Hungary Gambling Supervision Department

Deri në vitin 2013, kur lojërat e fatit në internet rregulloheshin plotësisht me legjislacion në Hungari, një kompani kishte monopolin e aktivitetit popullor në vend. Që nga legjislacioni i ri, Departamenti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit në Hungari ka marrë kontrollin e dhënies së licencave të lojërave të fatit në vend në vend dhe është një organ i bashkëngjitur Byrosë Qendrore të Tatimeve dhe Financave. Pavarësisht hapjes së papritur të tregut hungarez të lojërave të fatit në internet për operatorët e kazinove online, tarifat e larta i kanë larguar bizneset nga licensimi në territor dhe shumica e lojtarëve hungarezë regjistrohen në kazinotë me bazë të huaj.

Hungary Gambling Supervision Department
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë në internet të licencuara nga Departamenti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit në Hungari

Siç u përmend më lart, tarifat e larta për marrjen e një licence kazinoje online në Hungari i kanë larguar bizneset nga marrja e licencës atje. Është gjithashtu e nevojshme që licencat të rinovohen çdo pesë vjet, duke shtuar kosto shtesë ndaj një çmimi tashmë të lartë. Për më tepër, lojtarët në Hungari shërbehen mirë nga kazinotë me bazë të huaj dhe nuk janë të kufizuar nga aksesi në to; duke pakësuar çdo nxitje për një kazino online për të marrë një licencë hungareze të lojërave të fatit. Rrjedhimisht, asnjë kazino online nuk është licencuar nga Departamenti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit në Hungari deri më tani.

Pavarësisht mungesës së ndonjë licence të lëshuar deri më sot, lojtarët hungarezë janë ende në gjendje të hyjnë në kazinotë online. Kazinotë e shumta ndërkombëtare në internet, të cilat ne i shqyrtojmë dhe i renditim këtu, ofrojnë shërbimet e tyre për lojtarët në Hungari. Shumë prej këtyre operatorëve në mbarë botën shkojnë deri në ofrimin e opsioneve të gjuhës hungareze, si dhe pranojnë monedhën vendase të Hungarisë (Forinta hungareze). Për të garantuar sigurinë kur luajnë lojëra të fatit në internet, hungarezët do të kontrollojnë për licenca nga qeveri të tjera që respektohen mirë (si p.sh. një licencë nga Alderney) dhe gjithashtu do të kërkojnë anëtarësim në organet e industrisë me kushtet dhe rregullat e tyre strikte.

Rreth Licencave nga Departamenti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit të Hungarisë

Që nga viti 2013 është e mundur që kazinotë në internet që mbarojnë jashtë Hungarisë (ose nga brenda Zonës Ekonomike Evropiane) të aplikojnë për një licencë nga organi rregullator i qeverisë hungareze. Për të marrë një licencë, kazinotë në internet duhet të demonstrojnë se përmbushin standardet më të larta të sigurisë kur bëhet fjalë për të dhënat personale të lojtarëve dhe integritetin e shërbimeve që ata ofrojnë. Drejtësia e lojërave që ata operojnë është gjithashtu një domosdoshmëri, duke siguruar që lojtarët hungarezë të mos trajtohen në mënyrë të padrejtë ose të mashtrohen. Çdo licencë e lëshuar nga vendi do të skadojë pas 5 vjetësh dhe do të kërkojë rinovim. Marrja e një licence hungareze tërheq një tarifë të konsiderueshme, e cila ka rezultuar në asnjë kazino online që nuk kërkon licencë.

Si mund të qëndrojnë të sigurt lojtarët hungarez

Meqenëse asnjë licencë nuk është lëshuar nga Departamenti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit në Hungari, për shkak të tarifave të larta, lojtarëve në vend u kërkohet të përdorin mjete alternative për të vendosur legjitimitetin e një kazinoje në internet. Shumë kazino ndërkombëtare u shërbejnë lojtarëve hungarezë, duke i lënë ata me shumë opsione për të zgjedhur. Një klient mund të përcaktojë se një kazino e huaj është e sigurt dhe e besueshme duke kontrolluar për licenca të lëshuara nga agjenci qeveritare me reputacion, si Alderney dhe Curacao. Për më tepër, oferta e opsioneve të gjuhës hungareze dhe pranimi i monedhës hungareze do t'i lehtësojë gjërat për lojtarët dhe do të heqë çdo konfuzion të shkaktuar nga normat e konvertimit ose pengesat gjuhësore. Kazino të shumta të huaja ofrojnë opsione në gjuhën hungareze dhe pranojnë Forintën hungareze, dhe kazino të tilla krahasohen dhe shqyrtohen nga ne.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi