Një udhëzues fillestar për bllof në poker

Poker

2021-03-31

Eddy Cheung

Më në fund arrin tavolinën e përsosur të pokerit dhe hap një dorë. Kundërshtari juaj më pas ngre një bast dhe paratë hidhen poshtë. Para të mëdha, për të qenë të saktë! Ndërsa kjo mund të duket shumë e mirë për të qenë e vërtetë, ju mund të filloni të pyesni veten nëse kundërshtari juaj po bën bllof. Bllofi i mirë në poker është shpesh një strategji e rrezikshme që mund të paguajë shumë kohë nëse praktikohet mirë. Pra, më poshtë është një udhëzues për t'ju ndihmuar të bëni bllof poker dhe rrisni shanset tuaja për të fituar një dorë.

Një udhëzues fillestar për bllof në poker

Çfarë është bllofi në poker?

Nëse jeni duke luajtur poker në një kazino online ose një mjedis me bazë tokësore, do të jeni gjithmonë në vëzhgim për të rritur shanset tuaja. Në thelb, bllofi është çdo lloj mashtrimi në të cilin angazhohet një lojtar pokeri për t'i bërë ata të fitojnë. Kjo mund të bëjë që një dorë e fortë të duket e dobët ose një dorë e butë të duket e fortë. Objektivi kryesor i Bluffing është të prezantojë një palosje në lojë nga lojtari që mban dorën më të mirë.

Me këtë u tha, ekzistojnë dy lloje kryesore të bllofit të pokerit. Ato përfshijnë:

  • Bllof i pastër – Ndonjëherë i quajtur një bllof i ftohtë, një bllof i pastër është një ngritje ose një bast që përfshin një dorë inferiore. Në shumicën e rasteve, dora ka pak ose zero shanse për t'u përmirësuar. Lojtarët që praktikojnë këtë lloj bllofi pokeri besojnë se ata mund të fitojnë vetëm nëse të gjithë lojtarët e tjerë përthyhen. Ju duhet patjetër një fytyrë bindëse pokeri për ta bërë këtë!

  • Gjysmë blof - Në një gjysmë-bllof, ju keni shanse më të mira për të fituar sa herë që merrni një telefonatë. Ky bllof është më i miri lojëra me disa raunde bastesh ku dora inferiore mund të përmirësohet në raundin pasues. Në përgjithësi, një lojtar me një gjysmë blof mund të rrëmbejë tenxheren vetëm nëse të gjithë kundërshtarët palosin menjëherë. Dikush përmendi bllofet e shpejta – Ky është padyshim lloji më i popullarizuar i bllofit në poker. Këtu, askush në tryezë nuk ka një investim të konsiderueshëm në tenxhere. Prandaj, shanset janë që shumica e lojtarëve të palosen sa herë që arrin një bast i madh. Me një bllof të shpejtë, ju mund të kapni çmimin.

    Si të bëni blof në mënyrë efektive në poker

    Para së gjithash, ju duhet të zgjidhni momentin e përsosur për të bërë bllof. Është vetëvrasëse të bësh bllof gjatë fazave të hershme të lojës kur shumë veprime janë në vazhdim. Koha e shkëlqyeshme për të bërë bllof është kur jeni në një pozicion të vonuar, sepse këtu ndodhin pak veprime. Gjithashtu, bëni bllof vetëm kur është e nevojshme dhe jeni të sigurt që kundërshtari juaj mund të paloset.

Për lojtarët e rinj, kurrë mos bëni bllof kur e dini se aksionet janë shumë të larta. Ndonëse mund të duket joshëse të përdorësh këtë truk për të kapur atë tenxhere të madhe, është gjithmonë më efektive të bësh bllof sa herë që aksionet janë më të ulëta. Në këtë skenar, kundërshtari juaj ka më shumë gjasa të paloset. Gjithashtu, ju nuk do të humbni shumë kur të thirret bllofi juaj. Me pak fjalë, bastet më të vogla mund të jenë më bindës për kundërshtarët tuaj.

Një tjetër faktor kritik, por jashtëzakonisht i nënvlerësuar është imazhi i tabelës suaj. Pavarësisht nëse jeni duke luajtur poker, blackjack, baccarat ose ndonjë lojë tjetër tavoline, imazhi juaj i tryezës është kritik. Kjo për shkak se bllofi juaj ka pak a shumë gjasa të ketë sukses nga mënyra se si njerëzit e tjerë në tryezë e perceptojnë pamjen tuaj. Pra, bëni bllof vetëm kur jeni të sigurt se loja juaj është e ngushtë dhe agresive, pasi lojtarët e tjerë kanë më shumë gjasa të besojnë bllofin tuaj.

konkluzioni

Shumica e lojtarëve nuk dinë të bëjnë bllof efektivisht në poker. Për të qenë një blufer mjeshtër, duhet së pari të bindni lojtarët e tjerë për aftësitë tuaja të lojës. Gjithashtu, kryeni këtë truk vetëm kur e shihni të nevojshme. Por mbi të gjitha, bllof në kazinotë e rregulluara në internet pasi ato ka të ngjarë të jenë më të butë ndaj bllofit. Mos harroni, bllofi në poker nuk garanton sukses, ashtu si çdo strategji tjetër e lojërave të fatit.

Të rejat e fundit

Përgatituni për ngjarje argëtuese në Hot Chilli Fest të organizuar nga Stakelogic
2023-09-28

Përgatituni për ngjarje argëtuese në Hot Chilli Fest të organizuar nga Stakelogic

Lajme