Parimatch merr licencën e parë të lojërave të fatit në Ukrainë

Lajme

2021-04-12

Eddy Cheung

Pritja më në fund ka marrë fund, të paktën për Parimatch! Pas 11 vitesh pritjeje për debutimin e saj në Ukrainë, Parimatch më në fund mori licencën e parë ukrainase të lojërave të fatit. Kjo është në përputhje me përpjekjet e fundit të vendit për të legalizuar biznesin e tij të lojërave të fatit në internet. Por çfarë do të thotë kjo lëvizje për tregun ukrainas të lojërave të fatit tani e tutje?

Parimatch merr licencën e parë të lojërave të fatit në Ukrainë

Parimatch merr dritën jeshile në Ukrainë

Më 13 gusht 2021 hyri në fuqi ligji i vendit për legalizimin e lojërave të fatit. Kjo pas 11 vitesh që industria e basteve në vend qëndron në një zonë gri. Ndërsa shteti i afrohet më në fund standardeve të BE-së për lojërat e fatit, Parimatch u bë operatori i parë ligjor në këtë juridiksion. Kjo licencë lejon që kazino online dhe operatori i librave sportiv për të ofruar shërbimet e tij të lojërave të fatit për lojtarët ukrainas, ndërkohë që gjeneron disa të ardhura tatimore shumë të nevojshme për qeverinë.

Kjo lëvizje e bën Ukrainën vendin e pestë ku Parimatch operon ligjërisht. Aktualisht, kompania i ka krahët e saj të përhapur Qipron, Bjellorusia, Taxhikistani, dhe Kazakistani. Lojtarët e Parimatch aksesojnë shërbime si bastet sportive, kazino online dhe online poker shërbimet.

Vërejtje nga Parimatch

Ja çfarë tha shefi ekzekutiv i Parimatch pasi kaloi të gjitha kontrollet teknike dhe pagoi tarifën e nevojshme të licencës:

"Parimatch ka lindur në Ukrainë dhe ne jemi të lumtur që më në fund zyrtarisht kthehemi dhe ndihmojmë zhvillimin e industrisë në vendin tonë." Ai shtoi: "Legalizimi i biznesit të lojërave të fatit do të ndihmojë Ukrainën të gjenerojë fonde për buxhetin dhe t'i shpërndajë ato ku janë gjithmonë të nevojshme."

Por kjo nuk është e gjitha një çështje rozë, duke pasur parasysh se kumari në Ukrainë është ende në fazat e tij fillestare. Sipas Maksym Liashko, Partner Menaxhues i Parimatch Holding, ka ende shumë punë për të bërë përpara se Ukraina të bëhet një vatër për investitorët e huaj të lojërave të fatit. Ai pohoi se kostoja e marrjes së një licence ukrainase të lojërave të fatit së bashku me taksimin është aq e lartë sa investitorët e ardhshëm mund të shmangin plotësisht tregun.

Lojërat e fatit në Ukrainë

Interesante, lojërat e fatit në Ukrainë ishte një aktivitet i paligjshëm në periudhën midis 2009 dhe 2020. Pas një zjarri tragjik në një sallë lojërash fati që vrau nëntë persona në maj 2009, legjislatura e vendit vendosi të shpallë të jashtëligjshme lojërat e fatit më 15 maj 2009. Presidenti i atëhershëm i Ukrainës, Viktor Jushçenko, pranoi në rregulloren e re më 23 qershor 2009. Ligji preku edhe kazinotë online, megjithëse lotaritë u kursyen.

Por më 14 korrik 2020, Kuvendi bëri një kthesë duke legalizuar lojërat e fatit, ndonëse me rregulla më të rrepta. Kjo është në përputhje me premtimet e bëra nga presidenti aktual i Ukrainës, Volodymyr Zelensky. Projektligji, 2285-D, u nënshkrua nga presidenti pasi u miratua unanimisht 248-95 gjatë leximit të dytë të Parlamentit.

Sipas ligjit të ri, kazinotë online, librat sportiv, sallat e lojërave elektronike dhe kazinotë personalisht do të jenë të ligjshme. Megjithatë, kazinotë me bazë tokësore do të funksionojnë vetëm në hotele. Gjithashtu, projektligji futi tarifa të larta për licencën. Çdo kazino në internet e Ukrainës do të marrë 30.7 milion UAH ose 1.1 milion dollarë për të marrë një licencë ukrainase të lojërave të fatit. Licenca rinovohet çdo pesë vjet. Bookmakers do të paguajnë edhe më shumë me tarifën e vendosur në 70.8 milionë UAH. Diku tjetër, kazinotë me bazë tokësore do të paguajnë 121.6 milionë UAH për të rinovuar licencën e tyre.

Ashtu siç pritej, projektligji kufizon çdo banor ose qytetar rus që të veprojë si Pronar Përfitues Përfundimtar (UBO) ose aksionar në biznesin e lojërave të fatit të vendit. Çka është më e keqja, vetëm kompanitë ligjore të regjistruara në vend mund të kenë akses në licencë.

E ardhmja duket premtuese

Megjithëse ligji i ri duket konservator, operatorët në det të hapur duhet të presin që qeveria ukrainase të lirohet paksa në vitet e ardhshme. Në fund të fundit, është një hap i konsiderueshëm në legalizimin e industrisë pas vendosjes së një ndalimi të përgjithshëm vetëm kohët e fundit. Sigurisht që do të jetë një skenar i favorshëm për të gjitha palët kur portat e tregut të jenë plotësisht të hapura.

Lajmi i fundit

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet
2023-02-07

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet

Lajme