Historia e Komisionit të Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar

Lajme

2021-03-07

Mbretëria e bashkuar Skena e lojërave të fatit është një nga skenat më të njohura dhe më fitimprurëse. Por me numrin e lartë të faqeve të lojërave të fatit që operojnë në këtë rajon, është e habitshme që lojtarët në Mbretërinë e Bashkuar gëzojnë pa dyshim përvojat më të sigurta dhe më të sigurta të lojërave të fatit. Ky sukses i takon kryesisht Komisionit të Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar, i cili mbikëqyr të gjitha aktivitetet e basteve në Mbretërinë e Bashkuar.

Historia e Komisionit të Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar

I formuar në 2007 pas miratimit të Aktit të Kumarit 2005, Komisioni i Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar është me të vërtetë organi rregullator i lojërave të fatit më i respektuar në Evropë. Pra, lexoni për t'u njohur me disa gjëra rreth historisë dhe evolucionit të UKGC.

Një histori e shkurtër e historisë së lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar

Kumari ka qenë për një kohë të gjatë një aktivitet argëtues popullor në Britaninë e Madhe. Për shembull, garat me kuaj kanë ekzistuar për më shumë se tre shekuj, me Chester-in që priti garën më të hershme të regjistruar në 1539. Gjithashtu, Mbreti Charles II ishte një sportist serioz që ndihmoi në popullarizimin e Newmarket përtej kufijve të MB.

Megjithatë, historia e rregulloreve të lojërave të fatit në MB është paksa e pabarabartë. Në 1694, qeveria legalizoi lotarinë e parë kombëtare. Pas kësaj lëvizjeje, lotaritë u bënë një metodë standarde për mbledhjen e fondeve për bamirësi dhe projekte të tjera.

Megjithatë, në shekullin e 19-të, qeveria filloi të prezantojë masa më të rrepta si Akti i Lojërave të Fatit dhe Basteve të 1845 dhe 1853.

Por ishte deri në vitet 1960 kur u prezantua më shumë legjislacion. Një shembull i mirë është Akti i Kumarit i vitit 1968. Ky Akt vendosi ritmin për shumicën e ligjeve moderne të lojërave të fatit në MB.

Formimi i UKGC

Komisioni i lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar është një organ jo-departamental i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar përgjegjës për rregullimin e të gjitha aktiviteteve të lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo përfshin si objektet fizike ashtu edhe kazinove online dhe libra sportive.

Në vitin 2007, ky organ zëvendësoi Bordin e Lojërave të Fatit për Britaninë e Madhe dhe mori rolin e mbikëqyrjes së Lotarisë Kombëtare në vitin 2013. Siç u tha më parë, Komisioni i Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar u themelua pas miratimit të Aktit të Kumarit të vitit 2005.

UKGC është përgjegjëse për verifikimin që ofruesit e shërbimeve të lojërave të fatit janë në përputhje me të gjitha praktikat sipas Aktit të Kumarit të vitit 2005. Ajo ka fuqinë të hetojë çdo shkelje dhe të ndjekë veprime ligjore kundër shkelësve. Komisioni mund të japë, revokojë dhe refuzojë licencat. Më e rëndësishmja, ai mund të rekomandojë veprime të mëtejshme të nevojshme për të pastruar industrinë e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar.

Përgjegjësitë e UKGC

Siç u tha më lart, objektivi kryesor i komisionit është të sigurojë një skenë të lojërave të fatit pa krime. Industria e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar duhet të jetë e drejtë dhe e besueshme. Gjithashtu, komisioni mbron të pambrojturit dhe fëmijët.

Në vitin 2019, komisioni njoftoi një plan për të përmirësuar standardet e industrisë dhe për të ofruar mbrojtje të mëtejshme publike. U njoftua se komisioni do të fillonte kërkime publike dhe do të përdorte gjetjet për të përmirësuar efikasitetin e tyre.

Përveç kësaj, UKGC mund të gjobisë operatorët e lojërave të fatit sa herë që shkelin ndonjë ligj të lojërave të fatit. Megjithatë, kjo është bërë pas një hetimi të plotë nga komisioni. Organi është gjithashtu përgjegjës për reklamimin e çështjeve lokale dhe kombëtare që lidhen me lojërat e fatit.

Është jetike të theksohet se lista e mbajtësve të licencës personale dhe operatorëve të lojërave të fatit që kanë leje për të vepruar në MB është e disponueshme në faqen e internetit të UKGC. Pra, herën tjetër që të kërkoni për kazino të rregulluara në internet në Mbretërinë e Bashkuar për t'u bashkuar, vizitoni faqen e tyre të internetit dhe konfirmoni detajet.

Çfarë duhet të presësh duke shkuar përpara

E ardhmja e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar është e ndritshme. Megjithatë, faktorët e jashtëm si Brexit dhe Coronavirus mund të ngadalësojnë rritjen e tregut. Por kjo është vetëm për një periudhë afatshkurtër dhe tregu do të kthehet në maksimumin e tij të zakonshëm. Pra, për shkak se kumari është një industri gjithnjë në zhvillim, UKGC duhet të marrë masat e duhura për të qëndruar krah për krah dhe për t'iu përgjigjur zhvillimeve të mëdha në mënyrë të përshtatshme.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?
2023-02-04

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?

Lajme