Mbrojtja e kumarxhinjve në internet

Lajme

2021-04-22

Eddy Cheung

Ndërkohë që para epokës së internetit ishte pothuajse e paimagjinueshme që të miturit ose adoleshentët të mund të hynin aktivisht në kontakt me temën e lojërave të fatit, e lëre më të merrnin pjesë në lojëra në një kazino, situata tani duket pikërisht e kundërta. Në fakt, pothuajse nuk ka mbetur një vend ku nuk ka akses në internet apo pritje WLAN. Për më tepër, përdorimi i mediave dixhitale është bërë tashmë po aq i natyrshëm për shumë të rinj sa lidhja e këpucëve. Për shumë fëmijë dhe të rinj, interneti është kthyer në një lloj këndi shtesë lojërash dhe pikë takimi, dhe shumë të rritur përdorin gjithashtu oferta dhe platforma të ndryshme argëtimi si p.sh kazinove online.

Mbrojtja e kumarxhinjve në internet

Gjëja shpërthyese në lidhje me këtë çështje është se pothuajse nuk ka mekanizma që mund, për shembull, njëqind për qind të pengojnë të rinjtë të aktivizohen në platforma që nuk janë të përshtatshme për moshën e tyre. Rreziku nuk duhet domosdoshmërisht të vijë nga një lojë fati në një kazino online. Ajo që as shumë të rritur, prindër dhe mësues nuk e dinë është se edhe lojërat në internet që duken po aq të padëmshme sa simulatori popullor i futbollit FIFA përmbajnë përmbajtje potencialisht të rrezikshme. Nuk bëhet fjalë për përshkrime të dhunës apo të ngjashme, por për mundësinë e blerjeve në lojë, të ashtuquajturat lootbox dhe përdorimin e dhomave të bisedave shtesë brenda lojërave.

Reforma e aktit për mbrojtjen e të rinjve

Politikanët reaguan dhe vendosën në mars 2021 ndryshimin e ligjit. Të rinjtë duhet të mbrohen më mirë dhe prindërit, mbikëqyrësit dhe stafi pedagogjik duhet të marrin më shumë informacion dhe udhëzime. Përveç kësaj, po krijohet një kuadër i ri ligjor që duhet t'i përmbahen edhe ofruesve. Si rezultat i ndryshimeve në Ligjin për Mbrojtjen e të Rinjve, informacioni i njohur mbi rekomandimet e moshës për lojërat online dhe video, siç dihet nga USK (vetëkontrolli i softuerit argëtues), do të plotësohet me informacione shtesë në të ardhmen. Ai synon të nxjerrë në pah rreziqet e paqarta të përdorimit, siç janë elementët e ngjashëm me lojërat e fatit. Është interesante se një sistem i ngjashëm ekziston tashmë në nivel ndërkombëtar, i krijuar nga IARC (Koalicioni Ndërkombëtar i Vlerësimit të Moshave).

Ofruesit e lojërave dhe operatorët e platformave që e përdorin këtë, marrin një formular me pyetje të rëndësishme për mbrojtjen e të miturve, i cili përdoret për të klasifikuar rekomandimin e moshës. Sapo ka mundësi për të fituar ose humbur para të vërteta në një lojë, kjo shënohet me shënimin "Bixhoz me para". Ofruesit që duan ta kundërshtojnë këtë në mënyrë që të vazhdojnë t'i bëjnë lojërat e tyre të disponueshme për të rinjtë, kanë mundësinë t'i zgjerojnë ato në një nivel teknik, në mënyrë që, për shembull, të mund të ofrojnë funksione blerjeje në lojë ose kuti bisede, si dhe veçori të ngjashme në varësi të grupit të synuar çaktivizoni.

Mbrojtja e lojtarit edhe për të rriturit

Dihet mirë se lojërat e fatit në një kazino online jo vetëm që përfshijnë rreziqe të ndryshme për fëmijët apo të miturit. Edhe me të rriturit, makinat ligjore mund të jenë jashtëzakonisht të varur. Disponueshmëria e lojërave të fatit është rritur ndjeshëm, veçanërisht vitet e fundit. Në mesin e vitit është e mundur të operohet legalisht një kazino online në Gjermani në mbarë vendin, gjë që më parë ishte vetëm në Schleswig Holstein. Dhe për një kazino online në Gjermani, për shembull, nuk ka ende kërkesa ligjore për një kufi maksimal uniform për shumat e lojës që mund të përdoren.

Dilema duket e paraprogramuar, veçanërisht pasi shumë pak ofrues kanë butona paniku me të cilët lojtarët mund të mbrohen të paktën përkohësisht nga më e keqja. Përveç kësaj, ekspertët këshillojnë futjen e ndalimeve të lojtarëve në të gjitha arkadat, të cilat më pas duhet të zbatohen edhe për çdo kazino online në Gjermani. Në këtë drejtim, ekziston nevoja urgjente për veprim në mënyrë që të sigurohet mbrojtje efektive në drejtim të kufizimit të dëmit.

Lajmi i fundit

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet
2023-02-07

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet

Lajme