Craps House Edge dhe shanset: Si të llogaritni shanset tuaja për të fituar

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Craps është luajtur për breza. Bastet vendosen në rezultatet e një hedhjeje të vetme ose një sekuencë hedhjesh në këtë lojë me zare. Craps është një lojë e lehtë për t'u marrë, por përsosja e saj kërkon disa aftësi.

Në këtë faqe, ne do të diskutojmë grafikun përfundimtar të gjasave për craps dhe se si të kuptojmë shanset më të mira në craps për të fituar. Ne do të përshkruajmë gjithashtu skajin e shtëpisë, një ide thelbësore në çdo lojë bixhozi dhe do të analizojmë tabelën e pagesës së mutacioneve.

Craps House Edge dhe shanset: Si të llogaritni shanset tuaja për të fituar

Shanset e pagesës në Craps

Për të shijuar plotësisht lojërat e mut dhe për të rritur shanset për të fituar, është e rëndësishme njohin rregullat bazë dhe të dalë me një strategjia e basteve që i përshtatet stilit tuaj dhe nivelit të rehatisë me rrezik. Shanset për craps dhe skajet e shtëpisë ndryshojnë për baste të ndryshme. Mbani në mend se disa baste ofrojnë pagesa më të mëdha, por kanë shanse më të ulëta për të fituar. Le të hedhim një vështrim në bastet e ndryshme dhe pagesat e tyre në mut:

Bastet bazë të Craps

Është e mundur që lojtarët të vendosin disa baste bazë në craps, të tilla si baste Pass Line, Don't Pass, Come dhe Don't Come. Përparësia e shtëpisë në këto baste është relativisht e ulët, duke i bërë ato një zgjedhje popullore si për lojtarët fillestarë ashtu edhe për lojtarët me përvojë.

 • Bastet Pass Line dhe Come: Këto baste janë të njohura në lojëra craps dhe përfshijnë bast në gjuajtësin duke hedhur një 7 ose 11. Lojtarët fitojnë nëse gjuajtësi ka sukses dhe humbasin nëse hidhet një 2, 3 ose 12. Shanset për të fituar janë 1:1, dhe pagesa është gjithashtu 1:1.
 • Bastet Mos kaloni dhe mos vini: Si e kundërta e basteve Pass Line dhe Come, këto baste kërkojnë që lojtarët të vënë bast kundër gjuajtësit duke shënuar 7 ose 11. Në vend të kësaj, lojtarët fitojnë nëse gjuajtësi hedh një 2 ose 3 dhe humbin nëse shënohet 7 ose 11. Shanset dhe pagesa për këto baste janë gjithashtu 1:1.

Bast me shanse

Bastet e koeficienteve mund të vendosen përveç basteve Pass Line, Don't Pass, Come dhe Don't Come. Këto baste nuk kanë avantazhe, duke i bërë ato opsione tërheqëse për lojtarët që duan të rrisin fitimet e tyre të mundshme. Pagesa për bastet e koeficientëve varet nga numri i pikës:

 • 4 ose 10: Pagesa 2:1
 • 5 ose 9: Pagesa 3:2
 • 6 ose 8: Pagesa 6:5

Vendosni baste

Bastet e vendosjes i lejojnë lojtarët të bastojnë në një numër specifik që hidhet përpara 7-ës. Pagesat për bastet e vendosjes ndryshojnë në bazë të numrit të zgjedhur:

 • 4 ose 10: Pagesa 9:5
 • 5 ose 9: Pagesa 7:5
 • 6 ose 8: Pagesa 7:6

Bast Field, Big 6 ose Big 8, dhe Çdo 7 Baste

Bastet në terren, bastet e mëdha 6/8 dhe çdo 7 baste janë opsione shtesë bastesh në mut me shanse dhe pagesa të ndryshme.

 • Bastet në terren: Lojtarët fitojnë nëse rrotullimi tjetër është 2, 3, 4, 9, 10, 11 ose 12. Pagesa është 1:1 për shumicën e numrave, me një pagesë 2:1 për 2 dhe 12.
 • Bastet e mëdha 6/8: Lojtarët fitojnë nëse gjuajtësi hedh një 6 ose 8 përpara një 7. Pagesa është 1:1.
 • Çdo 7 baste: Lojtarët fitojnë nëse rrotullimi tjetër është 7. Pagesa është 4:1.

Craps Edge Shtëpia

Çdo lojë përmban një avantazh shtëpie që duhet të merret parasysh për llogaritjen e gjasave në craps. Në afat të gjatë, faqe kazino në internet po llogarit në mbajtjen e avantazhit të shtëpisë, që është një proporcion i caktuar i secilit bast.

Nëse avantazhi i shtëpisë në një lojë është 1%, për shembull, kazinoja mund të parashikojë të fitojë, mesatarisht, 1% të çdo basti.

Skaji i shtëpisë në craps ndryshon me çdo lloj basti. Ky është proporcioni i avantazhit të shtëpisë dhe pagesave për disa nga bastet më të njohura të muteve:

Bet TypePayoutHouse Edge (%)
Pass Line Bet1:1 (even money)1.41
Don't Pass Bet1:1 (even money)1.36
Come Bet1:1 (even money)1.41
Don't Come Bet1:1 (even money)1.36
Odds Bet on 4/102:10 (No house edge)
Odds Bet on 5/93:20 (No house edge)
Odds Bet on 6/86:50 (No house edge)
Place Bet on 4/109:56.67
Place Bet on 5/97:54.00
Place Bet on 6/87:61.52
Field Bet on 3,4,9,10,111:15.56
Field Bet on 2,122:15.56
Big 6 or Big 81:1 (even money)9.09
Any 7 Bet4:116.67

Është e qartë se skaji i shtëpisë është më i vogël në disa baste se të tjerët. Shanset Pass Line, Don't Pass, Come Bet dhe Don't Come kanë të gjitha një avantazh më të ulët se bastet e tjera të mundshme.

Basti Any 7, Big 6 ose Big 8 Bast dhe Place Bet në 4 ose 10 kanë avantazhin më të madh të shtëpisë në bisedën për shanset e craps.

Si të llogaritni pagesat në Craps Online

Pagesat e Craps përcaktohen nga njohuritë e lojtarit si për avantazhin e shtëpisë ashtu edhe për shanset e craps për të fituar bastin që ata vendosin. Ja një vështrim më i afërt:

Lojtarët vënë bast 10 dollarë në "Pass Line" dhe zari hedh një 7. Meqenëse shanset për të fituar një Bast Pass Line në listën e daljes janë 251/495, ose 50.7%, lojtarët fitojnë 10 dollarë - madje edhe para.

Le të supozojmë se lojtarët janë të gatshëm të rrezikojnë 10 dollarë në pikën 6 me shanse -110. Nëse lojtarët vendosin një bast me koeficient 5$ në pikën 6, ata do të marrin një pagesë prej 6$. Kthimi në një bast 10 dollarë është 12 dollarë.

Metoda e përdorur për të përcaktuar fitimet për baste të tjera është e ngjashme. Për çdo bast të lojtarëve, ata duhet të marrin parasysh jo vetëm shanset më të mira për të fituar, por edhe kthimin e tyre të mundshëm.

konkluzioni

Një nga aspektet më të rëndësishme për luaj craps online me sukses po familjarizohet me shanset e craps. Lojtarët mund të përmirësojnë shanset e tyre për të fituar duke vendosur baste me një pagesë të pritshme më të lartë nëse i dinë shanset për të fituar dhe shanset e fitimit për secilin aksion.

Bastet më të mira janë ato me avantazhin më të ulët të shtëpisë (Basti Pass Line, Basti Mos Kalo, Basti Eja dhe Basti Mos Eja). Çdo 7 baste, baste të mëdha 6 dhe 8 të mëdha, dhe baste vendosje në 4 dhe 10 kanë avantazhet më të mëdha të shtëpisë dhe duhet të shmangen.

Lojtarët mund të zvogëlojnë rrezikun dhe të rrisin shanset e tyre për të fituar duke mësuar shanset më të mira për mut.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Cili është basti Pass Line në Craps dhe cilat janë shanset e tij për të fituar?

Në craps, Pass Line Bet është deri tani basti më tipik. Pika rrotullohet (4, 5, 6, 8, 9 ose 10) përpara se të hidhet një 7, ose nëse gjuajtësi hedh një 7 ose 11 në hedhjen e daljes, ai fiton. Basti Pass Line jep shanse prej 251/495, ose afërsisht 50.7%.

Cila është skaji i shtëpisë në craps dhe pse është e rëndësishme të kuptohet?

Përqindja e secilit bast që kazinoja parashikon të mbajë për një afat të gjatë njihet si "buza e shtëpisë" në mut. Njohja e skajit të shtëpisë do t'i lejojë lojtarët të bëjnë zgjedhje të arsimuara për bastet e tyre. Në planin afatgjatë, lojtarët do të dalin përpara nëse vendosin paratë e tyre në një bast me një avantazh shtëpie më të vogël se ai që po shqyrtojnë.

Çfarë është një bast me shanse në craps dhe si ndikon ai në avantazhin e shtëpisë?

Bastet mbi shanset janë një opsion përveç Linjës së Kalimit, Mos Kalo, Bastit Hajde dhe Basteve Mos Hajde. Nuk ka asnjë avantazh shtëpie dhe pagesa është në përputhje me shanset e lojtarit për të fituar. Përparësia e shtëpisë në Pass Line dhe Come Bets mund të reduktohet duke bërë gjithashtu një bast të koeficientëve.

Çfarë është çdo bast 7 në craps, dhe pse konsiderohet një bast i rrezikshëm?

Lojtarët mund të vënë bast "Çdo 7", që do të thotë se ata mendojnë se numri i radhës do të jetë 7. Shanset e fitimit janë 4 me 1, por avantazhi i shtëpisë është shumë i lartë në 16.67%. Meqenëse shanset për të fituar janë të ulëta dhe avantazhi i shtëpisë është i lartë, bastet për këtë rezultat duhet të konsiderohen me rrezik të lartë. Kazinoja do të fitojë një fitim të konsiderueshëm nga çdo bast i vendosur në këtë rezultat.

Cili është ndryshimi midis një Basti Vendi dhe një Basti Come në craps?

Bastet e vendosjes janë baste në numrat 4, 5, 6, 8, 9 ose 10 që fitojnë nëse vendosen përpara një 7. Ngjashëm me bastet e një "Pass Line", një bast "Eja" vendoset pas listës së daljes. Nëse gjuajtësi më pas hedh një 7 ose 11, ose nëse ai hedh pikën përpara se të hedh një 7, atëherë Basti Come fiton. Come Bets kanë të njëjtat mundësi për të fituar si Bastet Pass Line.

Craps Online vs Live Craps: Cila është më e mirë?

Craps Online vs Live Craps: Cila është më e mirë?

Miliona njerëz në mbarë botën e vlerësojnë lojën e mutrave në kazino. Lojtarët e Craps, falë rritjes së madhe të kazinove në internet, tani kanë një zgjedhje midis lojërave online dhe atyre live. Lojtarët që kërkojnë të luajnë mut, ku duhet të luajnë? Ne do t'i krahasojmë lojërat virtuale me përvojën reale që ofron lojërat e drejtpërdrejta në internet.

Si të luani Craps Online: Udhëzues hap pas hapi për të luajtur në internet

Si të luani Craps Online: Udhëzues hap pas hapi për të luajtur në internet

Craps konsiderohet gjerësisht si një nga lojërat më emocionuese dhe më të luajtura të bixhozit në mbarë botën. Kjo formë e lojërave të fatit daton mijëra vjet më parë, dhe përsëritjet e saj të shumta e pasqyrojnë këtë. Craps tani është një lojë që mund të luhet nga shtëpia, falë rritjes së kazinove në internet.

Strategjitë e basteve të Craps: Këshilla dhe truket për lojtarët në internet

Strategjitë e basteve të Craps: Këshilla dhe truket për lojtarët në internet

Shumë kumarxhinj në internet luajnë lojëra të gabuara, duke kërkuar për një strategji fituese të lojërave. Por cilat janë bastet më të mira në strategjinë e craps? Lojtarët që duan të rrisin shanset e tyre për të pasur sukses në craps duhet të familjarizohen me strategjitë dhe metodat e ndryshme të basteve në dispozicion.

Variacione Craps: Eksplorimi i Llojeve të ndryshme të Lojërave Craps në internet

Variacione Craps: Eksplorimi i Llojeve të ndryshme të Lojërave Craps në internet

Njerëzit kanë luajtur mut për shekuj me radhë. Që nga fillimi i tij, ajo ka pësuar ndryshime të shumta, duke përfshirë futjen e llojeve të ndryshme të mutacioneve. Ka pasur gjithashtu një rritje në apelin për të luajtur lojëra të gabuara në internet, duke ofruar të njëjtën përvojë emocionuese pa dalë nga shtëpia. Ne jemi këtu për të folur rreth llojeve të ndryshme të lojërave të fatit në internet, duke përfshirë rregullat e tyre, shanset e pagesës dhe avantazhin e shtëpisë.