Ishulli i Manit: Licenca e Kazinosë në internet

Dëshironi të filloni një biznes të lojërave të fatit në internet, por nuk jeni të sigurt se ku ose si të aplikoni? Provoni të merrni një licencë kazinoje në Isle of Man - një juridiksion kryesor i iGaming me ligje liberale dhe taksa të ulëta.

Industria e iGaming ka parë rritje dhe inovacion masiv në vitet e fundit me ofertat virtuale si bastet sportive dhe lojërat e kazinosë si ruleta, blackjack, poker, etj., duke u nisur shumë e gjerë.

Joshja e fitimeve masive e bën atë një sipërmarrje fitimprurëse për t'u ndjekur, por edhe një sipërmarrje e rrënuar nga praktikat joetike të lojërave të fatit ku bizneset shpërfillin udhëzimet e pajtueshmërisë dhe në vend të kësaj luajnë sipas rregullave të tyre.

Operatorët që shkojnë pa licencë humbasin përfitimet që lidhen me të paturit e një licence ligjore për lojërat e fatit.

Kjo perfshin:

 • Një reputacion i besuar,
 • Besnikëria nga klientët, dhe
 • Mbështetje nga autoriteti i lojërave të fatit
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Merr licencë në Isle of Man

Promovoni biznesin tuaj duke përdorur industrinë e lulëzuar të iGaming me një licencë të lojërave të fatit në internet nga Isle of Man, një ishull simpatik që ndodhet midis Londrës dhe Irlandës.

I njohur për legjislacionin e tij më liberal dhe tarifat e favorshme tatimore, ky juridiksion i lojërave të fatit në internet mirëpret me dëshirë operatorët e rinj në tregun e iGaming - ja çfarë duhet të dini për një licencë kazinoje dhe si të aplikoni për një të tillë.

Çfarë është licenca e lojërave të fatit në internet?

Le të fillojmë duke eksploruar se çfarë është lojërat në internet, AKA iGaming.

iGaming/Lojërat në internet Shpjegohet

iGaming ose lojërat në internet mund të përkufizohen si bast parash në rezultatet e ngjarjeve ose 'lojërave të fatit' që ofron një faqe interneti kumari.

Lojërat në internet funksionojnë në mënyrë të ngjashme me kazinotë tuaja klasike të lojërave të fatit me tulla dhe llaç, por aksesi dhe pjesëmarrja janë virtuale, në krahasim me personalisht.

Me iGaming, nuk ka nevojë që lojtarët të largohen nga komoditeti i shtëpive të tyre për të shijuar emocionet e lojërave të fatit me të njëjtin pagim të madh potencial.

Të luash lojëra të fatit në internet, bastet sportive janë të lehta dhe të menjëhershme – përdoruesit thjesht marrin pjesë në iGaming nëpërmjet telekomunikacioneve si interneti dhe PC ose pajisje inteligjente.

Lojëra në internet që njihen

Në Isle of Man, rregullorja ka të bëjë me 'lojërat e fatit', të cilat janë oferta që përfshijnë lojtarët të vënë baste parash (ose vlerën e parave) dhe çdo tjetër që përfshin një element rastësie, ose, fjalë për fjalë, rastësi.

Lojëra online që njihen në ishull përfshijnë ruletë, blackjack, pontoon, punto banco, bingo, kumar në garat me kuaj (film ose video), mburrje në kazino, poker, lojëra me zare, baccarat, chemin-de-fer, tavëll, keno, duke luajtur në makina automatike, rrota pasuri dhe super tigan 9.

Kthehu te licencat e lojërave të fatit në internet

Gjetja e një kazinoje të besueshme në internet megjithatë mund të jetë problematike. Me mijëra pretendentë që zhyten në treg, disa ilegalisht dhe pa licencë, lojtarët janë në rrezik të mashtrimeve. Realiteti fatkeq është se aktivitetet kriminale të lojërave të fatit si pastrimi i parave janë të përhapura.

Autoritetet e lojërave të fatit janë të vetëdijshëm për rreziqet dhe objektivi kryesor i tyre është parandalimi i tyre.

Si e bëjnë këtë? Me një sërë ligjesh të klasit botëror të lojërave të fatit dhe rregullore të pajtueshmërisë që operatorët janë të detyruar t'i ndjekin. Nëse standardet përmbushen dhe respektohen, bizneseve zakonisht u jepet një licencë për lojërat e fatit në internet.

Një licencë e autorizuar ligjërisht për lojërat e fatit do të thotë që operatori është zotuar të mbrojë lojtarët e tij duke parandaluar varësinë nga kumari dhe pjesëmarrjen e të miturve dhe duke u larguar nga çdo praktikë mashtruese si pastrimi i parave, etj.

Kush është Komisioni i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit?

Komisioni i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit të Ishullit të Manit (GSC) është organi rregullator i ishullit që fillimisht funksionoi si autoritet i juridiksionit të lojërave të fatit me bazë tokësore.

Detyrat e GSC

Me rritjen e rritjes së industrisë së iGaming, GSC ka marrë përsipër përgjegjësinë e mbikëqyrjes së pajtueshmërisë edhe në hapësirën e lojërave të fatit në internet.

Kur u prezantua Akti i Rregullores së Lojërave të Fatit Online i 2001 (OGRA), GSC filloi detyrat e tij praktikisht me rregullore që synojnë të mbajnë lojtarët të sigurt dhe të mbështesin sipërmarrjet e kazinove në internet.

Udhëzimet kryesore të GSC:

Udhëzimet thelbësore që operatorët duhet t'u përmbahen kur aplikojnë dhe marrin një licencë për lojërat e fatit në internet fokusohen në krijimin e lojërave të fatit pa krim, mbrojtjen e të miturve dhe praktikat e ndershme të lojërave të fatit.

Ndryshe nga vendet e tjera në mbarë botën, Ishulli i Manit lavdërohet për qëndrimin e tij liberal, por rregulloret rreth aktiviteteve të biznesit janë bërë më të ngurtë me kalimin e viteve ndërsa industria vazhdon të zhvillohet dhe zgjerohet.

Nevoja për lojëra të drejta dhe të përgjegjshme është bërë gjithnjë e më jetike, kështu që parakushtet e ishullit për të marrë një licencë për lojërat e fatit janë me të drejtë të qëndrueshme.

Cili është legjislacioni që rregullon lojërat e fatit në internet në Isle of Man?

Legjislacioni kryesor i Ishullit të Manit që kontrollon lojërat e fatit në internet është Akti i Rregullores së Lojërave të Fatit Online i vitit 2001. OGRA i përket të gjitha lojërave që:

 • Operatorët dhe lojtarët përdorin telekomunikacionet (si interneti, telefonat inteligjentë, PC, serverët, etj) për të marrë pjesë; dhe,
 • Lojërat përfshijnë paratë e basteve të lojtarëve; dhe,
 • Lojërat përfshijnë çdo komponent të fatit.

3 Parimet Themelore të GSC dhe OGRA

 1. Mbrojtja e të rinjve, dmth parandalimi i lojërave të fatit të mitur dhe mbrojtja e shtresave vulnerabël.
 2. Mbani aktivitetet e lojërave në internet pa krime.
 3. Ruani drejtësinë ndaj lojtarëve, duke siguruar që ata të marrin pagesat e tyre legjitime.

Për më tepër, GSC ka gjithashtu detyrën të sigurojë që reputacioni dhe pozicioni ekonomik i ishullit të ruhen dhe të ruhen.

Të mirat e marrjes së një licence të kazinosë në internet

Përveç ligjeve më pak të ngurta të ishullit për lojërat e fatit, ka shumë arsye të tjera që operatorët të zgjedhin Isle of Man:

Telekomunikacionet moderne

Qeveria e pranon vlerën që i sjell ekonomisë industria e lojërave të fatit. iGaming është i njohur dhe i mirëpritur në rajon dhe në mbështetje të përparimit të sektorit, ata kanë ngritur një infrastrukturë telekomunikuese të teknologjisë së fundit që u lejon operatorëve të menaxhojnë në mënyrë më efikase kazinotë e tyre celulare.

Asistencë profesionale

Ishulli gjithashtu u ofron operatorëve ndihmë profesionale dhe këshillimore, si dhe skema të caktuara të mbështetjes së sipërmarrjeve që ndihmojnë me financat.

Taksa të ulëta

Me një politikë konkurruese tatimore, zgjedhja për të qenë një i licencuar në Isle of Man do të kursejë kostot. Rajoni krenohet me një tarifë të ulët të taksës së lojërave, nga 0,1% në 1,5% mbi rendimentin bruto të lojërave, dhe nuk ka taksë mbi fitimet kapitale.

Gjithpërfshirëse

Ndërsa vendet e tjera i kufizojnë lojërat e mbuluara nga licencat e tyre të lojërave të fatit, Ishulli i Manit nuk e bën këtë. Të gjitha llojet e lojërave përfshihen nën licencën e plotë të lojërave të fatit, që është lloji kryesor i licencës.

Në varësi të modelit të biznesit të një kompanie dhe objektivave të saj, ata mund të zgjedhin një nënlicencë, licencë të shërbimeve të rrjetit ose licencën e furnizuesit të softuerit B2B.

Për më tepër, të gjitha monedhat, përfshirë kripto-n, mbështeten dhe ekziston një shumëllojshmëri tregjesh të disponueshme për operim.

Si të aplikoni për një licencë

Aplikimi për një licencë iGaming në Isle of Man është një proces i drejtpërdrejtë për operatorët me përvojë që synojnë të vendosen në Isle of Man. Kërkesat e OGRA dhe GSC janë në përputhje me legjislacionin kundër pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit dhe përfshijnë disa dokumente që dorëzohen dhe kriteret e pajtueshmërisë.

Dhe përfitimi? Nevojitet vetëm një licencë që mbulon të gjitha lojërat.

Licencë e plotë

Për t'u kualifikuar për licencën kryesore/të plotë OGRA në juridiksion, aplikantët duhet të demonstrojnë transparencë dhe integritet në aktivitetet e tyre të lojërave të fatit. Aplikanti kryesor dhe të gjithë bashkëpunëtorët e tyre të lidhur me biznesin do t'i nënshtrohen gjithashtu hetimeve të plota të sfondit.

Dokumentet dhe tarifat për procesin e aplikimit për licencë kryesore përfshijnë:

 • Vërtetim pa precedentë penalë
 • Kopje të vërtetuara të letërnjoftimeve dhe pasaportave
 • Referencat bankare
 • Faturat e shërbimeve
 • Plani gjithëpërfshirës i biznesit
 • Përshkrimi i lojërave të ofruara
 • Detaje rreth softuerit që po përdoret
 • Raporti i testimit të sistemit teknik
 • Informacion rreth tregut të synuar
 • 5000 £ tarifë aplikimi + 35 000 £ në vit + 5 000 £ për çdo nënlicencë të re

Nënlicencë

Me miratimin e GSC, mbajtësit e licencës së plotë mund t'u ofrojnë teknologjinë e tyre nën-licencuesve të cilët gjithashtu përfitojnë nga tarifat e reduktuara. Ky opsion është më i miri për ato biznese që kanë një bazë të dhënash lojtarësh, por ende nuk kanë produkte të tyre të lojërave të fatit. Në thelb, ai u jep lojtarëve të nën-licencuarit akses në softuerin/lojërat e ofruara nga mbajtësi i plotë i licencës.

Kostoja:

5,000 £ tarifë aplikimi + £ 5,000 në vit

Licenca e Shërbimeve të Rrjetit

Ashtu si me licencën e plotë OGRA, ky opsion përfshin të njëjtat rregulla dhe rregullore përputhshmërie, përveç që operatorët me një licencë të shërbimeve të rrjetit mund të arrijnë tregje të reja të synuara pasi lejon lojtarët të regjistrohen edhe në juridiksione të tjera.

Kostoja:

5000 £ tarifë aplikimi + 50 000 £ në vit

Licenca e furnizuesit të softuerit

Shkurtimisht, kjo licencë nuk është e detyrueshme për t'u ofruar softuer të licencuarve të iGaming në juridiksion, por licenca e furnizuesit u ofron ofruesve një reputacion të lavdëruar. Produktet e aplikantëve duhet të testohen dhe të certifikohen për të marrë një licencë të furnizuesit të softuerit që i lejon ata të listohen në regjistrin e lojërave të GSC. Kjo licencë rrit reputacionin e furnitorëve midis operatorëve dhe lojtarëve sepse demonstron standarde të larta të cilësisë. Cfare ka me shume? Ai gjithashtu thjeshton integrimin e softuerit për të licencuarit e Isle of Man pa kërkuar certifikim shtesë.

Kostoja:

5,000 £ tarifë aplikimi + 35,000 £ në vit

Kufizimet dhe Ligjet e Brendshme

Duke iu referuar Aktit të Rregullores së Ishullit të Kumarit në internet të vitit 2001, një licencë kazinoje mund t'i jepet një aplikanti për një periudhë pesëvjeçare në kushtet e mëposhtme:

 • Biznesi është i inkorporuar në Isle of Man.
 • Biznesi ka dy drejtorë kompanish rezidente.

Ekziston një zyrtar i caktuar ose një menaxher operativ i cili është i njëjti person me një nga drejtorët, ose një vendas nga një ofrues shërbimi. Ky person duhet të jetë banor i ishullit.

Mbajtësit e plotë të licencës B2C duhet të regjistrojnë lojtarët në serverët e vendosur në ishull.

Duhet të paguhet një tarifë aplikimi prej £ 5,000 dhe duhet të plotësohet i gjithë dokumentacioni përkatës.

Mbajtësit e licencës B2C duhet gjithmonë të angazhohen për të mbrojtur fondet e lojtarëve.

Të gjitha lojërat, RNG-të dhe sistemet e lojërave të fatit duhet të certifikohen nga një strukturë e aprovuar testimi.

Drejtorët, zyrtarët e caktuar, zyrtarët e raportimit të pastrimit të parave dhe pronarët përfitues që kontrollojnë 5% ose më shumë të biznesit do t'i nënshtrohen detyrave të kujdesit të duhur.

Për më tepër, për shkak se Ishulli i Manit i kushton një vlerë të madhe reputacionit të tij si një juridiksion i sigurt dhe i besueshëm i lojërave të fatit, mbajtësi i licencës duhet të respektojë dhe të përmbushë të gjitha detyrimet rregullatore që gjenden në politikat e tij.

Këto përfshijnë Kodet e Autoritetit të Standardeve të Reklamimit dhe politikën Kundër Pastrimit të Parave. Nëse jo, GSC mund të revokojë licencën në çdo kohë.

Ishulli festohet për fleksibilitetin e tij dhe për faktin se nuk ka listë të zezë të vendeve ku operatorët janë të ndaluar të ofrojnë shërbimet e tyre. Megjithatë, mbajtësit e licencës pritet të mbeten etikë në aktivitetet e tyre të lojërave të fatit.

Pritet që të licencuarit të mos hyjnë në tregje të tjera ku lojërat e fatit janë të ndaluara dhe të paligjshme, dhe nëse ndjekin një treg të kontrolluar, do të respektohet legjislacioni vendas dhe së pari do të kërkojnë këshilla ligjore dhe miratimin e GSC.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

A është e ligjshme kumari në internet në Isle of Man?

Po, lojërat e fatit në internet janë të ligjshme me një licencë të miratuar, sipas Aktit të Rregullores së Lojërave të Fatit Online të vitit 2001. Ishulli i Manit ofron katër lloje licencash të kazinosë në internet, përkatësisht licencën e plotë ose kryesore, një nënlicencë, një licencë shërbimesh rrjeti, dhe një licencë për furnizues softuerësh.

Kush është Autoriteti i Lojërave të Fatit në Ishullin Man?

Komisioni i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit është personi juridik përgjegjës për mbikëqyrjen e pajtueshmërisë së iGaming dhe për lëshimin e licencave për operatorët.

Objektivi kryesor i GSC është të mbrojë lojtarët, të parandalojë lojërat e fatit të mitur, të sigurojë që tregu të mbetet pa krime dhe të sigurojë lojë të ndershme. Për më tepër, GSC është gjithashtu i shqetësuar me reputacionin e ishullit dhe ekonominë e tij.

Cilat janë ligjet kryesore të lojërave në internet në Isle of Man?

Legjislacioni kryesor sipas Aktit të Rregullores së Lojërave të Fatit Online të 2001 përqendrohet në sigurinë publike dhe të lojtarëve, ku si varësia nga kumari ashtu edhe pjesëmarrja e të miturve janë të kufizuara. Ligjet gjithashtu fokusohen në drejtësinë ndaj lojtarëve – a po marrin ata fitimet e tyre reale? Për më tepër, ligjet sigurojnë që industria e iGaming në Isle of Man të mbetet pa krime.

Cilat lojëra virtuale mbulon licenca e Isle of Man?

Lojërat në internet që njihen nën licencën e Isle of Man përfshijnë baste sportive, ruletë, blackjack, pontoon, punto banco, bingo, kumar në garat me kuaj (film ose video), mburrje kazino, poker, lojëra me zare, baccarat, chemin-de -fer, tavëll, keno, lojë me automatikë, rrota e fatit dhe super pan 9.

A tatohen fitimet e lojërave të fatit në Isle of Man?

Politika tatimore e Ishullit të Manit për lojërat e fatit është shumë e favorshme në krahasim me juridiksionet e tjera. Ajo ka një tarifë të arsyeshme të ulët të taksës së lojërave, nga 0,1% në 1,5% mbi rendimentin bruto të lojërave, dhe nuk ka taksë mbi fitimet kapitale.