Agjencia e Licencimit të Argëtimit dhe Lojërave në Filipine

Kazinotë në internet në Filipine duhet të marrin një licencë nga agjencia rregullatore, Korporata e Argëtimit dhe Lojërave Filipine (PAGCOR). Korporata monitoron dhe rregullon të gjitha lojërat e fatit në rajon, përpunon aplikimet dhe lëshon licenca për operatorët e miratuar. Duke ofruar lloje të ndryshme licencash, agjencia lejon transmetimin e drejtpërdrejtë për shërbimet e lojërave të fatit në internet dhe kontraktimin e proceseve të biznesit. Çdo shërbim që funksionon në mënyrë të paligjshme ose që nuk përmbush kërkesat e licencës mund të humbasë licencën.

PAGCOR rregullon rreptësisht tregun, duke përfshirë të gjitha kompanitë, njerëzit dhe praktikat në lidhje me lojërat e fatit në rajon. Licencimi i lejon operatorët online të ofrojnë Bingo, baste sportive dhe lojëra elektronike. Duke vlerësuar sfondin e operatorëve të mundshëm, Korporata eliminon aplikantët e papërshtatshëm.

Le të zhytemi në kazinotë në internet të licencuara nga PAGCOR, se si PAGCOR cakton licencimin për kazinotë në internet dhe më shumë.

Agjencia e Licencimit të Argëtimit dhe Lojërave në Filipine
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Çfarë është PAGCOR?

PAGCOR do të thotë Philippine Amusement and Gaming Corp. Kjo është një organizatë 100% shtetërore që vepron nën Zyrën e Presidentit. Kohët e fundit ata prezantuan kazinotë në internet për t'u kujdesur për audiencën në rritje të lojërave të fatit në Filipine, duke qenë se masat e Covid-19 nuk lejojnë grumbullime në kazinotë me tulla dhe llaç. Rregullatori i lojërave të fatit PAGCOR ofron licenca të lojërave të fatit në tokë dhe në internet për operacionet e kazinove në të gjithë vendin.

Ekziston një potencial i madh tregu në Filipine. Për fat të mirë, rregulloret e lojërave të fatit kanë favorizuar gjithmonë entuziastët e kazinove. Megjithatë, lojtarët duhet të kontrollojnë gjithmonë legjitimitetin e një kazinoje përpara se të bastojnë me para të vërteta. Çdo kazino që funksionon pa licencë PAGCOR konsiderohet e paligjshme në vend. A kazino e besueshme në internet në Filipine garanton mundësi pagese të sigurta dhe të shpejta. Përveç licencës PAGCOR, ato rregullohen nga organe të tjera rregullatore me famë botërore.

Si mund të sigurohem që kazinoja në internet është aprovuar nga PAGCOR?

PAGCOR lejon kazinotë në det të hapur të ofrojnë aktivitete të lojërave në internet për lojtarët VIP, subjekt i licencimit. Një kazino e sigurt në internet shfaq gjithmonë informacionin e licencimit PAGCOR në fusnotë. Ai gjithashtu duhet të promovojë lojërat e përgjegjshme të fatit dhe të sigurojë një përvojë emocionuese të kazinosë. Çdo kazino që është miratuar nga PAGCOR nuk i reklamon shërbimet e saj studentëve pasi shumë prej tyre nuk e kanë mbushur moshën e lojërave të fatit. Ata as nuk i luten forcat e armatosura apo oficerët e policisë kombëtare të përfshihen në lojëra të fatit?

Kazinotë në internet të licencuara nga PAGCOR

Në përgjigje të pandemisë së furishme, PAGCOR lëshoi licenca për operatorët për të nisur kazinove online. Ky hap i jashtëzakonshëm çoi në një epokë të re për qeverinë. Në vitin 2021, duke u përafruar me tendencat globale, rregullatori i lojrave legalizoi lojërat e fatit për tre kazino, duke përfshirë:

 • Kazino Solaire Resort
 • Okada Manila
 • Resorts World Manila

Okada Manila kishte marrë tashmë miratimin e lojërave në internet në prill 2021 përpara mbylljes së pandemisë, të gjitha, por i detyronin bizneset e tjera të kazinosë në internet. Lejet e lojërave në brendësi të Filipineve lëshohen për çdo vendpushim që mbështet zgjidhjet e legalizuara në internet për lojërat e fatit. Sipas modelit amerikan, kazinotë e licencuara në internet kanë një homolog me bazë tokësore.

Nisja në internet u dha kazinove një tjetër mundësi për t'u shërbyer klientëve gjatë mbylljeve dhe karantinave të zgjeruara. PAGCOR monitoron dhe rregullon rreptësisht këto licenca për të mbrojtur konsumatorët online në rajon nga varësia ndaj lojërave të fatit dhe praktikat joetike. Ndërsa të ardhurat nga lojërat e fatit në tokë ranë ndjeshëm në vitin 2021, Korporata humbi miliona dhe kërkoi mënyra të reja për të ruajtur nivelet e mëparshme të të ardhurave.

Aplikantët për licencë kazino shkarkojnë aplikacionin direkt nga Faqja e internetit e PAGCOR. Pas plotësimit të aplikimit, aplikanti duhet të dorëzojë dokumente së bashku me formularin, duke përfshirë:

 • Karta e nënshkrimit
 • Leje biznesi
 • Dëshmia e akreditimit
 • Skica e zyrës

Marrja e miratimit

Me dorëzimin e të gjitha dokumenteve të kërkuara, aplikanti duhet të paguajë një tarifë për të mbuluar inspektimin e studios së lojrave. Pas dorëzimit të dokumenteve dhe pagesës së tarifave të aplikueshme, aplikanti mëson për miratimin e aplikacionit pas vlerësimit dhe shqyrtimit.

Sapo një operator kazinoje fillon të ofrojë shërbime për klientët, ai duhet të mbajë të njëjtat plane operacionale dhe pajisje të miratuara për transmetimin e përmbajtjes së lojërave të fatit në internet. PAGCOR mund të inspektojë objektet sipas kërkesës për të lehtësuar monitorimin e operacioneve dhe zbatimin e rregulloreve. Për të licencuarit që ndjekin politikat e kërkuara të përshkruara nga PAGCOR, është e mundur të ndërtohet një prani afatgjatë në Filipine.

Kazinotë e miratuara me licencë

Pas marrjes së një licence në Filipine për të transmetuar përmbajtje të lojërave të fatit në internet, operatorët mund të ofrojnë shërbime vendase, si dhe shërbime jashtë vendit. Korporata i lejon të licencuarit të ofrojnë lojëra të fatit në internet për qytetarët e vendeve që nuk i kufizojnë të licencuarit PAGCOR. Megjithatë, faqet e licencuara të basteve në internet janë të ndaluara të shesin shërbime të lojërave të fatit në vendet ku kumari nuk është i ligjshëm. Nëse operatori respekton ligjet vendase dhe shumëkombëshe, ai është i sigurt nga ndëshkimi. Për mosrespektimin e rregulloreve, dënimi përfshin dënime financiare dhe burgim të mundshëm.

Filipinet lehtësojnë rishikimet e thelluara të aplikantëve përpara se të miratojnë një licencë. Si rezultat, të licencuarit mbajnë reputacion të mirë në përgjithësi. Kërkesat pas licencimit përfshijnë:

 • Përgjegjës për promovimin dhe politikat e reklamave
 • Softueri dhe sistemet e çdo të licencuari janë në dispozicion për rishikim.
 • Llogaritë e lojtarëve kanë siguri të fortë PIN ose fjalëkalim.
 • Respektimi i politikave të përgjegjshme të lojërave të fatit

Pro dhe kundra

Me miratimin nga PAGCOR për të ofruar shërbime të lojërave të fatit për audiencat shumëkombëshe, të licencuarit ruajnë lirinë për të zgjeruar zonat e shërbimit globalisht. Duke mbajtur kontrolle të përgjegjshme fiskale, një korporatë mund të krijojë një gjurmë dhe reputacion të fortë dixhital.

Megjithatë, licenca PAGCOR nuk është për çdo kompani. Filipinet nuk është një strehë për faqet globale të basteve online, si disa rajone të tjera në botë. Në vend të kësaj, të punojë në bashkëpunim me firmat me bazë në Filipine, agjencia miraton kompanitë private përgjegjëse të lojrave për të ofruar shërbime online. Kjo strategji e qëndrueshme po funksionon në krijimin e një themeli për lojërat e fatit të bazuara në ueb të Filipineve. Kumari në internet shërben për të plotësuar të ardhurat e humbura nga institucionet me bazë tokësore gjatë pandemisë.

Sigurisht, çdo faqe që pranon kumarxhinj nga rajone të ndaluara rrezikon gjoba dhe heqje licence. Sipas kodit të lojërave të agjencisë, kazinotë e akuzuara për shkelje kalojnë në proces të rregullt për të përcaktuar vlefshmërinë e pretendimeve. Nëse shpallet fajtor, agjencia mund të vendosë dënime të zbatueshme.

Ligjet dhe kufizimet e brendshme të vendosura nga PAGCOR

Gjatë një hetimi, rregullatorët mund të zgjedhin të pezullojnë një të licencuar pas marrjes së ankesave. Pezullimi ose heqja e licencës mund të ndodhë nëse operatori nuk është më i përshtatshëm për licencë për një nga arsyet e mëposhtme:

 • Nëse dënohet për shkelje të ligjeve të lojërave të fatit
 • Nëse dënohet për një çështje tjetër të rëndë ligjore
 • Shkel kushtet e licencimit
 • Ofron përfaqësim të rremë gjatë një akreditimi
 • Pezullimi është i nevojshëm për të mbrojtur interesin publik.

Në Filipine, PAGCOR është serioz në lidhje me kodin e sjelljes së lojërave. Integriteti është një fushë kryesore e interesit në zgjedhjen e mbajtësve të duhur të licencës. Nëse operatorët shkelin kushtet e mësipërme, Korporata mund të revokojë licencën menjëherë.

Kushtet

Sipas kushteve, i licencuari nuk mund t'ia transferojë licencën një kompanie tjetër, ta dhurojë ose ta transferojë atë me trashëgimi pa pëlqimin e zyrtarëve licencues. Më pas, çdo kompani që humbet një licencë në kundërshtim me kushtet, nuk ka asnjë mundësi për të ruajtur aftësinë ligjore të kompanisë për të vepruar.

Një fushë shqetësuese është përhapja e grupeve të dyshimta në Filipine. Një junket vepron si një ndërmjetës midis roleve të larta dhe kazinove duke zgjatur linjat e kreditit dhe duke i ngarkuar interesat lojtarit. PAGCOR është duke goditur junkets, por jo duke eleminuar praktikën. Duke ofruar udhëzime të reja për të licencuarit, Korporata kërkon një shqyrtim të rreptë të kërpudhave për të siguruar që secili të përmbushë standardet e integritetit.

Historia e licencës PAGCOR

Rregulloret e lojërave të fatit të vendosura gjatë Ligjit të Marrëveshjes nga Presidenti Ferdinand Marcos, adresuan thirrje të prera që ai të lehtësojë bizneset e shfrenuara të paligjshme të kazinove në rajon. Dekreti presidencial (PD1067-A) ndihmoi qeverinë të fillonte procesin kompleks të eliminimit të kazinove joetike në të gjithë vendin. Në vitin 1977, një ligj i dha PAGCOR-it autoritetin për të rregulluar peizazhin e lojërave të fatit të Filipineve.

Agjencia filloi të kërkonte mënyra për të gjeneruar më shumë burime të ardhurash për financimin e nevojave të rëndësishme publike. Në investime të tilla si fatkeqësitë natyrore, infrastrukturën, turizmin dhe eliminimin e sipërmarrjeve të pavlera të lojërave të fatit. Qeveria zgjati mandatin e PAGCOR me Aktin e Republikës 9487 të vitit 2007. Duke pasur parasysh një zgjatje 25-vjeçare për rregullimin e industrisë së lojërave të fatit, Korporata vazhdon të mbajë një sundim të rreptë ndaj aktivitetit të paligjshëm, pasi mbledh fonde për projektet e qeverisë dhe punëve publike në Filipine .

Në vitin 1979, PAGCOR filloi të fokusohej në operacionet e kazinove me bazë tokësore. Në vitin 1983, Korporata u bë autoriteti i vetëm për të krijuar kazinotë në vend. Në vitin 1986, presidenti i atëhershëm Corazon C. Aquino organizoi PAGCOR-in e ri, i cili vazhdoi misionin e tij për të mbledhur fonde qeveritare. Duke operuar sallat e lojërave elektronike dhe kazinotë në qytetet e mëdha, korporata punëson 11,000 punëtorë dhe mbikëqyr sallonet dhe kazinotë e bingos në pronësi private. Në vitin 2018, një avokate, me emrin Angeline Papica-Entienza u bë shefja e licencimit të lojrave të PAGCOR.

Rregullimi i tregut

Duke kontrolluar rregullimin e tregut për kazinotë dhe vendet e lojërave të fatit në 90% të vendit, PAGCOR zbaton ligjet e lojërave të fatit për të mbrojtur integritetin e kuadrit të lojërave të fatit në vend. Si një agjenci qeveritare, korporata përdor fondet e saj për të vazhduar operacionet në shërbim të mandatit të presidentit për të mbledhur para dhe për të mbrojtur lojtarët. Nën një bord prej 5 anëtarësh, agjencia shpërndan të ardhurat, vepron si një depozitë bankare për fondet e korporatave, miraton buxhetin, emëron auditorin dhe paraqet projekte të financuara nga Korporata. Pas mandatit, agjencia eliminon çdo kompani që nuk ndjek ligjet në fuqi.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Cila është mosha minimale për të luajtur në një kazino filipinase?

Të gjithë lojtarët e bixhozit duhet të jenë 21 vjeç e lart nëse duan të luajnë për para të vërteta si në kazinotë online ashtu edhe në det të hapur në Filipine.

A pranojnë kazinotë online nën distriktin filipinas lojtarë nga Filipinet?

Çuditërisht, kazinotë në internet me bazë në Manilën e Vogël nuk pranojnë kumarxhinj nga vendi. Shërbimet e tyre të lojërave të fatit janë vetëm për banorët jashtë ishullit të Filipineve. Pra, banorët e Filipineve mund të luajnë vetëm në institucionet e lojërave të fatit në det të hapur të vendosura në Cagayan Freeport.

Cilat janë lojërat e kazinove më të luajtura në Filipine?

Makinat e fatit dominojnë arenën e lojërave të fatit në qark. Së bashku me lojëra elektronike dhe video poker, kazinotë në Filipine ofrojnë lojëra tavoline si baccarat, ruletë dhe bingo.

Në një vend me një popullsi me njohuri teknologjike, kumarxhinjtë mund të shijojnë ligjërisht kazinotë online në telefonat e tyre celularë. E tëra çfarë ata duhet të bëjnë është të regjistrohen në një kazino online në det të hapur të licencuar nga PAGCOR. Kazinotë e Filipineve dihet se ofrojnë një bibliotekë të larmishme lojrash me opsione fitimprurëse, duke përfshirë jackpote progresive, bonuse bujare të mirëseardhjes dhe paketa VIP.