CAIXA Brazil

Legjislacionit ekzistues të lojërave të fatit në Brazil i mungon një statut i përgjithshëm ose një kuadër rregullator për autorizimin e lojërave përkatëse. Praktikat ligjore të lojërave të fatit nënkuptojnë se institucionet e lojërave të fatit duhet të plotësojnë standarde të ndryshme licencimi në varësi të llojit të lojërave të fatit të ofruara. Vetëm shtetet mund të zotërojnë llotari federale.

Caixa, një bankë braziliane, iu dha administrimi i lotarisë federale si rezultat i një dekreti të lëshuar në vitin 1961. Urdhri hoqi të gjitha licencat private të lotarisë. Lejet janë koncesione të qeverisë federale dhe institucioni jep licencat për ndërtesat.

Përafërsisht 13,000 vende lotarie në funksion janë të licencuara nga Caixa. Agjencia ofron gjithashtu dhjetë lloje të ndryshme lotarish. Zyrtarët qeveritarë po mendojnë vazhdimisht privatizimin e LOTEX-it për të thyer monopolin e sistemit.

CAIXA Brazil
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë në internet të licencuara nga Caixa Brazil

Kazinotë online janë të paligjshme në vend, sipas një ligji për kundërvajtje. Megjithatë, ekziston një boshllëk ligjor që lejon brazilianët të bastojnë në faqet e huaja të internetit. Punonjësit nuk po shkelin asnjë rregull për sa kohë që faqet e internetit janë të ligjshme në vendndodhjet e tyre përkatëse.

Meqenëse lojërat e lotarisë janë të monopolizuara nga Caixa, nuk ka asnjë mekanizëm licencimi. Lotaritë shtetërore aktualisht po zbulojnë modelin e tyre rregullator dhe ndërveprimin me sektorin privat.

Caixa shpesh zhvillon tenderë për të emëruar operatorë të stendave të lotarisë. Këta kanë për detyrë të shesin bileta llotarie si dhe të ofrojnë shërbime të caktuara bankare. Caixa ka vendosur një sërë kufizimesh për operatorët e kazinove në internet. Këto kanë qenë përmes qarkoreve që janë miratuar nga Mbikëqyrësi i Lotarisë dhe Lojërave të bankës.

Ekzistojnë standarde të përcaktuara të përgjegjësisë sociale për aktivitetet e lojërave. Caixa ka krijuar një program të përgjegjshëm të lojërave të fatit për të përshtatur procedurat e saj të lotarisë me praktikat më të pranueshme të lojërave në mbarë botën.

Kodi i Konsumatorit thotë se operatorët e lojërave të fatit duhet të ndjekin parimet e mirëbesimit, kushteve të drejta dhe praktikave të mira. Ato duhet të jenë në përputhje me konceptet e tjera që sigurojnë drejtësi në marrëdhëniet me konsumatorët. Këto përfshijnë mosshfrytëzimin e dobësive dhe dobësive të konsumatorëve.

Çdo aktivitet bast konsiderohet si kontrata sipas Kodit Civil të Brazilit. Vetëm lojtarët mbi 18 vjeç lejohen të bastojnë.

Rreth licencave të Caixa Brazil

Qeveria e Brazilit ka marrë masa për të reformuar kuadrin e lojërave të fatit në vend. Qëllimi është të ndihmojë rimëkëmbjen ekonomike të vendit. Pavarësisht kësaj, skena aktuale e lojërave të fatit në vend është kryesisht e parregulluar. Brazili po i afrohet legalizimit të operacioneve të kazinosë online.

Zyrtarët kanë publikuar dokumente të reja që shqyrtojnë se si qeveria mund të rregullojë bastet sportive, në të cilat përfshihen kazinotë online.

Sipas komenteve të fundit publike, ata ende janë duke vendosur nëse lojërat e fatit në internet do t'i nënshtrohen një modeli koncesioni.

Ata po konsiderojnë gjithashtu një numër të kufizuar licencash për t'u ofruar në një tender publik ose një strukturë miratimi me një numër të pakufizuar të licencuarish. Kërkesat e aplikimit dhe modeli i çmimit ende nuk janë rregulluar.

Lotaritë shtetërore të kryera nga shtetet anëtare dhe Distrikti Federal nuk drejtohen në nivel nënkombëtar. Nuk ka kufizime për numrin e licencave që mund të lëshohen në të ardhmen. Mund të mos ketë licenca llotarie të disponueshme në Brazil. Megjithatë, disa llotari shtetërore po kërkojnë ofrues shërbimesh nga sektori publik.

Me një popullsi kaq të madhe, brazilianët padyshim që do të interesohen për lojërat. Fatkeqësisht, vetëm disa lloje të lojërave të fatit janë aktualisht të autorizuara në vend. Disa ligjvënës po mbrojnë reformën, por të tjerë refuzojnë ta bëjnë këtë.

Por pavarësisht se disa forma të lojërave të fatit lejohen në Brazil, shumë lojtarë luajnë kumar në kazino të ndryshme në internet që kanë licenca të huaja.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi