UKGC Shtrëngon lakun në lojëra elektronike me Pokerin që ka mbetur i padëmtuar

UK Gambling Commission

2021-03-05

Bota e lojërave të fatit në internet po zhvillohet gjithnjë e më shumë dhe bastorët në Mbretërinë e Bashkuar e dinë mjaft mirë këtë. Kohët e fundit, Komisioni i Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar njoftoi përditësime të reja mbi Aktin e Lojërave të Fatit të vitit 2005. Edhe pse disa mund të duken të padrejta, kjo është pjesë e një skeme më të gjerë për ta bërë lojën e fatit në Mbretërinë e Bashkuar më të sigurt dhe më të përgjegjshme. Rregullat e reja paraqesin kufijtë e shpejtësisë së rrotullimit dhe një ndalim të përhershëm të veçorive që festojnë humbjet si fitore dhe përshpejtojnë lojën. Le të kemi një vështrim më të qartë!

UKGC Shtrëngon lakun në lojëra elektronike me Pokerin që ka mbetur i padëmtuar

Çfarë ka për lojëra elektronike?

Siç u tha në fillim, rregulloret e reja synojnë kryesisht videon lojëra elektronike. Sipas të dhënave të UKGC, video-slotet dominojnë aktivitetin e kazinosë në internet me një pjesë të madhe prej 70%. Hulumtimi i tyre tregon se lojtarët përdornin të paktën 67 £ në muaj në lojëra elektronike, krahasuar me 45 £ në baste sportive dhe 36 £ në të tjera kazino online lojëra. Me këto shifra mahnitëse në mendje, është e qartë pse trupi dëshiron të vendosë rregulla më të rrepta në lojëra elektronike.

Më poshtë janë rregulloret e reja për lojërat slot:

 • Duhet të ketë të paktën 2,5 sekonda ndërmjet rrotullimeve.

 • Slots nuk duhet të kenë veçori që u japin lojtarëve një iluzion kontrolli mbi rezultatin e lojës ose përshpejtojnë lojën.

 • Prezantimi i një ndalimi të përhershëm për çdo veçori Autoplay që mund të çojë në humbjen e gjurmëve të lojërave të lojtarëve.

 • Ndaloni tingujt ose imazhet që u japin lojtarëve një iluzion fitues kur, në fakt, kthimi është nën ose i barabartë me bastet fillestare.

 • Operatori i kazinosë duhet të shfaqë informacion në lidhje me fitoret ose humbjet totale të lojtarit dhe kohën e luajtur gjatë një seance lojrash.

 • Operatori i kazinosë nuk mund të ofrojë tërheqje të kundërta. Në thelb, lojtarët nuk mund të kërkojnë një tërheqje, pastaj ta anulojnë atë përpara se paratë të kthehen në llogaritë e tyre.

  Një përmbledhje e shpejtë e masave të llogarisë VIP

  Është e rëndësishme të mbani mend se në nëntor 2020, UKGC njoftoi rregulla të reja për të reduktuar lojën e fatit VIP ose për ta bërë atë më të përgjegjshëm. Sipas rregulloreve të reja, një lojtari do të duhet të provojë se mund të mbajë përvojën e lojërave të fatit VIP. Kjo përfshin ID-në e lojtarit dhe burimin e të ardhurave. Është interesante se operatori i kazinosë do të duhet të përcaktojë nëse lojtari ka ndonjë histori problemesh ose varësie nga lojërat e fatit përpara se t'i japë një status VIP. Në përgjithësi, këto rregulla të reja duhet ta bëjnë lojën e fatit në Mbretërinë e Bashkuar më të përgjegjshme, në varësi të mënyrës se si e shikoni atë.

  Si ndikohen pokeri në internet dhe lojërat e tjera të kazinosë?

  Për fat të mirë, në internet poker Tifozët nuk kanë asgjë për t'u shqetësuar këtu. Megjithatë, ndalimi i veçorive Autoplay mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në zakonet e shpenzimeve të një lojtari. Kjo përkeqësohet nga rregullat e fundit të llogarisë VIP, siç u diskutua më lart. Por nëse e shikoni nga afër, është padyshim një lajm i shkëlqyeshëm për ata që dinë të menaxhojnë bankrollet e tyre. E thënë thjesht, rregullat e fundit nuk ndikojnë në mënyrë dramatike skenën e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar.

  Kur do të hyjnë në fuqi rregulloret e reja?

  Njoftimi i këtij grupi të ri rregullash është një provë e mëtejshme se UKGC është e përkushtuar për të krijuar një skenë të drejtë, transparente dhe të përgjegjshme të lojërave në MB. Siç u tha, është një vazhdimësi e rregullave të llogarisë VIP të 30 shtatorit 2020. Organi pret që operatorët e kazinove brenda juridiksionit të tij t'i zbatojnë plotësisht këto rregulla deri më 31 tetor 2021.

  Sponsorizimi i basteve sportive nën shqyrtim

  Në dhjetor 2020, Departamenti i Dixhitalit, Kulturës, Medias dhe Sporteve tha se po shqyrton ndalimin e reklamave të lojërave të fatit në bluzat e futbollit. Mos harroni, pothuajse 50% e ekipeve të EPL veshin fanella me logot e lojërave të fatit. Shifrat janë edhe më të larta në ligat më të ulëta në 70%. Kombe të tjera si Spanja tashmë kanë ndërmarrë hapa të tillë. Në MB, disa zyrtarë qeveritarë e kanë kritikuar këtë veprim për shkak të përsëritjeve të rënda financiare. Pra, është vetëm një çështje pritjeje dhe shikimi.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?
2023-02-04

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?

Lajme