Si të luani Craps në internet dhe të fitoni më shpesh

Craps

2022-04-19

Benard Maumo

Para se të zhyteni më thellë, këtu është një përgjigje kritike. Nr strategji craps garanton rezultate fituese. Kjo për shkak se kazinoja ka gjithmonë një avantazh matematikor ndaj lojtarëve. Edhe më keq, katrahurat, ndryshe nga pokeri dhe blackjack-u, mbështeten shumë te fati. 

Si të luani Craps në internet dhe të fitoni më shpesh

Por kjo nuk do të thotë se lojtarët e mut janë gjithmonë që gjuajnë në errësirë. Përkundrazi, të mësuarit për të luajtur mut me një mentalitet fitues dhe pritshmëri të ulëta mund të sjellë rezultate. Pra, pa ndonjë zbavitje të mëtejshme, ky udhëzues ju udhëzon si të luash mut si një profesionist me përvojë dhe minimizoni ato seanca humbëse. 

Njihni numrat dhe shanset

Craps kanë deri në 36 kombinime të mundshme numrash. Prandaj, është thelbësore të dini numrat për të cilët po bastni dhe shanset craps. Gjithashtu, mbani mend se çdo shifër ka kuptimin dhe pagesën e saj. 

Për shembull, 7 ka më shumë kombinime (gjashtë), duke e bërë atë shifrën më të mundshme për t'u shfaqur në një listë. Ju mund të rrotulloni 1 dhe 6, 5 dhe 2, 6 dhe 1, 2 dhe 5, 3 dhe 4, dhe 4 dhe 3. Tani e dini pse "7" është numri magjik për shumicën e lojtarëve. 

Ju gjithashtu mund t'i gjeni shumë lehtë numrat "pinjoll" në craps me informacionin e mësipërm. Siç pritej, këta numra kanë kombinimet më të pakta dhe avantazhin e lartë të shtëpisë. Por në anën e sipërme, pagesa mund të jetë e mirë. Për shembull, ulja e një 2 (1 dhe 1) ka një pagesë prej 30:1. 

Në përgjithësi, shanset për të rrokullisur një 7 janë 6/36, që përkthehet në 1/6. Pra, siç u tha më parë, goditja e një 7 ka më shumë gjasa. Për numrin 12, ju keni vetëm një shans të vetëm për të arritur rezultatin, duke ju dhënë një probabilitet prej 1/36.

Gjeni bast "Shanset Falas"

Asgjë nuk shkon kot në botën e lojërave të kazinove në internet, duke përfshirë craps online. Pra, çfarë është një bast "shanse pa pagesë" në craps? Ky bast i pazakontë për mut është i vetmi bast pa një avantazh shtëpie. Po ashtu eshte; kazino nuk ka asnjë lidhje me këtë bast. 

Por ka një kapje. Zakonisht, bastet me shanse falas luhen së bashku me baste të tjera si Eja, Mos Haj, Kalo dhe Mos Kalo. Pra, megjithëse kazinoja ruan ende avantazhin në këtë lloj basti, avantazhi është minimal në krahasim me bastet e tjera "të sheshta". 

Për shembull, bastet Pass dhe Don't Pass kanë një avantazh prej 1,4% kur luhen pa bastin "Shanset Falas". Por nëse bëni të kundërtën, kjo zvogëlohet respektivisht në 0.6% dhe 0.5%. Pra, pavarësisht nga numri i pikës, përdorni gjithmonë bast pa koeficient sa herë që është e mundur.

Mos prekni bastet me një rrotullim

Nëse doni të fitoni më shpesh në mut, të qëndroni larg basteve me një rrotullim është kritike. Llojet kryesore të basteve me një rrotullim përfshijnë bastet në terren, ku rezultati duhet të jetë 12, 11, 10, 9, 4, 3 ose 2 për të fituar. Ky bast zakonisht ka një avantazh shtëpie midis 2.78% në 5.56%.

Një lloj tjetër i zakonshëm i basteve është çdo 7. Siç lë të kuptohet emri, ky bast parashikon që pikët totale në zare do të jenë 7. Edhe pse një 7 ka më shumë gjasa të shfaqet, skaji i shtëpisë është 16,67%.

Në përgjithësi, bastet e vetme mund të jenë jashtëzakonisht të papërmbajtshme për t'u bërë. Por e vërteta është se ato nuk janë të përshtatura për duar të gjelbra. Prandaj, nëse jeni duke kërkuar të ndërtoni një strategji optimale për craps, shmangni këto baste krejtësisht.

Luaj baste Pass dhe Mos Kalo

Nga të gjitha rregullat e mut diskutuar këtu, kjo është padyshim më e drejtpërdrejta dhe më miqësore për fillestarët. Lojtarët inteligjentë kanë prioritet vendosjen e basteve më të sigurta të mundshme në një tryezë krapi. Por, sigurisht, mund ta kaloni këtë pikë nëse keni një bankroll të madh për të djegur kazino online.

Duke thënë këtë, "Pass Bet" është basti më i thjeshtë dhe më i sigurt i mundshëm në craps. Ajo paguan edhe para dhe ka një avantazh matematikor prej 1.41%. Në këtë lloj basti, ju fitoni nëse rrotullimi i daljes është 11 ose 7 dhe humbni nëse është 12, 3 ose 2. Nëse është një numër tjetër, ai bëhet një "pikë" dhe lojtari vazhdon të rrotullohet. Por prisni, mos e bëni këtë bast pas paraqitjes, pasi vlera e bastit zvogëlohet.  

Nga ana tjetër, basti Mos Kaloni është e kundërta e Bastit Pass. Me fjalë të tjera, ju fitoni nëse lista e daljes është 3 ose 2 dhe humbni nëse është 11 ose 7. Ky bast konsiderohet si më i sigurti në krape sepse ka avantazhin më të ulët të shtëpisë prej 1,36%. 

Këshilla Përfundimtare

Siç u tha fillimisht, asnjë strategji craps nuk mund të sjellë vazhdimisht rezultate pozitive. Edhe bastet e sigurta Pass dhe Don't Pass kanë më shumë se 50% shanse për të humbur një bast. Por ju mund t'i bëni seancat tuaja më të këndshme dhe shpërblyese duke zgjedhur numrat dhe bastet e duhura. Dhe po, ulni pritshmëritë tuaja fituese dhe luani për argëtim.

Të rejat e fundit

Përgatituni për ngjarje argëtuese në Hot Chilli Fest të organizuar nga Stakelogic
2023-09-28

Përgatituni për ngjarje argëtuese në Hot Chilli Fest të organizuar nga Stakelogic

Lajme