Panama Gaming Control Board

PGCB lëshon një licencë të lojërave të fatit në tokë ose në internet për çdo operator kazino ose 'lojë të fatit' në Republikën e Panamasë dhe siguron që ato të funksionojnë ligjërisht dhe t'i japin përparësi mbrojtjes së lojtarëve. Ky vend i Amerikës Qendrore kufizohet me Kosta Rikën dhe Kolumbinë dhe njihet si një urë e ngushtë tokësore që lidh Amerikën e Veriut dhe Jugut. Megjithëse PGCB u themelua fillimisht në vitin 1947, Panama pa një bum të lojërave të fatit dhe një rritje të çështjeve mashtruese në industrinë e saj të lojërave të fatit në vitin 1997. Për shkak të kësaj, Komisioni i Lojërave të Lojërave brenda Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave të Panamasë - PGCB - u ngarkua me sfida e kontrollit të kazinove, dhënies së licencave dhe më e rëndësishmja, mbajtja e syve mbi shqetësimet e pastrimit të parave në Republikën e Panamasë.

Sot, ata kanë zbatuar shumë sisteme për të rregulluar, kontrolluar dhe parandaluar aktivitetet mashtruese në kompanitë e lojërave të fatit, basteve dhe lojërave online në këtë rajon. Aktivitetet e lojërave të fatit në tokë kontrollohen rreptësisht dhe për të marrë një licencë me tulla dhe llaç nga PGCB, aplikantët dhe operacionet duhet t'u përmbahen rregullave dhe standardeve strikte. Megjithatë, ka pasur raporte dhe raste në të kaluarën që tregojnë se licencimi për kompanitë e lojërave të fatit në internet kryhet në një mënyrë më të qetë. Kompanitë e lojërave të fatit në Panama nuk kontrollohen rreptësisht dhe mbrojtja dhe rregulloret e lojtarëve nuk zbatohen rreptësisht. Operatorët që kanë para për të paguar tarifat dhe nuk kryejnë ndonjë gjë jashtëzakonisht të dukshme ose të paligjshme, mund të marrin dhe mbajnë licencën e tyre të lojërave panameze. Prandaj, reputacioni i një kazinoje online të licencuar nga Panamaja dhe biznesi i lojërave të fatit mund të ndryshojë shumë.

Panama Gaming Control Board
Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser
Kazinotë e njohura në internet të licencuara nga Bordi i Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Kazinotë e njohura në internet të licencuara nga Bordi i Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Gjatë viteve të fundit, vlera dhe respekti i PGCB ka rënë. Përveç kësaj, numri i platformave të basteve online të licencuara nga PGCB është ulur gjithashtu. Është zbuluar se shumica e kompanive të lojërave në internet në Panama gravitojnë drejt opsioneve të licencimit të Curacao dhe Maltës. Kjo është për shkak të një reputacioni të keq dhe hezitimit të përpunuesve të pagesave dhe institucioneve financiare për të punuar me operacionet e lojërave të fatit në internet të Panamasë, si dhe skandaleve të profilit të lartë në të kaluarën. Në këtë fazë nuk mund të përmendim kazinotë e njohura në internet në Panama e licencuar nga PGCB. Megjithatë, me rishikimet gjithnjë e më shumë pozitive që dalin dhe përmirësimet në PGCB, është e pashmangshme që të rritet përdorimi i kompanive të lojërave në internet të licencuara nga PGCB.

Kazinotë e njohura në internet të licencuara nga Bordi i Kontrollit të Lojërave të Panamasë
Aplikimi për një licencë me Bordin e Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Aplikimi për një licencë me Bordin e Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Të qenit i licencuar nga PGCB lejon bastet ndërkombëtare të rregulluara në një kazino online ose faqe bastesh. Ai gjithashtu siguron që një kompani lojërash të ndjekë pajtueshmërinë e përcaktuar nga juridiksioni, të funksionojë ligjërisht pa mashtrim dhe të lejon mbrojtjen e lojtarëve në Panama. Ndryshe nga shumë borde të tjera licencimi, PGCB e ka bërë procesin e aplikimit për një licencë pa probleme dhe të thjeshtuar. Njohja e procesit të marrjes së një licence të lojërave të fatit PGCB është e rëndësishme si për lojtarët e fatit ashtu edhe për aplikantët për të siguruar një përvojë pozitive dhe të sigurt të lojërave të fatit. Këtu janë hapat për të aplikuar për një licencë PGCB:

 1. Plotësoni aplikacionin gjithëpërfshirës në mënyrë sa më të detajuar
 2. Lejoni kontrolle të historisë për të gjithë individët, punonjësit dhe aplikantët kryesorë të përfshirë në operacion
 3. Lejoni një inspektim të dokumenteve financiare dhe miratimin e një plani biznesi që tregon se si do të zhvillohet operacioni
 4. Lejoni testimin e funksioneve të faqes së internetit (për një kazino në internet) ose shërbimeve (për një kazino me bazë tokësore), duke siguruar që të gjitha proceset e nevojshme që do të kalojnë bastet për të vënë bast janë duke funksionuar në mënyrë të përsosur dhe se çdo lojë e përfshirë në uebfaqe ose në kazino është e drejtë dhe e sigurt
 5. Paguani fondet fillestare të licencimit prej 40 000 dollarë, si dhe depozitën e përpunimit të licencës prej nën 10 000 dollarë
 6. Pasi të jeni miratuar, keni paguar të gjitha kostot dhe jeni regjistruar si të licencuar me PGCB, ka hapa shtesë për të zgjatur dhe rinovuar kontratën e licencimit:
 7. Paguani tarifën vjetore të rinovimit prej 20 000 dollarësh pas shtatë vjetësh
 8. Vazhdimi i transparencës së funksionimit të faqes edhe pasi të jetë prokuruar licenca
Aplikimi për një licencë me Bordin e Kontrollit të Lojërave të Panamasë
Të mirat dhe të këqijat e aplikimit për një licencë me Bordin e Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Të mirat dhe të këqijat e aplikimit për një licencë me Bordin e Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Duke qenë në dijeni për avantazhet dhe disavantazhet e aplikimit për një licencë me PGCB, ju mund të peshoni opsionet e mundësive të ndryshme të licencimit në Panama për të gjetur atë që ju përshtatet më së miri.

Të mirat

Të këqijat

 • Faktori i panjohurisë mund të dëmtojë operatorët kur bëhet fjalë për të bërë biznes.
 • Skandale të profilit të lartë në të kaluarën
 • Procesi i licencës së lojërave të fatit mund të zgjasë deri në dy muaj.
Të mirat dhe të këqijat e aplikimit për një licencë me Bordin e Kontrollit të Lojërave të Panamasë
Ligjet dhe kufizimet e brendshme të vendosura nga Bordi i Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Ligjet dhe kufizimet e brendshme të vendosura nga Bordi i Kontrollit të Lojërave të Panamasë

PGCB ka disa ligje dhe kufizime vendase të përcaktuara për të siguruar që faqet e lojërave të fatit të jenë mjedise të drejta, transparente dhe të sigurta për lojtarët, të respektojnë ligjet dhe të mos imponojnë asnjë rrezik për shtetin ose publikun:

 • Një kazino duhet të akreditohet dhe miratohet nga Bordi Turistik i Panamasë.
 • Ata duhet të vendosen në një hotel me tre yje ose më lart.
 • Ata duhet të jenë të paktën 100 metra ose një bllok larg vendeve të adhurimit, spitaleve, klinikave dhe shkollave.
 • I gjithë softueri kërkohet të përmbushë standardet e kërkuara të juridiksionit të Panamasë.
 • Janë zbatuar kontrollet kundër pastrimit të parave, ka një marrëveshje tatimore të nënshkruar me Shtetet e Bashkuara.
 • Të gjitha transaksionet në lidhje me bastet me para të vërteta duhet t'i vihen në dispozicion qeverisë panameze sipas kërkesës.
Ligjet dhe kufizimet e brendshme të vendosura nga Bordi i Kontrollit të Lojërave të Panamasë
Historia e Bordit të Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Historia e Bordit të Kontrollit të Lojërave të Panamasë

Aktivitetet e lojërave të fatit janë legalizuar dhe rregulluar në Republika e Panamasë që nga viti 1886. Megjithatë, deri në vitin 1997, vetëm kompanitë shtetërore të lojërave të fatit lejoheshin të operonin zyrtarisht. Për shkak të korrupsionit, përfshirjes së krimit të organizuar dhe çështjeve të menaxhimit, kazinotë u privatizuan - duke lejuar operatorët privatë në treg në 1997. Kjo rezultoi që Panama të përjetonte një bum të lojërave të fatit, por me këtë erdhën edhe shumë çështje mashtruese dhe që i binden ligjit. Kjo do të thoshte se lindi nevoja që kazinotë të rregulloheshin, duke rezultuar në Ligjin 2 të 1998. Edhe pse PGCB ka ekzistuar që nga viti 1947, vetëm në vitin 2002 Panama u bë një juridiksion licensues. Bumi i lojërave të fatit ishte arsyeja që Komisioni i Lojërave të fatit u ngarkua me kontrollin dhe rregullimin e kazinove, dhënien e licencave të lojërave të fatit dhe vëzhgimin e pastrimit të parave. Kjo u forcua më tej nga Rezolutat Nr.29 dhe Nr.39 në 2003.

Për shkak të Aktit të Lojërave Online të vitit 2002, lojërat e fatit në Panama janë të ligjshme që nga viti 2002. Për shkak se bizneset e lojërave të fatit në internet të licencuara në Panama nuk duhet të paguajnë asnjë tarifë tatimore, vendi është bërë qendra e licencimit - shtëpia e qindra kazinove online. Megjithatë, për shkak të një reputacioni të keq dhe hezitimit të përpunuesve të pagesave dhe institucioneve financiare për të punuar me faqet e lojërave të fatit në internet të Panamasë, numri i platformave të licencuara të basteve në internet është ulur ndjeshëm me kalimin e kohës.

Historia e Bordit të Kontrollit të Lojërave të Panamasë