Kumari në internet: Në cilat vende lojërat janë më shumë?

Lajme

2022-05-13

Benard Maumo

Bixhozi ka qenë një nga industritë me rritje më të shpejtë në çdo vend ku lejohet, si në internet ashtu edhe jashtë linje. Megjithatë, jo të gjitha tregjet mund të kërkojnë të njëjtin nivel të ardhurash nga kjo zonë. Këtu është një ndarje e të ardhurave nga lojërat sipas kombeve. Zbuloni kombet me fitimet më të larta, sa fitojnë ata dhe cilat janë industritë e tyre kryesore.

Kumari në internet: Në cilat vende lojërat janë më shumë?

10 vendet më të mira sipas të ardhurave nga lojërat

Sipas NewzooVlerësimet e 's për vitin 2020, vendet kryesore për sa i përket të ardhurave nga lojërat janë si më poshtë. Megjithatë, ai nuk përfshinte lojërat në internet, bastet në internet, shërbimet B2B, taksat ose shitjet e pajisjeve në parashikimet e tyre. Si rezultat, vlerat e paraqitura këtu janë më të ulëta se ato të ofruara nga agjencitë kombëtare. Sidoqoftë, ato ofrojnë një shans të shkëlqyeshëm për të fituar njohuri mbi rendimentin total të lojërave për çdo vend.

  1. Kina - 44.26 miliardë dollarë
  2. Shtetet e Bashkuara - 42.10 miliardë dollarë
  3. Japonia - 20.61 miliardë dollarë
  4. Koreja e Jugut - 7.32 miliardë dollarë
  5. Gjermani - 6.08 miliardë dollarë
  6. Mbretëria e Bashkuar - 5.53 miliardë dollarë
  7. Francë - 4.35 miliardë dollarë
  8. Kanada - 3.83 miliardë dollarë
  9. Itali - 3.48 miliardë dollarë
  10. Spanja - 2.46 miliardë dollarë

Siç mund të shihet, Europa zë gjysmën e dhjetë vendeve të para. Megjithatë, fitimet e tyre kombëtare në lojërat e fatit nuk janë aspak si ato të Kinë, Shtetet e Bashkuara, ose Japonia. Si rezultat, Azia-Paqësori dhe Amerika e Veriut renditen të parat dhe të dytat për sa i përket të ardhurave nga lojërat.

Rëndësia e lojërave të fatit dhe basteve në internet

Një faktor tjetër i rëndësishëm për t'u marrë parasysh është rëndësia e lojërave të fatit në internet dhe basteve në vende të veçanta. Kur merret parasysh sektori i internetit, Mbretëria e Bashkuar dhe Gjermania, për shembull, kanë të ardhura bruto shumë më të larta nga lojërat. Në Shtetet e Bashkuara dhe Kinë, ku kumari në internet është ende në fazat e para ose është i paligjshëm, hendeku do të ishte më pak i dukshëm. Kjo do të thotë, lista do të dukej shumë e ndryshme nëse Newzoo do të përqendrohej në të ardhurat e lojërave në internet për çdo vend dhe jo në industrinë e bazuar në tokë.

Pse Kina është ende në krye

Përveçse është një nga vendet më të populluara në botë, ai ka edhe disa nga adhuruesit më të shquar të lojërave të fatit. Kjo, nga ana tjetër, është kryesisht për baste sportive. Macau njihet gjerësisht si juridiksioni ekskluziv i Kinës për lojërat e fatit. Pra, kur shikojmë të ardhurat nga industria e kazinove në Kinë sipas kombeve, thjesht shikojmë Macau. Për shkak të tërheqjes së saj të madhe turistike, ajo është bërë një nga ndërmarrjet më të mëdha të lojërave në botë. 

Fatkeqësisht, pjesa tjetër e Kinës ka ndaluar të gjitha llojet e lojërave të fatit. Lotaria dhe baste sportive kanë qenë gjenerues të besueshëm të të ardhurave, me të ardhura totale të kombinuara prej mbi 50 miliardë dollarë. I gjithë kontributi nga Kazinotë me bazë në Macau është 21 miliardë dollarë, me lojtarët VIP që përbëjnë dy të tretat e totalit.

Singapori hyn në treg

Kazinoja e parë e Singaporit u hap në vitin 2010 dhe banorët e mirëpritën këtë kapitull të ri me krahë hapur. Megjithatë, shumë individë besonin se futja e kazinove do të rezultonte në një humbje të madhe parash. Si rezultat, qeveria vendosi që kazinotë do t'u ngarkonin mysafirëve një tarifë pranimi prej 81 dollarësh. Pavarësisht kësaj, lojtarët vazhduan të luanin të tyren lojërat e preferuara të kazinosë. Në vend të kësaj, ajo siguroi vendin e Singaporit në krye të çdo renditjeje të vendeve me të ardhurat më të mëdha nga lojërat.

Për më tepër, vendi ka zgjuar interesin e lojtarëve të huaj. Bordi Turistik i Singaporit informoi audiencën në vitin 2018 se të ardhurat vetëm nga të huajt arritën në rreth 1.5 miliardë dollarë. Të ardhurat arritën kulmin në 7 miliardë dollarë me dy kazinotë që ata mundën të themelonin. Autoritetet raportuan në 2019 se qeveria kishte mbledhur 1 miliard dollarë vetëm nga tarifat e pranimit.

Lajmi i fundit

Si të gjeni kazinonë më të mirë në internet për veten tuaj
2022-12-06

Si të gjeni kazinonë më të mirë në internet për veten tuaj

Lajme