Varësia nga kumari, simptomat dhe trajtimi

Lajme

2022-08-30

Kumari është shumë i varur dhe statistikat janë shqetësuese. Hulumtimet tregojnë se varësia nga kumari lidhet me alkoolizmin, PTSD, sëmundjet mendore, valën e kolegjit dhe aktivitetin kriminal. Tre deri në pesë kumarxhinj nga njëqind janë kumarxhinj kompulsivë. Disa faktorë shkaktojnë varësinë ndaj lojërave të fatit dhe variojnë nga biologjik/psikologjik në socio-ekonomik.

Varësia nga kumari, simptomat dhe trajtimi

Vetëm në MB, numri i njerëzve që merren me problematika të fatit është mbi 500,000, duke marrë parasysh që hulumtimet e kanë vënë numrin në mbi 400,000 në 2017. Numri ka ardhur në rritje për shkak të ndikimit të recesionit. Gjithashtu, platformat e basteve janë të aksesueshme, veçanërisht kazinotë në internet, të cilat tani po ofrojnë lojëra të drejtpërdrejta me tregtarë përveç lojërave me fuqi RNG.

Shkaqet dhe diagnoza

Shumica e të varurve nga kumari luajnë online dhe një problem me këtë formë të lojërave të fatit është aksesueshmëria e tij. Ju mund të luani kudo, në çdo kohë - qoftë në shkollë apo në punë. Problemi me lojërat e fatit në internet është se ju kapeni shpejt dhe nuk është e lehtë të pranoni se jeni të varur. Përveç kësaj, është e vështirë për miqtë dhe familjen që ta vënë re.

Efektet e varësisë ndaj lojërave të fatit janë kryesisht socio-ekonomike dhe, nganjëherë, mund të përshkallëzohen në psikologjike. Kur je i varur nga bixhozi, prireni të shpenzoni shumë për të dhe vështirë se e vini re. Nëse keni probleme me fluksin e parave, shanset janë që të jeni të fiksuar. Varësia nga kumari gjithashtu tenton të tensionojë marrëdhëniet me miqtë, familjen dhe madje edhe bashkëpunëtorët.

I varur? Ja çfarë duhet bërë

Pasi të zbuloni se keni një problem me lojërat e fatit, duhet të kërkoni trajtim. Në varësi të shkallës së varësisë, mundeni bisedoni me miqtë ose të afërmit, dhe në raste ekstreme, mund t'ju duhet terapi. Disa organizata në internet dhe lokale i ndihmojnë ata që kanë të bëjnë me varësinë ndaj lojërave të fatit dhe të shërohen nga varësia.

Ekzistojnë gjithashtu rregulla të vetëpërjashtimit dhe vetëkufizimit, megjithëse shumica e agjencive të basteve i anashkalojnë ato. Me vetëpërjashtim, ju mund të hiqni dorë nga kompanitë e basteve të vetme ose të shumëfishta për një periudhë të caktuar. Nga ana tjetër, vetë-kufizimi ju lejon të kufizoni shpenzimet tuaja edhe në faqet e lojërave të fatit të vetëm ose të shumëfishtë. Këto mund t'ju ndihmojnë të mbani bast.

Përmbledhje

Çdokush mund të jetë i varur nga lojërat e fatit, pasi shpresa është gjithmonë fitimi i çmimeve të mëdha të parave ose rikuperimi i humbjeve. Trendi tani po prek të rriturit si dhe fëmijët. Prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm se çfarë po bëjnë fëmijët e tyre. Mbani kartat e kreditit të sigurta dhe monitoroni gjithmonë shpenzimet e tyre.

Për të varurit nga bixhozi, nuk është fundi i rrugës. Ka shumë histori suksesi nga njerëz që e mposhtën varësinë nga kumari. Udhëtimi fillon me ju - pranoni se jeni të varur dhe jini gati të dilni nga balta. Megjithëse mund të jetë mjaft sfidë, është rruga më e mirë për t'u ndjekur.

Lajmi i fundit

Mënyra të zgjuara për të mbrojtur bankrollin tuaj të kazinosë në internet
2023-01-28

Mënyra të zgjuara për të mbrojtur bankrollin tuaj të kazinosë në internet

Lajme