Çfarë do të thotë Kthimi te Lojtari (RTP)?

RTP

2020-12-13

Tema e një loje slot tërheq disa lojtarë, ndërsa të tjerët mund të tërhiqen nga një sërë atributesh. Për lojtarët e zjarrtë, RTP (Kthimi te lojtari)është faktori përcaktues nëse ia vlen të luash një lojë apo jo.

Çfarë do të thotë Kthimi te Lojtari (RTP)?

Marrja e lojtarëve të rinj zbret për t'u dhënë atyre më shumë nga ajo që ata duan, që në shumicën e rasteve është RTP më e madhe e lojtarit për lojë. Por, çfarë avantazhesh sjell në terma afatgjatë? Këtu shpjegojmë pse RTP është një komponent kaq interesant në çdo kazino moderne në internet, çfarë është dhe si llogaritet.

Çfarë do të thotë lojtari RTP?

RTP e lojtarit/Kthimi te lojtari është një llogaritje e përqindjes së aksioneve që një lojë u kthen lojtarëve. Kthimi te lojtari është përgjithësisht mbi një minimum prej një milion lojërash, dhe përgjithësisht pranohet të jetë udhëzuesi se sa do të marrin kazinoja dhe lojtari.

Kuptoni se kjo përqindje bazohet në bastet dhe fitimet aktuale. Ky nuk është një numër hipotetik. Ai nuk është tabeluar nga llogaritja e fletëllogaritjes, ekzekutimi i ciklit ose modelimi i gjerë i lojës. RTP e lojtarit bazohet në njerëzit e vërtetë që vendosin bastet e tyre në lojëra në një mjedis kazinoje në internet.

Si të llogarisni kthimin te lojtari?

Markat dhe faqet e lojërave në internet zakonisht tregojnë përqindjen e Kthimit te Lojtari për çdo lojë. Nëse kthimi i një loje te lojtari është 92%, thjesht do të thotë që lojtarët mund të presin që loja të kthejë 0,92 cent në 1,00 dollarë (ose çdo ekuivalent të monedhës) për një periudhë të zgjatur të lojës.

Lojërat zakonisht luhen në përqindjen e deklaruar të Kthimit te Lojtarët e përcaktuar në rregullat e lojës. Pavarësisht deklaratës, ajo nuk garanton që çdo shfaqje ose seri shfaqjesh do të kthejë përqindjen e deklaruar. Lojtarët e lojërave në internet duhet të jenë të vetëdijshëm se fitimet e Kthimit te Lojtari jepen në mënyrë të rastësishme, Kthimi te Lojtarët e reklamuar nga faqet e lojërave në internet mund të jetë më pak se Kthimi te lojtari i reklamuar.

Përveç kësaj, sa më e lartë të jetë numri i herëve që luhet loja, aq më shumë të dhëna pasqyron RTP për kthimin aktual të lojës dhe aq më "i saktë" pritet të bëhet ky model. "E saktë" nuk do të thotë se të dy palët po afrohen më shumë me njëra-tjetrën. Ajo që do të thotë është se raporti i dy anëve të këtij ekuacioni po afrohet gjithnjë e më shumë me 1 ndërsa numri i raundeve rritet gjithnjë e më shumë. [100% - (Buza e shtëpisë)]/RTP > 1.

Pse lojtari RTP është vendimtar në kazinotë në internet?

Të kesh një RTP të lartë është e rëndësishme për të joshur lojtarët e mundshëm tek ju kazino online. Në fund të fundit, të gjithë lojtarët që kërkojnë të fitojnë do të preferonin të kishin një lojë që paguan 95 përqind sesa një lojë që paguan 92 përqind. RTP nuk është veçanërisht thelbësore për lojtarë të rastësishëm që duan lojëra elektronike për një periudhë të shkurtër. Këta lojtarë do të zgjedhin slotin e tyre të preferuar bazuar në estetikën e lojës, në vend të lojës më efikase për të luajtur. Ndërsa për lojtarët që luajnë shpesh, RTP është një metrikë thelbësore për të përcaktuar se cilën lojë duhet luajtur.

Dallimi midis RTP dhe Variancës

Shpesh, një variancë është në konflikt me RTP. Për ta thënë me terma të thjeshtë, një variancë është një arsyetim pse dy lojëra do të kishin të njëjtin RTP me pagesa në nivele të ndryshme. Makinat e fatit me një variancë më të ulët do të kenë pagesa të ulëta të shpeshta, ndërsa lojërat elektronike me një variancë më të madhe përmes jackpot-eve unike ose veçorive bonus do të paguajnë vëllime masive.

Merrni këtë shembull me dy lojëra elektronike, secila me një RTP 75 përqind. Një lojë mund të paguajë shpesh, por në shuma më të ulëta, dhe një tjetër mund të paguajë më pak rregullisht, por në shuma më të mëdha. Të dy kanë një RTP 95 për qind pasi vlerësohen mbi 1 milion rrotullime. Loja e parë slot do të paguante 7500 dollarë më shpesh, por në shuma më të vogla, për shembull, 75 dollarë mbi 100 herë, nga 10,000 euro. Ndërsa një tjetër mund të paguajë 7500 dollarë më rrallë nga 10000 euro, për shembull, 750 dollarë, por vetëm 10 herë në sasi më të larta.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?
2023-02-04

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?

Lajme