Përcaktohen rregulla të reja reklamimi për industrinë e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar

Lajme

2019-09-11

Eddy Cheung

Operatorët e kazinove në Mbretërinë e Bashkuar janë vendosur për të parë që rregullat e reja të reklamimit të hyjnë në fuqi. Sapo ndeshja e serive pesë-provash dyvjeçare Ashes midis Anglisë dhe Australisë, shkrimi është në mur - reklamat e lojërave të fatit nuk kishin vend në industrinë sportive.

Përcaktohen rregulla të reja reklamimi për industrinë e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar

Zbatimi i rregullave të reja të reklamave të lojërave të fatit do të thotë që tifozët që shikojnë lojërat në TV nuk do të bombardohen me reklama të lojërave të fatit. Seria e testimit ishte ngjarja e parë e madhe sportive që u mbajt që nga zbatimi i këtyre rregullave të reja. Bookmakers nuk do të reklamojnë disa nga produktet e tyre gjatë ndeshjeve të drejtpërdrejta.

Mbrojtja e të pambrojturve

Arsyeja kryesore që industria britanike e lojërave të fatit e pa të arsyeshme të përditësonte ligjet e lojërave të fatit vitin e kaluar ishte mbrojtja e individëve të cenueshëm. Me shqetësimet e ngritura mbi efektet e transmetimeve të drejtpërdrejta sportive të mbushura me reklama bastesh, kishte një nevojë në rritje për të mbrojtur fëmijët dhe individët e tjerë të cenueshëm nga efektet e lojërave të fatit të papërgjegjshëm.

Një nga masat mbrojtëse të vendosura për të inkurajuar kumarin e përgjegjshëm është rregulli i përshtatur 'bilbil për bilbil'. Ky rregull i detyron operatorët e basteve dhe kompanitë e transmetimit të reklamojnë shërbimet e tyre të lojërave të fatit nga pesë minuta para fillimit të ndeshjes deri në pesë minuta pas konkursit. Shkëputja e shtesave të basteve nga transmetimet sportive është thelbësore në mbrojtjen e individëve të cenueshëm.

Përjashtimet e garave me kuaj

Shtesat e basteve të futbollit janë shtuar së fundi në listën e ngjarjeve të rregulluara të shtuara sipas rregullit 'bilbil për bilbil'. Këto ligje janë të zbatueshme për Premier Ligën angleze, e cila filloi vetëm kohët e fundit, dhe nivelet e tjera më të ulëta. Të gjitha firmat e basteve pritet të respektojnë këtë ndalim vullnetar, me përjashtim të garave me kuaj nga ndalimi.

Përfshirja e futbollit ose përjashtimi nga garat me kuaj nga ky ndalim do të thotë që sportdashësit nuk duhet të shqetësohen për valën e reklamave. Nga ana tjetër, garat pritet të gjenden në pozitën e lumtur për të qenë të vetmet sporte të reklamuara para ngjarjeve sportive.

Rekomandime të mundshme

Lëvizja për marrjen e masave legjislative është bërë me përmirësimin e shoqërisë në fjalë. Megjithatë, disa njerëz mendojnë se kjo lëvizje nuk do të japë fryte nëse nuk përfshin forma të tjera reklamimi. Reklamat në stadium dhe sponsorizimet e këmishave, për shembull, janë gati të jenë në pritje të legjislacioneve të ardhshme.

Ekziston mundësia që marrëveshjet e sponsorëve në terren dhe këmisha të ndjejnë zemërimin e ndalimit të reklamave të basteve në të ardhmen. Sasia, shpeshtësia, përhapja dhe ashpërsia e reklamave të lojërave të fatit kanë qenë një temë e shqetësimeve të rëndësishme në të kaluarën. Duke pasur parasysh këtë, është vetëm çështje kohe para se të vendosen rregulla formale të papërshkueshme nga uji.

Lajmi i fundit

Mënyra të zgjuara për të mbrojtur bankrollin tuaj të kazinosë në internet
2023-01-28

Mënyra të zgjuara për të mbrojtur bankrollin tuaj të kazinosë në internet

Lajme