si të luani ruletë

Ruleta mbetet një nga lojërat më të njohura në mbarë botën. Kazinotë me bazë tokësore u ndërtuan posaçërisht për këtë lojë. Nuk është vetëm një lojë fantastike kazinoje, por një lojë që i ka rezistuar kohës - duke e bërë kështu deri në kazinonë më të mirë në internet.

Si të përdorni një kalkulator rulete për të rritur numrin e fitoreve

Si të përdorni një kalkulator rulete për të rritur numrin e fitoreve

Ruleta ka qenë gjithmonë e njohur në kazinotë online. Por, çka nëse mund ta rritni edhe më shumë eksitimin nga loja dhe t'i anoni shanset në favorin tuaj? Futni kalkulatorin e ruletit, një mjet i zgjuar i krijuar për të përmirësuar strategjinë tuaj të basteve. Duke shtypur numrat dhe probabilitetet, kjo makinë llogaritëse mund të jetë arma juaj sekrete në lundrimin në tryezën e ruletit. Pavarësisht nëse jeni një lojtar me përvojë ose një i sapoardhur në lojë, të kuptuarit se si të përdorni një kalkulator ruletë mund të jetë një ndryshim i lojës, duke ofruar njohuri që mund të çojnë në fitore më të shpeshta. Le të shqyrtojmë se si ky mjet mund të shtojë një dimension të ri në lojën tuaj të ruletës në internet.

Strategjitë më të mira të ruletës

Strategjitë më të mira të ruletës

A ka kuptim përdorimi i një strategjie kur luan lojën popullore të Roulette, apo nuk ka rëndësi se si dikush zgjedh të vendosë bastet e tij? Cila është mënyra më e mirë për të luajtur Ruletë? 

Variacionet e ndryshme të ruletës

Variacionet e ndryshme të ruletës

Kumarxhinjtë kanë qenë të magjepsur nga ruleta dhe versionet dhe varietetet e saj shumëkombëshe për shumë vite. Ruleta, me rrotën e saj rrotulluese të dallueshme dhe eksitimin e basteve se ku do të bjerë topi, është një element kryesor i shkollës së vjetër të çdo kazinoje të respektuar.