Historia e lojërave të fatit në Spanjë

Lajme

2021-04-20

Eddy Cheung

Spanja është një komb i ligjshëm i kumarxhinjve dhe ka një probabilitet të lartë që industria e lulëzuar e lojërave të fatit të kontribuojë në pjesën më të madhe të të ardhurave të saj kombëtare. Aktualisht, vendi krenohet me mbi 60 kazino, 250,000 slot machines dhe shtatë pista garash të shpërndara në 35 qytete. Lloji më i zakonshëm i basteve në Spanjë është lotaria kombëtare shtetërore (Loteria Nacional), e cila funksionon për të ndihmuar Kishën Katolike dhe aktivitetet e bamirësisë. Megjithatë, vendi ka ende masa të rrepta në lidhje me moshën ligjore të lojërave të fatit. Individët nën 18 vjeç nuk lejohen as të luajnë bixhoz në internet, as të hyjnë në arena lojrash si sallat e bingos dhe kazinotë.

Historia e lojërave të fatit në Spanjë

Ditët e para të lojërave të fatit në Spanjë

Përpara vitit 1977, regjimi i Frankos kishte ndaluar të gjitha aktivitetet e lojërave të fatit, përveç pishinave sportive, llotarive dhe lotarisë kombëtare. Bixhozi u lejua pas vdekjes së Frankos në 1975, duke përfshirë makinat e fatit, kazinotë dhe bingo. Qeveria rajonale kontrollonte bast online dhe vendet e lojërave të fatit përpara rregullimit të tyre zyrtar në 2006. Rritja e basteve online gjatë viteve bëri të nevojshme vendosjen e Aktit Spanjoll të Kumarit në maj 2011 për të përmirësuar peizazhin e lojërave të fatit në vend. Lojëra garash me qen dhe kuaj, lojërat e fatit në internet, ndeshjet me dema, bingo, lojërat e llotarisë dhe pokeri janë aktivitetet e preferuara të lojërave të fatit në Spanjë.

Peizazhi ligjor

Autoritetet shtetërore dhe rajonale janë të sanksionuara nga ligji spanjoll për të kontrolluar aktivitetet e lojërave të fatit të vendit. Autoritetet provinciale rregullojnë aktivitetet e lojërave të fatit të ofruara në një rajon të vendit, ndërsa autoritetet shtetërore mbikëqyrin aktivitetet e lojërave të fatit në dy ose më shumë zona. Megjithatë, kazinoja online në Spanjë rregullohet nga autoritetet shtetërore dhe rajonale. Drejtoria e Përgjithshme e Rregullimit të Veprimtarive të Lojërave të Fatit është një autoritet dallues që monitoron, kontrollon dhe standardizon taksat e lojërave të fatit. Siç u përmend më parë, Ligji i lojërave të fatit përcakton rregulloret e përgjithshme për të gjitha aktivitetet në lidhje me lojërat e fatit në vend. Akti i lojërave të fatit kontrollon lojërat e fatit përmes internetit, mediave dhe komunikimeve masive interaktive. Ligji kryen gjithashtu disa aktivitete të tilla si financimi, reklamimi dhe promovimi i aktiviteteve të lojërave të fatit.

Bastet online në Spanjë

Qeveria spanjolle vendosi ratifikimin dhe rregullimin e basteve online në vitin 2002. Megjithatë, bastet e shkëmbimit dhe lojërat elektronike në internet u ndaluan përpara krijimit të aktit të lojërave të fatit. Akti spanjoll i lojërave të fatit i vitit 2011 krijoi një kornizë të qëndrueshme për licencimin dhe kontrollin e operatorëve të kazinove online në Spanjë. Që nga zbatimi i ligjit, janë certifikuar mbi 70 operatorë të lojërave të fatit online. Rrjedhimisht, mbi një milion lojtarë filluan bastet online brenda tregut të kazinove online të Spanjës deri në fund të vitit 2012. Statistikat aktuale kanë zbuluar se mbi 50% e lojtarëve që përdorin shërbime dhe aktivitete online kryejnë baste sportive.

Akti i lojërave të fatit u ofron lojtarëve mundësinë për të vlerësuar rregulloret bazë të basteve dhe për t'iu përmbajtur politikave në rajonet e tyre përkatëse. Gjithashtu, Autoriteti Spanjoll i lojërave të fatit është i rreptë lojëra elektronike në internet dhe bastet online, pasi ato janë një kontribues i rëndësishëm në ekonominë e vendit. Kumarxhinjve në Spanjë u ofrohen zgjedhje të kufizuara të kazinove në internet, por operatorët më të mirë ende i mirëpresin ata në botë në faqen e tyre. Në të ardhmen, licencimi kufizues përfundimisht do të relaksohet ndërsa taksat rriten për të hapur dyert për një treg më të larmishëm.

Lajmi i fundit

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet
2023-02-07

Crypto vs monedha të rregullta, cilat duhet të përdoren në kazinotë në internet

Lajme