National Gambling Authority of France

Franca ka një histori të gjatë të lojërave të fatit, por tani është shumë e rregulluar me rregulla strikte dhe taksa të larta. Lojërat e fatit dhe kazinotë online në Francë menaxhohen nga Autoriteti Kombëtar i Lojërave të Fatit të Francës, ose Autorité de régulation des Jeux en ligne (ARJEL).

Vetëm një lloj i kufizuar lojërash lejohen të luhen në kazinotë online në Francë, disa prej tyre janë poker, baste sportive dhe gara me kalë. Të gjitha licencat e kazinosë, si në internet ashtu edhe jashtë linje, kërkohet të miratojnë një sistem IT të njohur si "Frontal". Të dhënat e klientit ruhen në mënyrë të sigurt në këtë hapësirë ruajtëse vetëm me akses, në të cilën vetëm ARJEL lejohet të hyjë. Më shumë informacion rreth licencave të kazinosë franceze mund të gjenden më poshtë.

National Gambling Authority of France