Rummy Kazino Në Internet më e mirë në 2023

Rummy është një lojë me letra bazë, e cila i rendit letrat nga niveli i ulët në të lartë, nga 2 në Ace. Vlera nominale e një karte është vlera ekuivalente e saj gjatë lojës. Për shembull, një kartë 3 ka 3 pikë në vlerë. Kartat e fytyrës, si Jack dhe Ace, vlejnë 10 pikë. Kur lojtarët mblidhen për të marrë pjesë në kazino, tregtari është i pranishëm dhe gati për të mbikëqyrur lojën. Pas një riorganizimi të shpejtë, ai shpërndan letrat. Gjashtë lojtarë marrin 6 letra. Tre lojtarë marrin 7 letra. Dy lojtarë marrin nga 10 letra secili. Nëse luan vetëm një person, tregtari është lojtari i dytë.

Si të luani Rummy Online

Lojërat me rum në internet imitojnë versionin e bazuar në tokë. Të gjitha kartat e mbetura janë me fytyrë poshtë në një ekran dixhital. Pranë letrave me fytyrë poshtë është një grumbull, i cili lejon lojtarët të heqin letrat. Këto karta janë përballë. Kur loja fillon, lojtari në të majtë të tregtarit zgjedh një kartë nga mbetjet e kuvertës ose nga grumbulli i hedhjes. Loja online kërkon që një lojtar të zgjedhë një kartë duke klikuar mbi të.

Turnetë e rumit në internet janë të njohura për entuziastët e lojës që marrin pjesë. Fituesi ka numrin më të vogël të letrave kur loja përfundon. Të gjithë lojtarët hedhin, pushojnë ose bashkojnë letrat gjatë lojës.

Rregullat e Rumit

Rummy është një lojë aftësish, e cila kërkon një kuptim të rregullave të lojës dhe praktikë të rëndësishme për të nxjerrë fitoren. Duhet memorie, logjikë dhe analitikë e mirë që një lojtar të mundë vazhdimisht kundërshtarët.

  • Përziej - Që një lojtar të bashkojë një kartë, ai duhet të mbajë 3 letra me numër radhazi. Për shembull, 3,4,5 e diamantit punon. Lojtarët mund të bashkojnë gjithashtu letra ekuivalente me të njëjtin numër, si për shembull tre 6. Një Xhoker mund të shërbejë gjithashtu për të ndihmuar në formimin e një rreshti nëse lojtari ka një kartë 2 dhe 4 ose diçka të ngjashme.
  • Hidhni – Gjatë çdo radhe, një lojtar mund të heqë çdo kartë që zgjedh të shtojë në grumbull. Është një nga lojërat më të lehta të lojës.
  • Pushimi nga puna – Heqja e një karte lejon lojtarin të përfundojë hedhjen e një grupi. Për shembull, nëse lojtari ka të katër letrat Mbreti, ai mund të heqë tre letra Mbreti dhe të pushojë Mbretin e 4-të. Një lojtar mund të pushojë nga puna sa herë që ka një kombinim të katër letrave.

Lojtari që është i pari që heq qafe të gjitha letrat merr të gjitha pikët. Lojtarët mund të zgjedhin të fillojnë lojën përsëri.

Rummy Kazino Në Internet më e mirë në 2023
Pagesat për Rummy & Edge House

Pagesat për Rummy & Edge House

Përparësia e shtëpisë për Rummy në kazinotë me reputacion është rreth 3%, gjë që i lë pjesëmarrësit me 97 deri në 98% kthim mesatar te lojtari. Nëse RTP është mesatare, ata që luajnë mirë kanë një shans të mirë për të fituar. Për entuziastët, çmimet dhe argëtimi janë arsyet kryesore për të luajtur Rummy në internet.

Çmimet

Çmimet nxisin popullaritetin e rumit në internet. Disa sajte dixhitale mbikëqyrin ngjarjet javore ose mujore, të cilat i ofrojnë fituesit që zotëron rregullat për të hequr qafe të gjitha kartat e tij çmime fitimprurëse. Nga çmimet monetare te makinat dhe pajisjet elektronike, faqet e basteve në internet e bëjnë lojën e Rummy tërheqëse për lojtarët anembanë globit.

Argëtim

Për ata që zotërojnë lojën, Rummy online ofron lojëra emocionuese dhe konkurrencë intensive kundër lojtarëve të aftë. Duke hedhur dhe hequr një grup letrash, një lojtar përfshin njohuritë e tij për lojën me emocionin e mjeshtërisë. Pasi kuptojnë rregullat, lojtarët fillestarë dhe me përvojë argëtohen.

Pagesat për Rummy & Edge House
Lojëra të ngjashme me Rummy

Lojëra të ngjashme me Rummy

Rummy ka një mori variacionesh, të tilla si 21 Rummy dhe Dummy Rummy. Në 21 Rummy, të gjithë lojtarët marrin 21 letra. Gjatë lojës, çdo lojtar përpiqet të prodhojë të paktën 3 kombinime të njëpasnjëshme letrash. Në Dummy Rummy, të gjithë 2-të janë Jokers, gjë që hap shumë mundësi për krijimin e kombinimeve dhe sekuencave gjatë lojës.

Përveç variacioneve Rummy, ka disa lojëra si Rummy. Canasta është një tjetër lojë me letra me tërheqje/fshirje e cila përdor dy kuvertë letrash. Ashtu si Rummy, lojtarët krijojnë përzierje dhe kombinime nga shtatë letra dhe luajnë dorën tërësisht për të përfunduar lojën.

Lojëra të ngjashme me Rummy
Një histori e shkurtër e Rummy

Një histori e shkurtër e Rummy

Historianët teorizojnë se Rummy e kishte origjinën nga Spanja, Britania ose Azia. Sipas teorisë më popullore, spanjollët e përhapën lojën në të gjithë Amerikën pasi migruan në vend gjatë shekullit të 19-të. Disa teori lidhin Rummy dhe Poker pasi uiski poker është shumë i ngjashëm me lojën moderne Rummy. Fillimisht loja, e quajtur rum poker, më vonë u bë thjesht rum.

Fjala britanike për rum do të thotë i çuditshëm, kjo është arsyeja pse disa britanikë e shohin rumin si një lojë të pazakontë. Disa që besojnë këtë teori të origjinës angleze të rumit mendojnë se emri vjen nga pija e rumit, sepse, në të kaluarën, pjesëmarrësit luanin për alkool.

Një tjetër origjinë e mundshme është një pretendim alternativ se loja ka origjinën në Kinë. Mahjong është një lojë e ngjashme me letra që banorët e rajonit kanë luajtur për më shumë se një mijë vjet. Meqenëse të dyja lojërat përdorin rregullat e barazimit/heqjes, shumë besojnë se dy lojërat janë të lidhura. Përveç kësaj, Mahjong është i popullarizuar në Indi dhe shkaktoi përhapjen e lojës së rumit të Indisë. Në këtë variant, lojtarët bëjnë kombinime nga 13 letra, të cilat secili lojtar i merr në fillim të lojës.

Edhe pse entuziastët e rumit marrin pjesë dhe mund të kenë ndryshime, çdo lojë ka rregulla të ngjashme. Origjina e Rummy mbetet në pikëpyetje, por ndërsa vazhdon të përhapet në të gjithë globin, faqet e basteve në internet u ofrojnë lojtarëve mundësi për argëtim dhe çmime.

Një histori e shkurtër e Rummy
Çfarë është Rummy?

Çfarë është Rummy?

Rummy është një lojë relativisht e drejtpërdrejtë që është e ngjashme me blackjack. Origjina e tij e saktë nuk dihet, por besohet se është luajtur nga kinezët në fund të viteve 1800.

Çfarë është Rummy?
Historia e Rummy

Historia e Rummy

Modeli bazë i Rummys lidhet në shumë mënyra me pllakën dhe kartën lojëra në lindje, të tilla si lojë kineze Mahjong dhe loja japoneze Hanafuda. Në perëndim, ajo filloi të bëhej e njohur rreth fillimit të viteve 1900, dhe një shembull i Rummy-t të hershëm mund të ishte loja meksikane e Conquian.

Gjatë gjithë gjysmës së parë të shekullit të 20-të, ka ekzistuar shumë variacione të Rummy (fillimisht i quajtur Rhum), siç është loja shumë e përpunuar Canasta, megjithëse këto variacione më vonë do të quheshin thjesht si Rummy.

Në ditët e sotme, luhet kryesisht në internet për argëtim dhe para të vërteta. Edhe pse rami vjen në variante të ndryshme, ai ende ruan të njëjtin koncept bazë.

Historia e Rummy
Rregullat e Rummy

Rregullat e Rummy

Në shumicën e varianteve, luhet midis dy dhe katër lojtarëve dhe një kuvertë standarde me 52 letra. Qëllimi i rumit është të ndërtojë melds, të cilat janë një koleksion ose grup letrash të caktuara.

  • Tre ose katër letra të së njëjtës rang përbëjnë një përzierje. Ky bashkim mund të përfshijë gjithashtu tre ose më shumë letra të njëpasnjëshme në një kostum.

  • Rezultati diktohet nga letrat e mbajtura në duart e lojtarëve (kartat e drurit të vdekur). Çdo lojtar penalizohet në varësi të vlerës së letrave të mbajtura. Kartat e fytyrës vlejnë 10 pikë, aset një pikë, ndërsa pjesa tjetër vlen tetë pikë.

  • Lojtarët vendosin për numrin e raundeve që do të luhen. Ata gjithashtu mund të zgjedhin të mbyllin lojën nëse një lojtar arrin rezultatin e synuar të rënë dakord.

Rregullat e Rummy
Si të trajtoni rumin

Si të trajtoni rumin

Loja fillon duke shpërndarë letra. Tregtari zgjidhet bazuar në lojtarin që tërheq letrën më të ulët nga kuverta e përzier. Pasi të zgjidhet tregtari, transaksioni fillon.

Nëse lojtarët janë dy, secili merr dhjetë letra. Tregtari shpërndan shtatë letra sa herë që numri i lojtarëve kalon dy.

Si të trajtoni rumin
Si të fitoni në Rummy

Si të fitoni në Rummy

Rummy nuk kërkon strategji komplekse për të fituar. Këtu janë këshilla të thjeshta dhe të shpejta që mund të përdoren.

  1. Gjithmonë ecni me kujdes me hedhjet. Lojtarët duhet të inspektojnë seksionin e hedhjes për t'i parandaluar ata të hedhin kartën e gabuar.
  2. Mos harroni të llogaritni probabilitetet e blerjes së kartave ideale. Për ta bërë këtë, lojtarët duhet të monitorojnë gjithmonë kartat e shpërndara dhe ato të hapura.
  3. Kartat me vlerë të lartë mund të shërbejnë si karrem efikas. Pasi një kundërshtar e zgjedh atë, një lojtar tjetër mund të gjykojë lehtësisht sekuencën që ai/ajo po ndërton. Me këtë informacion, shmangni hedhjen e kartave më afër asaj të hedhur.
Si të fitoni në Rummy
Bonuset e Rumit

Bonuset e Rumit

Disa kazino online ofrojnë bonuse për lojtarët e tyre kur ata luajnë Rummy. Këto ndryshojnë në varësi të kazinosë, por llojet më të njohura të bonuseve janë ato Bonuset e parave pa pagesë, Bonuset e mirëseardhjes dhe bonuset Bumber

Bonuset e Rumit
Rummy pa depozitë

Rummy pa depozitë

Duke luajtur Rummy pa pasur nevojë të depozitoni para mund të jetë një ide e shkëlqyer për fillestarët. Kjo ju jep një shans për t'u njohur me lojën pa pasur nevojë të angazhoheni plotësisht. Sidoqoftë, për të fituar para të vërteta duke luajtur Rummy, zakonisht duhet të bëni një depozitë.

Rummy pa depozitë
Varësia nga kumari

Varësia nga kumari

Nëse e gjeni veten ose dikush përreth po lufton me një varësi, ju lutemi kontaktoni GamCare.

Varësia nga kumari mund të jetë e vështirë për t'u dalluar, kështu që ju lutem sigurohuni që gjithmonë të luani kumar me përgjegjësi.

Varësia nga kumari

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Kur u shpik Rummy?

Rummy u shpik rreth mesit të viteve 1800 dhe fitoi popullaritet në fund të vitit 1900.

A është Rummy popullor?

Rummy është një nga lojërat më të njohura të kazinove në internet dhe mund të gjendet në shumë kazino online.

Ku e ka origjinën Rummy?

Nuk dihet saktësisht se ku e ka origjinën Rummy, por falë ngjashmërive të tij me shumë lojëra të Azisë Lindore, versioni më i hershëm i lojës besohet të ketë origjinën në Azi.

A mund të luhet Rummy online?

Po, disa kazino online ofrojnë rum. Një këshillë e mirë është të shikoni koleksionin tonë të kazinove të licencuara Rummy dhe të zgjidhni të preferuarën tuaj.

Një këshillë për lojëra të shkëlqyera Rummy është DuxCasino.

Cilat janë shanset në Rummy?

Shanset në rum varen nga letrat e shpërndara. Nëse ndahen 11 letra, shanset janë 42:1.

Si fitoni Rummy?

Qëllimi kryesor i Rummy është të heqë qafe të gjitha kartat në dorë. Kur të gjitha kartat përputhen, loja përfundon.

Sa letra shpërndani në Rummy?

Në një lojë me 2 persona, secili lojtar merr 10 letra. Kur luan me 3 ose 4 lojtarë, secili lojtar merr shtatë letra, dhe kur luan me 5 ose 6 lojtarë, secili lojtar merr gjashtë letra.

A është Ace i lartë apo i ulët në Rummy?

Ndryshe nga shumica e lojërave me letra, Ace in Rummy mund të jetë i lartë ose i ulët, por jo të dyja. Kjo varet thjesht nga çfarë lloj Rummy luhet.

A mund të luhet Rummy në telefonat celularë?

Ka shumë kazino online që ofrojnë Rummy në telefonat celularë. Hidhini një sy tonë Kazinotë e listuara që ofrojnë Rummy në telefonat celularë.

Sa letra merrni në Rummy 500?

Rummy 500 luhet nga dy persona dhe secili lojtar merr 13 letra.