The Irish Office of the Revenue Commissioners

Zyra Irlandeze e Komisionerëve të të Ardhurave u krijua në vitin 1923 dhe shpesh quhet thjesht "Të Ardhurat". Organizata me të vërtetë filloi të merrte formë pas legjislacionit të parë të lidhur me qeverinë në lidhje me industrinë e lojërave të fatit, Akti i basteve i vitit 1926.

Zyra merret me një sërë çështjesh dhe një pjesë e madhe e përgjegjësisë së saj është rreth industrisë së sportit dhe lojërave. Si rezultat, licencimi dhe rregullimi i të gjitha kazinove online në vend bien në juridiksionin e tij.

The Irish Office of the Revenue Commissioners
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë në internet të licencuara nga Zyra Irlandeze e Komisionerëve të të Ardhurave

Ndërsa kumari në internet është jashtëzakonisht i popullarizuar në Irlandë, vetëm në vitin 2015 qeveria u fokusua në rritjen e lulëzimit të industrisë me Aktin e basteve (Amendamentit).

Si e tillë, që nga viti 2022, aktualisht ka vetëm një pjesë të vogël të kazinove në internet të licencuara drejtpërdrejt nga Zyra Irlandeze e Komisionerëve të të Ardhurave. Megjithatë, ky është një numër që pritet të rritet në vitet në vijim me hyrjen në fuqi të ndryshimeve rregullatore të prezantuara në vitin 2015.

Çdo biznes që përdor mjete në distancë për të ofruar një shërbim bixhozi, qoftë ai i basteve telefonike ose në një kazino në internet, për shembull, kërkohet të mbajë një licencë të vlefshme irlandeze të lojërave të fatit ose një licencë për lojërat e fatit nga një autoritet i besuar global.

Çfarë do të thotë kjo është edhe nëse një kazino në internet nuk është e licencuar drejtpërdrejt nga Zyra Irlandeze e Komisionerëve të të Ardhurave, ajo është plotësisht e ligjshme për sa kohë që miratohet nga një organ si MGA ose UKGC.

Çdo kazino në internet e licencuar nga Zyra Irlandeze e Komisionerëve të të Ardhurave do të shfaqë vulën e organizatës dhe numrin e licencës në një vend të dukshëm në faqen e saj të internetit.

Rreth Zyrës Irlandeze të Komisionerëve të të Ardhurave

Siç u përmend më parë, rregullimi rreth lojërave të fatit në internet në Irlandë me të vërtetë filloi të merrte vrull vetëm në vitin 2015. Megjithatë, në vitet që pasuan, qeveria irlandeze tashmë ka filluar të krijojë një regjim aktual licencimi me synimin për të ligjësuar më nga afër industrinë dhe inkurajimin bizneset online të bazohen në Irlandë dhe të përfitojnë nga përfitimet e shumta që ofron.

Për çdo kazino në internet që kërkon të marrë një licencë nga Zyra Irlandeze e Komisionerëve të të Ardhurave, ka një sërë kriteresh që duhet të përmbushin.

Për të filluar procesin, kompania duhet të inkorporohet në Irlandë, më pas duhet të dorëzohet një përshkrim i detajuar i lojërave që do të ofrohen në kazinonë online. Ekzistojnë gjithashtu kërkesa specifike harduerike që kanë të bëjnë me serverët e përdorur për të pritur kazinonë në internet. Kërkesa minimale është që serveri me bazën e të dhënave të klientit të organizatës në të duhet të jetë fizikisht i vendosur në Irlandë.

Në vijim, pritet të kryhen auditime të rregullta financiare për të siguruar që kushtet e licencës janë përmbushur.

Koha nga fillimi i procesit të marrjes së një licence për një kazino online nga Zyra Irlandeze e Komisionerëve të të Ardhurave, deri në fazën e miratimit, zakonisht zgjat rreth tre deri në gjashtë muaj, me kusht që të ndiqen të gjitha procedurat e nevojshme.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi