Pse Amendamentet e Aktit të Kumarit në Mbretërinë e Bashkuar 2005 mund të duhet të presin deri në vitin 2022

Mbretëria e Bashkuar

2021-03-29

Ligji i lojërave të fatit i 2005 është me të vërtetë rregullorja e parë e rëndësishme në Mbretëria e bashkuar skena e lojërave të fatit që nga viti 1961. Ky akt është përgjegjës për rregullimin e çdo forme bastesh, përveç basteve të përhapura. Ligji krijoi gjithashtu Komisionin e Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar për të mbikëqyrur peizazhin e basteve.

Pse Amendamentet e Aktit të Kumarit në Mbretërinë e Bashkuar 2005 mund të duhet të presin deri në vitin 2022

Por që nga viti 2005, industria ka ndryshuar shumë, veçanërisht pas ngritjes së kazinove online. Si rezultat, UKGC-së i është dashur të zhvillojë rregulla më të rrepta për të krijuar një skenë më të sigurt dhe më të përgjegjshme të lojërave të fatit.

Një lehtësim shumë i mirëpritur për lojtarët dhe operatorët

Çuditërisht, mund të mos ketë ndonjë ndryshim në Aktin e Kumarit 2005 së shpejti (të paktën deri në vitin 2022. Sipas drejtorit të Departamentit për Dixhital, Kulturë, Media dhe Sporte, Ben Dean, të gjitha pikëpamjet mbi ndryshimet e Aktit të Kumarit të 2005 janë mirëpritur përpara se ndryshimet të bëhen të përhershme.

Duke folur gjatë "ngjarjes së forumit të politikës së Westminster", Dean tha se rishikimi i vazhdueshëm i ligjit të lojërave të fatit duhet të përfaqësojë pamjen më të madhe të industrisë.

Ai deklaroi se objektivi kryesor i rishikimit është që të hedh një vështrim të gjerë në sistemin e përgjithshëm rregullator. Kjo do t'u mundësojë atyre të kenë ekuilibrin e duhur midis respektimit të lirisë së zgjedhjes së konsumatorëve dhe parandalimit të dëmtimit individual.

Megjithatë, Ben Dean qëndroi i heshtur për masat e veçanta, duke deklaruar se disa takime të tryezave të nivelit të lartë po zhvillohen me dyer të mbyllura. Seancat përfshijnë UKGC, përfaqësues të industrisë dhe individë me përvojë të dorës së parë të dëmtimit të basteve.

Seancat e tryezës së rrumbullakët pritet të përfundojnë para përfundimit të vitit 2021 dhe të dhënat e mbledhura do të përdoren për të nxjerrë një letër të bardhë. Dean sugjeroi që ndonjë rekomandim nuk ka gjasa të zbatohet përpara vitit 2022.

Tensioni dhe spekulimet publike

Rishikimi i Aktit të Lojërave të Fatit 2005 është tashmë një temë e nxehtë midis APPG (Grupi Parlamentar i të Gjithë Partive) i përbërë nga UKGC, nga njëra anë, dhe BGC (Këshilli i basteve dhe lojërave), nga ana tjetër. BGC është organi përfaqësues i industrisë së basteve. Pas futjes së ligjeve jopopullore si ndalimi i kartave të kreditit, vendosja e kufijve të rreptë të basteve, e kështu me radhë, ka pasur trazira në industri.

Çfarë të presësh në Aktin e Kumarit 2021?

Sigurisht, askush nuk mund të jetë i sigurt për ndryshimet dhe rregullat e reja që do të jenë pjesë e aktit të ri. Thënë kështu, tashmë ka disa tregues për shkak të sjelljes së fundit të UKGC dhe grupeve të tjera të industrisë.

Më poshtë janë disa rregullore të njohura të industrisë të prezantuara nga UKGC së fundmi:

  • Ndalimi i kartave të kreditit – Pas një rritjeje të mashtrimeve me kartat e kreditit në industri, UKGC vendosi të vendosë një ndalim të përgjithshëm mbi bastet e kartave të kreditit në prill 2021. Deri më sot, kjo mbetet një nga lëvizjet më të papëlqyeshme nga organi. Organi madje po kërkon të shtrëngojë më tej rregullin duke parandaluar përdorimin e 'kreditit' nëpërmjet faturave të pagesës nga telefoni.

  • Skemat VIP – Në shtator 2020, UKGC prezantoi një sërë masash për të rregulluar keqpërdorimet në lojërat e fatit VIP. Në rregullat e reja, operatori duhet të verifikojë burimin e fondeve të lojtarit përpara se t'i ofrojë statusin VIP. Gjithashtu, operatori duhet së pari të zbulojë nëse lojtari ka ndonjë histori shtesë të lidhur me lojërat e fatit. Për më tepër, operatori duhet të sigurojë verifikim të plotë të ID-së për të konstatuar informacionin e dhënë.

  • Ndalimi i përhershëm i çdo veçorie mashtruese të slotit – Pas konsultimeve gjithëpërfshirëse vitin e kaluar, UKGC njoftoi prezantimin e protokolleve që ndalojnë veçoritë e lojërave slot si shpejtësia e rrotullimit nën 2.5 sekonda dhe luajtja automatike. Trupi argumenton se funksioni Autoplay mund të çojë në humbjen e kohës së lojtarëve, ndërsa rrotullimet e shpejta u japin lojtarëve një ndjenjë kontrolli mbi normën e tyre të fitimit.

    E ardhmja duket premtuese

    Edhe pse amendamentet e Ligjit të Kumarit në Mbretërinë e Bashkuar mund të duken "të këqija", të gjitha ato synojnë ta bëjnë industrinë më të sigurt për të dyja palët e përfshira. Dean tha se qëllimi është krijimi i rregulloreve fleksibël dhe të sigurt për të ardhmen. Tani kjo nuk është më larg nga e vërteta!

Lajmi i fundit

Mënyra të zgjuara për të mbrojtur bankrollin tuaj të kazinosë në internet
2023-01-28

Mënyra të zgjuara për të mbrojtur bankrollin tuaj të kazinosë në internet

Lajme