Cagayan Economic Zone Authority

Autoriteti i Zonës Ekonomike Cagayan është një korporatë në pronësi të qeverisë e krijuar për zhvillimin e provincës Cagayan në Filipine. Është krijuar që në vitin 1997 dhe vazhdon të zhvillojë të gjitha llojet e projekteve për të promovuar ekonominë në zonë.

Disa nga aktivitetet ekonomike përfshijnë turizmin, lojërat industriale dhe ato interaktive. Zona ekonomike ka një detyrim doganor të ngjashëm me qendrat e tjera të rëndësishme ekonomike si Hong Kongu, Singapori dhe Lubuan, Malajzi. Shumë investitorë tërhiqen nga vendndodhja strategjike e kësaj zone dhe mundësitë e biznesit.

CEZA është Zonë Ekonomike dhe përfshin gjithashtu një Autoriteti i Lojërave. Zona rregullon licencat e lojërave që ajo jep për kazinotë në internet dhe aktivitetet e lojërave të bazuara në tokë. Nuk ka nevojë që kazino të tilla të sigurojnë licencë nga PAGCOR.

CEZA mbështetet nga një rrjet telekomunikues modern dhe infrastruktura të tjera të rëndësishme për lojëra interaktive. Bastet sportive, kazinotë dhe lojërat me numra të rastësishëm (RNG) janë të gjitha të licencuara nga CEZA.

Zona synon gjithashtu të rregullojë kazinove online dhe të zbatojë licencat. Ai mbështet kumarin e përgjegjshëm dhe sjelljen etike të operatorëve. Kjo e bën më të drejtë për lojtarët që përdorin lojëra elektronike në internet dhe lojëra të tjera kazino.

CEZA është një lëshues i rëndësishëm licencash në rajonin e Azisë dhe do të vazhdojë t'u ofrojë lojtarëve dhe investitorëve shumë stimuj.

Cagayan Economic Zone Authority