Shënimi në Mahjong

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Mahjong nuk është një lojë e vështirë, por informacioni që duhet mbajtur mend ndonjëherë mund të jetë pak i tepërt. Pra, kjo është arsyeja pse disa njerëz nuk janë të vetëdijshëm se si të shënojnë në mahjong. Ka vetëm disa gjëra që duhen mbajtur mend nëse lojtarët duan të luajnë vetëm një variant.

Lojtarët që kërkojnë se si të shënojnë në mahjong kanë ardhur në vendin e duhur. Në këtë udhëzues, ne do të shpjegojmë gjithçka që lidhet me pikën e mahjong. Pra, le të fillojmë menjëherë.

Shënimi në Mahjong

Kriteret për të shënuar në Mahjong

Kriteret mund të përbëhen nga disa tjegull mahjong melds ose zotërime të tjera, mënyra se si është luajtur dora, prania e grupeve të veçanta të kombinimit, etj. Vetëm kriteret me kërkesat më të rrepta vlerësohen kur disa nga këto kritere janë nëngrupe të të tjerëve, si p.sh. të kesh një përzierje të një dragoi në krahasim me në një bashkim të të gjithë dragonjve.

Pikët e fituara mund të konvertohen në rezultate individuale të lojtarëve duke aplikuar një kod. Këto rezultate përgjithësisht konvertohen menjëherë në pagesa të bëra ndërmjet lojtarëve ndërsa duke luajtur mahjong si një formë e lojërave të fatit.

Të dyja pikët dhe pikët i referohen ideve të ndryshme; pjesëmarrësit shkëmbejnë para bazuar në pikët që kanë fituar gjatë një raundi dhe konsiderata të tjera. Në vend të tij, lojtarët mund të përdorin çipa ose shenja të tjera të tilla.

Në shumë situata, vetëm fituesi merr pagesë, me rezultatet e tre humbësve që reduktohen nga fitimi i fituesit. Por, ka mënyra të ndryshme për të vendosur pagesën midis pjesëmarrësve. Ato janë këto:

  • Lojtari që kryen hedhjen paguan dy herë nëse një lojtar fiton nëpërmjet hedhjes.
  • Çdo lojtar humbës duhet të paguajë dy herë nëse një lojtar fiton me barazim.
  • Lojtari që ekzekuton hedhjen paguan për dy lojtarët e tjerë humbës në rast se lojtari fiton nga një situatë me rrezik të lartë.

Rregullat e shënimit

Shënimi i Mahjong Kinez

Rregullat për shënimin në mahjong janë si më poshtë:

  • Bazuar në praninë e bashkimeve specifike, çifteve dhe pllakave bonus, çdo lojtar shton pikët themelore për dorën e tij.
  • Secili lojtar dyfishon pikët e tij bazë një ose më shumë herë bazuar në pronësinë e bashkimeve ose kombinimeve të veçanta të pazakonta. Fituesi shton pikë bazë shtesë për të fituar mahjong dhe ndoshta për të përfunduar dorën e tij në disa mënyra unike.
  • Në varësi të formimit të modeleve të pazakonta nga dora, të tilla si ato të bëra tërësisht nga pllaka nderi, ose të mbarimit në mënyrë unike, si vjedhja e një kong të ekspozuar, fituesi dyfishon pikët e tij bazë një herë ose më shumë.
  • Secili nga tre humbësit i paguan fituesit të gjitha pikët e tij.
  • Humbësit e ndajnë diferencën në pikë mes tyre.
  • Në marrëdhëniet e tij, East bën pagesa ose arkëtime të dyfishta.
  • Ka shumë duar të kufizuara speciale që, nëse fitohen, i sigurojnë poseduesit më shumë pikë që i janë caktuar dorës së tij.

Shënimi amerikan

Në versionin amerikan, lojtarët përdorin një kartë me një vlerë pikë për secilën dorë që specifikon një numër të ngushtë duarsh si duart e vetme fituese legjitime. Dy organizatat kryesore rregullatore Mahjong në Shtetet e Bashkuara, Liga Kombëtare Mahjong dhe Shoqata Amerikane Mahjong, përdorin këtë metodë, me karta të reja që specifikojnë duart fituese ligjore që prodhohen çdo vit. Çdo kartë shpesh përfshin kërkesat e pikëve që bëjnë të përmendet viti i publikimit të kartave të rezultateve.

Shënimi i Shangait

Sistemi i vlerësimit të variantit të Shangait është kompleks, me një gamë të gjerë kërkesash dhe vlerësime të ekzagjeruara për duart më të pazakonta si terminalet e trembëdhjetë. Zakonisht ekziston një vlerë minimale e pikës në variacionin e Shangait për shkak të vlerave të pikës së fryrë.

Shënimi i Singaporit

Ndërsa përdorni një grup të ndryshëm pllakash, pikëzimi në Singapor është i krahasueshëm me metodën kineze të pikëzimit. Këtu zbatohen variacione të rregullta pagese. Por, ka nga ato në të cilat tregtari gjithashtu kërkohet të paguajë dhe të marrë dy herë.

Shënimi i Hong Kongut

Për shkak të numrit të kufizuar të faktorëve të përdorur në metodën konvencionale të klasifikimit të Hong Kongut, rezultati është shpesh i dobët. Funksioni i përkthimit të pikëve është një funksion pjesë-pjesë, dhe modifikuesit e përgjithshëm të pikëve janë në fuqi.

Duart pa pikë marrin një shumë fikse dhe çdo pikë dyfishon rezultatin. Lojtarët ndonjëherë luajnë me kufizimin shtesë që një dorë fituese duhet të ketë një vlerë pikësh, shpesh duke filluar nga një deri në pesë pikë, ku tre janë më të shpeshtat. Kjo për shkak se duart me pikë zero janë të zakonshme.

Shënimi japonez

Secili lojtar fillon me një rezultat. Kjo shumë është shpesh midis 25,000 dhe 30,000. Mund të jetë një vlerë fillestare e rënë dakord. Në cilësimet aktuale të pllakave, kjo shpesh përfaqësohet nga një rresht shufrash me katër emërtimet e mëposhtme: 10,000, 5,000, 1,000 dhe 100. Shufrat ngjajnë me domino të gjata kineze. Nëse jo, gjithçka që përfaqësohet në internet janë totalet e pikëve.

Kufijtë në pikën Mahjong

Nga disa variante vendoset një kufi i rezultatit. Funksioni i zakonshëm i përkthimit të pikëve, i cili cakton një pikë konstante për pikët deri në kufizimin e parë, funksionon në shumë situata ku ka kufizime. Pasi të arrihen kufizime të mëtejshme, rezultati rritet.

Një kufizim i pikëve mund të shërbejë më shumë si një motivim për lojërat e fatit. Nëse kufizimet e shënimit ishin gjashtë dhe nëntë pikë, një dorë me shtatë ose tetë pikë do të vlerësohej njësoj si ajo me gjashtë pikë, gjë që mund t'i inkurajojë lojtarët të synojnë për duart me nëntë pikë.

Hedhjet me rrezik të lartë

Ndërsa madhësia e murit zvogëlohet, disa versione mund të aplikojnë gjithashtu gjoba për hedhjet që konsiderohen të jenë me rrezik të lartë. Lojtarët që kanë bërë hedhjet me rrezik të lartë janë përgjegjës për mbulimin e pikëve të fituesit nëse një lojtar fiton ose del vetë i tërhequr pasi bën një hedhje me rrezik të lartë. Një flakim konsiderohet i rrezikshëm nëse ka mjaft përpunime të hapura për të treguar se, përpara se të pretendohej, me siguri do të kishte lejuar plotësimin e një dore të kufizuar.

konkluzioni

Disa komplikime ndodhin kur lojtarët përpiqen të luajnë variacione të ndryshme mahjong menjëherë. Pra, është më mirë të qëndroni me një varietet dhe ta zotëroni atë së pari.

Në këtë udhëzues, diskutohen rregulla të ndryshme për variacione të ndryshme në mënyrë që lojtarët të mund të zgjedhin atë që preferojnë. Kemi diskutuar për pikët kineze, amerikane, japoneze, të Shangait, Singaporit dhe Hong Kongut. Shpresoj se do të jetë e mjaftueshme për një përvojë të këndshme.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Cila është dora me pikët më të larta në mahjong?

Edhe nëse vlera e pllakave të një lojtari mund të rritet ndjeshëm kur ato dyfishojnë llogaritjen, rezultati maksimal në Mahjong është 1000 pikë.

Si funksionon shënimi i mahjong kinez?

Çdo dorë ka një rezultat midis 1 dhe 88 pikë, në varësi të asaj se sa e vështirë është. Pikat e secilës dorë kombinohen në një total të drejtpërdrejtë. Mahjong duhet të deklarohet me një minimum prej 8 pikësh në versionin zyrtar kinez.

Këshilla dhe truket Mahjong - Gjëra për t'u mbajtur mend

Këshilla dhe truket Mahjong - Gjëra për t'u mbajtur mend

Mahjong nuk është një lojë e fatit të pastër. Lojtarët duhet të mësojnë përmendësh rregullat dhe strategjitë në mënyrë që të luajnë lojën. Por, ka një gjë tjetër thelbësore që shumica e lojtarëve injorojnë. Kur një lojtar ka mësuar se si të luajë Mahjong, hapi tjetër është të dini për të gjitha këshillat dhe truket kryesore.

Llojet popullore Mahjong

Llojet popullore Mahjong

Mahjong ka ekzistuar për një kohë të gjatë dhe shumë variacione të kësaj loje ikonike nuk janë të disponueshme në internet. Por, ka ende disa variacione që mund t'i gjejmë në kazinotë online. 

Mahjong Melds Essentials

Mahjong Melds Essentials

Mahjong është një lojë e thjeshtë që përbëhet nga 144 pllaka. Çdo lojtar merr 13 pllaka, ndërsa tregtari do të marrë 14. Lojtarët duhet të formojnë bashkim duke plotësuar një dorë ligjore. Shumë lojtarë ende nuk dinë se si të formojnë një bashkim, kështu që ne po hartojmë këtë udhëzues për t'u treguar atyre më shumë rreth tij.

Pllaka Mahjong - Gjithçka që duhet ditur

Pllaka Mahjong - Gjithçka që duhet ditur

Mahjong është një nga lojërat më të luajtura në kazinotë online dhe është unike. Por çfarë e bën Mahjong këtë interesant? Përgjigja është e thjeshtë. Me pllaka Mahjong, është më tërheqëse të luash.