Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë

Në Estoni, është Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë ajo që është përgjegjëse për rregullimin e kazinove në tokë dhe në internet. Ekziston legjislacioni që rregullon institucionet e lojërave të fatit dhe kazinotë duhet të jenë në përputhje me legjislacionin.

Ata duhet së pari të kenë një licencë veprimtarie dhe më pas ta ndjekin këtë me një aplikim të suksesshëm për leje operimi. Kumari në internet është i ligjshëm në Estoni dhe është që nga viti 2010. Në vitin 2011, u bë e mundur që kazinotë në vende të tjera të aplikonin për licencë dhe leje për të operuar në Estoni.

Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë online të licencuara nga EORG

EORG ka provuar të jetë një licencë popullore. Tani ka një numër kompanish që mund të operojnë ligjërisht në Estoni për të ofruar shërbime të kazinosë në internet. Ata që përpiqen të funksionojnë pa një të tillë do të kufizohen nga ofruesit e shërbimeve të internetit.

Kur u krijuan për herë të parë licencat, u lëshuan vetëm tetë. Qeveria dhe ofruesit e shërbimeve të internetit kanë më shumë se 800 faqe të ndryshme në listën e zezë për mosndjekjen e procesit ose respektimin e legjislacionit të lojërave të fatit.

Procesi i detajuar do të thotë se çdo kompani që ofron shërbime të kazinosë në internet është kontrolluar dhe i nënshtrohet kontrolleve të mëtejshme sipas nevojës dhe kur është e nevojshme. Lejet e funksionimit për kazinotë online mund të lëshohen për 20 vjet, në varësi të llojit të lojërave që ato ofrojnë. Kompania gjithashtu mund të aplikojë për një leje për më shumë se një faqe në të njëjtin formular.

Aplikimi për një licencë me EORG

Kazinotë online duhet të plotësojnë disa kritere për të marrë licencat. Ata duhet të jenë në gjendje të ofrojnë si lojëra elektronike, ashtu edhe lojëra tradicionale të tavolinës së kazinosë. Numri i tyre që duhet të kenë nuk është i specifikuar, megjithëse është për kazinotë me bazë tokësore.

Pas konfirmimit të licencës së aktivitetit, kompania kalon në fazën tjetër, që është aplikimi për lejen e operimit. Leja do të specifikojë se ku dhe si kompania mund të ofrojë shërbime të lojërave të fatit, dhe ata duhet të presin për këtë përpara se të fillojnë të tregtojnë.

Licencën e veprimtarisë dhe lejen e funksionimit

Licenca e veprimtarisë është konfirmim që shoqëria ka të drejtë të aplikojë për leje. Nuk ka datë përfundimi të licencës së aktivitetit, por kompanisë do t'i duhet një për çdo lloj loje bixhozi që dëshiron të ofrojë.

Kompanitë që kanë marrë një licencë aktiviteti në një vend tjetër të Bashkimit Evropian nuk kanë të drejtë automatike ta përdorin atë në Estoni. Çdo operator i kazinosë online në Estoni do të duhet të sigurohet që nëse ndonjë nga detajet e përfshira në licencën e aktivitetit ndryshon, atëherë duhet të informojë Bordin e Tatimeve dhe Doganave të Estonisë.

Leja do të thotë që një kompani mund të fillojë të operojë në ose nga adresa e treguar në leje. Për të arritur në këtë pikë duhet të përfundojë procesi i aplikimit dhe tarifa përkatëse t'i paguhet qeverisë. Tarifa duhet të paguhet përpara se të dorëzohet aplikimi për licencën e veprimtarisë. Mund të duhen deri në gjashtë muaj që të merret një vendim për licencën e veprimtarisë.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi