Danish Gambling Authority

E themeluar në vitin 2012, Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit ka lëshuar mbi 20 licenca për disa nga operatorët më të mëdhenj të lojërave të fatit në internet. Ndërsa Danimarka hapet për më shumë lojëra në internet, kjo mund të rezultojë vetëm në lëshimin e më shumë licencave të kazinosë. Kjo do të thotë rregulla më të mira të basteve dhe më shumë mundësi për të luajtur të sigurt në internet.

Autoriteti Danez i lojërave të fatit është një shtesë e fundit në kuadrin rregullator të Danimarkës për lojërat e fatit. Ai ka hapur kombin danez ndaj ofruesve ndërkombëtarë të lojërave të fatit në internet që kërkojnë licenca.

Lojtarët tani mund të shijojnë lojërat e fatit të ligjshëm në internet dhe në kazinotë tokësore në Danimarkë. Adhuruesit e lojërave të fatit mund të shijojnë një gamë të madhe aktivitetesh bastesh, të tilla si lojëra elektronike, lojëra tavoline, poker dhe baste sportive.

Danimarka vazhdon të zgjerojë gamën e saj të aktiviteteve të lojërave të fatit në internet me Autoritetin Danez të Lojërave të Fatit që mbikëqyr drejtësinë dhe rregulloret.

Danish Gambling Authority
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Rreth Autoritetit Danez të Lojërave të Fatit

Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit (DGA) lëshon licenca për kazinotë në internet. Autoriteti danez është një rregullator i pavarur i krijuar nga Ministria e Tatimeve. Ata synojnë të sigurojnë që tregu i lojërave të fatit në Danimarkë të rregullohet për të parandaluar aktivitetin e paligjshëm të lojërave të fatit. Kjo do të thotë se të gjitha Aktiviteti i lojërave të fatit në Danimarkë administrohet nga Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit. E cila përfshin kazinotë në internet, llotaritë, kazinotë me bazë tokësore dhe makinat e fatit.

Pas miratimit të licencave, DGA monitoron operatorët e kazinove në internet për të siguruar përputhjen me legjislacionin dhe për të marrë hapa për të siguruar kumar të përgjegjshëm për lojtarët. Autoriteti Danez i lojërave të fatit gjithashtu ofron këshilla për organizatat dhe anëtarët e publikut në lidhje me lojërat e fatit dhe industrinë. Ajo ka një faqe interneti gjithëpërfshirëse që udhëzon çdo aspekt të procesit të aplikimit.

Historia e Autoritetit Danez të Lojërave të Fatit

Ministria Daneze e Tatimeve formoi Autoritetin Danez të Lojërave të Fatit në vitin 2000. Për dhjetë vitet e para, roli kryesor i autoritetit ishte të mbikëqyrte përdorimin e makinerive të lojërave të fatit si automatet. Këto ishin në vende të ndryshme anembanë vendit, si arkadat, restorantet, baret dhe kioskat. Me kalimin e kohës, autoriteti Danimarkë i lojërave të fatit dhe qeveria daneze kanë zhvilluar legjislacione të ndryshme që mbulojnë të gjitha llojet e lojërave të fatit, nga online deri te kazinotë me bazë tokësore.

Autoriteti Danez i lojërave të fatit mori gjithashtu përgjegjësinë për mbikëqyrjen e kazinove në tokë. Në atë kohë, kishte shtatë të tilla në vend. Një aspekt tjetër i lojërave të fatit që hyri menjëherë në kompetencën e autoritetit ishte Danske Spil, i cili deri në këtë pikë kishte përgjegjësinë e vetme për drejtimin e lotarisë dhe shërbimeve të tjera të basteve. Monopoli i saj mbi llotaritë ka vazhduar, por mund të ndryshojë në të ardhmen.

I pavarur nga qeveria

Autoriteti Danez i lojërave të fatit ishte në gjendje të fillonte lëshimin e licencave për ofruesit e bingos dhe operatorët e lotarisë bamirëse. Kjo ndihmoi në zgjerimin e tregut për ofruesit më të rinj. Në vitin 2012, ligji aktual i lojërave të fatit hyri në fuqi në Danimarkë dhe Autoriteti ishte në gjendje të fillonte lëshimin e licencave për operatorët. Nuk ka qenë gjithmonë kështu pasi shteti ka pasur një dorë të madhe në aktivitetet e lojërave të fatit prej shumë vitesh në vend. Licencat lokale nuk ishin të lehta për t'u marrë për operatorët ndërkombëtarë. Kjo pengoi për shumë vite rritjen e tregut në vend pasi kishte shumë pak konkurrencë.

Në vitin 2013, Autoriteti u bë i pavarur nga qeveria dhe u emërua drejtor. Ndryshimi ndodhi më 1 janar 2013. Që atëherë, autoriteti është forcuar vazhdimisht dhe mbikëqyr industrinë me fuqitë e tij rregullatore.

Nuk ka qenë gjithmonë kështu pasi shteti ka pasur një dorë të madhe në aktivitetet e lojërave të fatit prej shumë vitesh në vend. Licencat lokale nuk ishin të lehta për t'u marrë për operatorët ndërkombëtarë. Kjo pengoi për shumë vite rritjen e tregut në vend pasi kishte shumë pak konkurrencë.

Kazinotë online të licencuara nga Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit

Çdo kazino online me një licencë të miratuar nga Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit do të jetë në gjendje të ofrojë një gamë specifike lojërash. Ai përfshin lojëra standarde të kazinosë si poker dhe blackjack. Megjithatë, ka ende një kufizim për bastet sportive dhe lotarinë, pasi Danske Spil ka ende një monopol mbi to. Licencat mund të lëshohen për kazinotë në internet me kusht që ato ofrojnë lojëra që kërkojnë aftësi dhe lojëra strategjike, si p.sh. tavëll.

Është ende rasti që arkadat e lojërave dhe kazinotë janë opsioni më i popullarizuar për lojërat e fatit. Ligji i lojërave të fatit e bën një kërkesë ligjore që një organizatë të aplikojë për një licencë përpara se të mund të operojë shërbimet e tyre të lojërave të fatit. Deri më sot, Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit ka lëshuar më shumë se 25 licenca. Këto u janë lëshuar si organizatave daneze ashtu edhe operatorëve nga vende të tjera.

Kazino me licencë daneze

Autoriteti Danez i lojërave të fatit ka miratuar tashmë disa kazino online. Këto përfshijnë sa vijon:

  • 888 Danimarkë – i njohur për shumicën e lojtarëve si 888Casino.
  • Zoti Green – është i njohur për gamën e tij të lojërave slot.
  • Unibet – një nga kazinotë online më të themeluara.

Këto janë kompanitë e kazinove që kanë kaluar një proces të gjatë të aplikimit për licencë, kanë kaluar të gjitha kontrollet përkatëse dhe kanë paguar tarifat në Danimarkë. Disa nga kazinotë më të famshme online kanë qenë të suksesshme në aplikimin për licencë dhe kanë filluar të vendosen në industrinë e lojërave të fatit në Danimarkë. Si pjesë e BE-së, Danimarka duhet të pajtohet me legjislacionin mbarë-Evropian dhe ka zhvilluar legjislacionin e saj për t'i lejuar asaj të përmbushë detyrimet e saj.

Aplikimi për licencë

Hapi i parë është të hidhni një sy në detajet në faqen e internetit të Autoritetit Danez të Lojërave të Fatit. Disa hapa duhet të ndiqen nga kushdo që dëshiron të drejtojë një kazino online në Danimarkë. Nuk është e mundur që thjesht të plotësoni një formular dhe të merrni një licencë. Operatorët duhet të plotësojnë disa kritere, duke përfshirë ofrimin e shërbimeve online në gjuhën daneze, pagesën e tarifave përkatëse, përgatitjen për inspektime dhe auditime dhe sigurimin që ata të jenë në përputhje me legjislacionin aktual të lojërave të fatit në çdo kohë.

Një shembull i njërit prej kritereve është që operatori duhet t'i japë Autoritetit Danez të Lojërave të Fatit akses në depon e të dhënave që duhet të përdoret për të mbajtur të sigurt informacionin personal të lojtarit.

Të mirat dhe të këqijat e aplikimit në Autoritetin Danez të Lojërave të Fatit

Ka shumë përparësi për të aplikuar për një licencë nga Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit:

  • Autoriteti mbikëqyr rregullimin e industrisë dhe është i prirur të qëndrojë i përditësuar me përparimet teknologjike në industri.
  • Autoriteti ofron këshilla si për operatorin ashtu edhe për përdoruesit, duke ofruar mbështetje për të ndihmuar secilën palë që të përdorë shërbimet në mënyrë të sigurt.
  • Autoriteti fokusohet në promovimin e shërbimeve për popullin danez në gjuhën daneze.
  • Janë marrë masa për të parandaluar promovimin e shërbimeve të paligjshme të lojërave të fatit në vend.

Ka gjithashtu disa disavantazhe për të aplikuar për licencat përkatëse të lojërave të fatit nga Autoriteti Danez i lojërave të fatit:

  • Kostoja e aplikimit për licencë është e konsiderueshme. Kompanitë që duan të investojnë në sektorin danez të lojërave të fatit duhet të përgatiten të paguajnë para shtesë qeverisë daneze. Ky proces do të thotë se është e vështirë për këdo që të krijojë një kazino në internet.
  • Licencat nuk lëshohen për një kohë të pacaktuar dhe duhet të rinovohen çdo pesë vjet, me kosto të mëtejshme.
  • Megjithë legjislacionin në mbarë Evropën që udhëzon autoritetet daneze, kompanitë që janë të suksesshme në aplikimin për licencë në Danimarkë nuk do të mund ta përdorin këtë për të ngritur kazino në vende të tjera. Ata do të duhet të bëjnë aplikime në çdo vend ku duan të operojnë.

Ligjet dhe kufizimet e brendshme të vendosura nga Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit

Për fusha të ndryshme të lojërave të fatit në Danimarkë zbatohen pjesë të ndryshme legjislacioni. Autoriteti Danez i lojërave të fatit mund të sigurojë kopje të versioneve më të përditësuara të legjislacionit për kompanitë dhe individët që i kërkojnë ato.

Legjislacioni kryesor është Akti Danez i Kumarit, i cili njihet edhe si Akti i Konsolidimit nr. 1303. Kjo mbulon të gjitha aktivitetet e lojërave të fatit.

Për kazinotë online, pjesa tjetër e legjislacionit që është e rëndësishme është Urdhri Ekzekutiv nr 1274. Për kazinotë që ofrojnë gjithashtu baste sportive, do të kërkohet gjithashtu Urdhri Ekzekutiv nr. 1276.

Legjislacioni për jo lojërat e fatit

Kompanitë gjithashtu preken nga legjislacioni tjetër kur drejtojnë një kazino në internet. Një prej tyre është Akti Kundër Pastrimit të Parave, i cili njihet edhe si Ligji i Konsolidimit nr. 316. Në lidhje me këtë, Urdhri Ekzekutiv nr. 727 detajon lojërat që përjashtohen nga Ligji Kundër Pastrimit të Parave.

Autoriteti Danez i Lojërave të Fatit u krijua me Urdhrin Ekzekutiv nr. 1121. Ai prodhon udhëzimet e veta për legjislacionin. Kompanitë duhet të kontrollojnë kategoritë individuale të lojërave të fatit për të marrë udhëzimet që janë të rëndësishme për to.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi