Licenca dhe rregullimi i lojërave të fatit në internet në Itali

Institucionet e kazinove online me bazë në Itali duhet të ndjekin Amministrazione Autonoma dei Monopoli di Stato (AAMS) rregulloret. Ky organ rregullator mbikëqyr të gjitha lojërat e fatit në vend, duke përfshirë lëshimin e licencave dhe monitorimin e operatorëve online. Operatorët që nuk ndjekin ligjet e vendit për lojërat e fatit rrezikojnë të humbasin të drejtën e kompanisë për të ofruar shërbime të kazinosë dhe basteve online.

Duke zbatuar rreptësisht ligjet italiane të lojërave të fatit, AAMS mbron konsumatorët dhe ndihmon në parandalimin e pastrimit të parave dhe aktiviteteve të tjera të paligjshme. Një pjesë e përgjegjësive të agjencisë përfshin shqyrtimin e aplikantëve për licencë dhe vlerësimin e përshtatshmërisë së çdo kompanie për të ofruar shërbime.

Le të eksplorojmë kazinotë online me licencimin AAMS më poshtë, se si AAMS operon brenda Italisë dhe ndikimin e saj në tregun e basteve në internet.

Licenca dhe rregullimi i lojërave të fatit në internet në Itali
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazinotë në internet të licencuara nga AAMS

Gjatë pandemisë së fundit, interesi për faqet e basteve në internet u rrit në Itali dhe në mbarë globin. Duke ofruar një infrastrukturë dixhitale të fuqishme, Italia ka parë një rritje të basteve online nga qytetarët dhe banorët e rajonit. Si përgjigje, AAMS filloi të lëshojë licenca shtesë në internet për të vazhduar me kërkesën në rritje. Agjencia miraton licencën për disa qendra të lojërave të fatit në Itali, duke përfshirë këtu:

 • Unibet
 • Leo Vegas
 • Casino.com

AAMS ofroi mbikëqyrje për kazinotë gjatë kalimit në dixhital të legalizuar baste sportive dhe shërbime të tjera të aftë të lojërave të fatit. Kuadri i fuqishëm rregullator i agjencisë është krijuar për të mbajtur një mjedis të sigurt të lojërave të fatit në internet që promovon lojëra të përgjegjshme. Duke ndjekur praktikat më të mira globale, të licencuarit përshkruajnë procedurat e vetë-monitorimit dhe u ofrojnë informacion lojtarëve të fatit rreth agjencive që ndihmojnë ata që janë të varur.

Kumar online ka shërbyer për të kompensuar rënien në tregun e lojërave me bazë tokësore në vitet e fundit. Megjithatë, AAMS vazhdon të rregullojë dhe monitorojë bastet për të mbrojtur konsumatorët nga praktikat e paligjshme të faqeve online me reputacion ose të palicencuar. Duke qenë se disa operacione dhe qeveria humbën miliona nga rënia e të ardhurave nga lojërat e fatit gjatë pandemisë, bastet online ofrojnë një mënyrë për të ndërtuar tregun dhe për të kompensuar ato humbje.

Kërkesat

Kompanitë që kërkojnë një licencë në internet për të ofruar mundësi bastesh mund të hyjnë në aplikacion nga Faqja e internetit e AAMS. Pas shkarkimit dhe plotësimit të formularit, një aplikant siguron gjithashtu dokumente shtesë për t'u dhënë agjencive të dhëna të hollësishme për një rishikim të informuar të operacioneve të faqes së kazinosë. Dokumentet mbështetëse përfshijnë sa vijon:

 • Identifikimi i pranueshëm
 • Leje biznesi
 • Plan biznesi

Pas plotësimit të aplikimit dhe dorëzimit të dokumenteve të aplikueshme, aplikanti dorëzon një tarifë të përcaktuar nga agjencia. Rishikimet e operatorëve të rinj janë të gjera dhe mund të përfshijnë kontrolle të historisë dhe një vlerësim të thellë të principalit të çdo kompanie.

Nëse miratohet, operatori mund të ofrojë produkte ose shërbime online bazuar në planet e miratuara të paraqitura gjatë procesit të rishikimit. AAMS inspekton rregullisht institucionet për t'u siguruar që ato funksionojnë në përputhje me rregulloret. Operatorët që mbajnë operacione të shëndosha fiskale dhe juridikisht vazhdojnë të ofrojnë operacione afatgjata për ata që luajnë lojëra të fatit online nga Italia.

Kazinotë e miratuara nga AAMS

Nëse një kazino ka fatin të marrë miratimin për një nga licencat e kazinosë online të Italisë, ajo mund të ofrojë shërbime edhe në vende të tjera ku është e ligjshme. Faqet e kazinove në internet nuk mund të ofrojnë shërbime në vendet ku kumari është i paligjshëm ose i ndaluar nga operatorë të jashtëm. Megjithatë, shumë vende anembanë globit mirëpresin licencën AAMS, e cila hap derën për operatorët nga Italia për të zgjeruar operacionet dhe të ardhurat. Ato kompani që nuk respektojnë kufijtë rajonalë dhe ligjet lokale në vende të tjera rrezikojnë heqjen e licencës, tarifat dhe gjoba të tjera.

Rishikimi i thelluar i AAMS i aplikantëve në përgjithësi rezulton në ruajtjen e standardeve operacionale dhe të integritetit nga të licencuarit. Kërkesat shtesë për licencë përfshijnë:

 • Siguri e shtuar për llogaritë e konsumatorëve
 • Politika të përgjegjshme të lojërave të fatit
 • Respektimi i kufizimeve të reklamimit për lojërat e fatit
 • Lojtarët duhet të mbajnë një diferencë 90% të fitores ose ROI
 • Asnjë mashtrim

Pro dhe kundra

Me aftësinë për të arritur audiencën e lojërave të fatit në të gjithë globin, miratimi i licencës AAMS është i dobishëm për operatorët e kazinove online të rajonit. Është e favorshme për operatorët që kërkojnë të kompensojnë humbjet nga vendet e lojërave të fatit në tokë. Pas miratimit, shumica e operatorëve u shërbejnë audiencave në vende të tjera. Duke ndërtuar një reputacion të shkëlqyer në internet, kazinotë në internet përfitojnë si rezultatin përfundimtar të kompanisë ashtu edhe buxhetin e përgjithshëm të Italisë duke paguar taksa në rritje.

Sidoqoftë, licenca AAMS ka të meta. Procesi i miratimit kushton 350,000 euro, 20% TVSH, 27,5% taksë korporative dhe 0,6% taksë e shtuar. Një kompani duhet t'u përmbahet rregulloreve të panumërta pas miratimit, gjë që është gjithashtu e shtrenjtë. Vazhdimi i operimeve në rajon kërkon pagesa të rregullta ndaj qeverisë italiane, duke e detyruar operatorin të dorëzojë të paktën 1.5 milionë euro brenda dy viteve nga miratimi i licencimit. Çdo kompani që hap kazino online në rajon duhet të rishikojë kostot dhe të peshojë të mirat dhe të këqijat përpara se të aplikojë për licencë.

Ligjet dhe kufizimet e brendshme të vendosura nga AAMS

Ligjet e Italisë për lojërat e fatit sigurojnë integritetin e operatorit, mbrojnë konsumatorët, kufizojnë lojërat e fatit nga të miturit dhe promovojnë praktikat më të mira në rajon. Kazinotë e licencuara pezullojnë shkelësit pas procesit të duhur hetimor. Sipas ligjeve të Italisë, këto janë disa arsye që një faqe kazino në internet mund të humbasë licencën.

 • I dënuar për shkelje të ligjeve në Itali
 • Refuzimi i respektimit të rregulloreve të lojërave të fatit
 • Ofrimi i informacionit të rremë në aplikacionin për licencim
 • Shkelja e besimit të publikut

Në Itali, AAMS ndjek rreptësisht rregulloret në lidhje me sjelljen e operatorit. Promovimi i operacioneve të ndershme është thelbësor për të siguruar një mjedis të sigurt të kazinosë në internet. Si rezultat, të licencuarit që shkelin kodet e vendosura të sjelljes mund të përballen me gjoba.

Rregulloret

Përtej zbatimit të ligjeve operacionale, financiare dhe të konsumatorëve, operatorët duhet të marrin pëlqimin nga rregullatorët përpara se të zbatojnë ndryshime thelbësore operacionale. Miratimi i licencës bazohet në dokumentet e dorëzuara gjatë procesit të aplikimit. Ndryshimi i këtyre planeve kërkon një rishikim për të siguruar që rishikimet e operacioneve të të licencuarit të mos shkelin rregulloret.

Tregu në rritje i Italisë i lojërave të fatit në internet po evoluon. Ndërsa më shumë kazino ofrojnë shërbime për qytetarët përmes internetit, rregullatorët përballen me punën sfiduese të mbajtjes së operacioneve të sigurta për konsumatorët. Duke zbatuar masa të forta mbikëqyrëse, AAMS vazhdon të zbatojë standardet rregullatore për të mbrojtur qytetarët italianë që bastojnë online.

Historia e Licencës AAMS

Kumari ka qenë një pjesë integrale e jetës italiane që nga epoka romake. Pas vendosjes së rregulloreve të lojërave të fatit kohët e fundit, Italia frenoi aktivitetin e paligjshëm duke detyruar mbylljen e operatorëve me reputacion. Ligjet e reja ofruan një kuadër të fortë për drejtimin e faqeve të licencuara të basteve online mbi praktikat më të mira për ofrimin e shërbimeve për qytetarët italianë.

AAMS zbaton kontrolle të forta për të mbajtur në minimum aktivitetin e paligjshëm. Megjithatë, platformat e paligjshme ekzistojnë dhe marrin një pjesë të tregut të përgjithshëm të lojërave të fatit. Qeveria mbështet agjencinë për të siguruar që kumari problematik të mos prishë ekuilibrin socio-ekonomik të vendit. Përveç kësaj, lojërat e fatit plotësojnë të ardhurat e vendit dhe mbështet projekte publike kritike. Për këtë arsye, ligjvënësit miratuan masa të forta për të siguruar që AAMS të mbikëqyrë rritjen e gjerë të basteve online në rajon.

Operacionet me bazë tokësore kanë qenë historikisht fokusi i rregullatorëve të Italisë. Kohët e fundit, qeveria vendosi një kontroll të ngushtë ndaj operatorëve online për të siguruar monitorimin e faqeve të internetit në pronësi private që operojnë në Itali. Si autoriteti kryesor i vendit për rregullimin e lojërave të fatit, AAMS kryen vlerësime të rregullta të operatorëve tokësorë dhe dixhitalë për të siguruar përputhjen me ligjet e vendit. Këto rishikime ofrojnë njohuri për efikasitetin e secilit biznes. Operatorët e licencuar kanë disa shtresa operacionesh, duke përfshirë personelin, shërbimin ndaj klientit, financat, politikat, pajisjet dhe softuerin.

Rregullimi i tregut

Duke mbikëqyrur lojërat e fatit në të gjithë Italinë, AAMS siguron integritetin e infrastrukturës së lojrave. Agjencia qeveritare investon fonde për përmbushjen e mandatit për të arritur përsosmëri operacionale dhe një nivel të lartë integriteti midis operatorëve. Agjencia mbron bastet, miraton buxhetet, auditon operatorët dhe heq licencat për kompanitë që shkelin statutet në fuqi. Është një detyrë e mundimshme sepse Italia gëzon një treg të lulëzuar bastesh online. Qytetarët dynden çdo ditë në ueb për të marrë pjesë në libra sportive dhe mundësitë e lojërave të fatit të lotarisë. Qeveria punon me zell për të siguruar që operatorët online që ofrojnë këto shërbime për qytetarët t'u përmbahen kërkesave të licencimit.

Fakte te shpejta

Kumari ka një histori të gjatë në Itali dhe shkon deri në shekullin e 17-të. Gjithmonë ka pasur klube për anëtarët e lojërave të fatit. Për më tepër:

 • Fjala 'kazino' është italiane dhe Baccarat u shpik atje në shekullin e 15-të.
 • Rreth 160 institucione të licencuara të lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar gjithashtu kanë licenca të lëshuara nga AAMS. Ky është organi rregullator kryesor në Itali.
 • Operatorët që aplikojnë për një licencë për lojërat e fatit duhet të respektojnë një sërë rregullash dhe rregulloresh të parashikuara, edhe përpara se të bëjnë një aplikim.
 • Qeveria italiane e legalizoi lojën e fatit në vitin 2007. Legalizimi i mëtejshëm ndodhi në vitin 2011 kur jashtë linje dhe lojërat e fatit në internet u pa edhe më me kujdes.
About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi