Bonuset e mirëseardhjes vs bonuset e regjistrimit: Cili është ndryshimi?

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Në kazinotë online, lojtarëve u jepen dy lloje bonusesh, të cilat njihen si bonuse të mirëseardhjes dhe bonuse të regjistrimit. Këto bonuse janë gjërat më të mira për lojtarët pasi ndihmojnë në rritjen e bankrollit. Kështu që lojtarët mund të luajnë më shumë, ose në thelb, ata thjesht mund të luajnë pa shpenzuar paratë e tyre. Megjithatë, ka disa gjëra që duhen marrë parasysh përpara se të zgjidhni, kështu që lojtarët duhet të dinë për të mirat dhe të këqijat e të dy bonuseve.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë gjithçka që lidhet me bonuset e regjistrimit dhe bonuset e mirëseardhjes. Lojtarët duhet të vazhdojnë të lexojnë deri në fund për të mësuar më shumë rreth bonuseve. Pra, le të fillojmë menjëherë pa humbur kohë.

Bonuset e mirëseardhjes vs bonuset e regjistrimit: Cili është ndryshimi?

Cilat janë bonuset e regjistrimit?

Bonuset e regjistrimit janë promovime që u ofrohen klientëve të rinj kur ata regjistrojnë për herë të parë një llogari në një biznes. Bonuset e regjistrimit ndonjëherë synojnë të inkurajojnë konsumatorët e rinj të krijojnë një llogari dhe të fillojnë të përdorin një shërbim ose produkt. Termi "shpërblime për regjistrim" mund t'i referohet një zbritjeje, një oferte kredie falas ose përfitime të tjera.

Llojet e bonuseve të regjistrimit:

 • Bonusi i basteve falas: Ngjashëm me bonusin e lojës falas, ky lloj bonusi ofron një sasi të caktuar bastesh falas që mund të përdoret për të vënë bast në sport. Bonusi zakonisht u nënshtrohet kushteve dhe kushteve të caktuara, të tilla si shanset minimale ose kërkesat e bastit.
 • Bonusi i basteve pa rrezik: Ky lloj bonusi ofron një rimbursim për bastin tuaj të parë nëse ai humbet. Për shembull, nëse vendosni bast 50 dollarë dhe humbni, libri i sporteve në internet do të kreditojë llogarinë tuaj me të gjitha 50 dollarë. Ky bonus zakonisht i nënshtrohet kushteve dhe kushteve të caktuara, të tilla si shuma maksimale e rimbursimit ose shanset minimale për bastin.
 • Bonusi fiks: Ky lloj bonusi ofron një sasi të caktuar fondesh bonus kur regjistroheni për një llogari.
 • Bonus i ndryshueshëm: Ky lloj bonusi ofron një shumë bonus që ndryshon në bazë të madhësisë së depozitës ose bastit tuaj. Për shembull, një kazino në internet mund të përputhet me 100% të depozitës suaj fillestare deri në 500 dollarë.

Cilat janë bonuset e mirëseardhjes?

Bonuset e mirëseardhjes, nga ana tjetër, janë promovime të ofruara për klientët që bëjnë depozitimin ose blerjen e tyre të parë pas regjistrimit të një llogarie. Stimujt e mirëseardhjes kanë për qëllim të falënderojnë klientët për avancimin në angazhimin e tyre me një kompani. Bonuset e mirëseardhjes mund të marrë formën e rrotullimeve falas, krediteve të bonusit ose llojeve të tjera të shpërblimeve.

Llojet e bonuseve të mirëseardhjes:

 • Bonuset e ndeshjes: Bonuset e ndeshjeve janë bonuset më të përhapura që japin kazinotë dhe librat në internet. Bonuset e ndeshjeve zakonisht përputhen me një përqindje të depozitës së lojtarit, shpesh deri në një shumë të caktuar. Një bonus ndeshje 100% deri në 500 dollarë, për shembull, nënkupton që lojtari mund të marrë një bonus të barabartë me 100% të depozitës së tij deri në 500 dollarë.
 • Bonuset pa depozite:Bonuset pa depozite janë ndoshta bonuset më të mira të mirëseardhjes pasi ata nuk kanë nevojë që lojtari të bëjë një depozitë në mënyrë që të kualifikohen për bonus. Këto lloj bonusesh janë shpesh më të vogla se bonuset e ndeshjeve, por mund të jenë ende një shtesë e shkëlqyer për bankrollin.
 • Rrotullime falas: Bonuset e rrotullimeve falas ofrohen zakonisht nga kazinotë në internet dhe shpesh janë të lidhura me lojëra specifike slot. Këto bonuse i lejojnë lojtarët të rrotullojnë rrotullat falas dhe shpesh mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të provuar një lojë të re slot pa rrezikuar asnjë para.
 • Bonuset e kthimit të parave: Bonuset që shlyejnë një pjesë të humbjeve të një lojtari për një afat kohor të paracaktuar njihen si bonuset e kthimit të parave të kazinosë. Një nxitje 10% e kthimit të parave, për shembull, do të rimbursonte lojtarin për 10% të humbjeve të tij ose të saj gjatë një jave.
 • Bonuset e ringarkimit: Bonuset e ringarkimit janë të ngjashme me bonuset e ndeshjeve, por ato u ofrohen lojtarëve ekzistues që bëjnë një depozitë pas depozitimit të tyre fillestar. Këto bonuse janë shpesh një mënyrë e shkëlqyeshme për lojtarët që të marrin vlerë shtesë nga depozitat e tyre dhe mund t'i bëjnë lojtarët të kthehen në kazino online ose në librari.

Dallimet kryesore midis bonuseve të regjistrimit dhe mirëseardhjes

Bonuset e regjistrimit

Dallimi kryesor midis bonuseve të regjistrimit dhe të mirëseardhjes është pika në të cilën ato u ofrohen klientëve. Klientët e rinj marrin bonuse regjistrimi kur krijojnë një llogari, ndërsa klientët ekzistues marrin bonuse të mirëseardhjes pas blerjes ose depozitimit fillestar.

Të mirat e bonuseve të regjistrimitDisavantazhet e bonuseve të regjistrimit
Qasje e shpejtë në fondet e bonusit: Ndryshe nga bonuset e mirëseardhjes, bonuset e regjistrimit zakonisht kreditohen në llogarinë tuaj menjëherë pas regjistrimit.Shuma më të ulëta bonusi: Bonuset e regjistrimit janë zakonisht më të vogla se bonuset e mirëseardhjes, kështu që ato mund të mos japin një nxitje aq të rëndësishme për bankrollin tuaj.
Terma dhe kushte të thjeshta: Bonuset e regjistrimit shpesh kanë më pak kufizime dhe terma dhe kushte sesa bonuset e mirëseardhjes.Më pak mundësi për të provuar lojëra të reja: Meqenëse bonuset e regjistrimit mund të jenë më fleksibël, mund të mos keni mundësinë të provoni lojëra specifike siç do të bënit me një bonus mirëseardhjeje
Fleksibiliteti: Bonuset e regjistrimit mund të përdoren në një gamë më të gjerë lojërash sesa bonuset e mirëseardhjes.Data të shkurtra skadimi: Disa bonuse regjistrimi kanë data shumë të shkurtra skadimi.
Nuk ka nevojë për para: Për individët që dëshirojnë të testojnë një platformë të re pa rrezikuar paratë e tyre, ekzistojnë stimuj për regjistrim që nuk kanë nevojë për një depozitë.Potenciali më i ulët i fitimeve: Meqenëse bonuset e regjistrimit janë zakonisht më të vogla, mund të mos keni aq shumë mundësi për të fituar më shumë sesa një bonus më i madh mirëseardhjeje.

Bonuset e mirëseardhjes

Të mirat e bonuseve të mirëseardhjesDisavantazhet e bonuseve të mirëseardhjes
Shuma të mëdha bonusi: Bonuset e mirëseardhjes janë zakonisht më të mëdha se bonuset e regjistrimit, të cilat mund të ofrojnë një nxitje të konsiderueshme në bankrollin tuaj.Kërkesat e bastit: Shumë bonuse të mirëseardhjes vijnë me kërkesa për bast, që do të thotë se duhet të vendosni një shumë të caktuar përpara se të tërhiqni ndonjë fitim.
Mundësi për të provuar lojëra të reja: Bonuset e mirëseardhjes mund të lidhen me lojëra specifike, duke ju lejuar të provoni tituj të rinj pa rrezikuar paratë tuaja.Kufijtë kohorë: Disa bonuse të mirëseardhjes kanë një afat të shkurtër kohor në të cilin duhet t'i përdorni ose t'i humbni ato.
Rreziku i reduktuar: Me fondet e bonusit, ju mund të luani me më pak rrezik dhe potencialisht të fitoni pa shpenzuar shumë nga paratë tuaja.Termat dhe kushtet: Si të gjitha bonuset, bonuset e mirëseardhjes vijnë me terma dhe kushte që duhet të lexohen dhe kuptohen me kujdes për të shmangur çdo konfuzion ose zhgënjim.

Faktorët që duhen marrë parasysh përpara se të zgjidhni një bonus regjistrimi

 • Bizneset duhet të peshojnë me kujdes avantazhet dhe disavantazhet e fushatës përpara se të vendosin për një stimul për regjistrim.
 • Kostoja e nxitjes, tregu i synuar dhe çdo efekt i mundshëm në besnikërinë afatgjatë të konsumatorit janë disa variabla që duhen marrë parasysh.

Shpaketimi i bonuseve të mirëseardhjes

Edhe pse bonuset e mirëseardhjes kanë për qëllim të inkurajojnë klientët të thellojnë angazhimin e tyre me një biznes, stimujt e regjistrimit kanë për qëllim të bëjnë klientët e rinj të hapin një llogari.

Karakteristikat e bonuseve të mirëseardhjes

 • Zakonisht ofrohet për klientët të cilët bëjnë depozitën e tyre të parë ose blerje.
 • Mund të marrë formën e rrotullimeve falas, krediteve të bonusit ose shpërblime të tjera.
 • Mund të jetë një strategji e suksesshme për të nxitur besnikërinë e konsumatorit dhe për të inkurajuar përsëritjen e biznesit.

Faktorët që duhen marrë parasysh kur zgjidhni midis bonuseve të regjistrimit dhe mirëseardhjes

Dallimi më i madh midis bonuseve të regjistrimit dhe bonuseve të mirëseardhjes është kur ato ofrohen. Megjithëse bonuset e mirëseardhjes ofrohen për klientët që janë bashkuar tashmë dhe kanë bërë depozitimin ose blerjen e tyre të parë, stimujt e regjistrimit shpesh ofrohen si një nxitje për klientët e rinj që të regjistrohen për një shërbim ose produkt.

Përshtatshmëria

Kufizimet kualifikuese midis të dyve janë një tjetër dallim domethënës. Të gjithë klientët e rinj shpesh kualifikohen për bonuse regjistrimi nëse plotësojnë disa kërkesa, të tilla si të qenit klient i ri, futja e një kodi promocional ose bërja e një depozite minimale. Nga ana tjetër, bonuset e mirëseardhjes shpesh rezervohen për klientët që kanë plotësuar kritere më specifike, të tilla si depozitimi i tyre i parë ose përmbushja e kërkesave të caktuara për shpenzime.

Shuma dhe Struktura e Bonusit

Madhësia dhe formati i stimujve ndryshojnë midis bonuseve të regjistrimit dhe bonuseve të mirëseardhjes gjithashtu. Në të kundërt, për të mirëpritur bonuset, të cilat shpesh janë një përqindje e depozitës fillestare të klientit deri në një shumë të caktuar, bonuset e regjistrimit janë shpesh një shumë fikse, si 100 dollarë ose 200 dollarë. Për më tepër, bonuset e mirëseardhjes mund të strukturohen si një bonus me nivele, ku klientët marrin bonuse shtesë për të bërë depozita të shumta ose për të përmbushur kërkesat e tjera të shpenzimeve.

Kërkesat e bastit

Së fundi, bonuset e regjistrimit dhe shpërblimet e mirëseardhjes mund të kenë kërkesa të ndryshme bastesh. Kërkesat e bastit i referohen shumës së parave që një klient duhet të vë bast ose të luajë përpara se të mund të tërheqë ndonjë fitim të fituar nga bonusi. Bonuset e regjistrimit mund të kenë kërkesa më të larta për baste, pasi ato shpesh ofrohen në shuma më të mëdha, ndërsa bonuset e mirëseardhjes mund të kenë kërkesa më të ulëta për të inkurajuar klientët të vazhdojnë të luajnë.

konkluzioni

Për ta përmbledhur, bonuset e mirëseardhjes dhe bonuset e regjistrimit janë dy strategji të njohura promovuese të përdorura nga platformat e lojërave të fatit në internet për të tërhequr lojtarë të rinj. Edhe pse të dy llojet e bonuseve ofrojnë stimuj si rrotullime falas ose para bonus, ato ndryshojnë në disa mënyra. Bonuset e regjistrimit zakonisht kërkojnë që lojtarët të bëjnë një depozitë, ndërsa bonuset e mirëseardhjes mund të kërkohen pa depozitë.

Kur zgjedhin çfarëdo bonusi për të kërkuar, lojtarët duhet të peshojnë avantazhet dhe disavantazhet e secilit. Kuptimi i ndryshimeve midis këtyre dyve llojet e bonuseve të kazinosë është thelbësore që lojtarët të kenë një përvojë të kënaqshme të lojërave të fatit në internet.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

A janë bonuset e mirëseardhjes dhe të regjistrimit e njëjta gjë?

Jo, bonuset e mirëseardhjes dhe bonuset e regjistrimit janë lloje të ndryshme shpërblimesh që kompanitë ofrojnë për klientët e rinj. Ndërsa ato mund të kenë disa ngjashmëri, ato kanë karakteristika të dallueshme dhe janë krijuar për të arritur qëllime të ndryshme.

Çfarë është një bonus i mirëseardhjes?

Një bonus mirëseardhjeje është një lloj nxitjeje që u ofrohet klientëve të rinj si një mënyrë për t'i inkurajuar ata të provojnë një produkt ose shërbim. Në mënyrë tipike, bonuset e mirëseardhjes janë të disponueshme vetëm për individët që nuk e kanë përdorur kurrë produktin ose shërbimin e kompanisë më parë.

Çfarë është një bonus regjistrimi?

Një bonus regjistrimi është një lloj shpërblimi që kompanitë u ofrojnë klientëve të rinj kur krijojnë një llogari ose regjistrohen për një shërbim. Bonuset e regjistrimit mund të marrin shumë forma, duke përfshirë zbritje, prova falas ose qasje ekskluzive në veçori të caktuara.

Si ndryshojnë bonuset e mirëseardhjes nga bonuset e regjistrimit?

Bonuset e mirëseardhjes janë krijuar për të nxitur individët të provojnë një produkt ose shërbim për herë të parë, ndërsa bonuset e regjistrimit kanë për qëllim të shpërblejnë njerëzit për marrjen e një veprimi (p.sh. krijimi i një llogarie ose regjistrimi për një shërbim). Për më tepër, bonuset e mirëseardhjes janë zakonisht të disponueshme vetëm për përdoruesit për herë të parë, ndërsa bonuset e regjistrimit mund të jenë të disponueshme për klientët e rinj dhe ekzistues.

Cili lloj bonusi është më i mirë: një bonus mirëseardhjeje apo një bonus regjistrimi?

Përgjigja për këtë pyetje do të varet nga rrethanat dhe preferencat tuaja individuale. Nëse po provoni një produkt ose shërbim të ri për herë të parë, një bonus mirëseardhjeje mund të jetë më i vlefshëm për ju. Nëse tashmë jeni njohur me kompaninë dhe po regjistroheni për një shërbim ose produkt të ri, një bonus regjistrimi mund të jetë më tërheqës. Në fund të fundit, zgjedhja më e mirë do të varet nga specifikat e bonusit që ofrohet dhe nga nevojat tuaja personale.

Ndikimi i bonuseve të regjistrimit në lojërat e fatit të përgjegjshëm

Ndikimi i bonuseve të regjistrimit në lojërat e fatit të përgjegjshëm

Industria e lojërave të fatit në internet po bëhet vazhdimisht e popullarizuar çdo ditë. Për shkak të kësaj, konkurrenca në treg po rritet dhe kazinotë në internet po ofrojnë gjithnjë e më shumë bonuse regjistrimi për lojtarët për t'i tërhequr ata. Kjo është një strategji e shkëlqyer biznesi për të marrë më shumë lojtarë, por ç'të themi për ndikimin e bonuseve të regjistrimit në lojërat e përgjegjshme të fatit?