Logjika vs. Intuitë - Të fitosh një dorë në Pokerin Online

Poker

2021-10-01

Benard Maumo

Poker online është një nga ato lojëra kazino ku aftësia triumfon mbi fatin. Në poker, zotërimi i strategjive bazë si mbrojtja e një big blind, fold ose limp është e rëndësishme.

Logjika vs. Intuitë - Të fitosh një dorë në Pokerin Online

Megjithatë, lojtarët ekspertë do t'ju thonë se pokeri përfshin më shumë se logjikën e zakonshme. Për të pasur sukses, duhet gjithashtu të mbështeteni në intuitën ose ndjenjën tuaj të brendshme. Vazhdoni të lexoni për të ditur më shumë rreth mbështetjes në intuitën ose sensin kur luani poker në faqet më të mira të pokerit.

Si ndikojnë në lojë intuita dhe matematika e pokerit

Nëse një lojtar gërvisht kokën gjatë blofimit, herën tjetër që ata përsërisin veprimin do të thotë se po bëjnë bllof përsëri. Ky është një shembull i shkëlqyer i përdorimit të intuitës së pokerit për të menduar dhe marrë vendime në tavolinë.

Shumica e lojtarëve të pokerit, të cilët mbështeten në intuitën e tyre, nuk flasin për problemet matematikore të lojës. Në vend të kësaj, ata marrin vendime bazuar në atë që u thotë instinktet e tyre. Si të tillë, këta lojtarë mund të studiojnë shpejt veprimet e kundërshtarëve të tyre dhe të dinë lëvizjet e tyre të ardhshme pa i analizuar shumë gjërat.

Nga ana tjetër, lojtarët që mbështeten në logjikë ose matematikë ndërsa janë në një tavolinë pokeri e hedhin poshtë idenë e "intuitës". Në vend të kësaj, këta lojtarë besojnë se fitimi i një dore pokeri kërkon llogaritje komplekse matematikore për të ditur lëvizjet tuaja të ardhshme.

Pse lojtarët më të vjetër të pokerit mbështeten në intuitë

Nëse vizitoni ndonjë kat kazino, do të gjeni më së shumti lojtarë intuitivë pokeri me diçka të përbashkët; mosha. Është interesante se këta lojtarë nuk kanë luajtur kurrë poker çdo kazino në internet. Por për mbrojtjen e tyre, shumica prej tyre shijuan epokën e tyre të 'artë' të lojërave të fatit brenda kazinove tokësore.

Lojtarët më të vjetër të kazinosë besojnë se intuita mund të shpërblehet shumë kur luani poker. Kur ata filluan me lojën, nuk kishte blogje apo kanale në YouTube për t'i udhëhequr ata në logjikë dhe matematikë. Ideja për të fituar një dorë në internet dhe për të ndjekur rezultatet ishte e paimagjinueshme në atë kohë.

Me pak fjalë, lojtarët modernë të pokerit në internet janë me fat sepse nuk kanë nevojë të mbështeten më në intuitën. Interneti është i pasur me të gjitha burimet e nevojshme për ta prerë atë në lojën komplekse me letra. Madje do të fitoni përvojë më shpejt ndërsa luani duke përdorur logjikën. Në fund të fundit, shumica e versioneve në internet ju lejojnë të luani në shumë tavolina njëkohësisht.

Kombinimi i matematikës dhe ndjenjave të brendshme në tryezë

Duke folur logjikisht, nuk mund të fitosh në asnjë fushë bastesh pa një zotërim të mirë të aftësive analitike. Por kjo nuk do të thotë se lojtarët sentimentalë janë të mbivlerësuar. Përkundrazi, ka të ngjarë të humbisni një dorë duke luajtur kundër këtyre lojtarëve sesa me lojtarë të logjikshëm.

Supozoni se ju bashkoheni në konkursin e Triton Poker me deri në 20 vrapues, shumica me origjinë solide. Në atë rast, futja në përzierje dhe zgjedhja e një fituesi mund të jetë sfiduese për një fillestar. Prandaj, mënyra më e mirë është të filtrosh emrat për të zgjedhur më të mirët. Më pas, mund të filloni të analizoni statistika të tilla si formulari i fundit për të zgjedhur vrapuesin më të fortë.

Në mënyrë të ngjashme, një lojtar pokeri në internet mund të përdorë ide stereotipike për të filtruar lojtarët. Për shembull, mund të supozoni se avatari i lojtarit tregon agresivitetin e tij. Pastaj, përdorni këtë informacion për t'i testuar ato dhe për të ditur lëvizjet tuaja të ardhshme nëse lojtari nuk është aq agresiv. Në përgjithësi, kombinimi i logjikës dhe intuitës në poker mund të zhbllokojë një botë plot me mundësi.

Logjikë apo intuitë: cila është më e mira?

Herë pas here, do të hasni lojtarë sentimentalë të pokerit që përjashtojnë lojtarët logjikë. Disa madje do të zemërohen me lojtarët që përdorin matematikën dhe logjikën në tavolinë. Këta njerëz të vështirë do t'i gjeni shpesh në rrjetet sociale.

Por këtu është e vërteta; është më mirë të jesh i sigurt për atë që po bën në një tavolinë pokeri sesa të jetosh në një botë fantazie. Do t'ju interesojë të dini se lojtarët e pokerit të orientuar drejt matematikës kanë sukses më shumë se lojtarët intuitiv. Pra, mendoni logjikisht për të shijuar më shumë fitore në poker në internet në afat të gjatë.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?
2023-02-04

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?

Lajme