Duart Blackjack: Kur të bëni çfarë

Blackjack

2022-10-17

Eddy Cheung

Blackjack është një nga dy lojërat e bazuara në aftësi, tjetra është pokeri. Në këtë lojë klasike me letra, lojtarët synojnë të mposhtin tregtarin në numrin magjik 21 ose të humbasin. Vini re se të gjitha letrat përfaqësojnë vlerat e tyre nominale, me përjashtim të mbretërve, mbretëreshave, jacks dhe aces. Është e domosdoshme të mbani mend se aset mund të llogariten si një ose njëmbëdhjetë në blackjack, në varësi të situatës.

Duart Blackjack: Kur të bëni çfarë

Tani me këto vlera të duarve në mendje, vazhdo dhe krijoni një dorë fituese në Blackjack. Por prisni, të kesh një dorë të butë ose të fortë mund të përcaktojë ndjeshëm lëvizjen tënde të radhës në tryezë. Pra, përveçse t'ju shpjegojë në detaje se çfarë janë këto duar blackjack, do të mësoni gjithashtu se si t'i luani ato dhe cilat duar të dyfishoni ose ndani.

Çfarë është një dorë e butë blackjack?

Siç u tha më parë, strategjinë bazë nuk ju garanton një fitore, por rrit shanset tuaja për të fituar. Nëse dëshironi ta zotëroni këtë lojë dhe të ulni skajin e shtëpisë, duhet të mësoni rreth duarve. Asi luan një rol qendror në llojin e dorës së blackjack-ut që krijoni. Në fakt, është karta më e fuqishme në një kuvertë blackjack. Një dorë blackjack me një ACE është një dorë e butë. Shumica e lojtarëve të blackjack-ut e vlerësojnë këtë dorë, sepse u jep atyre lirinë për të goditur pa mundësinë e goditjes. Mbani mend, lojtarët mund ta numërojnë asin si një nëse humbasin me 11.

Për shembull, tregtari mund t'ju japë një ACE dhe një pesë, duke bërë një 16 të butë. Më pas, ju kërkoni një kartë shtesë (për të goditur), e cila rezulton të jetë një tetë. Pa një ACE fleksibël, do të keni një vlerë totale të dorës prej 24, që do të thotë të shkatërroni. Por kjo nuk do të ndodhë me një dorë të butë, sepse asi bëhet një, duke ju dhënë vlerën e dorës 14. Kjo u jep lojtarëve pak hapësirë për të lëvizur në tryezë. 

Strategjia bazë lëviz për duar të buta

Është e lehtë të thuhet se duart e buta janë të dobishme përpara se të luani një të tillë. Kjo për shkak se duart e buta ndonjëherë mund të kërkojnë lojë agresive, në varësi të kartës me fytyrë lart të tregtarit. Strategjia bazë është të dyfishoni sa herë që keni një 17 të butë, dhe karta e sipërme e krupierit është 6. Kjo strategji përfshin dyfishimin e bastit ante për të marrë një kartë shtesë. Lojtarët gjithashtu duhet të qëndrojnë pas marrjes së një karte shtesë. 

Këtu është gjëja; nëse ju keni një 17 të butë dhe tregtari ka një 6, ata janë duke qëndruar në tokë të rrëshqitshme. Përvoja dëshmon se ata do të humbnin të paktën 40% të rasteve kur luanin një lojë blackjack me 6 kuverta që duhet të qëndrojnë në çdo 17. Pra, gjithmonë dyfishoni nëse kjo ndodh. Goditja është gjithashtu e mirë, megjithëse ideja kryesore është të përfitoni maksimalisht nga situata. 

Duke folur për goditjen, aplikoni këtë lëvizje blackjack nëse totali i dorës tuaj është 13 i butë. E njëjta strategji vlen edhe për soft 14/15/16. Megjithatë, nëse letra e sipërme e tregtarit është katër, pesë ose gjashtë, lëvizja më e mirë është të dyfishoni. Gjithashtu, dyfishoni nëse letra e sipërme e tregtarit është tre, katër, pesë ose gjashtë, dhe ju keni një 17 të butë. 

Ndërkohë, dora e butë 18 është pak komplekse sepse lojtarët mund të aplikojnë tre strategji të ndryshme. Për shembull, nëse keni një 18 të butë dhe karta e shitësit me fytyrë lart është nga tre deri në 6, këshillohet që të dyfishoni. Përndryshe, qëndroni nëse tregojnë dy, shtatë ose tetë. Gjithmonë goditni nëse tregojnë ndonjë kartë tjetër dhe ju keni një 18 të butë.

Në lidhje me soft 19 dhe soft 20, qëndroni pa marrë parasysh llojin e kartës së lart që tregon tregtari. Kjo për shkak se ky total ju vendos në një pozicion të favorshëm pasi tregtari ka më shumë gjasa të rrëzohet. Mos harroni se vlera 'mesatare' e dorës fituese të blackjack-ut është 18.5. Pra, shanset për të fituar lojën me një 19 të butë ose 20 të butë janë të larta. 

Çfarë është një dorë e fortë blackjack?

Nëse ju shpërndahen letra pa as, kjo është një dorë e vështirë në blackjack. Për shembull, një nëntë dhe tetë është një 17 e vështirë. Duart e forta janë përgjithësisht të rrezikshme dhe të pafavorshme, sepse shanset për të thyer bustin pas goditjes janë të larta. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur lojtarëve u shpërndahen letra me vlerë të lartë si shtatë, tetë, nëntë dhe 10. Megjithatë, nuk ka asnjë rrezik me totalet e dorës me vlerë të ulët prej katër deri në tetë, pasi mund ta përmirësoni shpejt dorën tuaj. 

Strategjia bazë lëviz për duar të vështira

Përpara se të zhyteni më thellë në bazat e të luajturit me duar të forta, është thelbësore të merrni parasysh kushtet e lojës dhe rregullat e blackjack-ut. Gjithmonë merrni parasysh numrin e kuvertave dhe nëse tregtari qëndron/godet në 17 të buta. Dhe siç u përmend fillimisht, lojtarët gjithmonë mund të tërheqin një kartë tjetër pa u shqetësuar me atë që tregtari ka nëse kanë totale të vështira me vlerë të ulët.

Por gjërat zakonisht janë të ndërlikuara nëse keni një total të vështirë prej 12 deri në 17. Kjo është për shkak se këto duar humbasin më shpesh pavarësisht nga kartoni i shpërndarësit. Dhe çfarë është më keq? Lojtarët e Blackjack përfundojnë me këto totale të vështira pothuajse 40% të kohës. 

Shumica e lojtarëve shpesh qëndrojnë në këmbë kur e gjejnë veten me këto totale të vështira të pafavorshme. Por të luash blackjack nuk është për ata me zemër të dobët. Është e këshillueshme që të godisni në vend që të qëndroni kundër kartës së fortë të sipërmarrjes së tregtarit. Kjo do të thotë nëse letra e sipërme e tregtarit është një ACE deri në shtatë. Ju gjithashtu mund të qëndroni nëse tregojnë diçka midis dy dhe gjashtë. Dhe po, gjithmonë qëndroni nëse totali juaj i vështirë është 17 ose më shumë. 

Këtu është përmbledhja për të shtuar në listën tuaj të strategjisë së blackjack:

  • Gjithmonë qëndroni në këmbë kur merrni një 17 të vështirë ose më shumë, pavarësisht nga karta e lart e tregtarit.
  • Qëndroni nëse keni një 12 deri në 16 të vështirë dhe karta e sipërme e tregtarit është dy deri në gjashtë.
  • Goditi me një total të fortë prej 12 me 16, dhe letra e sipërme e tregtarit është një ACE me shtatë.
  • Goditni nëse letra lart e tregtarit është një ACE në shtatë dhe totali juaj i vështirë është nëntë. 
  • Gjithmonë goditet me një total të fortë prej katër deri në tetë. 
  • Dyfishoni me një 10, 11 ose 9 të vështirë, dhe karta lart e tregtarit është katër, pesë ose gjashtë.

Marrja e një dore blackjack me dy ace

Pra, çfarë ndodh nëse lojtarëve u jepet një dorë me dy ace? Në këtë rast, merrni parasysh ndarjen e dorës për të marrë një kartë shtesë në secilën dorë. Ndarja është 100% e ligjshme nëse luani një lojë blackjack me tetë ose gjashtë kuverta letrash. Vini re se aset janë letrat më të mira për të filluar një dorë blackjack, që do të thotë se do të keni dy duar të mira fillestare në tavolinë. Pra, shmangni goditjen me një total të butë prej 11. 

Megjithatë, vini re se pas ndarjes së aces dhe ju merrni një kartë me vlerë 10, dora nuk bëhet një blackjack, pavarësisht se ka një total prej 21. Kjo për shkak se shumica e kazinove e trajtojnë këtë dorë si një 21 të rregullt me shumë letra. Kështu, ju do të merrni një pagesë të ulët 1:1. Përveç kësaj, disa kazino nuk lejojnë ri-ndarjen e aseve ose goditjen pas ndarjes së një çifti asi. 

Në fund të fundit

Të mësosh se si funksionojnë duart e blackjack-ut dhe kur të aplikosh duar të buta dhe të forta është thelbësore për të luajtur blackjack kazinotë më të mira në internet në botë. Siç mund ta shihni, gjithçka ka të bëjë me llogaritjet. Në përgjithësi, duar si të forta 17/18/19 do të rrëzohen nëse goditni. Nga ana tjetër, ju mund të dyfishoni nëse keni një 11 të butë, pasi shanset tuaja për të arritur numrin magjik janë të larta. Por gjithmonë mbani mend se dora mesatare fituese e blackjack-ut është 18.5. Pra, mos e vrisni veten duke u përpjekur të godisni 21, që të mos humbisni. Argëtohu!

Të rejat e fundit

Yggdrasil lëshon kombinimin e frutave me shumë potencial frutash
2023-05-25

Yggdrasil lëshon kombinimin e frutave me shumë potencial frutash

Lajme

Promocion i kazinosë

1xBet:Deri në 1500 € + 150 rrotullime falas
Luaj tani
Betwinner
Betwinner:100% deri në 100 € + 150 rrotullime falas
22BET
22BET:Deri në 600 dollarë