Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Është me shumë entuziazëm që qyteti i Buenos Aires njofton se Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA), ka lëshuar një licencë për kazinotë online. Ky lajm po pritet me shumë entuziazëm dhe emocion pasi procesi i aplikimit ka zgjatur rreth dy vjet për të realizuar përfundimisht. Edhe pse lojërat e fatit në tokë janë përhapur për shumë vite në vendin e Argjentinës, njoftimi se licencat online po lëshohen tani është një pikë kthese për industrinë. Le ta shohim këtë më në detaje, jo vetëm në vendin e Argjentinës, por më konkretisht në qytetin e Buenos Aires.

Çfarë është Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA)?

Çfarë është Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA)?

Procesi i dhënies licencat e kazinosë në internet filloi në qershor 2019, por u realizua vetëm nën drejtimin e ri të Carlos Bianco, i cili në dhjetor 2019 u emërua rishtazi Shef i Lotarisë Provinciale, nga guvernatori i provincës Axel Kicilof. U njoftua më 31 dhjetor 2020 se ishin dhënë shtatë licenca. Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA) është organi që rregullon lojërat e fatit në qytetin e Buenos Aires, kështu që lajmet për lejimin më në fund të lojërave të fatit në internet janë një hap i rëndësishëm për industrinë e lojërave të fatit në internet, jo vetëm në qytetin e pavarur të Buenos Aires. , por për Argjentinën në tërësi. Në vendin e Argjentinës, provincat janë vënë në kontroll të plotë të qeverisjes së tyre. Çfarë do të thotë kjo është se këto provinca e rregullojnë industrinë brenda katër mureve të tyre, kështu që licencat e Lotería de la Ciudad de Buenos Aires lëshohen në mënyrë specifike për t'u përdorur vetëm brenda qytetit të Buenos Aires. Kjo do të thotë se operatorët që kanë qenë të suksesshëm do të jenë në gjendje hapni ligjërisht kazinotë online dhe në përputhje me rregulloret e tyre. Provinca e Buenos Aires ndodhet në bregun perëndimor të Amerikës së Jugut në vendin e Argjentinës.

Çfarë është Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA)?
Kazinotë në internet të licencuara nga Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Kazinotë në internet të licencuara nga Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Për të qenë në përputhje, legjislacioni thotë se ku përfshihet një operator i huaj, licenca mund të lëshohet vetëm kur një person ose kompani me bazë në vend ka 15% të aksioneve në operacion. Konfirmohet se nga 17 aplikimet e paraqitura, shtatë partneritete janë pajisur me licencë.

 • ArgenBingo, në partneritet me William Hill
 • Pasteko me bet365
 • Hotel Casino Tandil në partneritet me Playtech
 • 888 Holdings with Boldt
 • Atlantica de Juegos së bashku me Flutter Entertainment
 • Binbaires me Intralot dhe
 • Kazino de Victoria me Betsson

Sipas kësaj licence, operatorët mund të ofrojnë kazino lojërat e kazinove në internet duke përfshirë blackjack, baste sportive, lojëra elektronike, ruletë, poker, baste virtuale, baste jo sportive dhe lojëra llotarie. Operatorët duhet të kenë të ardhura totale nga shitjet mbi 100 milion ARS dhe kanë qenë në biznes për të paktën dy vjet. Ata gjithashtu duhet të japin fletë të pastra për të vërtetuar se nuk janë dënuar për lojëra të paligjshme të fatit në Argjentinë. Ata gjithashtu mund të mos jenë pronarë të një agjencie bastesh me pakicë ose të sallave të lojërave të fatit në qytetin e Buenos Aires. Me një popullsi prej vetëm 3 milionësh, autoritetet janë të bindur se disa operatorë do të vazhdojnë të aplikojnë për këtë licencë specifike.

Kazinotë në internet të licencuara nga Lotería de la Ciudad de Buenos Aires
Si të aplikoni për një licencë:

Si të aplikoni për një licencë:

Procesi i aplikimit, siç pritej, është një ushtrim i kushtueshëm dhe administrues intensiv. Një tarifë aplikimi prej 30 000 USD (tridhjetë mijë dollarë amerikanë) do të paguhet si tarifë administrative. Pasi të jetë paguar tarifa, aplikanti duhet të dërgojë aplikacionin e tij nëpërmjet faqes së internetit të Lotería de la Ciudad de Buenos Aires (LOTBA). Kjo është një platformë plotësisht e vetë-menaxhuar. Duhet të dorëzohen të gjitha dokumentet përkatëse, deklaratat dhe të dhënat e kontabilitetit tatimor. Përveç një raporti paraprak të certifikimit teknik të projektit, kërkohet një plan operacional për komercializimin dhe/ose shpërndarjen dhe/ose shitjen e lojërave online, një projekt zbatimi fillestar dhe një plan zbatimi për platformën kompjuterike për të marrë Raportin Përfundimtar të Certifikimit (para marrjen e licencës). Pasi të jepet një licencë, aplikanti i suksesshëm quhet "Agjencia e Lojërave Online". Licenca lëshohet për një periudhë pesëvjeçare dhe është e rinovueshme. Licenca e lëshuar nuk mund të caktohet ose transferohet dhe lejon përdorimin vetëm brenda qytetit të Buenos Aires.

Si të aplikoni për një licencë:
Të mirat dhe të këqijat e licencës Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Të mirat dhe të këqijat e licencës Lotería de la Ciudad de Buenos Aires

Meqenëse industria e lojërave në internet është legalizuar vetëm kohët e fundit, është e arsyeshme që do të përballet me grupin e saj të mirat dhe të këqijat:

Të mirat:

 • Industria e lojërave të fatit do të gjenerojë shuma të mëdha të ardhurash për bizneset, por më konkretisht qeveritë, nga të cilat mund të përfitojnë komunitetet.
 • Rregulloret aktuale e bëjnë të vështirë funksionimin e çdo fluturimi natën ose bizneseve të reja, gjë që mund të parandalojë që bizneset e papërvojë të zënë rrënjë ose që mashtruesit të kryejnë operacione.
 • Rregullimi i industrisë në vetvete çrrënjos një numër të mjaftueshëm operacionesh të paligjshme.
 • Sigurimi i një homologu në internet mundëson lehtësi për bastuesin.
 • Lëshimi i licencës në qytet parandalon çdo lojë të fatit jashtë mureve të krahinës.

Disavantazhet:

 • Kriteret aktuale do ta bënin të vështirë për çdo biznes vendas që të jetë i suksesshëm në aplikimet e tyre.
 • Siç e kemi theksuar, procesi i aplikimit në vetvete është i gjatë dhe i mundimshëm.
 • Qyteti i Buenos Aires ka shprehur shqetësimin për një rritje të varësisë nga lojërat e fatit në komunitetet e tyre.
 • Sjellja e më shumë të ardhurave ka tendencë të jetë një thikë me dy tehe. Ndërsa mund të ketë përfitime për komunitetin, nga ana tjetër, mund të shkaktojë më shumë korrupsion brenda industrisë.
Të mirat dhe të këqijat e licencës Lotería de la Ciudad de Buenos Aires
Ligjet e brendshme dhe kufizimet në fuqi:

Ligjet e brendshme dhe kufizimet në fuqi:

Argjentina njeh një model federal ku bëhet fjalë për lojërat dhe lojërat e fatit. Ligjet zbatohen nga juridiksionet lokale. Buenos Aires, konkretisht, ka një status të ngjashëm me një provincë, e gjitha me kompetencë rregullatore mbi lojërat e fatit dhe lojërat e fatit. Në qytetin e Buenos Aires nuk ka nivel komunal të qeverisjes.

Buenos Aires ka vënë në dukje se të ardhurat nga lojërat e fatit dhe lojërat e fatit do të përdoren për zhvillimin dhe mirëqenien sociale. Rregulloret legalizojnë bastet online dhe rregullohen me ligj. Qyteti ka zhvilluar gjithashtu masa të rrepta kundër operatorëve të lojërave të fatit në det të hapur. Në çdo rast kur këto ligje nuk respektohen, mund të zhvillohet ndjekja administrative ose penale.

Ligjet e brendshme dhe kufizimet në fuqi:
Historia e Licencës:

Historia e Licencës:

Kumari në tokë ka qenë pjesë e industrisë argjentinase të lojërave të fatit për disa vite. Megjithatë, homologu i tij në internet u prezantua vetëm vitet e fundit. Deri në vitin 2018, e vetmja formë e lojërave të fatit që lejohej ishte Lotaria Kombëtare, e cila përfundimisht u shpërbë. Lejet e dhëna për lojërat e fatit në internet filluan procesin e tyre të rishikimit në vitin 2018. Në nivel vendi, skena e lojërave të fatit në internet është në fillimet e saj, peizazhi nuk është ende i përcaktuar dhe rregulluar qartë, as kumari në internet nuk është i ligjshëm në të gjitha provincat. Lotería de la Ciudad de Buenos Aires konfirmoi se procesi për aplikimet online filloi në qershor 2019. Kjo mbeti në balancë për një periudhë të shkurtër kohe, pasi guvernatori i Buenos Aires, Maria Eugenia Vidal, e cila ishte në mbështetje të plotë të lojërave të fatit në internet, humbi nga Axel Kicilof. Më vonë, megjithatë, ai do të vazhdonte të emëronte Carlos Bianco, i cili do të kryesonte Lotarinë Provinciale. Legjislacioni origjinal u vendos për të shtypur industrinë e lojërave në internet, por me COVID-19 që shkaktoi një kërkesë më të madhe për opsionet në internet, autoritetet shpejt arritën të shihnin përfitimet e legalizimit dhe rregullimit të industrisë. Licencat e para u lëshuan në fillim të vitit 2020.

Historia e Licencës:

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

A është e ligjshme kumari në Argjentinë?

Kumari në internet është i ndaluar, përveç nëse autorizohet shprehimisht nga një autoritet kompetent - kjo menaxhohet në një nivel të përkohshëm. Në këtë rast, Buenos Aires ka legalizuar lojërat e fatit në internet nëpërmjet lëshimit të një licence nga Lotería de la Ciudad de Buenos Aires.

Si mund të marr një licencë për lojërat e fatit në Buenos Aires?

Një aplikim për licencë do të duhet të dorëzohet në Lotería de la Ciudad de Buenos Aires. Ekzistojnë tarifa administrative të shprehura si dhe taksat përkatëse që aplikohen. Përveç dokumenteve përkatëse që do të dorëzohen, ka edhe parametra ligjorë brenda të cilëve duhet të veproni.

A mund të luani kumar në internet në Buenos Aires?

Po, lojërat e fatit në internet lejohen në Buenos Aires. Argjentina si një vend më i madh, megjithatë, lejon çdo juridiksion të rregullojë industrinë në provincën e vet dhe është përgjegjëse për të gjitha ligjet e veta për sa i përket lojërave të fatit në internet.

A ka kazino në Buenos Aires?

Buenos Aires ka në mënyrë specifike një treg të shëndetshëm kazino me bazë tokësore. Industria e lojërave të fatit në internet, megjithatë, është mjaft e re me shtatë operatorë që janë lëshuar licencat e tyre në vitin 2020. Disa nga operatorët që u janë dhënë këto licenca janë Bet365, Betsson dhe 888 Casino.

Cila është mosha ligjore e lojërave të fatit në Buenos Aires?

Mosha ligjore e lojërave të fatit në Buenos Aires është 18 vjeç e lart.