Ngrirja e licencave të lojërave elektronike në Filipine

Lajme

2019-09-11

Eddy Cheung

Korporata e Argëtimit dhe Lojërave Filipine (PAGCOR), kohët e fundit ngriu dhënien e licencave të lojërave të fatit si për kazinotë fizike ashtu edhe për ato online. Ky ndalim fillimisht ishte parashikuar të ishte për pesë vjet dhe ishte fokusuar kryesisht në parandalimin e shtimit të licencave të reja në kryeqytetin e vendit, Manila.

Ngrirja e licencave të lojërave elektronike në Filipine

Lojërat e fatit në Filipine janë një atraksion i rëndësishëm turistik në vend, me qendrën e qytetit të Manilës që ka njëzet kazino, një sasi e madhe për frymë. Përpara vitit 1976, lojërat e fatit në Filipine ishin kryesisht të parregulluara, dhe shumica e lojërave të fatit legal ishin ngjarje të bingos së kishës. Krijimi i PAGCOR në 1976 ndihmoi në krijimin e një industrie të rregulluar.

Operatorët e lojërave në det të hapur të Filipineve (POGOs)

POGO-të janë ofrues të lojërave në internet, që u shërbejnë klientëve online jashtë Filipineve. Këto subjekte kërkojnë licenca individuale nga PAGCOR, të cilat janë lëshuar që nga viti 2016 dhe janë në gjendje të synojnë vetëm klientët jashtë vendit. Faqe të tilla janë të bllokuara në Filipine, dhe lojërat e fatit në internet lejohet vetëm në stacionet e lojërave elektronike.

POGO-të pretendohej se synonin në mënyrë specifike klientët në Kinë, ku kumari në internet është i paligjshëm. Një nga mënyrat se si u bë kjo ishte duke punësuar staf kryesisht kinez, që numëronte pothuajse 100000 punonjës. Kishte deri në 58 POGO të licencuara në kohën e ngrirjes, dhe pa dyshim faqe të panumërta të palicencuara që synonin klientët kinezë.

Ndalimi i kazinove dhe licencave në internet

Për shkak të objektivit të supozuar të qytetarëve kinezë, qeveria e Filipineve u përball me presion nga Kina për të ndaluar licencat për POGO-të. Disa zyrtarë qeveritarë në Filipine thonë se Kinës i mungon autoriteti për të bërë një presion të tillë ndaj qeverisë dhe ndalimi i POGO-ve do të ketë një efekt shkatërrues në ekonomi.

Ndërsa autoritetet kineze mendojnë se POGO-të po synojnë në mënyrë specifike qytetarët kinezë, pavarësisht se kumari në internet është i paligjshëm brenda kufijve të saj, PAGCOR deklaroi dhe pohoi se nuk lëshon licenca për kompanitë që operojnë ilegalisht në vende të kufizuara dhe se qytetarët kinezë mund të luajnë nga kudo në botë, dhe jo domosdoshmërisht brenda Kinës.

58 deri në 60 të licencuar

Së fundmi, PAGCOR shkaktoi konfuzion kur konfirmoi se ishin 60 të licencuar POGO, një rritje me dy licenca nga ajo që ishte regjistruar më parë. Kjo duket se tregon atëherë se ngrirja e pretenduar e dhënies së licencave në fakt nuk ka ndodhur dhe ka shkaktuar tension të shtuar me Kinën.

Pretendohet se kjo rritje ka ndodhur për shkak se janë miratuar aplikimet në pritje dhe se këto aplikacione kanë qenë në pritje para ngrirjes së dhënies së licencave. PAGCOR pretendon se nga 60 të licencuarit, vetëm 48 janë në fakt operacionalë dhe tani vazhdojnë të përballen me presion nga qeveria kineze për të hetuar dhe ndëshkuar ata që veprojnë ilegalisht.

Klima në ndryshim e lojërave të fatit në internet në Filipine

Për shkak të presionit nga vendet fqinje, veçanërisht Kina, industria e lojërave online në Filipine është nën kërcënimin e zhdukjes.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?
2023-02-04

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?

Lajme