Lajme

November 8, 2023

Ndryshimet e ardhshme në rregulloret e iGaming Curaçao: Sigurimi i operacioneve më të sigurta dhe të përgjegjshme

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Koha e leximit: 4 minuta

Ndryshimet e ardhshme në rregulloret e iGaming Curaçao: Sigurimi i operacioneve më të sigurta dhe të përgjegjshme

Nga: Alexandra, Shef Ligjor në Alpha Affiliates

Prezantimi

Curaçao ka qenë prej kohësh i njohur për mjedisin e tij miqësor ndaj biznesit për kompanitë e iGaming. Megjithatë, kuadri rregullator ekzistues është duke u përditësuar për t'iu përmbajtur standardeve ndërkombëtare. Rregulloret e reja, të njohura si Urdhëresa Kombëtare për Lojërat e Fatit (LOK), do të hyjnë në fuqi në tre muajt e parë të vitit 2024. Këto ndryshime do të sjellin kërkesa më të rrepta për kundër pastrimit të parave, parandalimin e mashtrimit dhe mbrojtjen e lojtarëve.

Roli i Autoritetit të Curacaos (CGA)

Rregulloret e reja do të vendosin Autoritetin Curacao (CGA) si organin rregullator përgjegjës për zbatimin e udhëzimeve. CGA do të jetë përgjegjëse për pajtueshmërinë, vendosjen e sanksioneve, prezantimin e politikave të reja dhe lëshimin e licencave. Ky organ i ri rregullator synon të sigurojë një industri më të sigurt dhe më të përgjegjshme të iGaming.

Ndryshimet kryesore në Kornizën LOK

Korniza LOK sjell disa ndryshime të rëndësishme për të cilat operatorët duhet të jenë të vetëdijshëm:

  1. Procedurat e zbulimit: Operatorëve u kërkohet tani të zbulojnë përfituesit e tyre dhe të ofrojnë dëshmi të identitetit dhe burimet e financimit.
  2. Mbrojtja e të dhënave: Operatorët duhet të kenë masa për të siguruar të dhënat e përdoruesit dhe për t'i mbrojtur ato nga aksesi dhe keqpërdorimi i paautorizuar.
  3. Kundër pastrimit të parave: Operatorët duhet të zbatojnë politika dhe procedura për të parandaluar aktivitetet e pastrimit të parave.
  4. Privatësia për lojtarët: Kompanitë e iGaming duhet të jenë transparente në shërbimet e tyre duke respektuar të drejtat dhe privatësinë e lojtarëve. Duhet të sigurohen mjete dhe mbështetje të përgjegjshme të lojërave për të krijuar një mjedis të sigurt për lojtarët.
  5. Monitorimi: Operatorët duhet të raportojnë çdo transaksion të dyshimtë ose aktivitet mashtrues në CGA për të reduktuar shfaqjen e tyre dhe për të zbutur pasojat.

Tarifat e Licencimit

Krahas ndryshimeve rregullatore, tarifat e licencimit do të rriten për të nxitur një mjedis më të sigurt dhe më të përgjegjshëm. Duke filluar nga viti i ardhshëm, tarifa e propozuar për një licencë do të jetë 5,000 dollarë. Do të aplikohen gjithashtu tarifa shtesë për person të kualifikuar dhe UBO. Tarifa e licencës vjetore për kompanitë B2C do të ulet në 25,000 dollarë dhe një kontribut i lojërave prej 26,500 dollarë në CGA do të pritet nga kompanitë e licencuara të iGaming.

Aplikimi për Licencë

Operatorët kanë dy opsione kur bëhet fjalë për licencimin:

  1. Blerja e një licence të re: Operatorët mund të aplikojnë për një licencë të re duke vlerësuar strukturën e tyre të korporatës dhe duke siguruar përputhjen me kërkesat e LOK. Aplikantët e suksesshëm do të marrin një licencë të përkohshme derisa LOK të hyjë në fuqi të plotë.
  2. Regjistrimi si nënlicencues: Operatorët me licenca sipas regjimit të vjetër kanë një periudhë të caktuar kohore për t'u regjistruar për një licencë të plotë përpara se të skadojnë nënlicencat e tyre. Ata duhet të blejnë një licencë brenda 90 ditëve pas zgjatjes së tyre për të vazhduar operimin.

konkluzioni

Rregulloret e reja LOK nuk duhet të shihen si një shqetësim, por si një mundësi për zhvillim dhe respekt nga komuniteti ndërkombëtar i lojërave. Operatorët duhet të kuptojnë dhe të respektojnë ndryshimet për të ruajtur operacionet e tyre aktuale dhe për të forcuar biznesin e tyre në afat të gjatë. Duke qëndruar në krye të monitorimit dhe analizës, operatorët mund të vazhdojnë të funksionojnë normalisht duke krijuar një mjedis të përgjegjshëm dhe mbështetës për lojtarët.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi
undefined is not available in your country. Please try:

Të rejat e fundit

Dystopia: Rruga Rebel: Një Epokë e Re e Lojërave Slot nga Octoplay
2024-05-25

Dystopia: Rruga Rebel: Një Epokë e Re e Lojërave Slot nga Octoplay

Lajme