Lista e Termave dhe Përkufizimeve të Pokerit

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Pokeri është një lojë letrash me një histori të pasur dhe një numër të madh variacionesh. Për t'u bërë një lojtar i aftë pokeri, duhet të kuptoni jo vetëm rregullat e lojës, por edhe terminologjinë e saj.

Fokusi i këtij artikulli do të jetë në ofrimin e një liste të zgjeruar të termave dhe përkufizimeve të pokerit për të ndihmuar lojtarët fillestarë dhe me përvojë të përmirësojnë të kuptuarit e tyre të lojës. Pavarësisht nëse jeni duke luajtur një lojë online ose një turne me aksione të larta, njohja e termave dhe përkufizimeve të pokerit mund t'ju ndihmojë shumë.

Lista e Termave dhe Përkufizimeve të Pokerit

Fjalorth i termave të zakonshëm të pokerit

 • Ante - Një bast i vogël i detyruar që të gjithë lojtarët duhet të vënë përpara se të hidhet një dorë.
 • Gjithçka brenda - Kur një lojtar vë bast të gjitha çipat e mbetura.
 • Veprimi - I referohet bastit dhe ngritjes që bëhet gjatë një dore.
 • Bllof - Për të bërë një bast ose për të ngritur një dorë të dobët me shpresën për t'i bërë kundërshtarët tuaj të palosin.
 • Rrahje e keqe - Kur një lojtar me dorë të fortë humbet nga një lojtar me dorë më të dobët për shkak të fatit.
 • Bankroll - Shuma e parave që një lojtar ka lënë mënjanë posaçërisht për të luajtur poker.
 • Bast - Një shumë parash e vënë bast në një dorë.
 • I verber i madh - Një bast i detyrueshëm i bërë nga lojtari në të majtë të blindit të vogël me siguri llojet e lojërave të pokerit.
 • Të verbër - Një bast i detyruar i bërë nga një ose dy lojtarë në fillim të çdo dore.
 • Butoni - Një disk i vogël ose shënues që tregon pozicionin e tregtarit në një lojë pokeri.
 • Thirrni - Për të përputhur një bast të bërë nga një lojtar tjetër.
 • Kontrollo - Për të kaluar në bast gjatë një raundi.
 • Kartat e komunitetit - kartat që ndahen midis të gjithë lojtarëve në një lojë.
 • Çek-rritje - Për të kontrolluar fillimisht, pastaj ngritni pas basteve të një lojtari tjetër.
 • Vizatoni - Një dorë në të cilën një lojtar përpiqet të përmirësojë dorën e tij duke hedhur dhe zëvendësuar letrat.
 • Bie - Të palosësh ose të heqësh dorë nga një dorë.
 • Pozicioni i hershëm - Pozicioni i lojtarit që vepron i pari në një raund bastesh.
 • Karta e ekspozuar - Një kartë që zbulohet aksidentalisht gjatë procesit të marrëveshjes ose gjatë lojës.
 • Buzë - Një avantazh i vogël që një lojtar ka ndaj kundërshtarëve të tij.
 • Flop - Tre letrat e para të komunitetit që shpërndahen përballë në lojëra si Texas Hold'em.
 • Palos - Të heqësh dorën dhe të biesh nga një raund.
 • Full House - Një dorë e përbërë nga tre të një lloji dhe një palë.
 • Flush - Një dorë pokeri e përbërë nga pesë letra të së njëjtës kostum.
 • Gutshot - Një barazim direkt në të cilin një lojtari ka nevojë për një kartë specifike në mes të sekuencës për të përfunduar dorën, si p.sh. të mbajë 7-8 dhe të ketë nevojë për një 9.
 • Kokat lart - Një lojë në të cilën vetëm dy lojtarë luajnë kundër njëri-tjetrit.
 • Kartat e vrimave - Letrat që shpërndahen me fytyrë poshtë secilit lojtar në fillim të çdo raundi
 • Jackpot - Një shpërblim special për goditjen e një dore të rrallë, si p.sh. një flush mbretëror.
 • Jam - Të shkosh të gjithë me një dorë.
 • Goditës - Një kartë që përdoret për të thyer një barazim midis dy lojtarëve që kanë të njëjtën renditje të dorës.
 • Turne me nokaut - Një format turne pokeri në të cilin çdo lojtar ka një shpërblim në kokë dhe kur eliminohen, lojtari që i eliminoi ata merr shpërblimin.
 • Shtrirje - Të palosësh një dorë, veçanërisht atë të fortë, pasi të përballesh me një bast të madh ose ngritje.
 • Kufiri - Një lloj strukture bastesh pokeri në të cilën ka një madhësi maksimale fikse të bastit dhe një numër të kufizuar rritjesh për raund bastesh.
 • Lowball - Një lloj loje pokeri në të cilën fiton dora më e ulët, si p.sh. barazimi i trefishtë 2-7.
 • Tenxherja kryesore - Kutia kryesore në dorë, e cila krijohet kur një ose më shumë lojtarë hyjnë all-in dhe nuk mund të përputhen me bastet pasuese.
 • Përbindësh - Një dorë shumë e fortë, si për shembull një shtëpi plot ose më mirë.
 • Pa kufi - Një lloj strukture bastesh pokeri në të cilën nuk ka madhësi maksimale të bastit dhe lojtarët mund të vënë bast të gjitha çipat e tyre në çdo kohë.
 • Arra - Dora më e mirë e mundshme në çdo pikë të caktuar në dorë.
 • Arrë e ulët - Në lojërat me ndarje të lartë-të ulët, dora më e mirë e mundshme e ulët.
 • me nëntë duar - Një lojë ose tavolinë pokeri me nëntë lojtarë.
 • Jashtë kostum - Kartat që janë me kostume të ndryshme, të tilla si një mbret i zemrave dhe një mbretëreshë e lopëve.
 • Barazim i drejtë me fund të hapur - Një dorë që ka nevojë për një nga dy letrat e mundshme për të bërë një straight, si p.sh. të mbajë një 7-8 dhe që ka nevojë për një 6 ose një 9 për të përfunduar straighten.
 • Jashtë - Një kartë që mund të përmirësojë dorën e një lojtari dhe potencialisht të fitojë vazon.
 • Mbivendosja - A turne pokeri në të cilat shuma totale e çmimeve është më e madhe se blerjet e kombinuara të të gjithë lojtarëve.
 • Mbiçift - Një palë xhepi që është më e lartë se çdo kartë e përbashkët.
 • tenxhere - shumën totale të çipave ose parave në lojë.
 • Kartat e xhepit - Dy letrat i shpërndahen me fytyrë poshtë një lojtari në një lojë të Texas Hold'em.
 • Pozicioni - Vendi i një lojtari në tryezë në lidhje me tregtarin, i cili mund të ndikojë në rendin e basteve dhe informacionin e disponueshëm për veprimet e lojtarëve të tjerë.
 • Pot-limit - Një lloj strukture bastesh pokeri në të cilën madhësia maksimale e bastit është madhësia aktuale e pokut.
 • Preflop - Periudha e lojës përpara se të shpërndahet flop, kur lojtarët kanë vetëm letrat e tyre të xhepit dhe duhet të vendosin nëse do të bastojnë, do të bëjnë thirrje ose do të palosin.
 • Çift - Dy letra të së njëjtës rang, të tilla si dy fole ose dy gjashtëshe.
 • Ngritja - rritja e bastit aktual për të qëndruar në lojë.
 • lumi - karta e pestë dhe e fundit e komunitetit e shpërndarë në Texas Hold'em dhe Omaha.
 • Riblej - Në një turne, opsioni për të blerë përsëri në lojë pasi të eliminohet.
 • Raundi i basteve - Një cikël i plotë bastesh, zakonisht duke filluar me lojtarin në të majtë të tregtarit.
 • Flush mbretëror - Dora e rangut më të lartë në poker, e përbërë nga asi, mbreti, mbretëresha, jack-u dhe dhjetë të një kostum të vetëm.
 • Përballja - Faza e fundit e një dore ku lojtarët i kthejnë letrat e tyre për të përcaktuar fituesin.
 • I verbër i vogël - Basti i detyruar i vendosur nga lojtari në të majtë të tregtarit në Texas Hold'em dhe Omaha.
 • Enë e ndarë - Një tenxhere që ndahet në mënyrë të barabartë midis dy ose më shumë lojtarëve sepse ata kanë duar ekuivalente.
 • Straddle - Një bast vullnetar i bërë nga lojtari në të majtë të big blind-it përpara se të hidhen letrat, zakonisht dyfishon big blind-in.
 • Drejt - Një dorë pokeri e përbërë nga pesë letra me radhë, si p.sh. 4-5-6-7-8.
 • Udhëtime - Tre të një lloji të bërë me një kartë vrime dhe dy në tabelë në Texas Hold'em.
 • Kthehuni - Karta e katërt e komunitetit në Texas Hold'em, shpërndahet me fytyrë lart në tabelë pas rënies.
 • Kunjet e tavolinës - Një rregull bastesh ku lojtarët mund të bastojnë vetëm për çipat që kanë në tavolinë në fillim të dorës dhe nuk mund të shtojnë më shumë gjatë dorës.
 • Nën armë - Pozicioni i lojtarit që duhet të veprojë i pari në raundin e basteve, i vendosur në të majtë të blindit të madh në Texas Hold'em.
 • Underdog - Një dorë ose lojtar që nuk është i favorizuar për të fituar vazon.
 • Upcard - Një kartë e shpërndarë me fytyrë lart në një lojë pokeri me stud.
 • Bast me vlerë - Një bast i bërë me një dorë të fortë për të nxjerrë vlerë nga kundërshtarët që kanë duar më të dobëta.
 • Rrota - Drejtësia më e ulët e mundshme, e përbërë nga A-2-3-4-5.

konkluzioni

Ka shumë terma dhe përkufizime për të mësuar nëse jeni fillestar në poker. Por pa i ditur ata, nuk do të keni sukses në tryezën e pokerit. Disa nga termat më kritikë për t'u njohur përfshijnë "ante", "bast", "check", "raise", "fold" dhe "pot". Gjithashtu, ka terma që lidhen me lloje të veçanta të pokerit, të tilla si "flop" në Texas Hold'em dhe "lowball" në 2-7 Triple Draw.

"Pozicioni" është një nga termat më të rëndësishëm në poker, që nënkupton pozicionin e një lojtari në tavolinë në lidhje me tregtarin. Kur bëhet fjalë për bast dhe bllof, të kuptuarit e pozicionit është thelbësor.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Cilat janë kushtet e pokerit?

Termat në poker janë fjalë dhe fraza që janë specifike për lojën e pokerit, të përdorura nga lojtarët për të përshkruar aspekte të ndryshme të lojës, të tilla si letrat, bastet, lojtarët dhe strategjitë.

Çfarë është një straddle në termat bazë të pokerit?

Në poker, një straddle është një bast opsional blind i bërë nga lojtari në të majtë të big blind-it përpara se letrat të shpërndahen. Basti straddle është zakonisht dyfishi i madhësisë së big blind-it dhe në mënyrë efektive dyfishon aksionet për dorën, pasi straddler merr opsionin për të luajtur para-flopin e fundit.

Cilat janë përkufizimet e pokerit për kapitalin?

Në poker, kapitali i referohet përqindjes së tenxhere që një lojtar mund të presë të fitojë në afat të gjatë bazuar në dorën e tij aktuale dhe letrat e mbetura që do të vijnë.

Çfarë është ICM në termat e pokerit?

Në poker, ICM (Independent Chip Model) është një model matematikor që përdoret për të llogaritur vlerën e çipave të një lojtari në një turne, duke marrë parasysh grupin e çmimeve dhe numrin e lojtarëve të mbetur. Modeli ICM mund të përdoret për të përcaktuar strategjinë optimale për një lojtar bazuar në grumbullin e tyre të çipave dhe fazën e turneut.

Cilat janë llojet më të njohura të pokerit?

Cilat janë llojet më të njohura të pokerit?

Pokeri është një nga lojërat më të njohura me letra tavoline. Me kalimin e viteve, loja ndryshoi shumë dhe pati shumë ndryshime.

Duart fituese të pokerit

Duart fituese të pokerit

Për këdo që dëshiron të bëhet një lojtar më i mirë pokeri, është thelbësore që të ketë një kuptim të plotë të llojeve të ndryshme të duarve fituese të pokerit. Gjatë rrjedhës së lojës së pokerit, çdo lojtar duhet të dijë se cilat janë duart fituese, si renditen letrat në poker dhe kur dhe ku mund të përdorin duart fituese në situata të ndryshme. Qëllimi i këtij udhëzuesi është të sigurojë gjithçka që një entuziast i pokerit duhet të dijë për të përmirësuar lojën e tij.

Këshillat kryesore për Pokerin Online

Këshillat kryesore për Pokerin Online

Pokeri është një nga lojërat më të njohura në mesin e adhuruesve të basteve online në të gjithë botën. Loja përmban shumë variacione që kërkojnë një grup të veçantë aftësish për t'u luajtur. Ajo që e bën lojën e pokerit kaq interesante për bastorët, është se është më shumë një aftësi, sesa fat.

Menaxhimi i Bankroll-it për Sesionet e suksesshme të Pokerit në internet

Menaxhimi i Bankroll-it për Sesionet e suksesshme të Pokerit në internet

Pokeri online ka pushtuar botën dixhitale, duke u bërë një argëtim i preferuar për lojtarët që kërkojnë emocione dhe fitime të mundshme. Megjithatë, çelësi i suksesit të qëndrueshëm në këtë lojë me letra virtuale nuk është vetëm në duart që ju jepen; është në menaxhim efektiv të bankrollit. Kjo strategji e rëndësishme i ndihmon lojtarët të mbajnë lojën e tyre, të maksimizojnë fitimet dhe të minimizojnë humbjet. Pavarësisht nëse jeni një profesionist i sprovuar ose sapo po filloni, të kuptuarit se si të menaxhoni fondet tuaja të pokerit mund të bëjë një ndryshim të rëndësishëm në udhëtimin tuaj të pokerit në internet. Pra, le të zhytemi në artin e menaxhimit të bankrollit dhe të zbulojmë se si mund t'i ngrejë seancat tuaja të pokerit në internet në nivelin tjetër!

Mitet e njohura të pokerit të kazinove në internet u hodhën poshtë

Mitet e njohura të pokerit të kazinove në internet u hodhën poshtë

Zhytuni në botën magjepsëse të pokerit në internet, një lojë e rrethuar shpesh nga një atmosferë mitesh dhe keqkuptimesh. Në peizazhin plot zhurmë të kazinove online, pokeri shquhet si një lojë që ndërthur aftësi, strategji dhe pak fat, duke krijuar një përvojë emocionuese për lojtarët. Megjithatë, shumë lojtarë pengohen nga mitet e zakonshme që turbullojnë kuptimin e tyre për lojën. Ky artikull gjithëpërfshirës synon të rrëzojë këto mite, duke ju dhënë një këndvështrim më të qartë për pokerin në internet. A jeni gati të sfidoni këto keqkuptime dhe të eksploroni natyrën e vërtetë të pokerit në internet? Vizitoni një nga kazinotë më të vlerësuara të listuara në CasinoRank dhe filloni një udhëtim emocionues pokeri që është sa i drejtë dhe emocionues.

Mësimet e Jetës së Pokerit të Zbatueshme në Situatat e Jetës Reale

Mësimet e Jetës së Pokerit të Zbatueshme në Situatat e Jetës Reale

Jeta është shpesh një lojë rreziqesh. Njeriu duhet të vlerësojë situatat, të marrë vendime të informuara dhe të ruajë qëndrueshmërinë për ta zvogëluar atë. Në fakt, askush nuk do t'ju mësojë të gjitha këto gjëra, pasi gjithçka ka të bëjë me mësimin nga gabimet. Por nëse ju pëlqen të luani poker offline ose online, ka shumë mësime të jetës së pokerit për t'u zbatuar. Pra, për ta shkurtuar, këtu janë disa aftësi thelbësore të jetës që duhen nxjerrë nga të luajturit poker.

Një Udhëzues Fillestar për Bluffing në Poker në Kazino Online

Një Udhëzues Fillestar për Bluffing në Poker në Kazino Online

Jeni gati për të nisur një udhëtim emocionues në botën e pokerit të kazinosë në internet. Ky udhëzues është krijuar për t'ju ndihmuar, veçanërisht nëse jeni fillestar, të kuptoni dhe zotëroni një nga aspektet më emocionuese të pokerit: bllofin. Bllofimi nuk ka të bëjë vetëm me mashtrimin; është një art që, kur zotërohet, mund të rrisë ndjeshëm shanset për të fituar. Nëse jeni të etur për t'i vënë në praktikë këto aftësi, ju rekomandojmë të vizitoni një nga kazinotë më të vlerësuara në internet të listuara në CasinoRank. Jo vetëm që do të gjeni një mjedis të sigurt dhe të këndshëm, por gjithashtu do të keni mundësinë t'i zbatoni këto strategji në lojëra reale. Pra, le të zhytemi dhe t'ju kthejmë në një profesionist të bllofit!

Pozicionet e tryezës së pokerit të shpjeguara

Pozicionet e tryezës së pokerit të shpjeguara

Pokeri është një lojë me letra kazino që kërkon që lojtarët të kenë aftësi, strategji dhe pak fat. Një nga komponentët thelbësorë të fitimit në poker është të kuptuarit e pozicioneve të tavolinës, gjë që është shumë e dobishme për marrjen e vendimeve më të mira, maksimizimin e fitimeve dhe shmangien e humbjeve.

Si të zgjidhni faqen më të mirë të pokerit

Si të zgjidhni faqen më të mirë të pokerit

Në ditët e sotme, ju mund të gjeni një përzgjedhje të gjerë të faqeve të lojërave të fatit në internet që ofrojnë tavolina pokeri. Zgjedhja e një faqe interneti të mirë për të luajtur poker është thelbësore për përvojën tuaj të basteve. Ju duhet t'i bashkoheni një faqeje pokeri që ofron gjithçka që prisni dhe keni nevojë për të shijuar lojën.

Strategjitë dhe teknikat e numërimit të letrave në poker

Strategjitë dhe teknikat e numërimit të letrave në poker

Numërimi i letrave është një nga strategjitë më të njohura që është përdorur nga kumarxhinjtë në lojërat e tavolinës me letra. Në poker, do t'ju ndihmojë të fitoni një avantazh ndaj shtëpisë ose lojtarëve të tjerë, duke ndjekur se cilat letra janë shpërndarë dhe cilat duhet të shpërndahen, të cilat mund të jenë pak më komplekse.

Udhëzues për Turnetë e Pokerit Freeroll

Udhëzues për Turnetë e Pokerit Freeroll

Një turne freeroll është një ngjarje pokeri ku nuk ka çmim blerjeje, por lojtarët mund të hyjnë falas. Nuk ka asgjë të keqe të bashkohesh në ndonjë turne freeroll sepse do të mund të fitosh disa fonde pa vënë para në rrezik, gjë që në thelb është një situatë fituese për të gjithë.