Rritja e lojërave të fatit në internet në Malajzi

Lajme

2021-07-17

Eddy Cheung

Industria e lojërave të fatit në internet vazhdon të rritet në mbarë botën. Në fakt, rritja e saj e parashikuar është nga 64.13 miliardë dollarë në 2020 në më shumë se 72 miliardë dollarë në 2021. Malajzia nuk bën përjashtim nga rritja e lojërave të fatit të bazuara në internet. Pavarësisht kufizimeve kombëtare për lojërat në internet, interesi për kazinotë online vazhdon të rritet në mesin e malajzianëve.

Rritja e lojërave të fatit në internet në Malajzi

Kumar në internet në Malajzi

Pavarësisht kufizimeve të lojërave të fatit në Malajzi, kumari në internet ka qenë në një trajektore në rritje. Bastet në Premier League angleze dhe ngjarje të tjera të futbollit dhe sporte të tilla si badminton është një aktivitet popullor.

Përparimi i teknologjisë luan një rol të madh në bërjen e lojërave të fatit në internet në Malajzi jo vetëm më të aksesueshme, por edhe më të përballueshme – veçanërisht në mesin e individëve më të rinj. Si në shumë vende të tjera, kumarxhinjtë po përdorin gjithnjë e më shumë teknologjinë celulare për të marrë pjesë në lojërat online.

Për më tepër, ka shumë kazino online me bazë jashtë Malajzisë që mirëpresin lojtarët që jetojnë në Malajzi. Përveç ofrimit të një shumëllojshmërie të gjerë lojërash, këto sajte tërheqin lojtarët malajzianë sepse ato janë të disponueshme në Bahasa Melayu, kështu që lojtarët mund të shijojnë kumarin dhe komunikimin në gjuhën e tyre lokale. Cfare ka me shume, disa prej tyre përfshijnë gjithashtu ringgitin malajzian në listën e tyre të monedhave të pranuara.

Kumar offline në Malajzi

Kumari nuk është 100% i ndaluar në Malajzi. Ekziston një vendpushim i madh i kazinosë në majë të malit të quajtur Resorts World Genting. I njohur gjithashtu si Casino de Genting, është një nga kazinotë më të mëdha në botë dhe ka mijëra lojëra elektronike dhe qindra tavolina lojrash.

Malajzia ka gjithashtu tre kurse garash që datojnë nga fundi i shekullit të 19-të: Selangor Turf Club, Perak Turf Club dhe Selangor Turf Club. Lejohen bastet në garat e kuajve në këto klube ose në ambiente bastesh jashtë pista.

Ligji i lojërave të fatit në Malajzi

Malajzia, një komb me shumicë myslimane, ndalon pothuajse çdo formë të lojërave të fatit offline dhe online. Ekzistojnë tre legjislacione kryesore që ndikojnë në lojërat e fatit në vend.

Akti i basteve i vitit 1953

Të gjitha llojet dhe metodat e lojërave të fatit janë në thelb të jashtëligjshme nga Ligji i basteve i vitit 1953, veçanërisht bastet dhe bastet sportive. Operatorët dhe klientët e shtëpive të basteve, nëse kapen, mund të përballen me pesë vjet burg dhe një gjobë deri në 200,000 MYR.

Nga ana pozitive, shteti zakonisht nuk fokusohet tek lojtarët individualë të lojërave. Në vend të kësaj, qeveria tenton të përqendrohet te pronarët ose operatorët e shtëpive të basteve.

Akti i zakonshëm i shtëpive të lojërave të 1953

Kjo pjesë e legjislacionit e bën vepër penale funksionimin e një lokali lojrash apo edhe gjetjen brenda saj. Ata që kapen duke shkelur këtë ligj mund të dënohen me burgim deri në gjashtë muaj dhe të paguajnë një gjobë deri në 5000 MYR.

Ligji e përcakton pak a shumë një shtëpi lojrash si një vend ku njerëzit kanë aftësinë të mblidhen dhe të luajnë kumar. Dhe megjithëse nuk e thotë në mënyrë eksplicite, faqet e lojërave të fatit mund të konsiderohen gjithashtu si shtëpi lojrash.

Ligji i Sheriatit

Gjashtëdhjetë për qind e popullsisë së Malajzisë përbëhet nga malajzët, feja e detyrueshme e të cilëve është Islami sipas Kushtetutës së Malajzisë. Ligji islam, i njohur si Sheriat ose siriah, e ndalon lojën e fatit, kështu që shumica e malajzianëve nuk mund të angazhohen në këtë aktivitet.

Megjithatë, njerëzit që jetojnë në Malajzi, të cilët nuk janë malaj, si indianët dhe kinezët etnikë, nuk janë të kufizuar nga ligji i Sheriatit. Ata përfaqësojnë 37% të popullsisë së Malajzisë dhe janë ata që angazhohen më shumë dhe shpenzojnë më shumë për lojërat e fatit.

Lajmi i fundit

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet
2023-02-07

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet

Lajme