Belgian Gaming Commission

Komisioni Belg i Lojërave (BGA) ofron mbikëqyrje për kazinotë në internet dhe lëshon licenca për operatorët dixhitalë brenda kufijve të tij. Lojtarët dhe kompanitë janë përgjegjëse për respektimin e rregulloreve të lojërave të fatit në internet.

Individët gjithashtu i nënshtrohen gjobave të rënda për shkeljen e ligjeve që rregullojnë lojërat në internet. Bixhozi në një kazino dixhitale të palicencuar sjell pasoja të rrepta dhe të shpejta.

Komisioni rregullon operacionet dhe lojtarët individualë për të mbrojtur komunitetin e lojërave nga kazinotë me reputacion dhe të palicencuar.

Ndërkohë që qeveria nuk synon të vështirësojë kumarin për operacionet e lojërave të fatit me qëllime të mira, ajo monitoron me kujdes kazinotë në internet për të siguruar që secila platformë të jetë e licencuar dhe të ndjekë rregulloret.

Belgian Gaming Commission
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë në internet të licencuara nga BGA

Komisioni Belg i Lojërave është një nga organet rregullatore më të rrepta në Evropë. Duke kërkuar licencim specifik për lojërat e fatit në internet, Komisioni punon për të garantuar sigurinë ndërsa qytetarët hyjnë në ueb për të vënë para. Në vitin 2011, Akti Belg i Kumarit detajoi tre licenca të ndryshme të lojërave të fatit të disponueshme për operatorët e kazinove.

Për kazinotë online, licenca A+ rregullonte mënyrën se si një operator menaxhonte biznesin në tokë ose në internet. Licenca AB rregullon arkadat e lojërave të fatit. Licenca F1 është posaçërisht për operacionet e lojërave të fatit, të cilat përfshijnë baste dhe baste. Procesi për të marrë një licencë të kazinosë në internet është i ngadaltë dhe aplikantët duhet t'u përmbahen kërkesave të rrepta për miratim.

Zbatimi i Komisionit Belg të Lojërave

Tregu ndërkombëtar i palicensuar i kazinove në internet për popullatën belge. Në fakt, këto platforma të paligjshme të kazinove në internet përpiqen të arrijnë lojtarët e fatit në të gjithë Evropën pa marrë licencimin e duhur.

Mungesa e rregullores është një nga arsyet që kazinotë ilegale në internet janë përgjithësisht të suksesshme në depërtimin në tregjet dixhitale të lojërave të fatit në Evropë pa licencë. Megjithatë, rregullatorët belgë nuk po kursejnë asnjë shpenzim për futjen në listën e zezë të kazinove të palicencuara.

Çdo operator që ofron shërbime në rajon pa licencë rrezikon të goditet me një gjobë të rëndë deri në 100,000 €. Operatorët duhet të kenë një kazino të licencuar me bazë tokësore për t'u kualifikuar për një licencë të kazinosë në internet.

Rreth licencës BGA

Operatorëve të kazinove online u kërkohet të kenë një licencë për të ofruar shërbime për qytetarët belgë. Për më shumë se 10 vjet që nga miratimi i Aktit belg të Lojërave, nëntë operatorë kanë marrë licencë për të operuar në rajon.

Vetëm ato kazino me bazë tokësore mund të operojnë edhe në internet. Ndërsa disa operacione të kazinove me bazë tokësore janë partnerë me bizneset ekzistuese në internet. Rregulloret kërkojnë që serveri që pret kazinotë në internet duhet të ketë një vendndodhje me bazë në Belgjikë.

Këto rregullore kufizojnë kazinotë ndërkombëtare pa prani belge që të funksionojnë legalisht.
Kumarxhinjtë janë gjithashtu përgjegjës për të siguruar që kazinoja në internet është e licencuar. Lojtarët që frekuentojnë kazinotë online të palicencuara rrezikojnë të gjobiten me 25,000 €.

Rregulloret belge të lojërave të fatit në internet janë strikte si për operatorët ashtu edhe për lojtarët për të siguruar integritetin e sistemeve. Mungesa e njohurive për peizazhin e lojërave të fatit nuk është një justifikim për të anashkaluar gjobat që lidhen me lojërat e paligjshme të fatit.

Operatorët e kazinove në internet duhet të ofrojnë dëshmi të stabilitetit financiar duke garantuar t'i paguajnë Komisionit një tarifë të barabartë me 250,000 €.

Të gjitha kazinotë e licencuara që operojnë në ueb duhet gjithashtu të paguajnë një 11 për qind taksë të të ardhurave bruto të fondeve të lojërave të fatit të marra nga klientët. Kërkesa të tjera për licencimin për kazinotë në internet përfshijnë funksionimin me integritet, tarifat transparente dhe parandalimin e varësisë nga kumari.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi