Si të licencoheni me Komisionin e Lojërave Kahnawake

Po debatoni se ku të nisni kazinonë tuaj në internet? Merrni parasysh të aplikoni në Komisionin e Lojërave të Kahnawake - një autoritet rregullator shumë i respektuar në Kanada që u ofron operatorëve një licencë fleksibël të lojërave të fatit me taksë zero dhe një proces aplikimi mjaft të thjeshtë.

Ne themi 'arsyeshëm të drejtpërdrejtë' sepse pavarësisht nga qëndrimi më liberal i Komisionit dhe juridiksionit, marrja e një licence lojrash Kahnawake mund të jetë ende mjaft e frikshme për operatorët e ardhshëm për shkak të pajtueshmërisë së panegociueshme dhe protokolleve legjislative, tonelave të dokumenteve dhe hetimeve të detyrueshme të sfondit.

Sidoqoftë, mos lejoni që këto t'ju pengojnë - përfitimet e të qenit një operator i licencuar në rajonin Kahnawake janë shumë më të mëdha se çdo pengesë.

Për lojtarët, një licencë e lojërave të fatit në internet ngjall besim dhe besim më të madh në kazinonë e tyre të zgjedhur. Dhe për operatorët e faqeve të lojërave interaktive, të qenit i licencuar i lejon ata të drejtojnë kazinonë e tyre si një biznes normal.

Si të licencoheni me Komisionin e Lojërave Kahnawake
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kahnawake është një juridiksion i madh për startupet e kazinove në internet

Shkoni në rrugën ligjore me një licencë të kazinosë në internet nga Komisioni i Lojërave Kahnawake dhe korrni shumë shpërblime që përfshijnë një reputacion të rritur, besnikëri ndaj klientit dhe mbështetje të palëkundur nga autoritetet e zbatimit të lojërave.

Nuk jeni i sigurt se ku të filloni? Këtu është një udhëzues për rregullat dhe rregulloret dhe hapat e nevojshëm që detajojnë se si të aplikoni për një licencë të lojërave të fatit në internet në Kahnawake.

Çfarë është Licenca e Lojërave Kahnawake?

Fillimisht do të fillojmë me bazat.

Territori Kahnawake Mohawk është një rezervë e Kombeve të Parë, e vendosur në Quebec, Kanada, dhe ishte një nga juridiksionet e para në botë që pranoi potencialin e lulëzimit të domenit të lojërave në internet. Në vend që ta lejonin të bjerë anash, ata u angazhuan për rregullimin e tregut në lulëzim nën Komisionin e Lojërave Kahnawake - mbikëqyrësi zyrtar i licencimit dhe mbikëqyrjes për iGaming në rajon.

Grupi i parë i ligjeve të lojërave të fatit në internet u miratua nga Komisioni më 8 korrik 1999, dhe si rezultat, ai ka kontrolluar me sukses lojërat në internet më gjatë se shumica e juridiksioneve të tjera. Prioriteti i tyre kryesor? Për të siguruar që operatorët e kazinove po kryejnë aktivitete të lojërave të fatit në mënyrë të përgjegjshme, të drejtë dhe ligjore me rregullore të forta në fuqi.

Komisioni i Lojërave Kahnawake jo vetëm që miraton licencat e lojërave të fatit në internet - ata gjithashtu monitorojnë në mënyrë aktive të licencuarit për të siguruar që aktivitetet e ligjshme të lojërave të fatit të respektohen. Operacionet kriminale dhe mashtruese nuk tolerohen dhe mospërputhja merret shumë seriozisht. Një shkelje e rregullave mund të çojë në pezullimin e licencës ose një mbyllje totale nëse nuk mbahen praktikat e përgjegjshme dhe të ndershme të lojërave.

Megjithatë, nuk ka arsye për panik. Nëse biznesi juaj i lojërave të fatit dëshmon përputhshmërinë e tij, është etik dhe demonstron transparencë, atëherë posedimi i një licence lojrash Kahnawake ofron përfitime të jashtëzakonshme. Perceptimi i klientëve për një kazino lojrash në internet me një licencë të mirë-respektuar është rritur, gjë që përmirëson besimin dhe besnikërinë. Kazinotë online të licencuara gjithashtu mund të pres me padurim të bashkëpunojë me disa nga zhvilluesit më të kërkuar të lojërave dhe ofruesit e mënyrave të pagesës në industri.

Opsionet e Licencës së Lojërave në internet Kahnawake

Për operatorët që mendojnë për opsionet dhe juridiksionet e disponueshme në të cilat do të nisë, Kahnawake është një zgjedhje e shkëlqyer – veçanërisht për startup-et. Këtu janë llojet e licencave dhe lejeve të ofruara nga Komisioni:

Licenca e lojërave interaktive (IGL)

Të qenit mbajtës i licencës IGL i lejon biznesit të drejtojë një strukturë bashkëvendosjeje që ofron shërbime interneti për Ofruesit e autorizuar të klientëve. Që nga viti 1999, Mohawk Internet Technologies (MIT) ka mbajtur të vetmen IGL të lëshuar ndonjëherë nga Komisioni.

Autorizimi i Ofruesit të Klientit (CPA)

Ky është lloji klasik ose i rregullt i licencës Kahnawake për të cilin do të aplikonte një biznes iGaming nëse mendon të vendoset në juridiksion. Një mbajtës i një licence CPA quhet Ofruesi i Autorizuar i Klientit (ACP) dhe i lejon një ACP të drejtojë faqen e tyre të lojërave në internet nga objekti i bashkëvendosjes dhe ambiente të tjera brenda Territorit Mohawk që janë në pronësi dhe kontrolluar nga MIT, mbajtësi i IGL .

Autorizimi i ofruesit të softuerit të kazinosë (CSPA)

CSPA i lejon mbajtësit të përdorin pajisjet e tyre iGaming në objektin e bashkëvendosjes nëpërmjet mbajtësit IGL. Ai gjithashtu u jep atyre të drejtën për t'i ofruar softuerin e tyre të lojërave online një operatori të palës së tretë për ta përdorur në faqen e tyre. Mbajtësi i CSPA nuk lejohet të ofrojë ato lojërat e kazinosë në internet tek klientët. Me fjalë të tjera, ata janë të kufizuar për të qenë një ofrues i softuerit të kazinosë në internet.

Autorizimi i studios së tregtarit të drejtpërdrejtë (LDSA)

Në thelb, LDSA u mundëson të licencuarve të operojnë një Studio Live Dealer për të administruar lojëra me tregtarë të drejtpërdrejtë nga ambientet brenda juridiksionit të Kahnawake.

Autorizimet ndërjuridiksionale (IJA)

Kjo është licenca që bizneset e lojërave të fatit do të zgjedhin nëse tashmë kanë një IGL në një juridiksion tjetër, por duan të gjejnë një pjesë (ose të gjithë) të pajisjeve dhe/ose stafit të tyre brenda Kahnawake.

Lejet e personit kyç

Leja e personit kyç u jepet anëtarëve të caktuar të stafit të punësuar nga IGL ose CPA për të vepruar ose në një rol kyç menaxherial ose për të kryer funksione kyçe operacionale. Mbajtësit e licencës CPA duhet të caktojnë të paktën një person kyç në ose në emër të ACP-së.

Kazinotë e njohura në internet me një licencë të lojërave të fatit Kahnawake

Deri më sot, Komisioni i Lojërave të Kahnawake ka rregulluar dhe lëshuar licenca për rreth 250 faqe interneti të lojërave të fatit dhe libra sportive në juridiksionin e tij. Këtu janë disa nga kazinotë më të vlerësuara dhe me reputacion të licencuara në rajon:

Aplikimi për një licencë për lojërat e fatit me Komisionin e Lojërave Kahnawake

Ndërsa procesi i aplikimit nuk është domosdoshmërisht më i shpejti, ai është një nga më të thjeshtat dhe më pak të komplikuara licencat e lojërave të fatit në internet për të marrë. Ne do t'ju çojmë në detaje, por me një shikim, këtu janë hapat që duhet të ndërmarrë një aplikant për të marrë një licencë lojrash Kahnawake:

 • Emëroni personat tuaj kyç
 • Mblidhni dhe plotësoni të gjitha dokumentet e nevojshme
 • Paraqisni aplikacionin tuaj të plotësuar
 • Paguani tarifat e aplikimit
 • Prisni përafërsisht katër deri në tetë javë për rezultatin
 • Hapni faqen tuaj të lojrave në internet
 • Pasi të jetë dorëzuar aplikimi, ka tre rezultate të mundshme për biznesin e ardhshëm:
 • Është miratuar licenca e lojërave të fatit (për gjashtë muaj)
 • Licenca e lojërave të fatit refuzohet
 • Autorizimi i licencës është vënë në pritje për shkak të informacionit të paplotë ose të pamjaftueshëm
 • Pasi të miratohet, një aplikanti do t'i lëshohet një licencë për lojërat e fatit vetëm për gjashtë muaj. Mendoni si një periudhë prove.

Komisioni më pas do të shqyrtojë performancën e operatorit dhe përputhshmërinë me rregulloret, dhe do të shqyrtojë nëse ata janë të kënaqur me mënyrën se si po drejtohet biznesi. Organi rregullator do të hetojë numrin e ankesave të paraqitura nga lojtarët dhe palët e tjera të treta gjatë periudhës gjashtëmujore dhe do të konfirmojë nëse ka pasur ndonjë aktivitet të paligjshëm të lojërave të fatit, etj. Ata do të kontrollojnë për çdo gjë negative që mund të dëmtojë ose dëmtojë besueshmërinë e Komisionit dhe juridiksioni Kahnawake.

Në fund, në bazë të vlerësimit gjashtëmujor, Komisioni ose do të rinovojë licencën për pesë vjet, ose do ta anulojë atë, ose do të zgjasë afatin e AQP-së edhe për tre muaj të tjerë.

Si funksionojnë rregulloret e Komisionit?

Komisioni i Lojërave Kahnawake miraton një licencë për lojërat e fatit dhe rregullon pajtueshmërinë e një kazinoje në internet që është krijuar për kanadezët.

Aplikantët shqyrtohen plotësisht me hetime rraskapitëse të sfondit dhe edhe nëse kalojnë, licenca e përhershme 5-vjeçare CPA nuk jepet që nga fillimi. Gjatë periudhës fillestare të provës gjashtëmujore, operatorët duhet të dëshmojnë legjitimitetin dhe transparencën e tyre.

Këto janë disa nga standardet rregullatore që duhet të përmbushen dhe të respektohen:

 • Mbështet lojërat e përgjegjshme
 • Mbron të miturit dhe të pambrojturit
 • Ofron një mjedis të ndershëm dhe të ndershëm kumari
 • Siguron që lojtarët të marrin pagesat e tyre të sakta fituese
 • Parandalon krimet e lidhura me lojërat e fatit dhe pastrimin e parave

Kërkesat për të marrë një Licencë të Lojërave Kahnawake

Tani, mbi thikë-griç.

Kur bëhet fjalë për procesin e aplikimit për licencë, autoritetet duhet të përcaktojnë identitetin e pronarëve dhe bashkëpunëtorëve, nga vijnë fondet dhe nëse operatori është mjaft kompetent dhe transparent. Për t'u kualifikuar për një licencë të lojërave të fatit në Kahnawake, aplikantët dhe bashkëpunëtorët e tyre duhet të paraqesin dokumentet e mëposhtme:

 • Vërtetim pa precedentë penalë
 • Kopje të vërtetuara të pasaportave, jo më të vjetra se tre muaj
 • Certifikatat e lindjes
 • Referencat origjinale bankare të pronarit(ve), jo më të vjetra se tre muaj
 • Pasqyrat Financiare Personale
 • Faturat e shërbimeve, jo më të vjetra se tre muaj
 • Përshkrimi i detajuar i ofertës së lojës dhe softuerit të aplikantit
 • Konfirmimi i aplikacionit Random Number Generator, së bashku me vërtetimin e vlefshmërisë dhe drejtësisë së tij

Aplikantët gjithashtu duhet të ofrojnë:

 • Dëshmia që softueri i përdorur është i një standardi të përsosur
 • Konfirmimi se auditimi do të ndërmerret nga auditorë të pavarur
 • Dëshmia e një fondi sigurie ose urgjence që siguron pagesa të mëdha mund t'u bëhet lojtarëve që fitojnë shumë
 • Detaje në lidhje me mbështetjen e tyre teknike dhe konfirmimin se do të jetë në dispozicion të lojtarëve 24/7
 • Udhëzimet mbi rregullat e lojërave live të ofruara duhet të përkthehen në të paktën tre gjuhë.
 • Paguani tarifën e aplikimit: 35,000 dollarë
 • Tarifa vjetore e rinovimit të licencës: 20,000 dollarë
 • Pagesa e aplikimit për lejen e personit kyç: 5,000 dollarë
 • Tarifa vjetore e lejes së personit kyç: 1000 dollarë

Të mirat dhe të këqijat e marrjes së një licence të lojërave të fatit Kahnawake

PRO:

 • I besueshëm dhe i sigurt: Është një juridiksion i respektuar dhe me reputacion, kështu që mund të jeni të sigurt se operatorët e tij të licencuar janë legjitimë, të besueshëm, të sigurt dhe të sigurt.
 • Relativisht i shpejtë: Ndërsa duhen gjashtë muaj për të marrë licencën e përhershme pesëvjeçare, është relativisht e shpejtë për të marrë miratimin fillestar paraprak. Procesi i aplikimit zgjat afërsisht dy deri në tre javë, dhe nëse gjithçka është në rregull, duhen rreth tetë javë për miratim.
 • E thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë: Procesi i aplikimit është i drejtpërdrejtë.
 • Me kosto efektive me zero taksë: Kahnawake është i shkëlqyeshëm për startup-et ose bizneset më të vogla të kazinosë sepse është me kosto efektive dhe me licencën CPA, operatorët mund të presin me padurim një taksë lojrash prej 0%.

KUNDËT:

 • Periudha e gjatë e pritjes: Periudha e provës gjashtëmujore pas aplikimit me sukses është e gjatë dhe pasohet nga më shumë raunde kontrollesh që mund të përfshijnë hetime të mëtejshme në sfond - kjo mund të jetë e dëmshme për biznesin nëse ndonjë nga pronarët ose bashkëpunëtorët është i lidhur me praktika të pakëndshme ne te shkuaren.
 • Jo gjerësisht i njohur: Pavarësisht se është një juridiksion me reputacion, licenca e lojërave Kahnawake nuk është aq prestigjioze në rajone të tjera, kështu që nëse operatorët duan të synojnë audiencën e jashtme, mund t'u duhet të shartohen më shumë për të fituar besimin dhe njohjen e lojtarëve.

Ligjet dhe kufizimet e brendshme

Mbajtësit e një licence CPA në rajonin Kahnawake përfitojnë nga një audiencë e gjerë. Është në thelb universal, duke përjashtuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vendet e përfshira në listën e zezë të FATF.

Ndërsa licenca Kahnawake mbulon të gjitha tregjet ligjore të lojërave të fatit (përveç atyre të përmendura më lart), mund të nevojitet një licencë e veçantë lokale ose leje speciale për të synuar lojtarët jashtë Territorit të Mohawk. Gjithashtu, pritet që operatorët të respektojnë rregulloret e tregut të tyre të zgjedhur, të cilat përfshijnë respektimin e legjislacionit të reklamave.

Mbani shënim: e sigurt ofruesit e mënyrës së pagesës mund të kufizojë ose bllokojë fondet nga juridiksione të tjera.

Historia e Licencës së Lojërave Kahnawake

Ligji i Lojërave Kahnawake u zbatua për herë të parë më 10 qershor 1996 dhe Komisioni i Lojërave Kahnawake, autoriteti rregullator i rajonit, ka mbikëqyrur pajtueshmërinë dhe licencimin e operatorëve të ardhshëm të kazinove në internet që nga viti 1999.

Komisioni miratoi Rregulloren e tij në lidhje me lojërat interaktive, e cila thotë se operatorët që duan të licencohen duhet të presin portalin e tyre iGaming në MIT, i cili është bartësi i vetëm i një IGL në juridiksionin e tyre.

Autoriteti është shumë krenar për reputacionin dhe shtrirjen e tij të gjerë. Ajo punëson disa agjenci për të ndihmuar në misionin e saj për të siguruar që të licencuarit të kryejnë aktivitete që janë të ligjshme, të ndershme dhe sipas rregulloreve.

Për më tepër, duke qenë se të gjithë operatorët e licencuar duhet të priten nga MIT, Komisioni në thelb ka fuqi të plotë për të ndaluar dhe mbyllur çdo platformë të lojërave të fatit që nuk bashkëpunon.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Të rejat e fundit

Udhëzues fillestar për licencat e lojërave të fatit në internet
2023-06-05

Udhëzues fillestar për licencat e lojërave të fatit në internet

Lundrimi në botën e lojërave të fatit në internet mund të jetë një detyrë e frikshme, veçanërisht për fillestarët. Me kaq shumë kazino të ndryshme dhe faqe bastesh për të zgjedhur, mund të jetë e vështirë të dish se ku të fillosh. Një nga gjërat më të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjidhni një faqe interneti të lojërave të fatit është nëse ai është i licencuar apo jo.

2024 Këshilla për të mbrojtur një llogari të lojërave të fatit në internet
2023-02-20

2024 Këshilla për të mbrojtur një llogari të lojërave të fatit në internet

Kazinotë në internet janë destinacione të njohura për lojtarët që kërkojnë lehtësinë e lojërave të fatit në distancë. Këto kazino kanë gjithashtu bonuse joshëse dhe një koktej unik lojërash. Por pavarësisht gjithë zhurmës, kazinotë në internet mund të jenë vatra e kriminelëve kibernetikë që kërkojnë të vjedhin të dhënat jetike të lojtarëve si numrat e identitetit, numrat e kartave, adresat e emailit dhe adresat fizike. Fatmirësisht, ka disa gjëra që lojtarët mund të bëjnë për të mbrojtur konfidencialitetin e të dhënave të tyre. Më poshtë janë disa prej tyre: