Czech Republic Gaming Board

Bordi i Lojërave në Republikën Çeke rregullon të gjitha llojet e lojërave të fatit, duke përfshirë kazinotë online dhe ato në tokë. Kumari në internet është i ligjshëm dhe rregullohet nga ligjet e rajonit për lojërat e fatit.

Në vitin 1990, një ligj për llotaritë vendosi kuadrin për lojërat e fatit çek. Në vitin 2012, një Akt Lotarie rishikoi rregulloret për llotaritë, kazinotë në internet dhe forma të tjera të lojërave të fatit.

Si kazinotë online të palicencuara ashtu edhe ato të licencuara konkurruan në tregun në rritje të lojërave të fatit. Në vitin 2017, u prezantua një ligj i ri, i cili u hartua për të kufizuar operatorët e palicencuar dhe për të adresuar disa nga rregulloret e vjetruara në statutet e mëparshme.

Licencimi është ende në fazat fillestare. Në vitin 2017, PokerStars ishte i pari që mori një licencë operimi në vend. Që nga ajo kohë, një numër i kazinove online kanë ofruar shërbime të licencuara të lojërave dixhitale për qytetarët çekë.

Czech Republic Gaming Board
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë në internet të licencuara nga Bordi i Lojërave të Republikës Çeke

Qytetarët çekë mund të bastojnë në kazinotë e licencuara në internet në rajon. Për operatorët, Republika Çeke nuk është vendi më popullor për të aplikuar për licencim.

Për ato kompani që aplikojnë, vendi i Evropës Qendrore ofron një histori të gjatë dhe të gjallë. Megjithëse zona është një vend i bukur, Republika Çeke është e shtrenjtë dhe bizneset paguajnë një taksë korporative prej 19 për qind.

Taksa e lojërave të fatit është 40 për qind. Shpenzimet e tjera përfshijnë kostot e punësimit dhe hapësirës për zyra.

Shkalla e lartë e taksimit për kazinotë në internet është e vështirë për kazinotë lokale. Operatorët e huaj paguajnë një normë më të ulët tatimore, edhe pse Republika Çeke kërkon që çdo kazino në internet të ketë një vendndodhje zyre në vend për t'u kualifikuar për licencë. Megjithatë, librat sportiv në internet lejohen për operatorët e huaj.

Kërkesat e reja për licencim bënë që disa kazino online të largoheshin nga vendi për shkak të rregulloreve të reja dhe normave të larta të taksave. Megjithatë, kazinotë dixhitale ndërkombëtare pranojnë lojtarë çekë, dhe faqet kryesore të lojërave të fatit vazhdojnë të aplikojnë për një licencë për lojërat e fatit në Republikën Çeke.

Çdo kazino online që plotëson kërkesat strikte të Republikës Çeke për operatorët mund të aplikojë për licencë.

Rreth Licencës së Bordit të Lojërave Çeke

Kazinotë online mund të aplikojnë për licencë duke plotësuar kriteret e mëposhtme.

Praktikat e drejta

Dëshmia e një historie të praktikave etike të biznesit është thelbësore për marrjen e një licence në Republikën Çeke. Praktikat e drejta të biznesit mund të përfshijnë transparencë në transaksionet e biznesit, zbulim të plotë të termave dhe kushteve dhe qartësi në procedurat operacionale.

Kazinotë online të licencuara duhet gjithashtu të zhvillojnë marrëdhënie me klientët në një mënyrë etike dhe të drejtë, e cila ndjek frymën dhe shkronjën e rregulloreve ekzistuese. Çdo punonjës duhet të veprojë në përputhje me parimet etike. Transaksionet e lojërave të fatit duhet të ndjekin standarde të larta etike.

Stabiliteti

Stabiliteti financiar është një tjetër kërkesë. Kazinotë online të licencuara duhet të mbajnë depozita prej 185,000 € deri në 1,850,000 €, në varësi të lojërave që ofron kazinoja. Me plotësimin e kërkesave strikte, një kazino online licencohet deri në gjashtë vjet.

Sipas një raporti të ARHA-s mbi lojërat e fatit në Republikën Çeke, ligji i vendit për lojërat e fatit është funksional dhe ofron mbrojtje të lojtarëve. Qëllimi i studimit të tregut të lojërave të fatit ishte vlerësimi i tij dhe rekomandimi i ndryshimeve. Si rezultat, rregullatorët e vendit nuk ka gjasa të hartojnë ligje më të rrepta në të ardhmen e afërt.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi