Udhëzuesi i fundit për Kushtet e Pokerit

Poker

2022-02-22

Benard Maumo

Pokeri është një lojë kazino në internet që nuk mbështetet shumë te fati. te fitoj a bast poker online, lojtarët duhet të dinë kur të thërrasin, të dyfishojnë, të palosin, etj. Ju madje mund të praktikoni renditjen e skajeve në një kazino me bazë tokësore për të fituar dorën e sipërme. 

Udhëzuesi i fundit për Kushtet e Pokerit

Por për të qenë një lojtar holistik pokeri, terminologjia e pokerit është një domosdoshmëri. Edhe pse ka mijëra terma pokeri, kjo faqe do të fokusohet vetëm në zhargonin kryesor të pokerit. Këtu ata janë:

Një listë e plotë e termave dhe frazave të pokerit

Veproni

Për të bërë një lojë gjatë kthimit tuaj poker online. Kjo mund të jetë për të palosur, ngritur, kontrolluar, telefonuar ose bast.

Agresiv/agresiv

Një lojtar agresiv tenton të hapë një bast ose të rrisë në vend që të thërrasë ose palos. 

All-in

Siç lë të kuptohet emri, kjo është kur një lojtar vendos të rrezikojë të gjitha çipat e tij në një dorë të vetme.

Ante

Kjo është shuma e parave ose patate të skuqura që lojtarët duhet të paguajnë përpara se të fillojë loja. Me fjalë të tjera, është një bast i detyrueshëm në poker.

Rrahje e keqe

Për të humbur një dorë pokeri që fillimisht ishte e preferuara për të mbajtur ditën.

Bankroll

Paratë që një lojtar synon të përdorë në një tryezë pokeri. Thjesht quaj atë një buxhet.

Të verbër

Është një bast i detyruar për lojtarin që ulet në të majtë të butonit të tregtarit. Zakonisht, ju do të merrni blindin e vogël ose blindin e madh. 

Bllof

Një rritje ose bast i kamufluar si një dorë e fortë kur, në realitet, lojtari ka një dorë të dobët. Është një formë maskimi në poker.

Varkë

Quhet edhe shtëpia e plotë, siç do ta shihni më vonë.

Blini

Është kostoja e hyrjes në një turne pokeri. Ky zhargon gjithashtu i referohet shumës së përdorur për të blerë çipa në poker në internet me para reale.

Thirrni

Për të përputhur një rritje fillestare ose bast. 

kapak

Një kufi në shumën e ngritjeve që lojtarët mund të bëjnë në një raund bastesh. Zakonisht janë tre ose katër maksimumi kazinove online.

Kontrollo

Të mos bësh asgjë kur është veprimi yt. 

Kartat e komunitetit

Këto janë letra që lojtarët ndajnë në variantet e pokerit si Omaha dhe Texas Hold'em. Ata janë mësuar të plotësojnë duart.

Tregtar

Punonjësi i kazinosë që u shpërndan letrat lojtarëve.

Hidhni

Për të hequr letrat e shpërndara më parë jashtë lojës.

Gomari

Një lojtar i dobët pokeri.

Kartë poshtë

Një kartë pokeri që shpërndahet me fytyrë poshtë.

Dërrasë e thatë

Një masë e fuqisë së kartave të komunitetit. Një tabelë e thatë ka letra të komunitetit që nuk ka gjasa të përmirësojnë ndonjë dorë.

Me fytyrë poshtë

Kartat e shpërndara që nuk janë të ekspozuara ndaj lojtarit. Kartat e ekspozuara quhen karta me fytyrë lart.

Pesë të një lloji

Një dorë pokeri me pesë letra të së njëjtës rang ose vlerë.

Flop

Tre letrat e para të komunitetit u shpërndanë me fytyrë lart.

Flush

Një dorë pokeri me pesë letra të një kostum të ngjashëm.

Palos

Për të hedhur një dorë, duke u bërë kështu joaktive në tenxheren aktive. 

Katër të një lloji

Një dorë pokeri me deri në katër duar me gradë ose vlerë të ngjashme.

Shtëpi e plotë / varkë e plotë

Një dorë me tre letra me vlerë nominale të ngjashme dhe dy letra me vlerë të njëjtë nominale. 

Mulliri

Një lojtar që bën fitime të gjata por të qëndrueshme për një periudhë të gjatë.

Vrapo dhe godit

Për të fituar një tenxhere dhe për të lënë tryezën menjëherë.

Kartë me vrima

Kartat me fytyrë poshtë i shpërndahen secilit lojtar.

Në pozicion

Një lojtar "në pozicion" është zakonisht i fundit që vepron gjatë një raundi bastesh lumi, kthese ose flop. 

Nga ana tjetër

Një lojtar "nga ana tjetër" është ai që është i radhës në veprim sipas rregullave të lojës.

Xhoker

Një kartë e egër ndonjëherë përdoret në vend të një asi ose përfundon një flush ose straight. 

Vjeturina

Një dorë me pak vlerë.

Goditës

Një kartë e fjetur në dorë përdoret vetëm për të përcaktuar dorën fituese në rast barazimi. Për shembull, një dorë me 8-8-6-6-K mund një dorë me 8-8-6-6-Q.

Shtrirje

Për të palosur një dorë të fortë pokeri në pritje të një kundërshtari më të fortë.

Çalë

Për të hyrë në një tenxhere duke telefonuar në vend të ngritjes ose basteve.

Përbindësh

Një dorë e shkëlqyer pokeri që nuk mund të mposhtet.

Nit

Një lojtar që nuk është i gatshëm të rrezikojë.

Nje pale

Një dorë pokeri me dy letra me rang të ngjashëm, p.sh., JJ.

Çalë hapur

Ky është personi i parë që thërret big blind-in ose pre-flop-in.

Overcard

Një kartë e rangut më të lartë. Për shembull, J është një mbikartë prej 10.

Fytyrë pokeri

Vishni një fytyrë që nuk zbulon asgjë për kartat tuaja.

Ngritja

Për të rritur madhësinë fillestare të bastit gjatë të njëjtit raund bast. 

lumi

Karta e pestë e komunitetit në tabelë.

Flush mbretëror

Dora më e lartë e mundshme në poker. Ai përbëhet nga AKQJ-10 të një kostum të ngjashëm.

Set

Është një tre i një lloji me dy letra të fshehura ose palë xhepi dhe një kartë komunitare që përputhet.

Drejt

Pesë letra të njëpasnjëshme si 5-6-7-8-9.

Fluturim drejt

Pesë letra të njëpasnjëshme të së njëjtës kostum.

Tre të një lloji

Tre letra me vlerë nominale ose gradë të ngjashme. Kjo dorë nganjëherë quhet udhëtime.

Dy palë

Një dorë me dy çifte me vlerë të njëjtë si JJ dhe 10-10.

Upcard

Një kartë e shpërndarë me fytyrë lart.

Bast me vlerë

Një bast i bërë nga një lojtar që shpreson të thirret.

Rrota

Një tjetër term pokeri i përdorur për të përshkruar një straight.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?
2023-02-04

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?

Lajme