Stud Poker Kazino Në Internet më e mirë në 2023/2024

Në ditët e sotme, Texas Hold'em dhe Omaha janë normat për pokerin online. Megjithatë, përpara se të fitonin popullaritet, "Stud Games" kishin përfunduar, ku pokeri me shtatë letra ishte më i luajturi.

Lojërat me stud janë një nga variacionet më të përhapura të pokerit. Stud poker zbatohet për çdo lojë pokeri, në të cilën çdo lojtar merr një përzierje letrash me fytyrë lart dhe me fytyrë poshtë, të shpërndara në raunde të shumta bastesh.

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser
Çfarë është Stud Poker?

Çfarë është Stud Poker?

Përpara se të zhytemi më thellë në pokerin me kunj, le të shohim së pari se çfarë është. Stud poker qëndron për çdo variacion pokeri që përmban një lojë ku çdo lojtar merr një përzierje letrash me fytyrë lart dhe poshtë në raunde të shumta bastesh.

Zakonisht, lojërat me stud janë jo pozicionale, që do të thotë se lojtari që bast i pari në çdo raund mund të ndryshojë. Zakonisht ky është lojtari që ka letrat më të mira përballë.

Stud poker vjen me një strukturë të kufizuar bastesh, që do të thotë se bastet tuaja janë të kufizuara në një shumë të saktë çdo raund bast.

Çfarë është Stud Poker?
Lloje të ndryshme të Stud Pokerit

Lloje të ndryshme të Stud Pokerit

Siç e kemi përmendur tashmë, ka shumë variacione të pokerit me stud, të cilat kryesisht ndryshojnë në kufijtë e basteve, numrin e letrave të shpërndara dhe kuvertën. Pra, le të kalojmë shpejt nëpër ato më të njohurat.

Shtatë Card Stud

Pa dyshim, Seven Card Stud është ndër variantet më të njohura të pokerit me stud, i cili përmban një lojë në të cilën çdo lojtar merr gjithsej shtatë letra, prej nga vjen emri, të shpërndara kokë lart e poshtë. Pjesa e ndërlikuar në kutinë me shtatë letra është se vetëm kombinimi më i mirë me pesë letra përdoret për të përcaktuar se kush e fiton të gjithë vazon.

Stud me pesë letra

Ngjashëm me letrat me shtatë letra, kunja me pesë letra e merr emrin nga numri i letrave që i shpërndahen secilit lojtar. Pokeri me pesë letra është forma më e hershme e pokerit me kunj, i cili nuk është aq i popullarizuar në mesin e adhuruesve të basteve këto ditë. Megjithatë, pokeri me 5 letra është më i lehtë për t'u zotëruar, kështu që ia vlen të merrni kohën tuaj për t'i dhënë një goditje.

Shtatë Card Stud Lartë i ulët

Kunj me shtatë letra shumë të ulëta është një variant shumë interesant pokeri, i cili ofron të njëjtën përvojë si kunjat me shtatë letra, por në vend që dora më e mirë të fitojë të gjithë poten, ajo ndahet midis duarve të renditura më të mira dhe më të ulëta.

Studim i Karaibeve

Poker me kurvar Karaibe është një lojë tavoline kazinoje e cila bazohet në kufjet klasike me pesë letra, por ndryshe nga lojërat e zakonshme të pokerit, ju luani kundër shtëpisë, në vend që të luani kundër lojtarëve të tjerë. Do të thotë se do t'ju duhet të mposhtni shtëpinë, duke e bërë atë një nga llojet më pak të preferuara të pokerit me kurvar.

Lloje të ndryshme të Stud Pokerit
Si të luani Stud Poker?

Si të luani Stud Poker?

Në varësi të variacionit të lojës së pokerit me stud që luani, rregullat do të jenë të ndryshme. Megjithatë, gjëja që i kombinon të gjitha është se, në çdo variant, lojtarëve u shpërndahen letra ballë-lartë dhe me fytyrë poshtë.

Duke marrë parasysh faktin se pokeri me shtatë letra është variacioni më i përhapur, le t'i përmbahemi atij. Në lojërat me shtatë letra, çdo lojtar merr shtatë letra dhe lojtari me dorën më të mirë, kombinimin më të mirë me pesë letra, fiton të gjithë vazon. Loja fillon me dy letra vrima dhe një kartë me fytyrë lart, të shpërndara në drejtim të akrepave të orës rreth tryezës, e ndjekur nga një raund bastesh.

Pas kësaj, tre letra të tjera të reja trajtohen me një raund bastesh pas secilit. Pastaj raundi i fundit përbëhet nga shpërndarja e kartës së fundit (karta e lumit), e cila është me fytyrë poshtë, dhe raundi i fundit i basteve pas tij.

Si të luani Stud Poker?
Si të vini bast në 7 Card Stud?

Si të vini bast në 7 Card Stud?

E gjithë struktura e basteve me 7 letra orientohet rreth marrjes së kombinimit më të mirë të duarve me 5 letra për të fituar të gjithë vazon. Ka pesë raunde bastesh çdo herë në mënyrën e mëposhtme:

Përpara marrëveshjes, çdo lojtar duhet të vendosë një ante (në varësi të kazinosë në internet ku po luani).

 • Loja fillon pasi secilit lojtar i shpërndahen dy letra vrima (me fytyrën poshtë) dhe një kartë dere (me fytyrë lart).
 • Raundi i parë i basteve.
 • Secilit lojtar i shpërndahet një kartë ballore (Rruga e Katërt).
 • Raundi i dytë i basteve.
 • Një tjetër kartë ballore (rruga e pestë) i shpërndahet secilit lojtar.
 • Raundi i tretë i basteve.
 • Secili lojtar merr rrugën e gjashtë (kartën me fytyrë lart).
 • Raundi i katërt i basteve.
 • Karta e fundit e lumit (me fytyrën poshtë) i shpërndahet secilit lojtar.
 • Raundi i fundit i basteve.

Përballja (lojtari me kombinimin më të mirë me 5 letra fiton vazon).

Si të bastni në lojërat me kufi me 7 letra?

Një nga arsyet pse bastuni me 7 letra është kaq popullor është sepse zakonisht luhet në një strukturë bastesh me limit fiks. Në fillim, kjo mund të tingëllojë paksa e komplikuar për ata që nuk kanë luajtur kurrë një lojë me kufij fiks, por në fakt është shumë e thjeshtë.

Përpara se të shpërndahen letrat, çdo lojtar duhet të vendosë një ante, e cila zakonisht është e barabartë me 10%-15% të bastit të madh.

Pasi tregtari shpërndan 3 letrat e para, lojtari me kartën e derës së renditjes më të ulët do të duhet të vendosë një bast të barabartë me ante ose të përfundojë bastin, duke e bërë atë të barabartë me bastin e vogël.

Tre raundet e para të basteve me 7 letra konsiderohen raunde të vogla bastesh, që do të thotë se lojtarët mund të

 • Thirrni,
 • Palos,
 • Rritni bastin e vogël (nëse lojtari me kartën më të ulët sapo vendosi ante).

Rruga e katërt

Kur të gjitha veprimet në rrugën e tretë të kenë përfunduar, loja vazhdon me rrugën e katërt, kur lojtarët marrin kartën e radhës përballë, kur lojtari me kartën më të mirë mund të bast, por përsëri i kufizuar në bastin e vogël.

Duke qenë se kjo është një lojë me limit fiks, lojtarët që duan të rrisin mund ta bëjnë atë vetëm një shumë fikse, në varësi të tabelës (Për shembull, në një tryezë 2$/4$, rritja mund të jetë nga 2$ në 4$, 4$ deri në 6$..., vetëm një bast i vogël).

Raundet e basteve të mëdha

Pas përfundimit të rrugës së katërt, vijnë raundet e basteve të mëdha, ku basti minimal është basti i madh, në vend të atij të vogël. Pasi të përfundojnë të gjitha raundet, lojtari me kartat e renditjes më të lartë fiton. Në kurvar me 7 letra, standardi renditja e duarve të pokerit:

 • Flush mbretëror
 • Drejt Flush
 • Full House
 • Flush
 • Drejt
 • Tre të një lloji
 • Dy palë
 • Çift
Si të vini bast në 7 Card Stud?
Si të fitoni në Pokerin Seven Card Stud?

Si të fitoni në Pokerin Seven Card Stud?

Ashtu si me çdo variant tjetër të pokerit, kurvari me shtatë letra kërkon që të jeni të durueshëm dhe të ndiqni një strategji, në mënyrë që të jeni të suksesshëm.

Me cilat duar të luajmë?

Për shembull, është gjithmonë një vendim i mirë për të mësuar se me cilat duar duhet të luani dhe me cilat jo. Në Teksas mbajini ato, ju nuk dëshironi të vini bast nëse dora juaj është e dobët për të shmangur dobësitë në flop, turn dhe river. Këtu është një listë e kombinimeve që konsiderohen shumë të forta.

 • Tre të një lloji
 • Çiftet më të larta (nga 8-at)
 • Kartat e Broadway (më mirë nëse janë të përshtatshme)

Sigurisht, ky është një fillim i shkëlqyeshëm, por pasi të keni fituar pak përvojë, është mirë të shtoni duart e luajtura më shpesh që jeni të gatshëm t'i përdorni, pasi mund të humbisni disa mundësi të shkëlqyera.

Luaj duart e mëdha për vlerën

Nëse ndodh që të merrni një nga kombinimet që përmendëm, duhet të merrni parasysh opsionin për të vënë bast për vlerën. Këto kombinime konsiderohen si duart më të mira fillestare, kështu që ju duhet të luani dorën tuaj me zgjuarsi dhe të merrni maksimumin prej saj. Në varësi të situatës, mund të përfitoni edhe duke vënë bast të gjitha paratë e lejuara.

Mësoni si të bëni bllof

Bluffing në kurvar me shtatë letra mund të jetë aftësia më e vështirë që ju duhet të mësoni. Duke qenë se shumë letra të shpërndara janë tashmë të ekspozuara, mund të jetë mjaft e vështirë të bësh bllof, por nëse vendosni rregullat tuaja dhe mësoni se si të vlerësoni nëse ia vlen të hidhni bllof, gjithmonë mund të përfitoni.

Si të fitoni në Pokerin Seven Card Stud?
Çfarë duhet të kërkoni në Stud Poker

Çfarë duhet të kërkoni në Stud Poker

Ka disa taktika që mund t'ua "vjedhni" profesionistëve, të cilat mund t'ju japin një avantazh të madh ndaj lojtarëve të mbetur.

Kartat e hedhura

Nëse po planifikoni të filloni pokerin me stud, duhet të punoni vërtet në aftësinë tuaj për të ndjekur letrat e hedhura, pasi ato mund të ndryshojnë lojën.

Meqenëse variantet e pokerit me kunj shfaqin letra që shpërndahen me fytyrë lart, ju duhet t'i mësoni përmendësh dhe të vlerësoni jo vetëm potencialin e dorës tuaj, por edhe të tjerat.

Vetëm për të mbështetur këto deklarata, le të themi se keni një barazim të drejtpërdrejtë dhe ju duhet vetëm një 10 për ta bërë atë. Por, nëse të gjitha 10-at janë hedhur poshtë, ju mund të palosni dhe të mos vendosni më baste, pasi barazimi juaj direkt nuk do të bëhet i drejtë.

Nga ana tjetër, nëse një lojtar i mbetur përpiqet të bëjë bllof, duke përfaqësuar një dorë të caktuar, ju mund ta lexoni lehtësisht atë. Le të përballemi përsëri me një shembull të drejtpërdrejtë. Nëse kundërshtari juaj bllof për një straight, letra e nevojshme është 8 dhe ju e keni atë në dorë. Ju do të jeni në gjendje të fitoni tenxheren nëse ndiqni raundet dhe mbani mend se të gjitha 8-at e tjera u hodhën poshtë.

Aftësitë e leximit

Ngjashëm me të diturit se si të lexoni letrat e hedhura, ju gjithashtu mund të përfitoni nëse zhvilloni aftësitë tuaja duke vlerësuar atë që kundërshtari juaj pret nëse ai ka një barazim të drejtpërdrejtë ose një barazim flush.

Si veprojnë lojtarët e tjerë

Ky është një nga faktorët më të rëndësishëm që i ndan lojtarët profesionistë të pokerit nga fillestarët dhe vlen për çdo lloj pokeri, pa marrë parasysh nëse është një stud me shtatë letra, me pesë letra, Omaha ose Texas Hold'em. Ju duhet t'i kushtoni vëmendje asaj që lojtarët e tjerë po bëjnë dhe si veprojnë ata, edhe nëse jeni të palosur në një dorë të caktuar.

Në ditët e sotme, leximi i të tjerëve është bërë pak më i vështirë, me epokën e pokerit online. Megjithatë, ju ende mund të përfitoni nga zhvillimi i aftësive tuaja të leximit.

Për shembull, ju mund të përcaktoni nëse kundërshtari juaj po bën bllof apo jo, vetëm duke parë se sa shpejt po bast dhe sa po vë bast. Pothuajse çdo sinjal mund të jetë i dobishëm për ju, por ju duhet të mësoni se si të dalloni ndonjë prej tyre.

Çfarë duhet të kërkoni në Stud Poker
Zbuloni kazinotë më të mira të pokerit Stud

Zbuloni kazinotë më të mira të pokerit Stud

Siç e përmendëm, lojërat me kunj nuk janë aq të njohura sa ishin në të kaluarën. Megjithatë, ju mund gjeni lojëra pokeri në kazinotë më të mira në internet. Sigurisht, është gjithmonë mirë të zgjedhësh midis më të mirëve, si:

 • 888 kazino
 • BetVictor
 • Niveli lart
 • Bwin
 • KazinoIn

Studim me shtatë letra me para të vërteta

Pa marrë parasysh se në cilën kazino online zgjidhni të bashkoheni për të luajtur kunj me shtatë letra, ne ju këshillojmë shumë që së pari të filloni të luani me monedhën virtuale (nëse disponohet), sigurisht, nëse jeni fillestar.

Pasi të fitoni pak përvojë dhe të filloni të luani më mirë me më shumë besim, mund të vendosni kufijtë tuaj, në mënyrë që të filloni të përdorni fonde reale. Këtu janë disa faktorë të rëndësishëm që mund t'ju ndihmojnë të menaxhoni fondet tuaja edhe më mirë:

 • Gjithmonë vendosni një buxhet për një lojë dhe mos e tejkaloni kurrë atë.
 • Luaj gjithmonë kur je në humor të mirë, do të kesh shanse më të mira për të fituar.
 • Qëndroni të fokusuar dhe kushtojini vëmendje veprimit, pavarësisht nëse paloseni.
 • Nuk mund të arrini rezultate të mira nëse jeni të frikësuar ose nervoz.

Fitoni me shtatë letra si fillestar

Në mënyrë që t'ju ndihmojmë të jeni më të suksesshëm në kartën e shtatë letrave, ne do t'ju japim disa rregulla bazë që duhet t'u përmbaheni, veçanërisht nëse jeni një fillestar që nuk ka përvojë në lojën e pokerit në internet.

 • Respektoni një as në rritje,
 • Ngritja nëse keni një ace vrimë,
 • Përmbahuni të luani vetëm duar me renditje të lartë,
 • Mësoni të bëni bllof,
 • Mundohuni të zhvilloni aftësitë tuaja të leximit,
 • Vendosni kufijtë tuaj për lojën,
 • Mos i vendosni të gjitha paratë në një lojë të vetme,
 • Përpiquni të përdorni letrat e shpërndara me fytyrë poshtë si përfitim.
Zbuloni kazinotë më të mira të pokerit Stud

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Çfarë është stud poker?

Lojërat me stud zbatohen për çdo variant të pokerit në atë që secilit lojtar i shpërndahet një përzierje letrash me fytyrë lart dhe me fytyrë poshtë në raunde të shumta bastesh.

Çfarë është pokeri me shtatë letra?

Pokeri me shtatë letra i referohet një loje pokeri me kunj, në të cilën lojtarët marrin një përzierje prej 7 letrash me fytyrë lart dhe me fytyrë poshtë. Vetëm pesë më të mirat përdoren për përcaktimin e dorës fituese.

Çfarë është pokeri me pesë letra?

Ngjashëm me pokerin me shtatë letra, variacioni me pesë letra merr emrin e tij nga mënyra se si trajtohet dora. Në pokerin me pesë letra, çdo lojtar merr një përzierje prej 5 letrash.

Si të luani një lojë me shtatë letra?

Loja e pokerit me shtatë letra fillon me dy letra poshtë (leta vrima) dhe një kartë lart (kartë dere) e ndjekur nga raundi i parë i basteve. Më pas, ka tre letra, të kthyera lart, me një raund bastesh pas secilit. Raundi i fundit i basteve vjen pas dhënies së kartës së fundit poshtë, pas së cilës dora më e mirë me 5 letra fiton potin.

Si të fitoni në kutinë me 7 letra?

Ka një përgjigje të thjeshtë për këtë pyetje: duhet të jesh i disiplinuar dhe i fokusuar. Gjithmonë duhet t'i kushtoni vëmendje veprimit, pavarësisht nëse e keni palosur tashmë. Ju duhet të mësoni përmendësh letrat e hedhura dhe të vendosni duart me të cilat jeni të gatshëm të luani.

Çfarë është shtatë letra kurvar i lartë i ulët?

Stud me shtatë letra shumë i ulët është një lojë popullore pokeri, e ngjashme me atë me shtatë letra, por në vend që dora më e mirë të marrë të gjithë vazon, ajo ndahet midis duarve të renditura më të mira dhe të renditura më të këqija, prej nga vjen emri. , shtatë kartë kurvar të lartë të ulët.

Pse pokeri quhet stud?

Stud qëndron për një grup lojërash pokeri që kanë karakteristika të ngjashme. Në vend që të luajnë me letra të hapura në tavolinë, si në Teksas, mbajini ato, në stud, lojtarëve u shpërndahet një përzierje letrash me fytyrë lart dhe me fytyrë poshtë.