Ministry of Finance of the Republic of Belarus

Në Bjellorusi, licencat për operimin e një kazinoje në internet miratohen nga Ministria e Financave e Republikës së Bjellorusisë. Kjo është një industri e rregulluar me kujdes në Bjellorusi. Jo të gjitha lojërat e fatit janë të miratuara ose të ligjshme, por është e mundur që banorët e Bjellorusisë të ndjekin kazinotë me tulla dhe llaç, të vendosin baste sportive në internet dhe të marrin pjesë në lojërat e kazinosë në internet. Faqet e basteve sportive dhe kazinove në internet u bënë të ligjshme vetëm në vitin 2019 dhe Ministria e Financave e Republikës së Bjellorusisë ka lëshuar një numër licencash për kompanitë që duan të operojnë faqe të tilla.

Ministry of Finance of the Republic of Belarus
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë online të licencuara nga Ministria e Financave e Republikës së Bjellorusisë

Kazinove online që janë miratuar u janë testuar plotësisht sistemet e tyre nga autoritetet dhe këto kontrolle vazhdojnë gjatë gjithë jetës së licencës. Qendra e Monitorimit të Biznesit të Lojërave të Fatit luan një rol kyç në këtë proces. Të gjithë operatorët e lojërave të fatit duhet të bashkëpunojnë me qendrën dhe të gjitha të dhënat për lojtarët dhe transaksionet financiare do të duhet të regjistrohen. Ekziston një proces i rreptë për miratimin e kazinove online për licencën e tyre dhe kompanitë duhet t'i përmbahen kësaj përndryshe nuk mund të tregtojnë ligjërisht.

Një nga kufizimet e vendosura për kazinotë në internet është përdorimi i kriptomonedhave. Kjo nuk është ende e ligjshme në Bjellorusi, megjithëse njerëzve u lejohet të tregtojnë kriptomonedha.

Deri më tani, një numër i kazinove online kanë mundur të marrin një licencë për lojërat e fatit në internet. Autoritetet, megjithëse janë mjaft të rrepta me rregulloret e tyre, pranojnë se ky është një burim i mirë të ardhurash për ta dhe janë të prirur të inkurajojnë industrinë të zhvillohet më tej. Kufizimet kanë për qëllim kompanitë e krijuara tashmë në Bjellorusi, kështu që nuk është e mundur që kompanitë e huaja të bëjnë një aplikim dhe më pas të fillojnë tregtimin atje.

Rreth licencave të ofruara nga Ministria e Financave e Republikës së Bjellorusisë

Ka një sërë hapash që duhet të ndërmarrë një kompani për t'i dhënë një licencë për të operuar një kazino online ose një faqe bastesh sportive. Kompania së pari do të duhet të regjistrohet brenda Bjellorusisë për të aplikuar. Ata duhet të kenë një depozitë sigurie prej të paktën 1 milion dollarë dhe duhet të kenë një sistem që do të lejojë identifikimin e të gjithë përdoruesve të faqeve të internetit në fjalë. Kompanitë duhet të operojnë një shërbim të lojërave të fatit në tokë përpara se të ofrojnë një shërbim në internet dhe u duhen të paktën dy vjet në industri për t'u kualifikuar për licencën.

Autoritetet tatimore të Bjellorusisë gjithashtu duhet të jenë në gjendje të kenë qasje në të dhënat e faqes për të monitoruar qarkullimin. Një nga kufizimet në një faqe që ofron shërbime të lojërave të fatit në internet në Bjellorusi është kërkesa për të paguar një taksë mbi të ardhurat prej 4% për fitimet. Kjo është një tarifë për kazinonë dhe në disa raste kompanitë nuk kanë vazhduar me aplikimin e tyre sepse kostot janë shumë të larta. Aplikantët për licenca do të duhet të plotësojnë disa kërkesa të llogarisë bankare dhe të paguajnë tarifa në Ministri si pjesë e procesit të aplikimit. Miratimi mund të zgjasë disa muaj.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi