The Bulgarian State Commission on Gambling

Komisioni Shtetëror i Lojërave të Fatit është autoriteti rregullator në Bullgari përgjegjës për dhënien e licencave dhe mbikëqyrjen e veprimtarisë së të gjitha organizatave të lojërave të fatit në vend. Qasja e saj ndaj industrisë është mjaft liberale për faktin se të gjitha lojërat e fatit janë të ligjshme, por i nënshtrohen monitorimit të rreptë.

Licencimi i lojërave të fatit në internet, duke përfshirë kazinotë online në Bullgari, filloi në mënyrë efektive me Aktin e lojërave të fatit të vitit 2012. Para kësaj, industria rregullohej nga ligji i lojërave të fatit i vitit 1999. Me internetin në fillimet e tij, ligji i 1999-ës nuk përmendte asgjë në internet lojërat e fatit dhe kështu u përditësua në vitin 2012.

The Bulgarian State Commission on Gambling
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë në internet të licencuara nga Komisioni Shtetëror Bullgar i Lojërave të Fatit

Komisioni Shtetëror Bullgar për lojërat e fatit ka lëshuar licenca në internet që nga viti 2012. Çdo lojë kazino, me përjashtim të lotarisë dhe lojërave të lotarisë së menjëhershme, të cilat operohen nga shteti, mund të ofrohet online në vend.

Aplikantët që kërkojnë të drejtojnë një kazino në internet u nënshtrohen të njëjtave kritere të pranueshmërisë si ata që kërkojnë të operojnë një ndërmarrje me bazë tokësore. Në fakt, kushdo në Bullgari mund të aplikojë për të drejtuar një kazino në internet, qofshin ato kompani me bazë bullgare, shteti bullgar, tregtarë të vetëm ose organizata jofitimprurëse në vend. Mund të aplikojnë edhe kompanitë me bazë në një shtet tjetër anëtar të Zonës Ekonomike Evropiane (ZEE).

Kompanitë e huaja ose individët mund të aplikojnë gjithashtu për një licencë për kazino online, por vetëm nëse investojnë të paktën 5 milionë euro në aktivitete të tjera në Bullgari dhe krijojnë më shumë se 500 vende pune.

Ka një sërë kriteresh të tjera të cilave çdo aplikant i nënshtrohet, me pikat kryesore:

  • Çdo person i përfshirë në aplikim nuk duhet të jetë dënuar për një krim ose shpallur i paaftë
  • Aplikantët nuk duhet të jenë sanksionuar për aktivitete të palicencuara të lojërave të fatit
  • Aplikanti duhet të ketë në dispozicion 100,000 € për të mbështetur performancën e kazinosë së tij në internet

Rreth Komisionit Shtetëror Bullgar për lojërat e fatit

Nëse një aplikant plotëson të gjitha kriteret e pranueshmërisë për të hapur një kazino në internet, ka një sërë dokumentesh mbështetëse për të plotësuar për të marrë një licencë. Këto përfshijnë certifikata të gjendjes së mirë, dokumente që vërtetojnë një burim fondesh, kontrolle të dosjeve kriminale dhe një sërë deklaratash të tjera.

Një tarifë shtetërore paguhet në paraqitjen e një aplikimi. Kjo tarifë varion nga 5,000 € deri në 20,000 €, në varësi të licencës për të cilën aplikohet. Më pas qeveria do të shqyrtojë aplikacionin, një proces që zakonisht zgjat nga 60 deri në 90 ditë.

Nëse aplikimi është i suksesshëm, duhet të paguhet një tarifë tjetër. Kostoja është rreth 10,000 € për kazinotë online. Një licencë zakonisht lëshohet për pesë vjet dhe mund të rinovohet me të njëjtat kushte për sa kohë që kërkesa për rinovim është paraqitur jo më vonë se dy muaj përpara skadimit të licencës.

Aplikimet për licencat e kazinove në internet u rritën me shpejtësi pasi Komisioni Shtetëror Bullgar për lojërat e fatit uli nivelet e taksave për të gjitha format e kazinove në vitin 2013. Një numër kompanish ndërkombëtare të lojërave të fatit janë tani të pranishme në tregun bullgar.

Kazinotë online të palicencuara janë në listën e zezë në Bullgari dhe adresat e tyre IP janë të bllokuara.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi