Kumar në internet në Norvegji

Lajme

2020-11-10

Rrethana e lojërat e fatit në internet në Norvegji ka tendencë të jetë shumë më keq në teori sesa është në fakt. Nëse thjesht lexoni rregulloret, gjërat duken të zymta për lojtarët norvegjezë. Ekzistojnë vetëm dy platforma bastesh të miratuara Norvegjia , të dyja kanë shanse të ulëta, të dobëta lojë grumbullimi dhe aftësitë minimale funksionale.

Kumar në internet në Norvegji

Rregulloret norvegjeze të lojërave të fatit janë, në fakt, nën monopolin e rreptë të qeverisë. Ndërsa ekziston një e drejtë rreptësisht e kufizuar për operatorët privatë për të aplikuar për licenca për të kryer aktivitete të lojërave të fatit sipas Ligjit të Lotarisë, operatorët tregtarë nuk kanë të drejtë të aplikojnë për një licencë të plotë të lojërave nga agjencia e lojërave të fatit.

Mbretëria e Norvegjisë dhe Arkipelagu fqinj Svalbard janë nën autoritetin e Aktit të Lotarisë, Aktit të Skemës së Lojërave dhe Aktit të Totalizatorit. Aktet nuk do të ndalojnë përfshirjen në aktivitete të palicencuara të lojërave të fatit. Nuk është gjithashtu një shkelje për njerëzit norvegjezë të vënë baste në faqet e internetit të paautorizuara nga Autoriteti i Lojërave në Norvegji.

Efekti i BE-së në Norvegji

Norvegjia ka gjithashtu një nga rregulloret e rrepta kundër lojërave të fatit në Evropë. Për më tepër, Norvegjia nuk është pjesë e Bashkimit Evropian dhe për këtë arsye nuk është e ndjeshme ndaj të njëjtit tension si fqinjët e saj në Finlanda dhe Suedia për të liruar kontrollin e tyre mbi monopolin e kontrolluar nga shteti.

Dy faqet e vetme ligjore të basteve në Norvegji sot janë:

Për të mësuar rreth gjendjes ekzistuese legjislative, ne, pra, duhet të shohim pamjen më të gjerë. Për shekullin e kaluar, shumica e metodave të lojërave të fatit janë shpallur të paligjshme në Norvegji. Lojërat që nuk janë të ndaluara kontrollohen shumë nga shteti dhe mund të ofrohen vetëm nga korporatat shtetërore. Norsk Tipping dhe Norsk Riksto qasje ekskluzive në shumicën e lojërave të fatit në tokë dhe në internet.

Norsk Riskoto për gara me kuaj

Akti Totalizator i vitit 1927 krijoi lojërat e para të licencuara të garave të kuajve në Norvegji. Akti i dha Norsk Risko autoritetin e njëanshëm për të vënë bast kuajt në të gjithë vendin. Norsk Riskoto operon si në modalitetin offline ashtu edhe në internet deri më sot. Kjo do të ishte mënyra e vetme zyrtarisht legjitime për të luajtur kuaj në internet në Norvegji.

Norsk Bakshish për lotari, baste sportive, poker, keno dhe lojëra me letra gërvishtëse

Ligji i Lojërave të vitit 1992 i dha Norsk Tipping fuqi ekskluzive në të gjithë lotarinë, bastet sportive dhe lojëra të tjera të Norvegjisë. Më pas, ligjvënësit norvegjezë autorizuan Norsk Tipping lejen për të pritur lojërat e fatit në internet për qytetarët e vendit.

Goditja e madhe: Ndalimi i lojërave elektronike

Akti i Lotarisë i vitit 1995 i lejonte njerëzit të luanin lojëra elektronike për para të vërteta, megjithatë, në atë kohë, legjislacioni nuk parashikonte rritjen e madhe të lojërave në internet. Slots gjeneruan më shumë se 26 miliardë NOK të ardhura vjetore deri në vitin 2004. Në të kundërt, kur Akti i Lotarisë u miratua vetëm një dekadë më parë, lojërat elektronike gjeneruan mezi 200 milionë NOK të ardhura.

Më pas, Akti i mëparshëm i Lotarisë përcaktoi vetëm që organizatat jofitimprurëse mund të ofronin automate. Rrjedhimisht, legjislacioni nuk thoshte asgjë për korporatat private që ofrojnë lojëra elektronike për disa organizata bamirëse dhe fitojnë një përqindje të të ardhurave. Kur qeveria e kapi atë që po ndodhte, ligjvënësit u detyruan të miratonin ligje për të rikthyer pushtetin, veçanërisht për lojërat elektronike.

Lëvizja e parë në vitin 2003 kulmoi me një mosmarrëveshje ligjore me firmat e lojërave elektronike, e cila përfundimisht dështoi, sepse nuk u miratua në ligjin norvegjez. Anasjelltas, disa vite më vonë, në vitin 2007, ata patën dëshirën e tyre duke i ndaluar makinat e fatit dhe duke i zëvendësuar ato me variantet e tyre.

Si të shmangni ligjin pa e shkelur ligjin

Megjithëse vërejtjet e mëparshme mund të kenë treguar të kundërtën, është me të vërtetë e mundur që të luhet në mënyrë të ligjshme kumar në Norvegji, qoftë në Norsk Tipping ose nëpërmjet një platforme të licencuar jashtë shtetit, nëse lojtarët norvegjezë miratohen. Disa libralidhës të mirënjohur në det të hapur, faqe bixhozi dhe kazino ende mirëpresin klientët norvegjezë sot. Ligjvënësit mund t'i cilësojnë ato aktivitete "të paligjshme", por ato funksionojnë në mënyrë efektive në përputhje të plotë me rregullat e zbatueshme se ku janë selitë e tyre.

E vërteta e çështjes ligjore në Norvegji nuk është aq e rëndë sa do të kishin supozuar Norsk Riskoto dhe Tipping. E vërteta është se shumica e njerëzve janë ende duke luajtur në faqet e lojërave "offshore" gjatë gjithë kohës në Norvegji dhe aktiviteti është po aq i fortë si gjithmonë. Qindra platforma të lojërave të fatit në mbarë botën pranojnë norvegjezët.

Sa herë që planifikoni të përdorni një faqe jashtë shtetit, thjesht sigurohuni që licenca e tyre të jetë e vlefshme. Rishikoni që ata kanë gjithashtu shërbime norvegjeze, shumë madje përpunojnë pagesa në Krone Norvegjeze dhe prezantojnë lojëra në Bokmål dhe Nynorsk dhe kanë një marrëdhënie të fortë mbështetëse ndaj klientit. Nëse e kuptoni plotësisht se ato janë një vend i sigurt për të luajtur, mos ngurroni të shijoni në mënyrë legjitime lojërat tuaja në internet.

Lajmi i fundit

Mënyra të zgjuara për të mbrojtur bankrollin tuaj të kazinosë në internet
2023-01-28

Mënyra të zgjuara për të mbrojtur bankrollin tuaj të kazinosë në internet

Lajme