Lajme

July 27, 2022

Pagesat e ruletës: Si të llogarisni fitimin

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Ruleta është një lojë e lehtë kazino në internet ku lojtarët vënë bast në një numër specifik mbi të cilin do të bjerë topi. Por të mësuarit për të llogaritur pagesat e ruletës nuk është një opsion. Kjo për shkak se rrotat e ruletit mund të vijnë në forma të ndryshme, duke e bërë atë pak të ndërlikuar për fillestarët. 

Pagesat e ruletës: Si të llogarisni fitimin

Pra, ky postim diskuton gjithçka që duhet të dini rreth pagesave të ruletit dhe si të filloni me këtë lojë tavoline. Do të mësoni gjithashtu se si të dalloni rrotat e ndryshme të ruletit. 

Çfarë është një rrotë dhe tavolinë rulete?

Ruletë është një lojë kazinoje që përfshin rrotullimin e një rrote me 37 ose 38 xhepa të numëruar dhe me ngjyra. Rrota standarde e ruletës ka 0 deri në 36 seksione të kuqe, të zeza ose jeshile. Mos harroni se zero (0) ose zero e dyfishtë (00) është numri i vetëm në xhepin e gjelbër (të). Gjithashtu, ngjyrat alternojnë në një rrotë ruletë.

Ne te shumten kazinove online, loja fillon me lojtarët që vënë një bast për numrin, ngjyrën ose kombinimin mbi të cilin do të bjerë topi. Më pas, tregtari do të hedhë topin dhe do të rrotullojë timonin. Nëse e parashikoni me saktësi rezultatin, ju merrni një pagesë sipas tabelës së pagave. Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth kësaj.

Ruleta Amerikane kundër Ruletës Evropiane

Para se të zhyteni më thellë në pagesat dhe shanset, cili është ndryshimi midis Ruletës Amerikane dhe Evropiane? Këto dy rrota ruletë janë lojëra shumë të ngjashme, por të kundërta. Pra, nuk do të keni asnjë problem të luani në dy rrota për sa kohë që keni njohuri për ruletën.

Duke thënë këtë, ndryshimi kryesor midis këtyre rrotave të ruletit qëndron në paraqitjen. Për të filluar me rrota evropiane, kjo lojë ka 37 xhepa, duke përfshirë 1 deri në 36 numra të kuq ose të zi dhe një xhep të vetëm zero jeshil. 

Nga ana tjetër, Rrota amerikane ka gjithsej 38 xhepa. Kjo përfshin 1 deri në 36 numra kuq e zi dhe dy xhepa të gjelbër. Xhepat e gjelbër kanë një zero të vetme (0) dhe zero të dyfishtë (00).

Kuptimi i skajit të shtëpisë së ruletës

Skaji i shtëpisë, i quajtur edhe avantazhi i shtëpisë ose marrja e shtëpisë, është burimi kryesor i të ardhurave të kazinosë. Ky është avantazhi matematikor që kazinoja ka ndaj lojtarëve në një lojë specifike, duke përfshirë ruletën. Pra, sa më i ulët të jetë buza e shtëpisë, aq më shumë shanse keni për të fituar.

Më poshtë është formula më e drejtpërdrejtë për llogaritjen e skajit të shtëpisë:

Buza e shtëpisë = (Shanset kundër suksesit - Shanset e shtëpisë) x Probabiliteti fitues x 100

Në këtë formulë, Shanset Kundër Suksesit janë mënyrat për të humbur të ndara me mënyrat për të fituar. Probabiliteti i Fitimit është një mënyrë për të fituar, e ndarë sipas mënyrave për të fituar plus mënyrat për të humbur. Ende nuk e kuptoni?

Një shembull duke përdorur versionin evropian

Pavarësisht se rrota evropiane u ofron lojtarëve 37 numra të mundshëm fitues, pagesa e një numri të vetëm mbetet në 35:1. Kjo do të thotë që një bast i vetëm në kazinotë online ka një pagesë prej 35 njësi plus njësinë fillestare. 

Prandaj, nëse bëni një bast të drejtpërdrejtë, mundësia juaj fituese është 1 nga 36 numrat e mundshëm humbës. Kështu arrin kazinoja në pagesën 35:1. 

Kjo do të thotë që shanset kundër suksesit janë 36/1, ndërsa shanset e shtëpisë janë 35/1. Gjithashtu, probabiliteti i përgjithshëm i suksesit është 1/37. 

Duke përdorur formulën e diskutuar më sipër, skaji i shtëpisë për rrotën evropiane është:

Buza e shtëpisë = (36/1 – 35/1) x 1/37 x 100 = 2,70%

Është interesante se shumica e kazinove ofrojnë një pagesë 35:1 në të dy rrotat. Pra, nëse përdorni këtë formulë për të llogaritur skajin e shtëpisë për rrotën amerikane, do të arrini në:

Buza e shtëpisë = (37/1 – 35/1) x 1/38 x 100 = 5,26%

Llojet dhe pagesat e basteve të ruletës

Bastet e ruletës janë të disponueshme në dy kategori - baste brenda dhe jashtë. Më poshtë është zbërthimi i plotë:

Baste të jashtme

Në bastet e jashtme, lojtarët nuk bastojnë në numra të veçantë ruletë. Në vend të kësaj, ju shkoni te ngjyrat dhe kombinimet e numrave. Për këtë arsye, këto janë bastet më të lehta të ruletës, ku shumica u japin lojtarëve një pagesë 1:1 dhe pothuajse 50% mundësi për të fituar.

Bastet kryesore të jashtme përfshijnë:

  • E kuqe/e zezë: Në këtë bast, lojtarët parashikojnë që topi do të bjerë në një xhep të kuq ose të zi. Nëse po, pagesa është 1:1.
  • Tek/çift: A do të ulet topi në një numër tek apo çift? Parashikoni saktë atë dhe shijoni një pagesë 1:1.
  • E lartë / e ulët: Ju mund të vini bast në uljen e topit në çdo numër midis 19-36 (i lartë) ose 1:18 (i ulët). Pagesa është 1:1.
  • Dhjetra: Ju mund të merrni një pagesë 2:1 nëse topi zbret në 1-12 (duzinë e parë), 13-24 (duzinë e dytë) ose 24-36 (duzinë e tretë). 
  • Kolona: Shumica e tavolinave të ruletit kanë 12 numra në një kolonë specifike. Nëse topi ndalon në një numër në kolonën e zgjedhur, pagesa është 2:1.

Brenda basteve

Me baste të brendshme, ju parashikoni që topi do të ulet në një shifër ose grup numrash të caktuar. Megjithatë, shanset tuaja për të fituar këto baste janë më të ulëta se bastet e jashtme. Por pagesa mund të jetë e mirë.

Këtu janë llojet kryesore të basteve të brendshme:

  • Drejt lart: Bastet për uljen e topit në një numër të caktuar në timon kanë një pagesë 35:1. Ky bast quhet gjithashtu një bast me një numër.
  • Rruga: Ju mund të vini bast në një rresht me tre numra si 11, 12 dhe 13 dhe të merrni një pagesë 11:1. 
  • Ndarje: Bastet e ndarjes përfshijnë baste në dy shifra ngjitur në tryezë. Nëse ju jeni me fat, pagesa është 17:1.
  • Rruga e dyfishtë: Ky bast nganjëherë quhet bast linjë. Këtu, ju parashikoni një numër në dy rreshta të afërt me gjashtë shifra. Pagesa në këtë bast është 5:1.
  • Këndi: Ky bast është paksa i ngjashëm me bastet e rrugës. Megjithatë, lojtarët vënë bast në katër shifra në vend të tre. Lojtarët vendosin bastin e tyre në këndin që bashkon katër numrat. Dhe pagesa është 8:1.

konkluzioni

Shihni, llogaritja e pagesave të ruletës mund të jetë shumë komplekse, por e lehtë në të njëjtën kohë. E gjitha varet nga përvoja juaj në timon. Mos harroni gjithmonë se versioni evropian është versioni më miqësor për lojtarët pasi ofron një numër më të vogël xhepash. Dhe befsh qejf!

Të rejat e fundit

Revolucionizimi i kazinove në internet: lojëra me celular, shanse të rritura, siguri e përmirësuar dhe animacion 3D
2023-11-24

Revolucionizimi i kazinove në internet: lojëra me celular, shanse të rritura, siguri e përmirësuar dhe animacion 3D

Lajme