Mësimet e Jetës së Pokerit të Zbatueshme në Situatat e Jetës Reale

Poker

2022-02-26

Benard Maumo

Jeta është shpesh një lojë rreziqesh. Njeriu duhet të vlerësojë situatat, të marrë vendime të informuara dhe të ruajë qëndrueshmërinë për ta zvogëluar atë. Në fakt, askush nuk do t'ju mësojë të gjitha këto gjëra, pasi gjithçka ka të bëjë me të mësuarit nga gabimet. Por nëse ju pëlqen të luani jashtë linje ose poker online, ka shumë mësimet e jetës së pokerit te aplikosh. Pra, për ta shkurtuar, këtu janë disa aftësi thelbësore të jetës që duhen nxjerrë nga të luajturit poker.

Mësimet e Jetës së Pokerit të Zbatueshme në Situatat e Jetës Reale

Mesimi 1. Durimi paguan

Një gjë është e sigurt; shumica e lojtarëve të kazinosë kanë frikë të luajnë poker kazino online. Në vend të kësaj, ata tërhiqen nga ato makinat e fatit me shkëlqim dhe rrotat e ruletit. Fillestarët pretendojnë se pokeri është shumë sfidues për t'u zotëruar në krahasim me lojërat e fatit, ku lojtarët thjesht godasin "spin" dhe presin rezultatin.

Për mbrojtjen e tyre, megjithatë, një grup i caktuar aftësish është i nevojshëm për ta ulur atë në botën e ndërlikuar të pokerit. Kjo është e vërtetë nëse luani në kazino me tulla ose llaç kazinotë më të mira në internet. Por nëse jeni mjaftueshëm të durueshëm për të natyralizuar aftësitë tuaja, do të filloni të fitoni më shumë duart e pokerit se sa rrotullohet në një automat. Vini re se kërkon shumë kohë dhe praktikë për të qenë një lojtar mjeshtër i pokerit. Mësimi i jetës? Durimi dhe përkushtimi janë thelbësore në jetë.

Mësimi #2. Disiplinë dhe fokus

Ndryshe nga lojërat e fatit, lojtarët e pokerit duhet të jenë të disiplinuar në tavolinë dhe të fokusohen vetëm në aksion. Lojtarët duhet të sigurojnë që të luajnë çdo dorë në mënyrë optimale dhe të mbajnë gjurmët e çdo letre kur shpërndahet. Dhe për shkak se nuk keni kontroll mbi mënyrën se si lëshohen kartat, mos e humbni energjinë mendore mbi të.

E njëjta gjë vlen edhe për situatat e jetës reale. Jeta do t'ju përballojë sfida të shumta që shpesh nuk mund t'i kontrolloni. Pra, në vend që të luani lojëra fajësimi, përqendrohuni në gjetjen e një mënyre për të dalë nga situata. Për shembull, mos rrini duke qarë pasi keni humbur punën. Ngrihu dhe gjej një tjetër!

Mësimi #3. Merrni vendime të guximshme

Ju ndoshta keni hasur në ata lojtarë pasivë të pokerit që kanë frikë të marrin vendime të rrezikshme. Ndërsa ajo ndonjëherë funksionon, lojtarë të tillë përfundojnë duke humbur më shumë se sa fitojnë. Sigurisht, humbjet e tyre nuk janë aq të mëdha. Por në fund, financimi i tyre do të marrë një rrahje. 

Për më tepër, lojtarët e guximshëm të pokerit zakonisht do të nxisin potin prej 100 mijë dollarësh, gjë që lojtarët konservatorë nuk munden. Mësimi i jetës këtu është se njerëzit që nuk marrin rreziqe të llogaritura dhe të guximshme humbasin gjithmonë. E mbani mend thënien se pasuria i favorizon trimat? 

Mësimi #4. Bllofi funksionon por jo gjithmonë

Bluffing është një term i zakonshëm kur luani poker në kazinotë tokësore. Do të thotë të maskosh një dorë të dobët për t'u dukur e fortë dhe anasjelltas. Në këmbim, lojtarët e tjerë në tavolinë mund të ndihen të frikësuar nga lëvizjet dhe palosjet tuaja. Por nuk funksionon gjithmonë kur luani kundër profesionistëve me përvojë që mund t'i lexojnë lehtësisht veprimet tuaja.

E njëjta gjë vlen edhe në jetë. Edhe pse disa e falsifikojnë derisa ta bëjnë atë, kjo do t'i dëmtojë vetëm në planin afatgjatë. Ju mund të vazhdoni të impresiononi të gjithë botën me një mënyrë jetese të mrekullueshme, por ju jeni duke vuajtur në heshtje. Pra, mos shfaqni një personazh të rremë vetëm për marrëdhënie me publikun. Mamaja ose partneri juaj ka të ngjarë ta dinë që po e mashtroni!

Mësimi #5. Menaxhimi i bankrollit është kritik

Së pari, kjo pikë përfshin të gjitha aktivitetet e lojërave të fatit, duke përfshirë bastet sportive. Në pokerin online, gjërat shpesh shkojnë në jug dhe lojtarët humbasin shumë fonde. Pra, për të absorbuar në mënyrë efektive goditjet e humbjes, krijimi i një buxheti për lojërat e fatit është parësor. Ndani atë në njësi më të vogla të lojërave të fatit ditore, javore apo edhe mujore.

Në mënyrë të ngjashme, jeta ka të bëjë me menaxhimin e financave. Është e mundur që të tërhiqeni gjatë ditës së pagesës dhe të hidhni gjysmën e pagesës tuaj për blerjet impulsive. Prandaj, buxhetoni fondet tuaja dhe blini vetëm atë që ju nevojitet. Mos blini një Ferrari elegant me të gjitha kursimet tuaja të jetës kur e dini që sigurimet spitalore dhe faturat e tjera nuk janë shlyer.

Mësimi #6. Gjithmonë duke mësuar

Të mësuarit është një proces i vazhdueshëm në pokerin e kazinosë online. Edhe lojtarët më të dekoruar zakonisht e gjejnë veten në skenarë ngjitës ku duhet të gjejnë një zgjidhje të shpejtë. Për shembull, një "peshk" në tryezë mund të tërheqë një të shpejtë tek ata profesionistë të mbivlerësuar, duke i lënë ata të tronditur.

Jeta është plot me surpriza, ndonjëherë nga burimi më pak i pritur. Por deri tani, duhet ta dini se zgjidhja nuk është kurrë larg. Është e zakonshme që një mësues të mësojë një ose katër gjëra nga nxënësi i tij. Pra, si përfundim, jini gjithmonë të vëmendshëm dhe dëgjoni me vëmendje. 

konkluzioni

Pokeri nuk është padyshim loja juaj e zakonshme e kazinosë. Kjo dëshmohet nga John von Neumann, një matematikan dhe shkencëtar kompjuterik amerikan, i cili aplikoi bllofin e pokerit në politikë, luftë, psikologji dhe fusha të tjera studimi. 

Por e mira është se ju nuk keni nevojë për një buxhet të madh dhe një bibliotekë për të zbatuar këto mësime të jetës së pokerit. Thjesht bëni lëvizje më të llogaritura, mësoni sjelljet e njerëzve të tjerë dhe keni një buxhet për gjithçka. Në përgjithësi, ka më shumë për poker sesa të fitosh dhe të humbësh.

Lajmi i fundit

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet
2023-02-07

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet

Lajme