Më Kazino Në Internet në Serbi

Kazinotë online kanë transformuar skenën e lojërave të fatit në Serbi, duke ofruar një përvojë gjithëpërfshirëse të lojërave nga Beogradi në Novi Sad dhe më gjerë. Me një gamë të larmishme lojërash kazino të disponueshme nga kudo, këto platforma dixhitale përfaqësojnë një përparim të rëndësishëm në lojërat e fatit në distancë. Kazinotë në internet në Serbi ofrojnë metoda të sigurta pagese dhe një përzgjedhje të gjerë opsionesh lojrash, duke i bërë ato një formë argëtimi më të fundit që ndërthur pa probleme teknologjinë e përparuar me eksitimin e lojërave të kazinosë.

Më Kazino Në Internet në Serbi
Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser
Kazinotë online në Serbi

Kazinotë online në Serbi

E vendosur në qendër të Ballkanit dhe e njohur si vendi operativ i ish-Jugosllavisë, Serbia është një vend në Evropë që ndan kufijtë e saj me Maqedoninë në jug, Rumaninë dhe Bullgarinë në lindje, Malin e Zi dhe Bosnje-Hercegovinën në perëndim dhe Hungarinë. në veri. Ky vend është i njohur për muzikën, kuzhinën dhe traditën e tij popullore.

Jo vetëm kaq, por Serbia ka një histori të pasur dhe disa nga industritë më të zhvilluara këtu janë automjetet motorike, metalet bazë, përpunimi i ushqimit, makineritë, kimikatet, gomat dhe produktet farmaceutike. Kumari është gjithashtu një aktivitet mjaft i njohur këtu pasi shumë serbë janë më se të hapur ndaj idesë për të vënë bast paratë e tyre në lojëra të ndryshme kazino.

Marrëdhënie e komplikuar me lojërat e fatit në Serbi

Për më tepër, bastet sportive janë gjithashtu shumë të njohura në Serbi pasi një pjesë e madhe e popullsisë së rritur e pëlqen idenë e vendosjes së basteve në sporte të ndryshme. Marrëdhënia që Serbia ka me lojërat e fatit është paksa e komplikuar dhe edhe pse populli është i dhënë pas këtij aktiviteti, industria e lojërave të fatit nuk është shumë e zhvilluar në këtë vend.

Arsyeja për këtë është se shumica e kazinove me bazë tokësore janë të vendosura në kryeqytet, Beograd, dhe ato kontrollojnë tregun. Si rezultat, qeveria ka qenë goxha e ngadaltë në rregullimin e lojërave të fatit në tokë dhe në internet. Kështu, kumari ilegale/nëntokësore filloi të lulëzonte në vend dhe shumë njerëz po merrnin pjesë në këtë aktivitet. Megjithëse bastet sportive nëntokësore ishin një problem më i madh, kumari ishte gjithashtu i vështirë për t'u rregulluar.

Legaliteti i lojërave të fatit që nga viti 1964

Sa i përket ligjshmërisë së tij, lojërat e fatit janë të ligjshme që nga viti 1964 dhe mbajtësit e licencës së lojërave të fatit rregullohen nga Administrimi i Shanseve të Lojërave, e cila është nën juridiksionin e Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë së Serbisë.

Deri në vitin 2011, Lotaria Shtetërore kishte një monopol në tregun e lojërave të fatit në internet, por e gjithë kjo ndryshoi kur u prezantua për publikun Ligji i Ri për Lojërat e Fatit. Ky akt i ri revolucionarizoi mënyrën se si mund të përjetojnë serbët lojra kazino online dhe doli të ishte një hap masiv përpara drejt përmirësimit të industrisë.

Që kur janë ndërmarrë të gjithë këta hapa, qeveria e Serbisë ka qenë në gjendje të kontrollojë dhe rregullojë industrinë e lojërave të fatit (si në internet ashtu edhe jashtë linje) në një mënyrë shumë më të mirë.

Kazinotë online në Serbi
Historia e lojërave të fatit në Serbi

Historia e lojërave të fatit në Serbi

Historia e lojërave të fatit në Serbi na kthen përsëri në periudhën e pas Luftës së Dytë Botërore. Gjatë këtyre kohërave të vështira, lojërat e fatit në Serbi ishin ndër industritë e para që u rregulluan me ligj.

Ky aktivitet ka qenë i ligjshëm që nga viti 1964 dhe arsyeja pse u rregullua kaq herët është se qeveria shpreson që ky aktivitet të ndihmojë në stimulimin e ekonomisë duke sjellë para nga taksat, punësimin dhe shumë turistë.

Sipas Ligjit për lojërat e fatit, i cili ishte një ligj i Jugosllavisë (Serbia ishte pjesë e Jugosllavisë në atë periudhë), u bë një dallim midis lojërave të veçanta të fatit dhe lojërave klasike të fatit.

Lloji i parë ishin lojërat e kazinove që luheshin në kazino, por ishin të disponueshme vetëm për turistët e huaj. Edhe kur u hap kazinoja e parë në Beograd, banorët nuk u lejuan të hynin. Pas ngjarjeve tronditëse në fillim dhe në fund të viteve '90, ekonomia e Serbisë u rrënua dhe shumë nga sektorët e saj filluan të shemben.

Akti i Lojërave të Fatit

Këto ishin kohë të errëta për vendin, pasi lojërat e fatit gjithashtu mezi rregulloheshin dhe kështu filluan të lulëzojnë objektet nëntokësore. Megjithatë, e gjithë kjo ndryshoi kur Akti i Lojërave të Fatit, i cili bazohej në legjislacionin e mëparshëm në Jugosllavi, u miratua në vitin 2004. Me këtë akt, aktivitetet e mëposhtme të lojërave të fatit u legalizuan:

  • Lojërat klasike të fatit
  • Lojëra të veçanta ose të tjera
  • Lojëra të fatit në internet
  • Konkurse çmimesh

Lojërat klasike të fatit përfshijnë shorti, bingo, letra me gërvishtje, dhe lotari. Lojërat speciale ose lojëra të tjera përfshijnë kumarin e kazinosë dhe bastet sportive, dhe lojërat e fatit në internet janë në thelb kumar në internet, që do të thotë se ky aktivitet u bë i ligjshëm në 2004.

Por, një nga problemet më të mëdha të këtij akti ishte se tregu kontrollohej nga Lotaria Shtetërore. Akti i ri mbi lojërat e fatit i cili u soll në vitin 2011, e ndryshoi të gjithë këtë.

Bixhozi në ditët e sotme në Serbi

Që kur u soll ligji i ri për lojërat e fatit në vitin 2011, lojërat e fatit në Serbi u revolucionarizuan dhe u bë shumë më e lehtë për qeverinë që t'i kontrollonte këto aktivitete. Në ditët e sotme, si kazinotë online ashtu edhe ato me bazë tokësore janë të rregulluara mirë në vend dhe janë në një fazë të qëndrueshme rritjeje.

Me këtë akt edhe operatorët e huaj mund të aplikojnë për licencë në Serbi. Por, për ta marrë atë, operatori duhet të ketë një degë fizike në vend, që është një rregullore që mund të gjendet rëndom edhe në vende të tjera evropiane.

Jo vetëm kaq, por lojtarët janë të mbrojtur mirë kur hyjnë kazinove online. Akti i ri përfshin gjithashtu një klauzolë që i mundëson qeverisë të bllokojë faqet e palicensuara të kazinove. Është lehtësuese të dëgjosh se bllokimi është jashtëzakonisht i suksesshëm dhe lojtarët e dinë menjëherë nëse janë në një faqe të licencuar kur hyjnë në një kazino në internet. Nëse ata lejohen të luajnë, atëherë faqja është e licencuar dhe e rregulluar mirë. Nëse ata nuk mund të kenë akses, atëherë faqja është e palicensuar dhe nuk është e sigurt për ta të luajnë lojëra atje.

Përditësimi serb i lojërave të fatit në 2020

Në vitin 2020, ligji u ndryshua edhe më shumë dhe me këtë amendament të ri u mor në konsideratë numri i përgjegjësive shoqërore dhe u ndërmorën disa hapa të tjerë për të siguruar liberalizimin e mëtejshëm. Duke folur për përgjegjësitë sociale, fjalët kazino, sazino, kasino dhe kazino u ndaluan të përdoren në çdo reklamë apo promovim në mediat sociale. Të miturit nuk mund të hyjnë në faqet e kazinove në internet ose të luajnë kumar në kazinotë tokësore. Mosha ligjore për lojërat e fatit në Serbi është 18 vjeç.

Një nga gjërat më të mira që solli ndryshimi i ri në 2020 ishte një ndryshim i lehtë në mënyrën se si mblidhen paratë e taksave nga lojërat e fatit. Me Aktin e ri të vitit 2020, Kryqi i Kuq i Serbisë merr 40% të të ardhurave të qeverisë nga lojërat e fatit, gjë që meriton padyshim lëvdata.

Historia e lojërave të fatit në Serbi
E ardhmja e kazinosë online në Serbi

E ardhmja e kazinosë online në Serbi

Vetëkuptohet se Serbia ka bërë një rrugë të gjatë në rregullimin e industrisë së lojërave të fatit. Vendi u gjunjëzua disa herë, por ata u ngritën në këmbë çdo herë dhe arritën të krijonin një version më të mirë të vetes.

E ardhmja e kazinove online duket shumë e ndritshme në Serbi. Ky vend është ndër të paktat vende në botë që rregullon në këtë masë lojërat e fatit online dhe treguesit tregojnë se rregullorja do të vazhdojë të përmirësohet me kalimin e viteve. Kazinotë online do të bëhen më të arritshme dhe falë sistemit të bllokimit të qeverisë, lojtarët do të mbeten të mbrojtur dhe do të dinë se cilat faqe janë të licencuara dhe të rregulluara dhe cilat jo.

E ardhmja e kazinosë online në Serbi
A janë të ligjshme kazinotë në Serbi?

A janë të ligjshme kazinotë në Serbi?

Që nga viti 1964, lojërat e fatit janë të ligjshme në Serbi. Gjatë asaj kohe, ky vend ishte pjesë e Jugosllavisë dhe lojërat e fatit ishin ndër industritë e para që u rregulluan si një mënyrë për të stimuluar rritjen ekonomike. Pas disa ngjarjeve gjatë viteve '90, industria ishte në një zonë gri, por e gjithë kjo ndryshoi në 2004 kur u soll Akti i Lojërave të Fatit në 2004.

Jo vetëm që ky ligj rregullonte lojërat e fatit në tokë, por gjithashtu e bëri të qartë se kumari në internet është gjithashtu i ligjshëm në vend. Që nga viti 2004, serbët mund të hyjnë në faqet e lojërave të fatit në internet dhe të shijojnë lojërat e tyre të preferuara të kazinosë. Sa i përket operatorëve, operatorët vendas dhe të huaj lejohen të ofrojnë shërbimet e tyre për serbët.

Operatorët e huaj

Operatorët e huaj mund të aplikojnë edhe për licencë, por mund ta marrin atë vetëm nëse kanë një objekt fizik në vend. Me ligjin e vitit 2011, monopoli shtetëror mbi lojërat e fatit në internet u hoq dhe shumë kompani private tani janë të lira të ofrojnë lojëra për lojtarët në Serbi. Bordi Serb i Lojërave të fatit është përgjegjës për licencimin dhe mbikëqyrjen e të gjitha aktiviteteve të lojërave të fatit në vend. Numri maksimal i licencave për kazinotë tokësore është 10, ndërsa kazinotë online nuk kanë asnjë kufizim.

Licencat

te dyja licencat e lojërave të fatit online dhe offline kushtojnë rreth 2500 dollarë dhe janë të vlefshme për 10 vjet. Pas skadimit të periudhës së vlefshmërisë, operatorët duhet të rinovojnë licencat e tyre. Përveç të paturit të një objekti fizik në vend, kazinotë duhet të kenë një gjendje kapitali prej 1 milion dollarë dhe një garanci minimale të depozitave prej 300,000 dollarë në një bankë serbe për të marrë një licencë. Taksat për operatorët tokësorë janë 10%, ndërsa taksat për kompanitë e lojërave të fatit online janë 15%.

Një gjë që duhet mbajtur mend është se ka disa kufizime kur bëhet fjalë për reklamimin e kazinove online në mediat sociale në Serbi. Fjalët që janë sinonim i kazinosë nuk mund të përdoren. Kjo është arsyeja pse disa fjalë si kazino, sazino, kazino dhe kasino janë të ndaluara të përdoren në reklama në mediat sociale.

Së fundi, mosha ligjore për lojërat e fatit në Serbi është 18 vjeç.

A janë të ligjshme kazinotë në Serbi?
Lojërat serbe të kazinosë në internet

Lojërat serbe të kazinosë në internet

Kur bëhet fjalë për lojërat e preferuara të kazinove të lojtarëve serbë, ka shumë për të zgjedhur. Le të hedhim një vështrim më të afërt:

Baste sportive

Fillimisht, dëshirojmë të përmendim këtë baste sportive, veçanërisht në futboll, është jashtëzakonisht popullor në këtë vend.

Shumica e popullsisë së rritur në Serbi është më se e lumtur që vendos baste rregullisht. Kjo është arsyeja pse industria e basteve sportive është një nga më fitimprurësit në vend.

lojëra kumari

Sa i përket lojërave të fatit, shorti mbetet një zgjedhje shumë e preferuar për të moshuarit. Në fund të fundit, kjo lloj loje ekziston për një periudhë të gjatë dhe është loja më e vjetër e bixhozit legal në vend.

Pokeri është gjithashtu një zgjedhje shumë e njohur. Ajo që është interesante për pokerin është se grupi kombëtar i Pokerit Savez Srbije i është bashkuar Federatës Ndërkombëtare të Pokerit në vitin 2010.

Pra, ky grup tani organizon turne të shumta çdo vit dhe këto turne mbahen në mënyrë që lojtarët serbë të zhvillojnë aftësitë e tyre. Kjo është pikërisht arsyeja pse pokeri është kaq popullor në këtë rajon.

Ndryshe nga lojërat e tjera të kazinosë, të cilat mbështeten vetëm te fati, pokeri kërkon që ata të kenë shumë aftësi dhe është një lojë më e ndërlikuar. Serbët nuk i shmangen kurrë një sfide; ata janë më se të lumtur të rriten dhe të mësojnë gjithçka në mënyrë që të jenë më të mirët.

Slots

Së fundi, slot lojërat janë lojërat e treta më të njohura në Serbi për dy arsye. Së pari, për shkak se u bë një dallim midis lojërave të veçanta të fatit dhe lojërave klasike të fatit, lojërat slot ishin ndër të paktat lojëra kazino që ishin në dispozicion për lojtarët serbë.

Me kalimin e kohës dhe lojërat e fatit në internet u bënë shumë të njohura, lojërat elektronike mbetën zgjedhja kryesore e shumë lojtarëve.

Arsyeja e dytë se pse ato janë të njohura është sepse ato janë shumë të thjeshta për t'u luajtur, por ofrojnë shpërblime fantastike. Gjithçka që duhet të bëjnë serbët për të luajtur këto lojëra është të vendosin shumën e tyre të dëshiruar të bastit dhe të rrotullojnë timonin.

Duke marrë parasysh faktin se ka lojëra elektronike progresive, çmimi i disa xhekpoteve mund të kalojë disa miliona dollarë, që është një shpërblim masiv dhe më shumë se një motivim për lojtarët për të hyrë dhe luajtur këto lojëra.

Disa lojëra kazino që ende meritojnë të përmenden janë ruletë, blackjack dhe letra me gërvishtje.

Lojërat serbe të kazinosë në internet
Bonusi më i preferuar i kazinosë në Serbi

Bonusi më i preferuar i kazinosë në Serbi

Bonusi më i preferuar i kazinosë në Serbi është Rrotullime falas. Meqenëse lojërat slot janë ndër lojërat më të njohura në vend, lojtarët do të përdorin çdo mundësi për të luajtur me Rrotullime Falas pasi u ofrojnë atyre lojë falas për para të vërteta. Ata mund të arrijnë një çmim të parë pa depozituar para dhe mund të tërheqin fitimet pasi të plotësojnë kërkesat e bastit.

Paketat e mirëseardhjes janë gjithashtu të njohura pasi ato shpesh përfshijnë rrotullime falas. Jo vetëm kaq, por në shumicën e rasteve, paketat e mirëseardhjes u ofrojnë lojtarëve një bonus depozite të cilin ata mund ta përdorin në kazinotë në internet për të fituar shpërblime.

Së fundi, bonuset e kthimit të parave janë bonusi i tretë më i popullarizuar pasi është shpesh i disponueshëm në librat sportiv. Nëpërmjet bonuseve të kthimit të parave, lojtarët serbë mund të kthejnë disa nga shumat e humbura në baste. Shuma varet nga politikat e kazinosë dhe nëse kazinoja online përfshin ose jo përqindje më të larta të kthimit të parave në programet e tyre të besnikërisë.

Programet e besnikërisë janë krijuar për të falënderuar lojtarët për mbështetjen e tyre të vazhdueshme dhe ato shpesh u ofrojnë lojtarëve besnikë kthime më të mira parash. Sa më i lartë të renditet lojtari në program, aq më e madhe do të jetë përqindja e kthimit të parave.

Bonusi më i preferuar i kazinosë në Serbi
Mënyrat e pagesës në Serbi

Mënyrat e pagesës në Serbi

Ka shumë mënyra pagese që lojtarët serbë mund të përdorin për të depozituar dhe tërhequr para nga kazinotë në internet. Zgjedhja numër një janë kartat e kreditit dhe të debitit pasi ato u ofrojnë atyre transaksione relativisht të shpejta. Depozitat me këto dy metoda janë të menjëhershme, ndërsa tërheqjet kanë një kohë përpunimi prej disa ditë pune.

Kuletat elektronike

Në dy vitet e fundit, një mori kuletash elektronike madje u bënë të njohura dhe shumë lojtarë në këtë rajon vendosën t'i përdorin gjithashtu ato. Disa nga metodat më të njohura të portofolit elektronik janë Klarna dhe Skrill. Transfertat direkte bankare gjithashtu meritojnë të përmenden.

Kriptovalutat

Kriptovalutat gjithashtu kanë filluar të depërtojnë tregun në Serbi. Kjo lloj mënyre pagese ka pasur një rritje të madhe të popullaritetit në dy vitet e fundit për shkak të faktit se u ofron shumë lojtarëve disa avantazhe. Dy avantazhet më të mëdha janë transaksionet e menjëhershme dhe siguria e shtuar.

Meqenëse kriptovalutat si Bitcoin janë plotësisht të optimizuara për përdorim dixhital, çdo depozitë dhe tërheqje është e menjëhershme. Jo vetëm kaq, por ata u ofrojnë lojtarëve një nivel të shtuar anonimiteti, i cili rezulton në siguri më të mirë në internet. Edhe pse kriptovalutat janë të reja në këtë rajon, serbët janë të hapur për t'i përdorur ato.

Së fundmi, shumë operatorë të lojërave të fatit në Serbi kanë objekte me tulla dhe llaç, kjo është arsyeja pse një pjesë e madhe e lojtarëve po depozitojnë dhe tërheqin para nëpërmjet shitësve tokësorë.

Mënyrat e pagesës në Serbi

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

A është i rregulluar kumari online në Serbi?

Po, lojërat e fatit në internet janë të rregulluara në Serbi që nga viti 2004, kur u soll ligji për lojën e fatit. Ky ligj u ndryshua në vitin 2011 dhe i dha fund monopolit që Lotaria Shtetërore kishte në treg. Që nga viti 2011, kompanitë private mund të marrin licenca dhe mund të ofrojnë lojëra të ndryshme kazino online për lojtarët serbë.

A mund të përdor kriptovalutat si një mënyrë pagese në kazinotë serbe?

Kriptovalutat mund të përdoren si një mënyrë pagese në kazinotë e huaja online. Asnjë operator në Serbi nuk i pranon ato si një mënyrë pagese, por disa kazino në internet off-shore e pranojnë atë. Lojtarët madje janë të dashur për këtë mënyrë pagese pasi u siguron atyre transaksione të sigurta dhe të menjëhershme.

Cilat janë lojërat më të njohura të kazinove online në Serbi?

Bastet sportive në futboll dhe basketboll mbeten lloji më i popullarizuar i lojërave të fatit për lojtarët serbë. Megjithatë, slot machines dhe poker janë gjithashtu shumë të njohura. Grupi i Pokerit të Serbisë zhvillon turne të shumta pokeri çdo vit dhe shumë lojtarë regjistrohen për të luajtur për një shpërblim. Sa i përket lojërave slot, ato janë të njohura sepse ishin ndër lojërat e para në të cilat lojtarët serbë kishin akses. Lotaritë, ruletë, blackjack dhe kartat gërvishtëse gjithashtu meritojnë të përmenden.

Cilat mënyra pagese mund të përdoren në kazinonë më të mirë në internet në Serbi?

Ka shumë mënyra pagese që lojtarët serbë mund të përdorin në kazinotë online. Dy metodat më të njohura janë kartat e kreditit dhe kartat e debitit, por portofolat e shumtë elektronikë janë të mbytur pasi zakonisht përdoren Skrill dhe Klarna. Në raste të rralla, serbët përdorin kriptovaluta.

A janë të sigurta kumari online në Serbi?

Po, për faktin se kumari online është i mirërregulluar në Serbi, ky aktivitet është i sigurt. Jo vetëm kaq, por qeveria ka gjithashtu një sistem bllokues shumë efektiv që ndalon të gjitha kazinotë online të palicencuara dhe mbron lojtarët.

A mund të ofrojnë operatorët e huaj shërbimet e tyre në Serbi?

Po, operatorët e huaj mund të ofrojnë shërbimet e tyre në Serbi. Jo vetëm kaq, por ata mund të aplikojnë edhe për licencë për lojërat e fatit nëse kanë një objekt fizik të lojërave të fatit në vend. Kërkohen gjithashtu rezerva depozitash dhe fonde kapitale, por procesi i marrjes së licencës është mjaft i thjeshtë.

A ka ndonjë tarifë për tërheqjen e parave në kazinotë serbe në internet?

Tarifat për tërheqjet varen nga kazinoja online që zgjedhin lojtarët serbë. Disa kazino online aplikojnë tarifa, disa jo. Për t'u siguruar që jeni njohur me të gjitha termat dhe kushtet që ka kazinoja në internet, kontrolloni faqen e opsioneve bankare. Ai përmban të gjithë informacionin që ju nevojitet.

Sa është koha e përpunimit për tërheqjet?

Koha e përpunimit për tërheqjet varet nga metoda e zgjedhur. Në shumicën e rasteve, do të duhen disa ditë pune përpara se fondet të transferohen në llogaritë e lojtarëve, por disa metoda ofrojnë transaksione të menjëhershme. Kriptovalutat janë një shembull i mirë për këtë. Tani ata vetëm u ofrojnë lojtarëve tërheqje të menjëhershme, por gjithashtu rrisin sigurinë e tyre në internet duke u siguruar atyre një nivel të caktuar anonimiteti në internet.

A mund të luajnë lojtarët lojëra falas në një kazino serbe?

Nëse lojtarët mund të luajnë lojëra kazino online falas, varet nga kazinoja online. Disa faqe ofrojnë lojë falas, disa jo. Ata që e bëjnë këtë, mund t'u ofrojnë lojtarëve disa nga opsionet e mëposhtme të lojës falas - pa bonuse depozite, Rrotullime falas, dhe luajtje demo. Asnjë bonus depozite dhe rrotullime falas mund t'i çojë ata në shpërblime, ndërsa luajnë demo

Cili është bonusi më popullor për lojtarët serbë?

Bonusi më popullor për lojtarët serbë është Rrotullime Falas pasi u lejon atyre të luajnë lojëra elektronike, të cilat janë një nga lojërat e tyre të preferuara të kazinosë, falas. Bonuset e mirëseardhjes vlerësohen gjithashtu shumë pasi ato shpesh u japin lojtarëve Rrotullime Falas dhe bonuse depozitash. Së fundi, kthimet e parave shpesh shfaqen në librat sportiv në internet, dhe meqenëse lojtarët serbë duan të bastojnë në sporte si futbolli dhe basketbolli, ky lloj bonusi adhurohet. Nëpërmjet kthimit të parave, lojtarët mund të kthejnë disa nga shumat e humbura në bast.