The Montenegro Games of Chance Administration

Vendi ballkanik i Malit të Zi luajti në fakt një rol mjaft të rëndësishëm në industrinë e lojërave të fatit në internet dhe ishte një nga vendet e para në Evropë që lëshoi licenca për kazinotë online.

Vetë bixhozi nuk u legalizua zyrtarisht nga qeveria malazeze deri në vitin 2006 dhe në vitin 2011 lojërat e fatit në internet, përfshirë kazinotë në internet, gjithashtu u legalizuan. Administrata e Lojërave të Fatit në Mal të Zi, e cila është përgjegjëse për lëshimin e licencave të kazinove në internet, filloi lëshimin dhe miratimin e licencave të kazinove në internet vitin e ardhshëm.

The Montenegro Games of Chance Administration
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë në internet të licencuara nga Administrata e Lojërave të Fatit në Mal të Zi

Në një moment në kohë, Mali i Zi kryeson rrugën për dhënien e licencave për kazinotë online, megjithatë, kjo është diçka që ka ndryshuar gjatë viteve në vijim.

Siç u përmend, Mali i Zi legalizoi kazinotë online në vitin 2011 dhe filloi lëshimin e licencave për to në vitin 2012. Kjo ishte shumë më përpara se shumica e vendeve të tjera evropiane. Në atë kohë vendi kishte gjithashtu një normë tatimore jashtëzakonisht të favorshme për korporatat prej 9% dhe një taksë shumë të vogël të lojërave të fatit në internet. Një kombinim i këtyre faktorëve e bëri vendin një propozim jashtëzakonisht tërheqës për kazinotë në internet, prandaj, në fillim të viteve 2010, Mali i Zi ishte një qendër për faqet e lojërave të fatit në internet.

Ky entuziazëm për të ngritur kazino online në Mal të Zi filloi të zbehej në mesin e viteve 2010, kur industria pësoi një sërë skandalesh të përqendruara rreth krimit të organizuar dhe pastrimit të parave. Në vitet që pasuan, shumica e kompanive të kazinove online u larguan nga vendi.

Aktualisht, ka shumë pak kazino online të licencuara vetëm nga Administrata e Lojërave të Fatit në Mal të Zi. Shumica e kazinove online të disponueshme për lojtarët janë kompani më të mëdha ndërkombëtare me licenca të ndryshme të lojërave të fatit në internet, ku asnjë nuk funksionon posaçërisht nga Mali i Zi.

Rreth Administratës së Lojërave të Fatit në Mal të Zi

Licencat e kazinove në internet mund t'i lëshohen vetëm një operatori që tashmë ka një licencë për një kazino me bazë tokësore në vend.

Për të marrë një licencë të tillë duhet të plotësohen edhe një sërë kriteresh, pika kryesore e të cilave është që operatori duhet të krijojë një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar ose shoqëri aksionare me seli në Mal të Zi. Ekzistojnë gjithashtu kërkesa shtesë rreth kapitalit aksionar minimal, vërtetimit të fondeve dhe kontrolleve të të dhënave kriminale që gjithashtu do të duhet të plotësohen.

Krahas aplikimit, aplikantët duhet të dorëzojnë një sërë dokumentesh të tjera, të cilat përfshijnë emrin dhe selinë e kompanisë, dëshminë e regjistrimit të kompanisë, një plan biznesi trevjeçar dhe një memorandum shoqërimi.

Një pozitive e aplikimit për të hapur një kazino online në Mal të Zi është se procesi nuk tërheq një tarifë specifike aplikimi, përkundrazi, ka një tarifë administrimi prej 2 €. Aplikimi do të shqyrtohet më pas nga Administrata e Lojërave të Fatit në Mal të Zi, e cila zakonisht zgjat 60 deri në 90 ditë.

Nëse jepet një licencë për një kazino online, atëherë paguhet një tarifë fikse mujore prej 10,000 €. Vetë licenca nuk bën dallim midis lojërave të veçanta në internet dhe në vend të kësaj i lejon operatorit të organizojë ndonjë lojë kazinoje në internet.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi