SEGOB | Secretaría de Gobernación (Sekretariati i Brendshëm)

Çdo kazino në internet dhe ndërmarrje e lojërave të fatit në Meksikë i përmbahet politikave strikte të përcaktuara nga Secretaría de Gobernación (SEGOB).

SEGOB kontrollon të gjitha aktivitetet e basteve dhe lojërave të fatit në rajonin e Meksikës duke ndarë licencat e lojërave të fatit dhe duke mbikëqyrur pajtueshmërinë.

Ligjet për lojërat e fatit të Secretaría de Gobernación parandalojnë lojërat e fatit të mitur dhe mbrojnë qytetarët e Meksikës që bastojnë në internet.

Si agjenci federale e Meksikës që rregullon lojërat e fatit, SEGOB trajton të gjitha aplikimet për licencë dhe garanton që aplikantët të përmbushin kriteret e saj operacionale për të siguruar integritet dhe cilësi.

Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth lojërave të fatit në Meksikë dhe se si SEGOB siguron një nivel përsosmërie në industrinë e tij të lojërave të fatit dhe kazinove në internet.

SEGOB | Secretaría de Gobernación (Sekretariati i Brendshëm)
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Çfarë është SEGOB?

Secretaria de Gobernacion (SEGOB), i njohur gjithashtu si Sekretariati i Brendshëm ose Ministria e Brendshme, mbikëqyr të gjitha aktivitetet e basteve dhe lojërave të fatit në Shtetet e Meksikës.

E themeluar në Mexico City në 1853, SEGOB është organi qeverisës që autorizon, kontrollon dhe mbikëqyr të gjitha aktivitetet që përfshijnë baste dhe barazime brenda kufijve të Meksikës.

Byroja e Lojërave është pjesë e Sekretariatit të njësisë administrative të Brendshme. Ajo merr ndihmë dhe mbështetje nga Njësia Qeveritare e SEGOB. Roli i Byrosë së Lojërave është të lëshojë leje përkatëse për lojërat bizneset që duan të ofrojnë lojëra kazino, baste dhe llotari në institucionet fizike dhe kazinotë online.

Lojërat e fatit dhe lojërat në Meksikë janë një çështje federale dhe Ligji dhe Rregulloret Federale të Lojërave dhe Lotarive zbatohen në të gjithë vendin. Të gjitha bizneset që ofrojnë lojëra të fatit ose akses në aktivitetet e basteve kërkojnë autorizim paraprak nga Byroja e Lojërave të Fatit.

Pa licencat e Byrosë së Lojërave të Lojërave, një biznes kazino nuk mund të aplikojë ligjërisht ose të hapë llogari bankare ose tregtare ofruesit e pagesave elektronike ose blej në mënyrë të ligjshme përmbajtje lojrash që klientët të shijojnë.

Byroja e Lojërave të SEGOB-it nuk ka vetëm autoritetin për të caktuar leje për lojëra dhe lojëra fati atyre që i konsideron të arsyeshme. Sekretariati i Brendshëm zbaton gjithashtu rregullat dhe ligjet e Meksikës për të gjithë aktivitetet e lojërave të fatit dhe basteve në Meksikë.

Kazinotë e njohura në internet të licencuara nga SEGOB

Aktualisht, disa kazino online operojnë në Meksikë me autorizimin e duhur nga Byroja Meksikane e Lojërave.

Procesi i miratimit të lejes së Byrosë së Lojërave të Lojërave kërkon informacion dhe dokumentacion që vërteton subjektin dhe konfirmon integritetin e institucionit.

Ekzistojnë kritere të ndryshme për lloje të ndryshme të aktiviteteve të lojërave të fatit; megjithatë, shumica e aplikantëve duhet të paraqesin sa vijon:

Hetimet individuale të sfondit:

Aplikantët duhet të dorëzojnë emrin e tyre, kombësinë, adresat, curriculum vitae dhe një deklaratë që nuk verifikon precedentë të mëparshëm penalë.

Kriteret financiare:

Kazinotë duhet të ofrojnë deklarata të pasurisë, një deklaratë që deklaron se nuk ka histori falimentimi dhe një raport kredie nga një ofrues krediti i njohur. Personat juridikë duhet të paraqesin kopje të bilanceve të korporatës dhe pasqyrave të të ardhurave dhe akteve.

Aplikimi për një licencë për lojërat e fatit SEGOB

Një licencë për lojërat e fatit i lejon një biznesi t'u ofrojë lojtarëve meksikanë lojëra kazino, si Texas hold'em, bingo, lojëra elektronike dhe tavolina virtuale të kazinosë. Lejet lejojnë lotari, lotari, fantazi, sport, gara me kuaj dhe baste garash zagare.

Një kazino në internet duhet të plotësojë dhe nënshkruajë aplikacionet dhe të respektojë kushtet e funksionimit për të marrë një licencë meksikane të lojërave të fatit.

Aplikantët duhet të dorëzojnë formularët dhe dokumentacionin origjinal në spanjisht dhe t'i depozitojnë ato në zyrat e Sekretarisë de Gobernación në Mexico City.

Politikat kërkojnë kontroll të parave të gatshme, baste në distancë dhe sisteme të kontrollit të brendshëm. Pajtueshmëria kërkon regjistrime të centralizuara të të dhënave, akses në provat e identifikuesve unikë të llogarisë dhe ndërgjegjësim për të drejtat e lojërave të fatit.

Qeveria u jep autoritet administrativ ofruesve të lojërave të fatit. Megjithatë, lloji i licencës përcakton lejet dhe është i vlefshëm për periudha të përcaktuara.

Kufizimet përfshijnë ndërprerjen e ofertave të kredisë dhe aktiviteteve që nuk përmenden në licencën e lojërave të fatit dhe ndalimin e shërbimeve për të miturit ose ata të ndikuar nga droga ose alkooli.

Kazinotë kanë nevojë për leje përpara se të ndryshojnë adresat dhe nuk mund të transferojnë ose shesin një licencë. Kushtet i pengojnë aksionarët nga rajonet me taksa preferenciale, Byroja kërkon raporte të ndryshimit të aksionarëve dhe blerja e aksioneve përmes trusteve është gjithashtu e ndaluar.

Të mirat dhe të këqijat e aplikimit për licencën e kazinosë në internet SEGOB

Të mirat:

 • Një licencë për lojërat e fatit legalizon një bast ose lojë në distancë të luajtur në internet, kudo në botë.
 • Lojtarët meksikanë mund të klikojnë në një faqe për të eksploruar një kazino, për të shijuar lojën e tyre të preferuar ose për të vënë një bast.
 • Hetimet për të kaluarën financiare dhe kriminale janë të detyrueshme.
 • I lejon lojtarët të luajnë me besim dhe mbron informacionin e një individi.
 • Një licencë shton reputacionin e një kazinoje në internet dhe informon lojtarët se cilës faqe ose faqe mund t'i besojnë.

Disavantazhet:

 • Një biznes duhet të jetë në përputhje me kushte specifike operimi.
 • Dorëzimi i aplikacioneve për licencë duhet të jetë në spanjisht dhe të depozitohet në Mexico City.
 • Zbatohen taksat lokale dhe federale, dhe disa shtete kanë taksë lojtarësh.
 • SEGOB mund të refuzojë rinovimet e licencës dhe të revokojë një licencë siç e sheh të arsyeshme.
 • Ka lloje të ndryshme licencash për lojëra, baste dhe llotari.
 • Ai kufizon kazinonë në lojëra të deklaruara brenda një lloji licence.
 • Licenca e lojërave të fatit është e vlefshme vetëm për një periudhë të kufizuar.

Ligjet dhe kufizimet e brendshme të vendosura nga Secretaría de Gobernación

Ligji i Taksës Speciale mbi Shërbimet e Prodhimit do të thotë që mbajtësit e licencës janë përgjegjës për 30% taksa federale mbi fitimet. Vendi kërkon gjithashtu 2% detyrime qeveritare për t'i paguar SEGOB.

Tarifat e lojtarëve zbatohen gjithashtu. Jukatani, për shembull, zbaton një taksë 10% për të gjitha transaksionet e lojtarëve. Plus, tarifa speciale aplikohen për fituesit që marrin pjesë në aktet e lojërave të fatit.

Ministria e Brendshme monitoron lojërat e fatit dhe vendos gjoba nga 100 deri në 10,000 MXN për të siguruar përputhjen. Dënime të tjera përfshijnë pezullimin, refuzimin e rinovimit të licencës së lojërave të fatit, heqjen e lejeve, mbylljen dhe deri në 15 ditë burgim.

Komisioni i lojërave të fatit në vend ka hequr licencat e lojërave të fatit. Autoritetet e SEGOB gjithashtu kanë futur në listën e zezë dhe kanë mbyllur një numër institucionesh për mospërputhje.

Legjislacioni për jo lojërat e fatit

Ligjet federale kërkojnë që mbajtësit e licencës të respektojnë Parandalimin dhe identifikimin e transaksioneve me fonde nga burime të paligjshme dhe parandalimin dhe identifikimin e transaksioneve me burime të paligjshme të përcaktuara në legjislacionin kundër pastrimit të parave të Meksikës.

Një kazino në internet duhet të ndjekë gjithashtu Ligjet e Punës dhe Punësimit të vendit. Këto ligje përcaktojnë një pagë minimale ligjore, ditë pune maksimale në javë dhe jashtë orarit.

Ligjet e markave tregtare zbatohen për pronësinë intelektuale dhe licencimin e softuerit. Dhe muzika, grafika, fotografia ose veprat artistike të përdorura në lojëra i nënshtrohen ligjeve të së drejtës së autorit.

Ligjet e privatësisë rregullojnë gjithashtu përdorimin e informacionit dhe të dhënave të mbledhura dhe të ruajtura nga një kazino online dhe sistemet e saj.

Historia e SEGOB

Meksika ka ligje federale për lojërat dhe llotaritë që nga viti 1947. Fillimisht, ligjet e vendit kufizonin kumarin ligjor në lotari, lojëra dhe ngjarje sportive. Të gjitha format e tjera të lojërave të fatit në Meksikë janë të paligjshme dhe të ndaluara.

Gjykata e Lartë përcaktoi se si shteti individual ashtu edhe qeveria federale kishin autoritetin për të vendosur taksa për barazimet dhe lojërat e basteve të kryqëzuara në 2003.

Në vitin 2004, shtesat e rregulloreve përfshinin lojërat e fatit dhe bingo si akte ligjore, të cilat panë 105,000 të punësuar nga industria e lojërave të fatit.

Kuadri ligjor u ndryshua më tej në 2012 dhe 2014 për të përshtatur lojën moderne të kazinosë dhe shtimin e neneve 85 dhe 104.

Neni 85 lejonte bastet në distancë dhe bastet e legalizuara në internet, dhe neni 104 legalizonte shortet online.

Sot, vendi rregullon tregun përmes lloje të ndryshme licencash për lojërat e fatit dhe lejet e dhëna nga SEGOB.

Autoriteti Tatimor dhe Ministria e Brendshme monitorojnë lojërat e fatit dhe lojërat në internet për të ruajtur besimin, një reputacion të mirë dhe stabilitetin e industrisë.

Rregullat kërkojnë sisteme cash që lidhen me Autoritetin Tatimor dhe ofrojnë raporte të plota në një faqe ose faqe kazinoje.

Neni 5 i Ligjit Federal të Lojërave dhe Lotarive thotë se një ndërmarrje apo biznesi i lojërave të fatit është përgjegjës për ndalimin e personave nën 18 vjeç që të marrin pjesë në të gjitha format e lojërave të fatit.

Sekretariati i Brendshëm e ngarkon përgjegjësinë për kujtimin e lojtarëve për të drejtat e tyre dhe detyrën për të luajtur me përgjegjësi te ofruesit e lojërave të fatit.

Një kazino në internet është gjithashtu përgjegjëse për të siguruar që ata që janë nën ndikimin e substancave të ndaluara ose të dehur nuk mund të bëjnë baste ose të luajnë lojëra.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

A është e ligjshme kumari në Meksikë?

Po, kumari në Meksikë është i ligjshëm. Megjithatë, një kazino duhet të marrë autorizimin e saktë nëpërmjet Sekretariatit të Brendshëm dhe të jetë në përputhje me kushtet e funksionimit të Meksikës. Kazinotë duhet gjithashtu të paguajnë taksat përkatëse federale dhe lokale, të ofrojnë raporte të rregullta tek Autoriteti Tatimor dhe të mbrojnë informacionin dhe të dhënat personale të anëtarëve të tyre.

A ka kazino në Meksikë?

Po, Meksika ka një numër të kazinove aktive dhe disa lloje të objekteve të lojërave të fatit që lojtarët të shijojnë. Sipas raporteve, aktualisht ka 379 kazino dhe institucione të autorizuara që ofrojnë lojëra klasike kazino dhe pranojnë baste garash fantazi, sport, kuaj dhe zagar në Mexico City dhe në 28 shtete meksikane.

A mund të luani kumar në internet në Meksikë?

Po, Meksika u lejon qytetarëve të saj të aksesojnë lojërat e tyre të preferuara ose të vënë një bast nga distanca përmes internetit në faqet e kazinove në të gjithë botën. Megjithatë, vetëm kazinotë në internet me autorizimin e duhur nga autoriteti i brendshëm qeverisës i Meksikës, SEGOB, lejohen ligjërisht të ofrojnë shërbime lojrash dhe lojërash fati në Meksikë.

A i takson Meksika fitimet e lojërave të fatit?

Po, Meksika i takon fitimet. Zbatohen si taksat federale ashtu edhe ato të qeverisë shtetërore. Megjithatë, fituesit nuk janë përgjegjës për pagimin e taksave pasi Meksika kërkon që mbajtësit e licencës së lojërave të fatit të mbajnë taksat në burim dhe t'i paguajnë ato në emër të fituesit. Normat e taksave federale janë 1%, dhe normat e taksave shtetërore ndryshojnë midis 4%-6% të fitimeve.

Sa vjeç duhet të jeni për të luajtur kumar në Meksikë?

Mosha ligjore e lojërave të fatit në Meksikë është 18 vjeç dhe kushdo nën moshën 18 vjeç konsiderohet i mitur. Një kazino është ligjërisht e detyruar të kërkojë verifikimin e moshës nga klientët e saj dhe e ndaluar me ligj që të sigurojë akses në çdo aktivitet të lidhur me lojërat e fatit për ata që konsiderohen të mitur në Meksikë.